Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Η Fed έδωσε στις τράπεζες εργαλεία για να κλείσουν τους λογαριασμούς σας εάν αγοράσετε όπλα ή Βίβλους


Η ίδια κυβερνητική πίεση που υψώνει ένα Σιδηρούν Παραπέτασμα γύρω από το Διαδίκτυο κατασκευάζει επίσης ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα κοινωνικής πίστωσης όπως αυτό της κομμουνιστικής Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Joy Pullmann
7 Μαρτίου 2024
Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έδωσαν στις τράπεζες αυτοματοποιημένα εργαλεία λογοκρισίας για να επισημάνουν ως πιθανούς εγχώριους τρομοκράτες όλους τους Αμερικανούς που αγοράζουν Βίβλους ή υποστηρίζουν την επιβολή του νόμου περί μετανάστευσης, σύμφωνα με σημερινή κατάθεση ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες χρηματοδοτούν εργαλεία για τον χρηματοπιστωτικό τομέα παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να στοχεύσουν την παραπληροφόρηση και τη ρητορική μίσους», λέει η γραπτή μαρτυρία του Jeremy Tedesco, ανώτερου συμβούλου στη μη κερδοσκοπική δικηγορική εταιρεία First Amendment Alliance Defending Freedom (ADF). «Δυστυχώς, αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές πιέζουν με επιτυχία τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να κάνουν διακρίσεις εις βάρος των πελατών με βάση τις θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις τους. Εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έκανε άμεσες διακρίσεις, θα ήταν αντισυνταγματικό, σημειώνει ο Tedesco στην κατάθεσή του σήμερα το απόγευμα στην Ειδική Υποεπιτροπή για την Οπλοποίηση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης. Στις 6 Μαρτίου, 16 γενικοί εισαγγελείς κάλεσαν την Wells Fargo να σταματήσει «να χρησιμοποιεί την αποτραπεζική ως πολιτικό εργαλείο για να επεκτείνει τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν σε όλη την οικονομία».

«Η Wells Fargo έχει θεσμοθετήσει τις διακρίσεις επιβάλλοντας ποσοστώσεις με βάση τη φυλή και το φύλο σε συμβάσεις πίστωσης με πελάτες όπως η BlackRock», αναφέρει μια επιστολή από τους γενικούς εισαγγελείς. Η τράπεζα εργάζεται, μεταξύ άλλων, για να χρησιμοποιήσει από τους τελικούς πελάτες πηγές ενέργειας χαμηλού κόστους και να αυξήσει τους λογαριασμούς παντοπωλείου τους για να επιτύχει τους στόχους οικονομικού κεντρικού σχεδιασμού των Δημοκρατικών, αναφέρει η επιστολή.

Εν ολίγοις, τα ίδια είδη κυβερνητικής πίεσης που υψώνουν ένα Σιδηρούν Παραπέτασμα γύρω από το Διαδίκτυο κατασκευάζουν ήδη ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα κοινωνικής πίστωσης όπως αυτό της κομμουνιστικής Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Tedesco σημειώνει ότι το FBI έδωσε στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ένα έγγραφο που φέρεται να ανέφερε ότι οι «δείκτες εγχώριου βίαιου εξτρεμισμού» που πρέπει να παρακολουθούν οι τράπεζες στις αγορές πελατών περιλαμβάνουν αντιρρήσεις για τη «νομοθεσία περί πυροβόλων όπλων», «τη χαλάρωση των περιορισμών μετανάστευσης» και τα lockdown για τον Covid-19.

Προηγούμενες ακροάσεις διαπίστωσαν ότι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών είπαν σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ότι η αγορά θρησκευτικών κειμένων όπως μια Βίβλος, η υποστήριξη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ή τα ψώνια σε καταστήματα αθλητικών ειδών στοχοποιούν τους νομοταγείς Αμερικανούς ως πιθανούς εγχώριους τρομοκράτες.

Επίσης, «μεγάλες τράπεζες έχουν συμμετάσχει σε συνεδριάσεις της συμβουλευτικής επιτροπής κυβερνοασφάλειας της CISA σχετικά με την παραπληροφόρηση και την παραπληροφόρηση. Για παράδειγμα, η JPMorgan Chase συμμετείχε σε μια τέτοια συνάντηση στις 21 Μαρτίου 2022, η 86 CISA θεωρεί ότι οι «χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες» είναι «υποδομές ζωτικής σημασίας» που τίθενται σε κίνδυνο από «τη διάδοση ψευδών και παραπλανητικών πληροφοριών», αναφέρει η μαρτυρία του Tedesco.

