Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Πλήρες κείμενο της συνωμοσίας κορυφαίων στρατιωτικών αξιωματούχων της Γερμανίας που διέρρευσε για να επιτεθούν στη γέφυρα της Κριμαίας

Στις 19 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνομιλία μεταξύ των Grafe (επικεφαλής τμήματος επιχειρήσεων και ασκήσεων στη Διοίκηση Δυνάμεων Πολεμικής Αεροπορίας της Bundeswehr), Gerhartz (επιθεωρητής Πολεμικής Αεροπορίας Bundeswehr), Fenske και Frohstedte (υπάλληλοι της Διοίκησης Αεροπορικών Επιχειρήσεων στο Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων της Bundeswehr).
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, η Margarita Simonyan, αρχισυντάκτρια του RT και η Rossiya Segodnya, η μητρική ομάδα μέσων ενημέρωσης του Sputnik, δημοσίευσε το κείμενο μιας συνομιλίας μεταξύ υψηλόβαθμων εκπροσώπων της Bundeswehr που συζητούσαν την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας με πυραύλους Taurus και άλλα θέματα. Πλήρης ήχος είναι εδώ και το πλήρες κείμενο είναι παρακάτω.

Gerhartz: Χαιρετώ όλους! Grafe, είσαι αυτή τη στιγμή στη Σιγκαπούρη;

Grafe: Ναι.

Gerhartz: Ωραία. Πρέπει να επαληθεύσουμε τις πληροφορίες. Όπως ίσως έχετε ακούσει, ο υπουργός Άμυνας Pistorius σκοπεύει να εξετάσει προσεκτικά το ζήτημα της προμήθειας πυραύλων Taurus στην Ουκρανία. Έχουμε προγραμματίσει μια συνάντηση μαζί του. Πρέπει να συζητήσουμε τα πάντα, ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε να εργαζόμαστε επ' αυτού. Μέχρι στιγμής, δεν βλέπω καμμία ένδειξη για το πότε θα ξεκινήσουν αυτές οι παραδόσεις. 

Ο καγκελάριος δεν του είπε ποτέ: «Θέλω τις πληροφορίες τώρα και αύριο το πρωί θα πάρουμε την απόφαση». Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Αντίθετα, ο Pistorius αξιολογεί όλη αυτή τη συνεχιζόμενη συζήτηση. Κανείς δεν ξέρει γιατί o ομοσπονδιακός καγκελάριος εμποδίζει αυτές τις παραδόσεις. Φυσικά, οι πιο απίστευτες φήμες κυκλοφορούν. Για παράδειγμα, χθες μου τηλεφώνησε ένας δημοσιογράφος, ο οποίος είναι πολύ κοντά στον καγκελάριο. Άκουσε κάπου στο Μόναχο ότι οι πύραυλοι Taurus δεν θα λειτουργούσαν. Τη ρώτησα ποιος της το είπε αυτό. Απάντησε ότι κάποιος με στρατιωτική στολή το έκανε. Φυσικά, αυτή είναι μια πηγή πληροφοριών χαμηλού επιπέδου, αλλά η δημοσιογράφος έμεινε προσκολλημένη σε αυτά τα λόγια και τώρα θέλει να το μετατρέψει σε είδηση με τίτλο όπως: «Τώρα ξέρουμε γιατί ο καγκελάριος αρνείται να στείλει πυραύλους Taurus - δεν θα λειτουργήσουν». Όλα αυτά είναι ανοησίες. 
Τέτοια θέματα είναι διαθέσιμα μόνο σε περιορισμένο κύκλο ανθρώπων. Ωστόσο, βλέπουμε τι είδους σκουπίδια εξαπλώνονται εν τω μεταξύ. Θέλω να συντονίσω αυτό το θέμα μαζί σας, ώστε να μην κινηθούμε προς τη λάθος κατεύθυνση. Πρώτον, έχω ορισμένες ερωτήσεις για τους Frohstedte και Fenske. Σας έχει μιλήσει κανείς γι' αυτό; Σας πλησίασε ο Freyding;

Frohstedte: Όχι. Μίλησα μόνο με τον Grafe.

Fenske: Το ίδιο και εδώ, μίλησα μόνο με τον Grafe.

