Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Οι μαθητές πρέπει να απέχουν από την κατανάλωση νερού στην τάξη λόγω του ... Ραμαζανιού!!!



Αλλοίμονο σε όποιον στη Γερμανία μιλήσει για σημάδια υποταγής στο Ισλάμ, όπως προέβλεψε ο Γάλλος συγγραφέας Michel Houellebecq στο μυθιστόρημά του για μια μουσουλμανική Γαλλία του μέλλοντος. Όποιος εκφράζει ανοιχτά μια τέτοια σκέψη ή φόβο πρέπει να περιμένει να δυσφημιστεί αμέσως ως «Ναζί».

Πρέπει να είσαι τυφλός ή να καταπνίγεις μέσα σου την αλήθεια για να αποτύχεις να αναγνωρίσεις ότι το Ισλάμ κερδίζει όλο και περισσότερη επιρροή στη Γερμανία – ενώ η επιρροή του Χριστιανισμού μειώνεται όλο και περισσότερο και οι δύο μεγάλες χριστιανικές εκκλησίες έχουν επιτρέψει στον εαυτό τους να υποβαθμιστούν σε μια μετωπική οργάνωση κόκκινου-πράσινου.

Ένα παράδειγμα είναι το Ραμαζάνι. Μόλις τις προάλλες, ο συνάδελφός μου Kai Rebmann έγραψε εδώ στον ιστότοπό μου για το πώς η πόλη της Φρανκφούρτης φωτίζει τον πεζόδρομο για να τιμήσει τον μήνα του Ραμαζανιού. Το κόστος των ακτινοβόλων ημισελήνων κάτω από τα οποία φωνάζει "Allahu-Akbar" ανέρχεται μέχρι 100.000 ευρώ.

Εδώ είναι η είδηση, η οποία προέρχεται επίσης από την ευρύτερη περιοχή της Φρανκφούρτης. Εκεί, τη Δευτέρα, δύο δασκάλες σε ένα ενιαίο σχολείο απαγόρευσαν στους μαθητές της πέμπτης τάξης να πίνουν, σύμφωνα με τους κανόνες του μήνα του Ραμαζανιού.

Ένας ανήσυχος πατέρας είπε στην πύλη "Nius" τι βίωσε η κόρη του: "Στο δείπνο μιλάμε πάντα για το πώς ήταν η μέρα. Ρώτησα την κόρη μου τι καινούργιο υπήρχε στο σχολείο. Στη συνέχεια μας είπε ότι δύο δασκάλες είχαν απαγορεύσει στους μαθητές να πίνουν στην τάξη επειδή 3 (!!!) από τα 27 παιδιά νήστευαν».

Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, οι ευσεβείς μουσουλμάνοι δεν επιτρέπεται να τρώνε και να πίνουν μέχρι μετά τη δύση του ηλίου.

Κανονικά, εξήγησε ο πατέρας, σύμφωνα με την έκθεση, τα παιδιά έχουν τα μπουκάλια νερού τους στο τραπέζι και μπορούν εύκολα να πιουν στην τάξη όταν διψούν: «Μπορούν πάντα να γεμίσουν τα μπουκάλια τους στο διάδρομο έξω, υπάρχει διανομέας νερού».

Ο πατέρας είπε στην πύλη: «Βρήκαμε αυτή την ανακοίνωση περίεργη. Από τη μία πλευρά, τα παιδιά στην πέμπτη τάξη είναι μεταξύ 10 και 11 ετών. Ακόμη και για τους θρησκευόμενους μουσουλμάνους, ωστόσο, η απαίτηση νηστείας ισχύει μόνο από την ηλικία των 14 ετών. Και το γεγονός ότι 24 παιδιά υποτίθεται ότι νοιάζονται για τρία παιδιά, με βασικές σωματικές ανάγκες – αυτή είναι μια περίεργη παρέμβαση».

Αυτός και η σύζυγός του είπαν στην κόρη τους να πιει όταν διψούσε, είπε ο πατέρας. Σύμφωνα με τα παιδιά του, η ανακοίνωση των δύο δασκάλων προφανώς δεν αποτελεί σχολική απαίτηση. Ένας άλλος δάσκαλος επέτρεψε στα παιδιά να πίνουν ως συνήθως, αν ήθελαν.

Μια έρευνα από την πύλη προς το σχολείο έχει παραμείνει μέχρι στιγμής αναπάντητη.

Οι κατευναστές θα αντιτείνουν τώρα ότι είναι μόνο θέμα ανάρμοστης συμπεριφοράς από μεμονωμένους εκπαιδευτικούς. Αλλά αυτό είναι πολύ κοντόφθαλμο. Από τη μία πλευρά, είναι σημαντικό να το αναφέρετε και να κρούσετε συναγερμό, ειδικά όταν σπάσει ένα τέτοιο ταμπού. Από την άλλη, η υπόθεση δείχνει σαφώς πόσο μακριά φτάνει η προληπτική υποταγή και πόσο σταθερά είναι ήδη αγκυροβολημένη στο μυαλό πολλών ανθρώπων. Το γεγονός και μόνο ότι δύο δασκάλες έρχονται με τέτοιες ιδέες και τολμούν να τις εφαρμόσουν λέει πολλά.

Μπορείτε να φανταστείτε έναν δάσκαλο να έρχεται με την ιδέα να απαγορεύσει σε όλους τους μαθητές σε μια τάξη να τρώνε λόγω της χριστιανικής Σαρακοστής, από σεβασμό για τρεις αυστηρούς πιστούς που τηρούν νηστεία;

Αυτό που κάποτε ήταν μια ιδέα με καλοπροαίρετο υπόβαθρο ως προστασία των μειονοτήτων έχει αποκτήσει αυτονομηθεί και έχει γίνει ένας μεγάλος κίνδυνος για την κοινωνία μας.


ΠΗΓΗ:
 Wegen Ramadan: Schüler sollen im Unterricht aufs Trinken verzichten - reitschuster.de


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!