Η CISA είναι η υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας που χαρακτήρισε τις «σκέψεις, τις ιδέες και τις πεποιθήσεις» των Αμερικανών ως «κρίσιμη υποδομή» για να δικαιολογήσει τη λογοκρισία δεκάδων εκατομμυρίων διαδικτυακών ομιλιών των Αμερικανών σχετικά με τις εκλογές. Ορίζει την «παραπληροφόρηση» ως αληθείς πληροφορίες που οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι πιστεύουν ότι πρέπει να συνοδεύονται από κυβερνητικά σημεία συζήτησης.

Στον εκλογικό κύκλο του 2020, η CISA χρησίμευσε ως «τηλεφωνικό κέντρο» που πίεσε τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κλείσουν τους Αμερικανούς που είπαν πράγματα που δεν αρέσουν στους Δημοκρατικούς. Αυτή η συμπεριφορά αποτελεί αντικείμενο μιας σημαντικής συνταγματικής αγωγής, Murthy κατά Μιζούρι, τώρα ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ο αντισυνταγματικός μηχανισμός λογοκρισίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως δείχνει η μαρτυρία του Tedesco, εφαρμόζεται τώρα στις οικονομικές συναλλαγές. Πράγματι, η CISA έχει δηλώσει ότι ακολουθεί μια «προσέγγιση ολόκληρης της κυβέρνησης» στις κομμουνιστικές προσπάθειες κοινωνικής πίστωσης. Η ακύρωση των τραπεζικών λογαριασμών των Αμερικανών ή η κατάσχεσή τους, όπως έκανε ο Καναδάς στους δωρητές στη διαμαρτυρία των φορτηγατζήδων του το 2022, αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη απειλή για τις αμερικανικές ελευθερίες από την ακύρωση ή την κρυφή σίγαση λογαριασμών Facebook και 'X', σημείωσε ο Tedesco.

«Δεν γνωρίζουμε τον βαθμό στον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή για τη λήψη αυτών των αποφάσεων, αλλά γνωρίζουμε ότι το Κογκρέσσο χρηματοδοτεί έργα... προμηθεύοντας αυτά τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στις τράπεζες», δήλωσε ο Tedesco στο The Federalist κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη. «Το ίδιο πρόβλημα που έχουμε με τη λογοκρισία σε κλίμακα στο πλαίσιο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το έχουμε και στο οικονομικό πλαίσιο».

Η μαρτυρία του Tedesco δίνει πολλά παραδείγματα τραπεζών που κλείνουν λογαριασμούς από χριστιανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις με ουσιαστικά μηδενική εξήγηση

Τον περασμένο Απρίλιο, η Bank of America ακύρωσε τον λογαριασμό της Indigenous Advance Ministries, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης με έδρα το Τεννεσσί που φροντίζει ορφανά, φυλακισμένους και θύματα σεξουαλικής εμπορίας στην Ουγκάντα. Ακύρωσε επίσης τον λογαριασμό ενός οργανισμού που έκανε δωρεά στο IAM.

«Τα Υπουργεία Προκαταβολής Αυτοχθόνων... έπρεπε να πούνε στους εννέα υπαλλήλους της από την Ουγκάντα να περιμένουν μια επιπλέον εβδομάδα για να λάβουν έναν μισθό από τον οποίο εξαρτώνται για την επιβίωσή τους», αναφέρει η μαρτυρία του Tedesco. «Όπως πολλοί από τους συμπατριώτες τους, αυτοί οι κάτοικοι της Ουγκάντας δεν ζουν από μισθό σε μισθό, αλλά από γεύμα σε γεύμα. Η αναμονή μιας επιπλέον εβδομάδας για έναν μισθό στην Ουγκάντα δεν είναι απλώς άβολη, μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ φαγητού και πείνας».

Η τράπεζα εξήγησε μόνο λέγοντας ότι η φιλανθρωπική οργάνωση «λειτουργεί σε έναν επιχειρηματικό τύπο που έχουμε επιλέξει να μην εξυπηρετούμε στην Bank of America». Η Chase ομοίως αποχρηματοδότησε μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον πρώην γερουσιαστή των ΗΠΑ Sam Brownback, την Εθνική Επιτροπή για τη Θρησκευτική Ελευθερία, το 2022. Ένας εκπρόσωπος της Chase είπε στη φιλανθρωπική οργάνωση ότι «η τράπεζα θα μπορούσε να επαναφέρει τον λογαριασμό εάν το NCRF αποκάλυπτε μια λίστα δωρητών που συνεισέφεραν το 10% ή περισσότερο του λειτουργικού προϋπολογισμού του και αποκάλυπτε τα κριτήρια που χρησιμοποιεί για να αποφασίσει ποιον να υποστηρίξει πολιτικά», λέει ο Tedesco.