Gerhartz: Μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας αργότερα. Ίσως χρειαστεί να συμμετάσχω σε ακροάσεις της επιτροπής προϋπολογισμών, διότι υπάρχουν ζητήματα που σχετίζονται με το κλιμακούμενο κόστος αναβάθμισης του F-35 στο Büchel. Έχω ήδη περάσει τις συστάσεις μου μέσω του Frank ότι έχουμε διαφάνειες για να απεικονίσουμε το υλικό. Του δείξαμε ένα σχέδιο παρουσίασης όπου οι πύραυλοι Taurus τοποθετήθηκαν σε φορέα Tornado ή άλλο φορέα που απαιτείται από την αποστολή. Ωστόσο, δεν μπορώ να το φανταστώ αυτό. Θυμηθείτε, είναι μια συνάντηση μισής ώρας, οπότε μην προετοιμάσετε μια παρουσίαση 30 διαφανειών. Η έκθεση πρέπει να είναι σύντομη. Πρέπει να δείξουμε τι μπορεί να κάνει ο πύραυλος και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Πρέπει να εξετάσουμε τις συνέπειες εάν λάβουμε μια πολιτική απόφαση να μεταφέρουμε πυραύλους ως βοήθεια στην Ουκρανία. 

Θα το εκτιμούσα αν μπορούσατε να με ενημερώσετε όχι μόνο για τα προβλήματα που έχουμε, αλλά και για το πώς μπορούμε να τα λύσουμε. Για παράδειγμα, αν μιλάμε για τρόπους παράδοσης... Ξέρω πώς το κάνουν οι Άγγλοι. Τα μεταφέρουν πάντα σε τεθωρακισμένα οχήματα Ridgback. Έχουν πολλά άτομα στο χώρο του ξενοδοχείου. 

Οι Γάλλοι δεν το κάνουν έτσι. Παραδίδουν Q7 στην Ουκρανία με πυραύλους Scalp. Τα Storm Shadows και Scalps έχουν παρόμοιες τεχνικές προδιαγραφές για την εγκατάστασή τους. Πώς θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα; Θα μεταφέρουμε πυραύλους MBDA σε αυτούς χρησιμοποιώντας Ridgbacks; Θα αποσπαστεί κάποιος από τους ανθρώπους μας στο MBDA; Grafe, ανάφερέ μας τη θέση μας σε αυτό το θέμα. Οι Fenske και Frohstedte, κύριοι, αναφέρουν πώς βλέπετε την κατάσταση.

Grafe: Θα ξεκινήσω με τα πιο ευαίσθητα θέματα, με την υπάρχουσα κριτική σχετικά με τις παραδόσεις. Συζητήσεις γίνονται σχεδόν παντού. Υπάρχουν πολλές βασικές πτυχές εδώ. 

Πρώτον, πρόκειται για τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης. Εάν ο καγκελάριος αποφασίσει τώρα ότι πρέπει να παραδώσουμε πυραύλους, θα μεταφερθούν από την Bundeswehr. Ωραία, αλλά θα είναι έτοιμα για χρήση μόνο σε οκτώ μήνες. 

Δεύτερον, δεν μπορούμε να συντομεύσουμε τον χρόνο. Διότι αν το κάνουμε, μπορεί να υπάρξει λάθος στη χρήση του, ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει ένα νηπιαγωγείο και θα υπάρξουν και ΠΑΛΙ απώλειες αμάχων. Αυτές οι πτυχές πρέπει να ληφθούν υπόψη. Πρέπει να σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις ότι χωρίς τον κατασκευαστή, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Μπορούν να εξοπλίσουν, να επανεξοπλίσουν και να παραδώσουν τους αρχικούς πυραύλους. Μπορούμε να επιταχύνουμε λίγο την παραγωγή, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε μέχρι να συσσωρευτούν 20 μονάδες. Μπορούμε να τα παραδώσουμε σε παρτίδες των πέντε. Ο χρόνος παράδοσης αυτών των πυραύλων εξαρτάται άμεσα από τη βιομηχανία. Ποιος θα πληρώσει για αυτό; Ένα άλλο ερώτημα που πρέπει να εξεταστεί είναι σε ποια οπλικά συστήματα θα τοποθετηθούν αυτοί οι πύραυλοι; Και, πώς πρέπει να διατηρηθεί η αλληλεπίδραση μεταξύ της εταιρείας και της Ουκρανίας; Έχει ήδη καθιερωθεί κάποια μορφή ολοκλήρωσης;

Gerhartz: Δεν νομίζω. Επειδή ο κατασκευαστής, TSG, δήλωσε ότι, μπορούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα μέσα σε έξι μήνες, είτε πρόκειται για αεροσκάφος Sukhoi είτε για F-16.

