Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



Χάρτης τρομοκρατικής επίθεσης στο συναυλιακό χώρο του Δημαρχείου Crocus


Ενημέρωση

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι με στολές παραλλαγής άνοιξαν πυρ στο συναυλιακό χώρο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα την Παρασκευή, ανέφερε ανταποκριτής του Sputnik.
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς, ενώ η αίθουσα συναυλιών έπιασε φωτιά, σύμφωνα με τον ανταποκριτή.

«Τουλάχιστον τρία άτομα με στολής παραλλαγής εισέβαλαν στο ισόγειο του δημαρχείου Crocus και άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα. Υπάρχουν σίγουρα τραυματίες», είπε ο ανταποκριτής. «Μετά από αυτό [οι ένοπλοι] έριξαν μια χειροβομβίδα ή μια εμπρηστική βόμβα, η οποία ξεκίνησε μια φωτιά».

"Οι άνθρωποι στην αίθουσα ξάπλωσαν στο έδαφος για να αποφύγουν τη φωτιά, μένοντας εκεί για περίπου 15-20 λεπτά, μετά από την οποία άρχισαν να σέρνονται έξω. Πολλοί κατάφεραν να βγουν έξω», είπε ο ανταποκριτής.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έχουν φτάσει και εργάζονται επί τόπου. Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι «όλες οι δυνάμεις και τα μέσα έχουν κατευθυνθεί στον τόπο του συμβάντος» και ότι «οι πληροφορίες για τα θύματα επιβεβαιώνονται».
Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων δήλωσε ότι περίπου εκατό άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το υπόγειο του χώρου.
Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Μόσχας Αντρέι Βορομπιόφ βρίσκεται καθ' οδόν προς τον τόπο της έκτακτης ανάγκης και έχει δημιουργηθεί ένα επιχειρησιακό αρχηγείο. Ο δήμαρχος της Μόσχας διέταξε τις αρχές να παράσχουν «όλη την απαραίτητη βοήθεια» και εξέφρασε «συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων».

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας δήλωσε στο Sputnik ότι πάνω από 50 ασθενοφόρα έχουν σταλεί στο Κρασνογκόρσκ για να παρέχουν ιατρική περίθαλψη στα θύματα. Ο αριθμός αυτός έχει έκτοτε αυξηθεί σε 70.

Τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος Piknik, στη συναυλία του οποίου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, δεν τραυματίστηκαν, δήλωσε ο σκηνοθέτης της παράστασης στο Sputnik.
Το Τμήμα Διαμετακόμισης της Μόσχας δήλωσε ότι ο κοντινός σταθμός του μετρό Myakinino λειτουργεί κανονικά, αλλά είπε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων μέσα και έξω από την περιοχή περιπλέκεται από την κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν τις αναφορές για τους μαζικούς πυροβολισμούς στη Μόσχα και θεωρούν τα πλάνα από τη σκηνή «τρομακτικά». Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα και εκείνες άλλων χωρών του ΝΑΤΟ έχουν περάσει τις τελευταίες εβδομάδες προειδοποιώντας για αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στη Μόσχα και σε άλλες ρωσικές περιοχές και προτρέποντας τους Αμερικανούς υπηκόους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στη Ρωσσία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει το περιστατικό στο Δημαρχείο του Κρόκους, το οποίο χαρακτήρισε ως «τρομοκρατική επίθεση».



