Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Τρομοκρατική επίθεση στο Crocus που σχεδιάστηκε από το καθεστώς Ζελένσκι και τους χορηγούς του: Αναλυτής


1 ώρα πρίν / Ενημερώθηκε πριν 19 λεπτά

Η επίθεση της Παρασκευής το βράδυ στο συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στη Μόσχα είχε προετοιμαστεί εκ των προτέρων και υπάρχει μόνο ένας πιθανός δράστης, δήλωσε στο Sputnik ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και απόστρατος συνταγματάρχης του στρατού Anatoliy Matviychuk.
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 άλλοι τραυματίστηκαν σε Μαζικοί πυροβολισμοί και επίθεση με χειροβομβίδα στο συναυλιακό χώρο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα την Παρασκευή.

«Νομίζω ότι αυτή η τρομοκρατική επίθεση είχε προετοιμαστεί εκ των προτέρων. Ήταν μια απάντηση σε όλα τα χτυπήματα που πραγματοποιήσαμε [στην Ουκρανία] τις τελευταίες πέντε ή έξι ημέρες. Θα ήθελα να πω κάτι ακόμα – ότι το κράτος που για κάποιο λόγο αποκαλούμε σήμερα Ουκρανία είναι ένα τρομοκρατικό κράτος που έχει παραβιάσει πλήρως όλους τους διεθνείς νόμους. Χρησιμοποιεί παράνομες μεθόδους μάχης», δήλωσε στο Sputnik ο στρατιωτικός παρατηρητής και βετεράνος μάχης του Αφγανιστάν και της Συρίας Anatoliy Matviychuk, εκφράζοντας καμία αμφιβολία για την ευθύνη του καθεστώτος Zelensky.

Ο Matviychuk πιστεύει ότι οι δυτικοί επιμελητές του Κιέβου σαφώς «τους έδωσαν το πράσινο φως» για το μακελειό της Παρασκευής, επικαλούμενοι τις προειδοποιήσεις της πρεσβείας των ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με την τρομοκρατική απειλή στη Μόσχα και σε άλλες ρωσικές πόλεις.



Χαρακτηρίζοντας το τρομοκρατικό περιστατικό ως «κήρυξη πολέμου», ο Matviychuk δήλωσε ότι η Ρωσσία θα πρέπει να απαντήσει αναλόγως και «να παράσχει στις ένοπλες δυνάμεις μας απεριόριστες δυνατότητες να καταστρέψουν τους τρομοκράτες όπου κι αν βρίσκονται».


Ακριβώς όπως «οι Αμερικανοί ξεκίνησαν μια "αντιτρομοκρατική επιχείρηση" στο Αφγανιστάν μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, πρέπει τώρα να ξεκινήσουμε ακριβώς την ίδια επιχείρηση εναντίον του καθεστώτος Ζελένσκι και των συμμάχων του», είπε.

Τρεις ένοπλοι ντυμένοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν στο συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στο Krasnogorsk της περιοχής της Μόσχας την Παρασκευή το βράδυ, ανοίγοντας πυρ και ρίχνοντας χειροβομβίδες ή εμπρηστικές βόμβες, βάζοντας φωτιά στο κτίριο. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσσίας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν σε αυτό που οι Ρώσοι ερευνητές χαρακτήρισαν τρομοκρατική ενέργεια.


Ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Mykhailo Podolyak δήλωσε την Παρασκευή ότι το Κίεβο δεν συμμετείχε στην επίθεση στο Δημαρχείο του Crocus. «Τονίζω για άλλη μια φορά ότι η Ουκρανία σίγουρα δεν έχει καμμία σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις ή τους πυροβολισμούς στην πόλη Crocus», ανέφερε ο Podolyak σε ανάρτησή του στο Telegram. Ένας εκπρόσωπος της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών επανέλαβε τα σχόλια του Podolyak. «Η Ουκρανία δεν εμπλέκεται σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της GUR Andriy Chernyak.


ΠΗΓΗ: Crocus Terror Attack Plotted by Zelensky Regime and Its Sponsors: Analyst (sputnikglobe.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ.
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΔΑΚΤΥΛΟ Η ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΑΥΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!