Grafe: Εάν ο ομοσπονδιακός καγκελάριος αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτό, πρέπει να υπάρξει κατανόηση ότι θα χρειαστούν έξι μήνες μόνο για την παραγωγή των βάσεων. 

Τρίτον, θεωρητικά, το ζήτημα της κατάρτισης μπορεί να μας απασχολεί. Έχω ήδη αναφέρει ότι συνεργαζόμαστε με τον κατασκευαστή πυραύλων. Χειρίζονται την εκπαίδευση συντήρησης και εμείς χειριζόμαστε την τακτική εφαρμογή. Αυτό διαρκεί περίπου τρεις έως τέσσερις μήνες. Αυτό το μέρος της εκπαίδευσης μπορεί να πραγματοποιηθεί στη Γερμανία. Κατά την παράδοση των αρχικών πυραύλων, πρέπει να λάβουμε γρήγορες αποφάσεις σχετικά με τις βάσεις και την εκπαίδευση. 

Ίσως χρειαστεί να στραφούμε στους Βρετανούς για αυτά τα θέματα και να χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία τους. Μπορούμε να τους παρέχουμε βάσεις δεδομένων, δορυφορικές εικόνες και σταθμούς σχεδιασμού. Εκτός από την παράδοση των ίδιων των πυραύλων, την οποία διαθέτουμε, όλα τα άλλα μπορούν να παρασχεθούν από τη βιομηχανία ή την IABG.

Gerhartz: Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αεροσκάφη με βάσεις τόσο για πυραύλους Taurus όσο και για πυραύλους Storm Shadow. Οι Βρετανοί ήταν εκεί και εξόπλισαν αεροσκάφη. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των συστημάτων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τον Ταύρο. Μπορώ να μιλήσω για την εμπειρία της χρήσης του συστήματος Patriot. Οι ειδικοί μας αρχικά υπολόγισαν επίσης μεγάλα χρονικά πλαίσια, αλλά κατάφεραν να το κάνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Κατάφεραν να θέσουν τα πάντα σε λειτουργία τόσο γρήγορα και σε τόσο μεγάλη ποσότητα που το προσωπικό μας είπε, "Ουάου. Δεν το περιμέναμε αυτό». Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε έναν πόλεμο που χρησιμοποιεί πολύ πιο σύγχρονη τεχνολογία από την παλιά καλή μας Luftwaffe. Όλα αυτά δείχνουν ότι όταν σχεδιάζουμε προθεσμίες, δεν πρέπει να τις παρακάνουμε. Και τώρα, Fenske και Frohstedte, κύριοι, θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας σχετικά με πιθανές παραδόσεις στην Ουκρανία.

Fenske: Θα ήθελα να επικεντρωθώ στο θέμα της εκπαίδευσης. Το έχουμε ήδη εξετάσει και αν ασχοληθούμε με προσωπικό που έχει ήδη σχετική εκπαίδευση και θα εκπαιδευτεί ταυτόχρονα, θα χρειαστούν μόνο περίπου τρεις εβδομάδες για να εξοικειωθούν με τον εξοπλισμό και στη συνέχεια να προχωρήσουν απευθείας στην εκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία θα διαρκέσει περίπου τέσσερεις εβδομάδες. Έτσι, είναι πολύ λιγότερο από 12 εβδομάδες. 

Ωστόσο, όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι το προσωπικό πληροί τα απαραίτητα προσόντα, η κατάρτιση μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την ανάγκη μεταφραστών και πληρούνται ορισμένες άλλες προϋποθέσεις. Έχουμε ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με την κ. Friedberger σχετικά με αυτό το θέμα. Αν μιλάμε για ανάπτυξη μάχης, τότε σε αυτή την περίπτωση, εκ των πραγμάτων, θα μας συμβουλεύσει να υποστηρίξουμε τουλάχιστον την αρχική ομάδα. Ο σχεδιασμός αυτού του εγχειρήματος έχει αποδειχθεί δύσκολος. 

Χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να εκπαιδεύσουμε αρχικά το προσωπικό μας και τώρα στοχεύουμε να μειώσουμε αυτό το χρονικό πλαίσιο σε μόλις δέκα εβδομάδες. 

Επιπλέον, υπάρχει η πρόσθετη ανησυχία να διασφαλιστεί ότι είναι σε θέση να χειριστούν οδήγηση εκτός δρόμου σε ένα μονοθέσιο F1. Μια πιθανή επιλογή είναι η παροχή προγραμματισμένης τεχνικής υποστήριξης. Θεωρητικά, αυτό μπορεί να γίνει από το Büchel υπό την προϋπόθεση ότι θα δημιουργηθεί ασφαλής επικοινωνία με την Ουκρανία. Εάν αυτό ήταν διαθέσιμο, τότε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί περαιτέρω σχεδιασμός. Αυτό είναι τουλάχιστον το κύριο σενάριο - να παρέχει πλήρη υποστήριξη κατασκευαστή, υποστήριξη μέσω της υπηρεσίας υποστήριξης χρηστών, η οποία θα λύσει προβλήματα λογισμικού. Βασικά, είναι το ίδιο όπως έχουμε στη Γερμανία.

Gerhartz: Περίμενε μια στιγμή. Καταλαβαίνω τι λες. Οι πολιτικοί μπορεί να ανησυχούν για την άμεση κλειστή σύνδεση μεταξύ Büchel και Ουκρανίας, η οποία θα μπορούσε να συνεπάγεται άμεση εμπλοκή στην ουκρανική σύγκρουση. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να πούμε ότι η ανταλλαγή πληροφοριών θα πραγματοποιηθεί μέσω του MBDA και θα στείλουμε έναν ή δύο από τους ειδικούς μας στο Schröbenhausen. Φυσικά, αυτό είναι πονηρό, αλλά από πολιτική άποψη, μάλλον φαίνεται διαφορετικό. Εάν η ανταλλαγή πληροφοριών περάσει από τον κατασκευαστή, τότε δεν έχει καμμία σχέση με εμάς.

Fenske: Θα προκύψει το ερώτημα πού πηγαίνουν οι πληροφορίες. Αν μιλάμε για πληροφορίες σχετικά με την εμπλοκή στόχων, ιδανικά συμπεριλαμβανομένων δορυφορικών εικόνων που παρέχουν μέγιστη ακρίβεια έως και τρία μέτρα, τότε πρέπει πρώτα να τις επεξεργαστούμε στο Büchel. Νομίζω ότι ανεξάρτητα από αυτό, μπορούμε με κάποιο τρόπο να οργανώσουμε μια ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ Büchel και Schröbenhausen, ή μπορούμε να διερευνήσουμε τη δυνατότητα μετάδοσης πληροφοριών στην Πολωνία, όπου είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο. Το θέμα αυτό πρέπει να εξεταστεί πιο προσεκτικά· επιλογές σίγουρα θα προκύψουν.
Εάν υποστηριχθούμε, στη χειρότερη περίπτωση μπορούμε να ταξιδέψουμε ακόμη και με αυτοκίνητο, γεγονός που θα μειώσει τον χρόνο αντίδρασης. Φυσικά, δεν θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε μέσα σε μία ώρα, επειδή θα πρέπει να δώσουμε τη συγκατάθεσή μας. Στην καλύτερη περίπτωση, μόνο έξι ώρες μετά τη λήψη των πληροφοριών θα είναι σε θέση τα αεροπλάνα να εκτελέσουν μια παραγγελία. Για να χτυπήσουμε συγκεκριμένους στόχους, αρκεί ακρίβεια μεγαλύτερη από τρία μέτρα, αλλά εάν είναι απαραίτητη η βελτίωση του στόχου, θα πρέπει να εργαστούμε με δορυφορικές εικόνες που επιτρέπουν τη μοντελοποίηση. Και τότε ο χρόνος αντίδρασης μπορεί να είναι έως και 12 ώρες. Όλα εξαρτώνται από τον στόχο. Δεν έχω μελετήσει λεπτομερώς αυτό το ζήτημα, αλλά πιστεύω ότι μια τέτοια επιλογή είναι δυνατή. Απλά πρέπει να καταλάβουμε πώς να οργανώσουμε τη μετάδοση πληροφοριών.

