Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ & ΔΑΙΜΟΝΟΛΗΨΙΑ ! - Προλειαίνοντας το έδαφος της αποδοχής στίς Α Ν Ο Η Τ Ε Σ μάζες....


Το περιοδικό '$cience' ισχυρίζεται, ότι η «αποστροφή» της Δύσης στον κανιβαλισμό έχει τις ρίζες της στον ρατσισμό, την αποικιοκρατία και τον .....Χριστιανισμό!


Από τον Ken Ham

11 Μαρτίου 2024

Η σύγχρονη δυτική κοινωνία ζει με το σύνθημα «Κάνε αυτό που είναι σωστό για σένα». Και αν αυτή είναι η ηθική της ημέρας, κάθε «κοινωνικό ταμπού» πρέπει να πέσει για να δώσει τη θέση του στο να κάνει αυτό που είναι σωστό για εσάς. 

Σημαίνει επίσης ότι ένας πολιτισμός - όπως η Δύση - δεν μπορεί να κρίνει έναν άλλο πολιτισμό - όπως οι Aghori, μια ινδουιστική αίρεση - ακόμα κι αν σύμφωνα με πληροφορίες τρώνε περιστασιακά ανθρώπους «επιδιώκοντας την υπέρβαση». Είναι μέρος του να ζούμε σε μια εποχή όπως οι κριτές, όταν «ο καθένας έκανε το σωστό στα μάτια του» (Κριτές 21:25), επειδή δεν υπάρχει αναγνωρισμένη τελική εξουσία.

Αυτό το είδος σκέψης εμφανίστηκε σε ένα άρθρο του New $cientist με τίτλο, "Είναι καιρός για μια πιο λεπτή άποψη για το απόλυτο ταμπού: τον κανιβαλισμό;" Η υπογραφή του συντάκτη αναφέρει:

Νέα αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι οι αρχαίοι άνθρωποι έτρωγαν ο ένας τον άλλον εκπληκτικά συχνά – μερικές φορές για λόγους συμπόνιας. Τα ευρήματα μας δίνουν την ευκαιρία να επανεκτιμήσουμε τις απόψεις μας σχετικά με την πρακτική.

Είναι λοιπόν ο κανιβαλισμός τόσο μεγάλη υπόθεση; Λοιπόν, ο συγγραφέας αυτού του άρθρου υποστηρίζει ότι «ηθικά, ο κανιβαλισμός θέτει λιγώτερα ζητήματα από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε

Αν ένα σώμα μπορεί να κληροδοτηθεί με συναίνεση στην ιατρική επιστήμη, γιατί δεν μπορεί να αφεθεί να ταΐσει τους πεινασμένους;» 

Αυτό, φυσικά, αγνοεί το χάσμα μεταξύ της με σεβασμό χρήσης ενός νεκρού σώματος για την προώθηση της ιατρικής επιστήμης και της μεταχείρισής του ως απλώς το σφάγιο ενός ζώου, έτοιμου για το δοχείο σούπας!

Φυσικά, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν την υπεροπτική άποψη του New $cientist για τα πράγματα. Και ο συγγραφέας προσφέρει έναν λόγο.

Η αποστροφή μας έχει εξηγηθεί με διάφορους τρόπους. Ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι, στις δυτικές θρησκευτικές παραδόσεις, τα σώματα θεωρούνται ως η έδρα της ψυχής και έχουν μια μυρωδιά ιερού. Ή ίσως είναι πολιτισμικά ριζωμένη, με ρίζες στην πρώιμη σύγχρονη αποικιοκρατία, όταν τα ρατσιστικά στερεότυπα του κανίβαλου επινοήθηκαν για να δικαιολογήσουν την υποταγή. Αυτά κατέληξαν να αντιπροσωπεύουν τον «άλλο» στις δυτικές κοινωνίες – και η αποστροφή προς τον κανιβαλισμό έγινε δόγμα της ηθικής τους συνείδησης. (!!!)

Συνεπώς, η «αποστροφή» μας στο να τρώμε άλλους ανθρώπους είναι ένα κατάλοιπο της δυτικής αποικιοκρατίας, του ρατσισμού και του Χριστιανισμού! 

Βασικά, αυτό το επιχείρημα είναι ο «wokeism» που εφαρμόζεται στον κανιβαλισμό (αν είναι δυνατόν!). 

Αλλά θα συμφωνήσω ότι η αποστροφή προς τον κανιβαλισμό βασίζεται στον Χριστιανισμό (ωστόσο, είναι επίσης γραμμένη στη συνείδησή μας). 

Βλέπετε, αν είμαστε απλά ζώα, όπως πιστεύει η κοσμική εξελικτική κοσμοθεωρία, το ανθρώπινο σώμα δεν διαφέρει από αυτό μιας αγελάδας, ενός σκύλου ή ενός ψαριού. Γιατί λοιπόν να νοιάζεται αν ένας άνθρωπος τρώει έναν άλλο; Γιατί να δείχνουμε ευλάβεια και σεβασμό για το σώμα του νεκρού; Γιατί να μην το βάλετε σε μια σούπα; Εξ άλλου, τα ζώα δεν δείχνουν σεβασμό για άλλα ζώα!

Οι άνθρωποι έχουν μια αποστροφή για τον κανιβαλισμό επειδή γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί από τις αγελάδες, τα σκυλιά και τα ψάρια. Ακόμη και εκείνοι που ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι είναι ζώα, διαισθητικά γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα που μας χωρίζει από το ζωικό βασίλειο. 

Είναι προφανές και είναι γραμμένο στις καρδιές μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θρηνούμε για τη δολοφονία, αλλά δεν απαιτούμε ένα λιοντάρι να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία ενός μωρού γαζέλα. 

Οι άνθρωποι είναι πλασμένοι κατ' εικόνα Θεού (Γένεση 1:27), αλλά τα ζώα όχι. 

Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν ένα σώμα σαν το σώμα ενός θηλαστικού, αλλά δεν είναι ζώα – είναι ξεχωριστοί και διαφορετικοί από τα ζώα.

Ο κανιβαλισμός είναι λάθος σε όλους τους πολιτισμούς σήμερα και σε όλους τους πολιτισμούς του παρελθόντος, όχι λόγω κάποιου ταμπού που πρέπει απλώς να ξεπεράσουμε, αλλά επειδή οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι κατ' εικόνα του Θεού (Γένεση 1:27). 

Τα σώματά μας δεν είναι δικά μας, αλλά ανήκουν στον Θεό (Α ́ Κορινθίους 6:19). 

Εκείνος νοιάζεται για το σώμα, όχι μόνο για την ψυχή! Γι' αυτό και το ανθρώπινο σώμα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και φροντίδα, ζωντανό ή μη, γιατί αντανακλά την εικόνα του Θεού και αποτελεί το απόλυτο αποκορύφωμα του δημιουργικού του έργου.

Όχι, δεν χρειαζόμαστε μια πιο λεπτή άποψη για τον κανιβαλισμό. Χρειαζόμαστε μια πιο βιβλική άποψη τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχή!




Ο Ken Ham είναι συγγραφέας, ομιλητής και ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Answers in Genesis και των δύο δημοφιλών αξιοθέατων του: του αναγνωρισμένου Μουσείου Δημιουργίας και του διεθνώς γνωστού Ark Encounter.



ΠΗΓΗ: Science Magazine Claims West’s ‘Aversion’ To Cannablism Is Rooted in Racism, Colonialism, And Christianity - Harbingers Daily


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!