Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ - Γερμανίδα βουλευτής σε ομιλία της στο κοινοβούλιο για την Ουκρανία: «Έχετε χάσει όλοι το μυαλό σας;»


Η Γερμανίδα βουλευτής Sahra Wagenknecht

Η Sahra Wagenknecht ήταν από καιρό γνωστή ως ένα από τα ηγετικά μέλη του Αριστερού Κόμματος (Die Linke), αλλά σήμερα είναι επικεφαλής του νεοσυσταθέντος κόμματος "Bündnis Sahra Wagenknecht - für Vernunft und Gerechtigkeit" (BSW) (Συμμαχία Sahra Wagenknecht - για την Λογική και την Δικαιοσύνη) (σσ. και που έχει ήδη κερδίσει ένα 5%). Πρόσφατα έδωσε μια συγκλονιστική και σπάνια, θαρραλέα ομιλία προειδοποιώντας ενάντια στη γερμανική κυβέρνηση που βρίσκεται στο μονοπάτι του πολέμου με τη Ρωσσία, καθώς μια χούφτα Ευρωπαίων ηγετών, με τον Macron της Γαλλίας να πρωτοστατεί, εξετάζει ακόμη και την αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία ως βιώσιμη «επιλογή».

«Έχετε χάσει όλοι το μυαλό σας;» ρώτησε μέλη της Bundestag. Είπε στην ομιλία της: «Η κυβέρνηση Scholz έχει ήδη περάσει τη μία κόκκινη γραμμή μετά την άλλη. Εν τω μεταξύ, φτάσαμε στο σημείο όπου οι αξιωματικοί της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας συζητούν ήρεμα πώς να καταστρέψουν ρωσικούς στόχους με γερμανικούς πυραύλους κρουζ...» Και συνέχισε: «Το σκάνδαλο είναι ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου έχει γίνει φυσιολογικό να έχουμε τέτοιες συζητήσεις».

Η Wagenknecht συνέχισε: «Οι μεγαλοπρεπείς στρατιωτικοί μας εμπειρογνώμονες από τους Πράσινους μας λένε εδώ και δύο χρόνια τι "game changer" πρέπει να παραδώσουμε στη συνέχεια, ώστε η Ουκρανία να μπορέσει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο». 

Τα γεράκια «ονειρεύονται» να χρησιμοποιήσουν γερμανικούς πυραύλους για να «καταστρέψουν υπουργεία στη Μόσχα», είπε. «Και όταν ακόμη και ο πάπας μίλησε εναντίον αυτής της τρέλλας, λέγοντας ότι το Κίεβο πρέπει να διαπραγματευτεί αντί να οδηγήσει τη χώρα στην αυτοκτονία, τον αποκάλεσαν "τρολ του Πούτιν"». 

Στην συνέχεια τόνισε: «Όλος ο κόσμος έξω από τη γερμανική πολιτική φούσκα γνωρίζει ότι η Ουκρανία δεν μπορεί με αυτόν τον πόλεμο. Για πολύ καιρό δεν υπήρξε νίκη στην Ουκρανία. Υπήρξε μόνο.. αιματηρός θάνατος μέρα με τη μέρα. Και οι πύραυλοι Taurus δεν θα αλλάξουν τίποτα από αυτά». 

Παρακολουθήστε την ομιλία της Γερμανίδας βουλευτή με αγγλικές λεζάντες παρακάτω:


ή ΕΔΩ (ενεργοποιώντας τα ελληνικά):


Όλος ο κόσμος έξω από τη γερμανική πολιτική φούσκα γνωρίζει ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Ότι δεν υπήρξε νίκη στην Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό, αλλά μόνο θάνατος – βάναυσα και αιματηρά, κάθε μέρα. 

Ακόμη και η προμήθεια πυραύλων κρουζ Taurus δεν θα το άλλαζε καθόλου. Το μόνο πράγμα που θα άλλαζε είναι ότι η Γερμανία θα γινόταν σίγουρα μέρος του πολέμου στα μάτια της Ρωσσίας. Στην ομιλία μου στην Bundestag, εξηγώ γιατί πρέπει επιτέλους να σταματήσει η τρελλή συζήτηση σχετικά με την προμήθεια πυραύλων Taurus.