Gerhartz: Πιστεύετε ότι μπορούμε να ελπίζουμε ότι η Ουκρανία θα είναι σε θέση να κάνει τα πάντα μόνη της; Εξάλλου, είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί με πολιτική ενδυμασία που μιλούν με αμερικανική προφορά. Έτσι, είναι πολύ πιθανό ότι σύντομα θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τα πάντα μόνοι τους, σωστά; Εξάλλου, έχουν όλες τις δορυφορικές εικόνες.

Fenske: Ναι, τις παίρνουν από εμάς. Θα ήθελα επίσης να θίξω εν συντομία τα θέματα αεράμυνας. Πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να έχουμε εξοπλισμό στο Κίεβο για να λαμβάνουμε πληροφορίες από την IABG και την NDK. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα τους παρασχεθεί, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να πετάξω εκεί στις 21 Φεβρουαρίου. Είναι σημαντικό να σχεδιάζουμε τα πάντα σχολαστικά, σε αντίθεση με αυτό που συνέβη με τις Storm Shadows όπου αποτύχαμε να σχεδιάσουμε σωστά τα σημεία ελέγχου. Πρέπει να σκεφτούμε πώς να πετάξουμε γύρω ή να πετάξουμε κάτω από τον τομέα κάλυψης ραντάρ. Εάν όλα είναι προετοιμασμένα, η εκπαίδευση θα είναι πιο αποτελεσματική. Και τότε μπορούμε να επανεξετάσουμε το ζήτημα του αριθμού των πυραύλων. Αν τους δώσουμε 50, θα εξαντληθούν πολύ γρήγορα.

Gerhartz: Ακριβώς, δεν θα αλλάξει την πορεία των στρατιωτικών ενεργειών. Γι' αυτό δεν θέλουμε να τα παραδώσουμε όλα. Και όχι όλα ταυτόχρονα. Ίσως 50 στην πρώτη παρτίδα, τότε ίσως μια άλλη παρτίδα 50 πυραύλων. Είναι απολύτως σαφές, αλλά όλα αυτά είναι μεγάλη πολιτική. Υποθέτω ότι αυτό είναι πραγματικά το θέμα. Έμαθα από τους Γάλλους και Βρετανούς συναδέλφους μου ότι στην πραγματικότητα, με αυτούς τους πυραύλους Storm Shadow και Scalp, είναι το ίδιο όπως και με τα τουφέκια Winchester – μπορεί να ρωτήσουν: «Γιατί πρέπει να προμηθεύσουμε την επόμενη παρτίδα πυραύλων όταν τους έχουμε ήδη προμηθεύσει; Ας το κάνει τώρα η Γερμανία». Μήπως, ο κ. Frohstedte θέλει να πει κάτι για αυτό το θέμα;

Frohstedte: Επιτρέψτε μου να προσθέσω λίγο πραγματισμό. Θέλω να μοιραστώ τις σκέψεις μου για τα χαρακτηριστικά του Storm Shadow. Όσον αφορά την αεράμυνα, τον χρόνο πτήσης, το ύψος πτήσης και ούτω καθεξής, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν δύο ενδιαφέροντες στόχοι – η γέφυρα προς τα ανατολικά και οι αποθήκες πυρομαχικών, οι οποίες βρίσκονται ψηλότερα. Η γέφυρα [της Κριμαίας] στα ανατολικά είναι δύσκολο να επιτευχθεί, είναι ένας σχετικά μικρός στόχος, αλλά ο Ταύρος μπορεί να το κάνει και μπορεί επίσης να χτυπήσει τις αποθήκες πυρομαχικών. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά και συγκρίνοντάς τα με το πόσο έχουν χρησιμοποιηθεί τα Storm Shadows και τα HIMARS, έχω μια ερώτηση: "Είναι ο στόχος μας η γέφυρα ή οι στρατιωτικές αποθήκες;" Είναι εφικτό με τις τρέχουσες ελλείψεις που έχουν οι REDs και οι Patriots; Και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο περιοριστικός παράγοντας είναι ότι συνήθως έχουν μόνο 24 βλήματα...

