Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Η ιστορία της Boeing παίρνει άλλη μια συγκλονιστική τροπή


Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στο ZeroHedge και αναδημοσιεύθηκε με άδεια.

Δημοσίευση επισκεπτών από τον Tyler Durden

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο γίγαντας της αεροδιαστημικής βρίσκεται υπό ρυθμιστικό έλεγχο μετά από μια σειρά περιστατικών που σχετίζονται με την ασφάλεια από την αρχή του έτους (πραγματικά, από το 2019, όταν δύο από τα 737 MAX του έπεσαν από τον ουρανό σαν υπερτιμημένο θανατηφόρο χαρτί, αλλά ας περάσουμε στο τελευταίο χάος), ξεκινώντας με μια πόρτα που ανατινάζεται από μια πτήση και συνεχίζοντας με πολλά άλλα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου ενός ραγισμένου παραθύρου πιλοτηρίου, μπουλόνια που λείπουν σε ένα φτερό, διάφοροι τροχοί που πέφτουν κατά την απογείωση σε τουλάχιστον δύο περιστατικά και αρκετές πυρκαγιές/βλάβες κινητήρα.

Και καθώς η πίεση αυξάνεται στην Boeing, γίνεται όλο και πιο προφανές ότι η διοίκηση εκτελεί τον ίδιο τύπο παρέμβασης που έκανε κατά τη διάρκεια του διαβόητου σκανδάλου MCAS και της επακόλουθης προσπάθειας συγκάλυψης που κόστισε στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Muilenburg τη δουλειά του. 

Σίγουρα, την Τετάρτη μάθαμε ότι η Boeing – σε μια καθαρή σύμπτωση που θα ενέκρινε και ο Jeffrey Epstein – «αντικατέστησε», δηλαδή διέγραψαν, πλάνα από κάμερες ασφαλείας που έδειχναν εργασίες σε μια πόρτα που ανατινάχθηκε στο τζετ MAX της Alaska Airlines τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το βίντεο: η πρόεδρος του NTSB, Jennifer Homendy, δήλωσε ότι δεν είναι σαφές «ποιος εκτέλεσε τις εργασίες για να ανοίξει, να επανεγκαταστήσει και να κλείσει την πρίζα της πόρτας στο αεροσκάφος του ατυχήματος», καθώς η Boeing «δεν μπορεί να βρει τα αρχεία που τεκμηριώνουν αυτό το έργο». 

Στην επιστολή της Homendy, γράφει ότι παρά τα αιτήματα προς την Boeing και τις συνεντεύξεις στο εργοστάσιο Renton της Ουάσιγκτον, όπου αφαιρέθηκε η επιτροπή, η ταυτότητα του μέλους του πληρώματος που εργάστηκε στην επιτροπή παραμένει άγνωστη και δεν θα ήταν σε θέση να «παράσχει δήλωση ή συνέντευξη στο NTSB λόγω ιατρικών ζητημάτων».



Στην επιστολή της, η πρόεδρος του NTSB, Jennifer Homendy, δήλωσε ότι απευθύνθηκε απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο της Boeing, Dave Calhoun, για πληροφορίες σχετικά με το ποιος εργάστηκε στην ελαττωματική πρίζα της πόρτας, εκφράζοντας την απογοήτευσή της για τον ισχυρισμό της Boeing ότι λείπουν αρχεία και υλικό ασφαλείας. Ακόμη και τότε, η Boeing απλώς κωλυσιεργεί και δήλωσε ότι «δεν ήταν σε θέση να παράσχει αυτές τις πληροφορίες και υποστήριξε ότι η Boeing δεν έχει αρχεία για το έργο που εκτελείται».(!!!!!)



Τέλος, το επικό αποκορύφωμα – τουλάχιστον μέχρι στιγμής – της καταιγίδας που έχει κατακλύσει την Boeing, σημειώσαμε χθες ότι ένας βασικός πληροφοριοδότης, πρώην διευθυντής ποιοτικού ελέγχου στην εταιρεία που εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τα πρότυπα παραγωγής της εταιρείας, βρέθηκε νεκρός από φερόμενη ως αυτοκτονία.


Ο John Barnett, πρώην βετεράνος υπάλληλος της Boeing για 32 χρόνια, πέθανε από αυτοτραυματισμό στις 9 Μαρτίου, ανέφερε το BBC τη Δευτέρα το βράδυ.