Από το κανάλι της Γερμανίδας βουλευτή Sahra Wagenknecht





Επίσης και ΕΔΩ:


Συνάντηση Ramstein: Ποιος πληρώνει για τον πόλεμο στην Ουκρανία;
Από το κανάλι στο YouTube: Sahra Wagenknecht


Καμμία ευρωπαϊκή χώρα δεν προμηθεύει την Ουκρανία με περισσότερα όπλα από τη Γερμανία. Αλλά αντί να μιλήσει για το πώς θα τερματιστεί αυτός ο τρομερός πόλεμος, ο υπουργός Άμυνας Pistorius υπογράφει περισσότερες επιταγές στην Ουκρανία στη συνάντηση στο Ramstein και η Ένωση ξεκινά μια συζήτηση για την περικοπή των κοινωνικών παροχών. 

Γιατί η βιομηχανία όπλων είναι οι μόνοι που μπορούν να χαίρονται, γιατί δεν χρειαζόμαστε οριζόντιες περικοπές στα επιδόματα των πολιτών, αλλά υψηλότερες συντάξεις, ανώτατο όριο ενοικίου και πιο προσιτή δημόσια στέγαση – αυτό είναι το θέμα της δήλωσης τύπου μου για τον Όμιλο BSW στη γερμανική Bundestag.


ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (;;;) ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ;




"Τότε ας μεταφέρουμε τον πόλεμο στην Γερμανία" | Paul Ronzheimer

Δεν θέλει παραδόσεις όπλων στο Κίεβο, ζητά διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα: Η πρώην αριστερή πολιτικός και ιδρύτρια της BSW Sahra Wagenknecht σε συνέντευξη podcast με τον αντιπρόεδρο της BILD Paul Ronzheimer.

Ο Paul την αντιμετωπίζει για τις εμπειρίες του στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία. Και οι δύο έχουν έντονες συζητήσεις σχετικά με το αν η Ρωσσία και η Ουκρανία πρέπει να διαπραγματευτούν, εάν και ποια όπλα πρέπει να στείλει η Γερμανία και τι πραγματικά συνέβη στον Αλεξέι Ναβάλνι.







Ελάτε στα συγκαλά σας αντί να θέτετε τη χώρα μας σε κίνδυνο!

Ακόμη και αν οι ακριβείς συνθήκες εξακολουθούν να είναι ασαφείς, ένα πράγμα είναι βέβαιο: η ευθύνη για τον θάνατο του Navalny βαρύνει εκείνους που του στέρησαν την ελευθερία του και τον φυλάκισαν σε απαράδεκτες συνθήκες. Ωστόσο, αυτό που εκτελείτε σε αυτήν την περίπτωση δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί από την άποψη της υποκρισίας. Εάν η ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν πραγματικά σημαντικά για εσάς, γιατί δεν λέτε λέξη για τον Julian Assange, η μοίρα του οποίου διαπραγματεύεται σήμερα στο Λονδίνο και ο οποίος κρατείται εδώ και πέντε χρόνια σε βρετανική φυλακή υψίστης ασφαλείας υπό απαράδεκτες συνθήκες και τώρα είναι τόσο άρρωστος που είναι αμφίβολο αν θα επιβιώσει τους επόμενους μήνες; 

Και πόσο κυνικός πρέπει να είσαι για να καταχραστείς τη μοίρα του Ναβάλνι για να δώσεις νέα ώθηση στη συζήτηση για τους πυραύλους του Taurus. Εργαστείτε για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και κατάπαυση του πυρός! Και κάντε κάτι για την απελευθέρωση του Julian Assange, έτσι ώστε ο κόσμος να δει ότι οι δημοκρατίες αντιμετωπίζουν τους επικριτές τους διαφορετικά από τις δικτατορίες.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

5 σχόλια:

  1. Είναι μισή Ιρανή, απολύτως λογικό να υπερασπιστεί τον διάδοχο της σοβιετίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουδεμία σημασία η καταγωγή της.
      Ούτε είναι η μοναδική φωνή στην Bundestag.

      Διαγραφή
    2. Ναι, η καταγωγή είναι ενα ασήμαντο στοιχείο ενός ανθρώπου. Πές το και στα ισλάμια της Ευρώπης. Συγχαρητήρια φίλε μου. Αξιος συνοδοιπόρος της ΝτΠ.

      Διαγραφή
    3. Αν αυτό αντιλήφθηκες τότε είσαι ένας μικρονοϊκός παπαγάλος.

      Διαγραφή
  2. Το Ιράν αν το αφήσουν στην ησυχία του θα εξελιχθεί σε κράτος πρότυπο.
    Η θέση των γυναικών στην ιρανική κοινωνία δεν είναι έτσι όπως φαντάζονται οι εγκεφαλοπλυμένοι δυτικοί και συνεχώς βελτιώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!