Gerhartz: Αυτό είναι σαφές.

Frohstedte: Είναι λογικό να εμπλακεί η Ουκρανία στη διαδικασία. Θα χρειαστεί μια εβδομάδα. Νομίζω ότι είναι σκόπιμο να εξεταστεί ο προγραμματισμός εργασιών και ο κεντρικός σχεδιασμός. Ο προγραμματισμός εργασιών στη μονάδα μας διαρκεί δύο εβδομάδες, αλλά αν υπάρχει ενδιαφέρον, μπορεί να γίνει πιο γρήγορα. 

Αν εξετάζουμε τη γέφυρα, τότε πιστεύω ότι ο Taurus είναι ανεπαρκής και πρέπει να κατανοήσουμε πώς μπορεί να λειτουργήσει, και γι' αυτό, χρειαζόμαστε δορυφορικά δεδομένα. Δεν ξέρω αν μπορούμε να προετοιμάσουμε τους Ουκρανούς για ένα τέτοιο έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε ένα μήνα, για παράδειγμα. Πώς θα έμοιαζε μια επίθεση του Taurus στη γέφυρα; Από επιχειρησιακή άποψη, δεν μπορώ να αξιολογήσω πόσο γρήγορα οι Ουκρανοί θα μάθουν να σχεδιάζουν τέτοιες ενέργειες και πόσο γρήγορα θα συμβεί η ενσωμάτωση. Αλλά επειδή μιλάμε για τη γέφυρα και τις στρατιωτικές βάσεις, καταλαβαίνω ότι θέλουν να τις καταλάβουν το συντομότερο δυνατό.

Fenske: Θα ήθελα να προσθέσω κάτι σχετικά με την καταστροφή της γέφυρας. Έχουμε μελετήσει εντατικά αυτό το θέμα και, δυστυχώς, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι λόγω του μεγέθους της, η γέφυρα μοιάζει με διάδρομο. Ως εκ τούτου, μπορεί να απαιτήσει περισσότερους από 10, ή ακόμα και 20 πυραύλους.

Gerhartz: Υπάρχει μια άποψη ότι ο Taurus μπορεί να το επιτύχει αυτό εάν χρησιμοποιηθεί το γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος Dassault Rafale.

Fenske: Θα μπορούσαν μόνο να δημιουργήσουν μια τρύπα και να καταστρέψουν τη γέφυρα. Και πριν κάνουμε σημαντικές δηλώσεις, εμείς οι ίδιοι...

Frohstedte: Δεν υποστηρίζω την ιδέα της στόχευσης της γέφυρας. Θέλω ρεαλιστικά να καταλάβω τι θέλουν. Και τι πρέπει να τους διδάξουμε, έτσι αποδεικνύεται ότι κατά τον προγραμματισμό αυτών των επιχειρήσεων, θα πρέπει να υποδείξουμε τα κύρια σημεία στις εικόνες. Θα έχουν στόχους, αλλά είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι όταν εργάζεστε σε μικρότερους στόχους, ο σχεδιασμός πρέπει να είναι πιο σχολαστικός, αντί να αναλύετε μόνο εικόνες στον υπολογιστή. Όταν επιβεβαιώνονται οι στόχοι, είναι απλούστερο και θα δαπανηθεί λιγότερος χρόνος για τον προγραμματισμό.

Gerhartz: Όλοι γνωρίζουμε ότι θέλουν να καταστρέψουν τη γέφυρα, κάτι που τελικά σημαίνει πώς φυλάσσεται – όχι μόνο λόγω της στρατιωτικής-στρατηγικής σημασίας της, αλλά και της πολιτικής της σημασίας. Ακόμα κι αν έχουν έναν διάδρομο εδάφους τώρα. Υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες εάν έχουμε άμεση επικοινωνία με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τέτοιο τέχνασμα και να αναθέσουμε τους ανθρώπους μας στο MBDA; Έτσι, η άμεση επικοινωνία με την Ουκρανία θα γίνει μόνο μέσω του MBDA, το οποίο είναι πολύ καλύτερο από ό, τι αν υπάρχει τέτοια επικοινωνία με την Πολεμική μας Αεροπορία.