ΜΤΦΡ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

12 λεπτά πριν
Συνολικά 145 τραυματίες στην περιοχή της Μόσχας μετά από τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο Crocus
Συνολικά 145 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην περιοχή της Μόσχας μετά από μια θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στο δημαρχείο του Κρόκους, δήλωσε το περιφερειακό υπουργείο Υγείας.
Υπάρχουν 8 παιδιά, μεταξύ των τραυματιών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.
33 λεπτά πριν
Συνολικά 37 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στην περιοχή της Μόσχας μετά από τρομοκρατική επίθεση στο δημαρχείο του Κρόκους, αναφέρει το περιφερειακό υπουργείο Υγείας
35 λεπτά πριν
Το FBI αρνείται να σχολιάσει τους πυροβολισμούς κοντά στη Μόσχα, αναφέρεται στις ρωσικές αρχές
Το FBI σε δήλωσή του στο Sputnik αρνήθηκε να σχολιάσει τους πυροβολισμούς τρομοκρατών κοντά στη Μόσχα και αναφέρθηκε στις ρωσικές αρχές.
«Αναφερόμαστε στις ρωσικές αρχές», δήλωσε το FBI την Παρασκευή όταν ρωτήθηκε εάν το FBI θα έχει οποιεσδήποτε συζητήσεις με Ρώσους αξιωματούχους για το θέμα αυτό και θα προσφέρει οποιαδήποτε συνεργασία.
35 λεπτά πριν
Ο πρόεδρος της Σερβίας Vucic μιλά για τους δράστες της επίθεσης στο Μέγαρο Μουσικής της Μόσχας
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε στην τηλεόραση ότι η τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής στη Μόσχα είναι παρόμοια με το modus operandi μιας παγκόσμιας δύναμης, αλλά όχι των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς να κατονομάσει την εν λόγω χώρα.
Στις 7 Μαρτίου, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσική Ομοσπονδία κάλεσε τους πολίτες της να μην πηγαίνουν για ψώνια σε εμπορικά κέντρα και αίθουσες συναυλιών. Αυτό σημαίνει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών τους υπέκλεψαν ορισμένες συνομιλίες και ήξεραν ότι αυτό θα συνέβαινε... Υπάρχει μια παγκόσμια δύναμη, όχι η Αμερική, της οποίας αυτός είναι ο τρόπος δράσης», δήλωσε ο Vucic στην τηλεόραση Prva και πρόσθεσε ότι αναμένει κλιμάκωση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία και μια επικείμενη σύγκρουση σε παγκόσμιο επίπεδο.
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Σερβίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην ηγεσία και τον λαό της Ρωσίας στην τηλεόραση σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. Επιβεβαίωσε επίσης ότι είχε συγκαλέσει συνεδρίαση του Σερβικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας το Σάββατο υπό το φως της τραγωδίας στην πόλη Κρόκους.
39 λεπτά πριν
Το Δημαρχείο Crocus της Μόσχας τώρα
Το Δημαρχείο Crocus της Μόσχας τώρα - Sputnik International
53 λεπτά πριν
Η Ζαχάροβα της Ρωσίας για επίθεση στο Μέγαρο Μουσικής: Αδιέξοδο το παιχνίδι δύο μέτρων και δύο σταθμών στη Δύση
Το παιχνίδι δύο μέτρων και δύο σταθμών της Δύσης στην παγκόσμια σκηνή έχει οδηγήσει σε βαθιά κρίση, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Μόσχας.
«Όπως είπε πρόσφατα ο Josep Borrel [επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ] σε ολόκληρο τον κόσμο, υπάρχουν όμορφοι κήποι και άγριες ζούγκλες, βλέπετε, αυτό παίζει με δύο μέτρα και δύο σταθμά... όταν υπάρχει ένα πρότυπο, και επιπλέον είναι προφανές και εφαρμόζεται σε αυτή την κατάσταση άνευ όρων, αυτό είναι απόδειξη της βαθύτερης κρίσης της Δύσης, επικίνδυνη σε όλες τις εκδηλώσεις της - για αυτούς, για εμάς και για τον κόσμο στο σύνολό του», δήλωσε η Ζαχάροβα στο ραδιόφωνο Σπούτνικ.
1 ώρα ago στις
Συγκλονισμένος από κυνισμό και σκληρότητα τρομοκρατικής επίθεσης ο Πατριάρχης Κυρίλλου
«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στην αίθουσα συναυλιών του Δημαρχείου του Κρόκου, η οποία στοίχισε τη ζωή πολλών αμάχων. Το έγκλημα που διαπράχθηκε είναι εντυπωσιακό με τον κυνισμό και τη σκληρότητά του. Σας εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και η καρδιά μου θρηνεί μαζί σας», ανέφερε ο πατριάρχης σε δήλωσή του.
2 ώρες πριν
Παιδιά τραυματίστηκαν σε επίθεση στο Crocus Concert Hall της Μόσχας, δηλώνει ο Επίτροπος για τα Δικαιώματα των Παιδιών της Μόσχας
2 ώρες πριν
Ο Πούτιν ενημερώνεται συνεχώς για την τρομοκρατική επίθεση στο Μέγαρο Μουσικής Crocus της Μόσχας
Ο πρόεδρος ενημερώθηκε για τους πυροβολισμούς στο Δημαρχείο του Κρόκους τα πρώτα λεπτά αφότου συνέβησαν, δήλωσε ο Πεσκόφ.
«Ο πρόεδρος ενημερώθηκε για τους πυροβολισμούς στο Δημαρχείο του Crocus τα πρώτα λεπτά μετά το συμβάν. Ο Πρόεδρος λαμβάνει συνεχώς όλες τις πληροφορίες για τις εξελίξεις από όλες τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες και για τα μέτρα που λαμβάνονται στις υπηρεσίες. Ο πρόεδρος έχει εκδώσει όλες τις απαραίτητες εντολές», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.
2 ώρες πριν
Ουζμπεκιστάν, Αρμενία και Σερβία εκφράζουν συλλυπητήρια στη Ρωσία μετά την επίθεση στο Crocus Concert Hall της Μόσχας
Οι πρόεδροι του Ουζμπεκιστάν και της Σερβίας, το αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στη Ρωσία σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στο δημαρχείο Crocus στη Μόσχα.
«Μηνύματα υποστήριξης και βαθιάς θλίψης μόλις έφτασαν από το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας», δήλωσε η Ζαχάροβα στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24.
2 ώρες πριν
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Φιντάν εκφράζει συλλυπητήρια για την τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Μόσχας σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Λαβρόφ
2 ώρες πριν
Το τουρκικό Veep αποκαλεί την τρομοκρατία παγκόσμια μάστιγα μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία
«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον ρωσικό λαό. Τώρα είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε τις λεπτομέρειες και τις δηλώσεις των αξιωματούχων. Μόλις μιλήσαμε για τρομοκρατία. Είναι μια μάστιγα ολόκληρου του κόσμου», δήλωσε ο Γιλμάζ στο CNN Turk.
2 ώρες πριν
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σχετικά με την αντίδραση του Λευκού Οίκου των ΗΠΑ στην τρομοκρατική επίθεση
«Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι δεν είδε καμία ένδειξη ότι η Ουκρανία ή οι Ουκρανοί συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.
Σε ποια βάση οι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον βγάζουν συμπεράσματα για την αθωότητα κάποιου εν μέσω μιας τραγωδίας; Εάν οι ΗΠΑ έχουν ή είχαν αξιόπιστες πληροφορίες από αυτή την άποψη, τότε πρέπει να μεταφερθούν αμέσως στη ρωσική πλευρά.
Και αν δεν υπάρχουν τέτοια δεδομένα, τότε ο Λευκός Οίκος δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκδίδει συγχωροχάρτια σε κανέναν. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, όπως δήλωσε η ρωσική ηγεσία, θα ταυτοποιηθούν από τις αρμόδιες αρχές».
2 ώρες πριν
Κούβα, Ιταλία και Αίγυπτος καταδικάζουν την τρομοκρατία στο Crocus
Τα υπουργεία Εξωτερικών της Κούβας, της Ιταλίας και της Αιγύπτου καταδίκασαν ξεχωριστά την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής.
«Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε στο συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στην περιοχή της Μόσχας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στον λαό και την κυβέρνηση της Ρωσίας, ιδιαίτερα στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Bruno Rodriguez Parrilla σε ανάρτηση στο X.
2 ώρες πριν
Φωτιά καταστρέφει τους επάνω ορόφους του Crocus
Η πυρκαγιά στο Crocus έχει σχεδόν ισοπεδώσει τους επάνω ορόφους του κτιρίου και έχει μετακινηθεί πιο κάτω, δήλωσε ο ανταποκριτής του Sputnik στο σημείο.
2 ώρες πριν

