Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Δασκάλα απολύεται επειδή αρνήθηκε να μεταχειριστεί ένα οκτάχρονο κορίτσι σαν αγόρι


Μία δασκάλα απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να αντιμετωπίσει ένα οκτάχρονο κορίτσι σαν αγόρι. Θα καταθέσει ενώπιον εργατικού δικαστηρίου αυτή την εβδομάδα σχετικά με τις σοβαρές ανησυχίες της για την ευημερία του παιδιού.

Πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο διευθυντής την είχε διατάξει να συμμορφωθεί με την επιθυμία της μαθήτριας για έναν «κοινωνικό μετασχηματισμό» υπό την καθοδήγηση της αμφιλεγόμενης «LGBT οργάνωσης Stonewall».

Αυτό περιελάμβανε την προσφώνησή της με το όνομα ενός αγοριού και τη χρήση αρσενικών αντωνυμιών, καθώς και μια τελικά μάταιη προσπάθεια να κρατήσει την αλλαγή φύλου μυστική από τους συμμαθητές της. 

Με την υποστήριξη των γονέων τους, επιτράπηκε στο παιδί να φορέσει μια στολή αγοριών και να χρησιμοποιήσει τις τουαλέτες και τα αποδυτήρια των αγοριών. Η δασκάλα, η οποία είναι γνωστή ως «Hannah» για νομικούς λόγους, ανησυχούσε για την κατάσταση και έθεσε το θέμα. Ένοιωθε ότι έθετε σε κίνδυνο το παιδί και άλλους μαθητές βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Ακούμε πολλά για τα προστατευόμενα χαρακτηριστικά – αλλά τι γίνεται με το δικαίωμα ενός παιδιού να μεγαλώσει; Είναι σπαρακτικό.

Η Hannah πρόσθεσε ότι τα παιδιά υποστηρίζονται από τους δασκάλους και τα σχολεία στο να πιστεύουν ότι βρίσκονται σε «λάθος σώμα». Μηνύει το Δημοτικό Σχολείο και το Συμβούλιο της Κομητείας του Nottinghamshire, καθώς παρενοχλήθηκε για την καταγγελία της και απολύθηκε άδικα το 2022.

Η δίκη ξεκινά την Τρίτη στο Νόττιγχαμ. Είπε ότι η απόλυσή της, επειδή ήθελε να προστατεύσει τα ευάλωτα παιδιά από το κακό, διέλυσε την ζωή της και την άφησε με την προοπτική να μην μπορέσει ποτέ να διδάξει ξανά. Είχε περάσει πέντε ευτυχισμένα χρόνια στο σχολείο και η αναφορά της ήταν άψογη. Ωστόσο, σημείωσε με απογοήτευση ότι «η εκπαίδευση έχει πολιτικοποιηθεί όλο και περισσότερο».

Το 2021, το σχολείο υιοθέτησε τις μεθόδους κατάρτισης που ανέπτυξε η ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση Stonewall, οι οποίες καλούν τους εκπαιδευτικούς να αφαιρέσουν «οποιαδήποτε περιττή γλώσσα με βάση το φύλο» από την τάξη.

Η Hannah πιστεύει ότι η τοξικότητα της συζήτησης για τους τρανσέξουαλ στα σχολεία έχει δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου.

Κανείς δεν είναι πρόθυμος να πει τη γνώμη του ή να αμφισβητήσει αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς συζήτηση. Τώρα εργάζομαι σε ένα κατάστημα που πουλάει σάντουιτς όπου μπορούμε να συζητήσουμε αυτά τα θέματα πιο ελεύθερα. 

Οι εκπαιδευτικοί πιέζονται να μην αμφισβητήσουν τις τρανσφοβικές πολιτικές. Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν ότι το πραγματικό αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης είναι να τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο η ευημερία των παιδιών. Είμαι αποφασισμένη να διασφαλίσω τη δικαιοσύνη.

Η Andrea Williams, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Χριστιανικού Νομικού Κέντρου, το οποίο υποστηρίζει τη Hannah, δήλωσε:

Για χρόνια, οι γονείς και οι δάσκαλοι που έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την προστασία των παιδιών αγνοούνται.


ΠΗΓΗ: Lehrerin wird entlassen, weil sie sich weigert, ein achtjähriges Mädchen wie einen Jungen zu behandeln - Legitim


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Οι φράσεις κλειδιά είναι :
    - «η εκπαίδευση έχει πολιτικοποιηθεί όλο και περισσότερο».
    - "η τοξικότητα της συζήτησης για τους τρανσέξουαλ στα σχολεία έχει δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου".
    - "Οι εκπαιδευτικοί πιέζονται να μην αμφισβητήσουν τις τρανσφοβικές πολιτικές".
    Ευχόμαστε ειλικρινά νά δικαιωθεί σύντομα η δασκάλα αυτή καί νά αποκατασταθεί στήν εργασία της, όπου επιτελούσε τά καθήκοντά της μέ ευσυνειδησία καί ακεραιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!