Grefe: Gerhartz, δεν έχει σημασία. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι από την αρχή δεν θα υπάρχει γλώσσα που να μας καθιστά μέρος της σύγκρουσης. Υπερβάλλω λίγο, φυσικά, αλλά αν πούμε τώρα στον υπουργό ότι πρόκειται να προγραμματίσουμε συναντήσεις και να ταξιδέψουμε με αυτοκίνητο από την Πολωνία, ώστε κανείς να μην το προσέξει, αυτό είναι ήδη συμμετοχή, και δεν θα το κάνουμε αυτό. Αν μιλάμε για τον κατασκευαστή, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ρωτήσουμε είναι αν η MBDA μπορεί να το κάνει. Δεν έχει σημασία αν ο λαός μας θα ασχοληθεί τότε με αυτό στο Büchel ή στο Schröbenhausen – εξακολουθεί να σημαίνει συμμετοχή. Και δεν νομίζω ότι πρέπει να το κάνουμε αυτό. Από την αρχή, ορίσαμε αυτό ως βασικό στοιχείο της «κόκκινης γραμμής», οπότε θα συμμετάσχουμε στην εκπαίδευση. 

Ας υποθέσουμε ότι θα ετοιμάσουμε έναν «οδικό χάρτη». Η διαδικασία κατάρτισης πρέπει να χωριστεί σε μέρη. Η μεγάλη διαδρομή θα διαρκέσει τέσσερεις μήνες, όπου θα τους εκπαιδεύσουμε διεξοδικά, συμπεριλαμβανομένης της εξάσκησης σεναρίων με τη γέφυρα. Η σύντομη διαδρομή θα είναι δύο εβδομάδες, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους πυραύλους το συντομότερο δυνατό. Εάν είναι ήδη εκπαιδευμένοι, τότε θα ρωτήσουμε τους Βρετανούς αν είναι έτοιμοι να αναλάβουν σε αυτό το στάδιο. Πιστεύω ότι αυτές οι ενέργειες θα είναι οι σωστές – φανταστείτε αν ο Τύπος ανακαλύψει ότι οι άνθρωποί μας βρίσκονται στο Schröbenhausen ή ότι οδηγούμε κάπου στην Πολωνία! Θεωρώ ότι μια τέτοια επιλογή είναι απαράδεκτη.

Gerhartz: Εάν ληφθεί μια τέτοια πολιτική απόφαση, πρέπει να πούμε ότι οι Ουκρανοί πρέπει να έρθουν σε εμάς. Πρώτα απ' όλα, πρέπει να γνωρίζουμε εάν μια τέτοια πολιτική απόφαση συνιστά άμεση συμμετοχή στον προγραμματισμό των καθηκόντων. Στην περίπτωση αυτή, η κατάρτιση θα διαρκέσει λίγο περισσότερο και θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν πιο περίπλοκα καθήκοντα, ενδεχομένως με κάποια εμπειρία και εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται ήδη. Εάν υπάρχει η δυνατότητα να αποφύγουμε την άμεση εμπλοκή, δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε στον σχεδιασμό εργασιών, να το κάνουμε στο Büchel και στη συνέχεια να το προωθήσουμε σε αυτούς – αυτή είναι μια «κόκκινη γραμμή» για τη Γερμανία. Μπορούμε να τους εκπαιδεύσουμε για δύο μήνες. Δεν θα μάθουν τα πάντα, αλλά θα μάθουν κάτι. Πρέπει απλώς να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να επεξεργαστούν όλες τις πληροφορίες και να εργαστούν με όλες τις παραμέτρους.

Grefe: Ο Zeppel είπε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε τόσο έναν εκτεταμένο όσο και έναν σύντομο «οδικό χάρτη». Ο στόχος είναι να έχετε ένα γρήγορο αποτέλεσμα. Και αν η αρχική εργασία είναι να χτυπήσουμε αποθήκες πυρομαχικών και όχι πολύπλοκα αντικείμενα όπως γέφυρες, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε με ένα συντομευμένο πρόγραμμα και να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα. 

Όσον αφορά τις πληροφορίες από την IABG, δεν το βλέπω ως κρίσιμο ζήτημα, καθώς δεν συνδέονται με μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Πρέπει να διεξάγουν οι ίδιοι αναγνώριση. Είναι σαφές ότι η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από αυτό. Αυτό συζητήσαμε σχετικά με την εκτόξευση πυραύλων. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, αλλά αυτό είναι το σχέδιο προς το παρόν.