Μετρό της Μόσχας, τα αεροδρόμια αυξάνουν το επίπεδο συναγερμού, περισσότερες περιοχές ακυρώνουν δημόσιες εκδηλώσεις
Τα αεροδρόμια Vnukovo, Zhukovsky και Sheremetyevo της Μόσχας έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας, πρόσθετοι αξιωματικοί ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί στο σταθμό του μετρό Myakinino και το προσωπικό ασφαλείας του μετρό της Μόσχας πραγματοποιεί αυξημένους ελέγχους στις αποσκευές των επιβατών.
Οι περιοχές Βόλογκραντ, Κρασνοντάρ, Τούλα και Τβερ, καθώς και το Ταταρστάν, έχουν ακυρώσει όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις. Η περιοχή του Λένινγκραντ έχει τεθεί σε υψηλό συναγερμό για την ασφάλεια.
3 ώρες πριν
Σύμβουλος Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στην τρομοκρατία του κρόκου
Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Mykhailo Podolyak δήλωσε την Παρασκευή ότι το Κίεβο δεν εμπλέκεται στην επίθεση στο Δημαρχείο Crocus
3 ώρες πριν
Πακιστάν και Τουρκία καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση Crocus
Το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν εξέφρασε έντονη καταδίκη για τη «φρικτή επίθεση» της Παρασκευής, εκφράζοντας τα «βαθύτατα συλλυπητήριά» του στις οικογένειες των θυμάτων και λέγοντας ότι το Ισλαμαμπάντ «στέκεται αλληλέγγυο με τον λαό και την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Σεβντέτ Γιλμάζ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του «στον λαό της Ρωσίας», λέγοντας ότι η τρομοκρατία είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο κόσμος.
3 ώρες πριν
FSB λέει 40 νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες σε επίθεση κρόκου
40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Παρασκευής στο δημαρχείο του Κρόκους, ανέφερε η FSB, επικαλούμενη προκαταρκτικά στοιχεία.
3 ώρες πριν
Κριμαία, Κουρσκ ακυρώνουν όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις, ο κυβερνήτης του Λένινγκραντ σχεδιάζει συνάντηση ασφαλείας
Αξιωματούχοι στην Κριμαία και το Κουρσκ έχουν ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες δημόσιες εκδηλώσεις σε σχέση με την επίθεση στο Κρόκο. Στην περιοχή του Λένινγκραντ, ο κυβερνήτης Alexander Drozdenko ανακοίνωσε σχέδια για συνάντηση ενός επιχειρησιακού αρχηγείου και την εισαγωγή αυξημένων μέτρων ασφαλείας στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!