Ο Barnett ενεπλάκη σε μήνυση πληροφοριοδοτών κατά της Boeing, ισχυριζόμενος σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια στο εργοστάσιο του Βόρειου Τσάρλεστον, όπου διαχειριζόταν την ποιότητα για την παραγωγή του 787 Dreamliner. Η Boeing βρισκόταν στο Τσάρλεστον για νομικές συνεντεύξεις σχετικά με την αγωγή όταν βρέθηκε νεκρός.


Ισχυρίστηκε ότι η ώθηση για ταχύτητα έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια, με τη χρήση εξαρτημάτων κατώτερης ποιότητας και ένα σημαντικό ποσοστό αστοχίας στα συστήματα οξυγόνου έκτακτης ανάγκης. Παρά το γεγονός ότι έθεσε αυτά τα ζητήματα, αισθάνθηκε ότι οι ανησυχίες του αγνοήθηκαν, οδηγώντας σε νομικές ενέργειες κατά της Boeing, ισχυριζόμενος ζημιά στην καριέρα του λόγω της καταγγελίας του.

Εν τω μεταξύ, ποια θα ήταν μια καταστροφή σε μια εταιρεία κοντά και αγαπητή στην κυβέρνηση - και φυσικά, στο βαθύ κράτος - χωρίς αμφισβητήσιμη διαπραγμάτευση γύρω από το περιστατικό στο Κογκρέσο; Σε έγγραφα που αναφέρθηκαν την Τετάρτη, αποκαλύφθηκε ότι το μέλος του Κογκρέσου William R. Keating πούλησε μετοχές της Boeing αξίας μεταξύ 1.001 και 15.000 δολλαρίων στις 28 Φεβρουαρίου.


Είναι το τελευταίο πλάσμα του Κογκρέσσου που έχει «εξαιρετικό timing» όσον αφορά τις συναλλαγές μετοχών: ενώ δεν είναι ο διοικητής της Fed, Raphael Bostic, που πουλάει μαζικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης S&P πριν από την πτώση των πρακτικών της Fed, η πώληση πραγματοποιήθηκε την ημέρα πριν ανακοινωθεί ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνούσε την Boeing. 

Θυμηθείτε, στις 29 Φεβρουαρίου, το Bloomberg έγραψε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης «εξέταζε» την έκρηξη της πρίζας της πόρτας της Boeing που έλαβε χώρα νωρίτερα εκείνο το μήνα. Από την πώλησή του, η αξία της μετοχής της Boeing έχει υποχωρήσει κατά περίπου 11%.

Σε κάθε περίπτωση, μεταξύ του Barnett που «αυτοκτόνησε» τον εαυτό του, και τώρα του βίντεο που επίσης προφανώς εξαφανίστηκε «κατά λάθος», αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο επόμενος στην κυλιόμενη σκάλα του Epstein που «δεν αυτοκτονεί» στην Boeing;

Πνευματικά δικαιώματα 2024 ZeroHedge

ΠΗΓΗ: Boeing Story Takes Another Shocking Turn – Vigilant News Network


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Συνέντευξη για την ασφάλεια της αεροπορίας
Με τους Jonathan Otto και Δρ. Kevin Stillwagon

Αυτή η 24λεπτη συνομιλία εμβαθύνει στο πώς το εμβόλιο covid έχει επηρεάσει την ασφάλεια των πτήσεων και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αποφευχθεί μια πιθανή καταστροφή.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:







ΚΑΙ ΕΔΩ:


ΕΙΔΗΣΗ 'ΣΟΚ' ! - Πληροφοριοδότης της 'Boeing' βρέθηκε ΝΕΚΡΟΣ σε φορτηγό, από «τραύμα από αυτοπυροβολισμό»..... ( Τυχαίο καί ΑΥΤΟ; ) / ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΘΕΙ ΟΛΟ ΕΩΣ ΤΕΛΟΥΣ!ΟΔΥΣΣΕΙΑ: ΕΙΔΗΣΗ 'ΣΟΚ' ! - Πληροφοριοδότης της 'Boeing' βρέθηκε ΝΕΚΡΟΣ σε φορτηγό, από «τραύμα από αυτοπυροβολισμό»..... ( Τυχαίο καί ΑΥΤΟ; ) / ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΘΕΙ ΟΛΟ ΕΩΣ ΤΕΛΟΥΣ! (odysseiatv.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!