Gerhartz: Και αυτό θα είναι το κύριο σημείο. Υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών όπου η βραχυπρόθεσμη προετοιμασία δεν θα είναι δυνατή λόγω της πολύ ενεργής αεράμυνας. Θα πρέπει να το εξετάσουμε σοβαρά. Πιστεύω ότι οι άνθρωποί μας θα βρουν μια λύση. Πρέπει απλώς να μας επιτραπεί να προσπαθήσουμε πρώτα, ώστε να μπορέσουμε να παράσχουμε καλύτερες πολιτικές συμβουλές. 

Πρέπει να προετοιμαστούμε καλύτερα, ώστε να μην αποτύχουμε, διότι, για παράδειγμα, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας μπορεί να μην έχει ακριβή ιδέα για το πού βρίσκονται πραγματικά τα συστήματα αεράμυνας. Οι Ουκρανοί έχουν αυτές τις πληροφορίες και εμείς έχουμε δεδομένα από τα ραντάρ. Αλλά αν μιλάμε για ακριβή σχεδιασμό, πρέπει να γνωρίζουμε πού είναι εγκατεστημένα τα ραντάρ και πού βρίσκονται οι σταθερές εγκαταστάσεις και πώς να τις παρακάμψουμε. Αυτό θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε ένα πιο ακριβές σχέδιο. Έχουμε ένα θαυμάσιο μέσο, και αν έχουμε ακριβείς συντεταγμένες, μπορούμε να το εφαρμόσουμε με ακρίβεια. Αλλά δεν υπάρχει καμμία βάση για να πούμε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. 
Υπάρχει ένα συγκεκριμένο όριο όπου περνά πολιτικά η «κόκκινη γραμμή», υπάρχει ένας «μακρύς» και «σύντομος» δρόμος και υπάρχουν διαφορές όσον αφορά την πλήρη αξιοποίηση του δυναμικού, το οποίο οι Ουκρανοί θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν καλύτερα με την πάροδο του χρόνου καθώς εξασκούνται και εργάζονται συνεχώς σε αυτό. Προσωπικά, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να είμαι παρών στη συνάντηση. Είναι σημαντικό για μένα να παρουσιάσετε μια νηφάλια αξιολόγηση και να μην δημιουργήσετε διαταραχές που απλά δεν είναι αρκετά πειστικές, ενώ άλλες χώρες προμηθεύουν το Storm Shadow και το Scalp.

Grefe: Όσο περισσότερο χρόνο χρειάζονται για να πάρουν μια απόφαση, τόσο περισσότερο θα χρειαστεί να την εφαρμόσουμε. Πρέπει να σπάσουμε τα πάντα σε στάδια. Ξεκινήστε πρώτα με το απλό και, στη συνέχεια, προχωρήστε στο συγκρότημα. Ή μπορούμε να ρωτήσουμε τους Βρετανούς αν μπορούν να μας υποστηρίξουν στο αρχικό στάδιο και να αναλάβουν τα θέματα σχεδιασμού; Πρέπει να διευκολύνουμε οτιδήποτε εμπίπτει στον τομέα της αρμοδιότητάς μας. Η ανάπτυξη βάσεων για πυραύλους δεν είναι καθήκον μας. Η Ουκρανία θα πρέπει να επιλύσει αυτό το ζήτημα με τους κατασκευαστές μόνοι τους.

Gerhartz: Αυτή τη στιγμή, δεν θα θέλαμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα με την επιτροπή προϋπολογισμού. Θα μπορούσε να καταστήσει αδύνατη την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στην αεροπορική βάση στο Büchel το 2024. Αυτή τη στιγμή, κάθε μέρα μετράει όταν πρόκειται για το πρόγραμμα.


Ολόκληρο το αρχείο ήχου έχει διάρκεια 38:14 λεπτά και μπορείτε να το ακούσετε εδώ: (γλώσσα: Γερμανικά)





ΠΗΓΗ: 
Full Transcript of German Top Military Officials' Leaked Plot to Attack Crimean Bridge - Sputnik International, 01.03.2024 (sputnikglobe.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!