Δεκατρείς δωρητές του ADF ανέφεραν ότι οι τράπεζές τους και ο μεγαλύτερος δωρητής του έθνους από κεφάλαια που συμβουλεύονται δωρητές, το Fidelity Charitable, απαγόρευσαν ή καθυστέρησαν τις δωρεές στο ADF από το 2019, λέει ο Tedesco. Επειδή η αριστερή ομάδα πίεσης Southern Poverty Law Center χαρακτηρίζει τις χριστιανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ADF, ως «ομάδες μίσους», η Impact Assets, η Fidelity Charitable, το Chicago Community Foundation και το Community Foundation of Greater Memphis δεν θα άφηναν τους Αμερικανούς να στείλουν τα δικά τους χρήματα στο ADF.

Το ADF έχει κερδίσει 15 υποθέσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ το Southern Poverty Law Center είναι μια πραγματική ομάδα μίσους και μηχανή οικονομικής απάτης που εκφράζει συνεχώς μισαλλόδοξη έχθρα και αμείλικτη δίωξη κατά των χριστιανών. Ο χαρακτηρισμός «ομάδα μίσους» ενέπνευσε έναν ένοπλο να ανοίξει πυρ στα γραφεία του Συμβουλίου Οικογενειακής Έρευνας το 2012.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών έστειλαν επίσης τραπεζικές εκθέσεις από την Anti-Defamation League και το Institute for Strategic Dialogue συκοφαντούν χριστιανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις ως «ομάδες μίσους» και σύμβολα όπως ο κελτικός σταυρός ως «σύμβολο μίσους», αναφέρει έκθεση επιτροπής οπλοποίησης που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Ο δείκτης 2023 Viewpoint Diversity Score Business Index της ADF διαπίστωσε ότι περισσότερες από τις μισές πολιτικές μεγάλων χρηματοπιστωτικών εταιρειών τους επιτρέπουν να αρνούνται υπηρεσίες με βάση τις θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις των πελατών. Αυτές συνήθως ονομάζονται πολιτικές «κινδύνου φήμης» και συχνά ενσωματώνουν διατάξεις «ρητορικής μίσους» που οι σοβιετικοί κομμουνιστές πρόσθεσαν στις διεθνείς συνθήκες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι πολιτικές «κινδύνου φήμης» των τραπεζών λειτουργούν επίσης ως πρόσχημα για την τιμωρία τυχόν πελατών που έχουν δυσφημιστεί από μια επιχείρηση δυσφήμισης των μέσων ενημέρωσης, ακόμη και αν οι συκοφαντίες είναι κατασκευασμένες.

«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος αυτού του είδους οι πολιτικές να χρησιμοποιηθούν ως όπλο από τρίτους ακτιβιστές», δήλωσε ο Tedesco στο The Federalist την Τετάρτη. "Το έχουμε δει αυτό πολύ στον χώρο επεξεργασίας πληρωμών, όπου τρίτοι ακτιβιστές θα δημιουργήσουν κάποια εκστρατεία για να πιέσουν κάποιον επεξεργαστή πληρωμών να αρνηθεί την υπηρεσία επειδή δεν τους αρέσει αυτό που (άλλοι) έχουν να πουν". Ο κίνδυνος φήμης «είναι μια πρόσκληση που επιτρέπει στους ακτιβιστές να καθορίσουν πώς [οι τράπεζες] επιβάλλουν τις δικές τους πολιτικές».

Η JPMorgan Chase κατηγόρησε το Οικογενειακό Συμβούλιο του Αρκάνσας για τις συντηρητικές απόψεις του, μια συντηρητική οργάνωση για τη φιλοξενία του Donald Trump Jr. και του συνταξιούχου αντιστράτηγου Michael Flynn. Η Wells Fargo δεν θα επεξεργαζόταν πληρωμές στο Ινστιτούτο Ruth, μια χριστιανική φιλανθρωπική οργάνωση, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι «συνδέεται με ένα προϊόν / υπηρεσία που προωθεί το μίσος, τη βία, την παρενόχληση ή / και την κακοποίηση». Το PayPal είναι διαβόητο για την άρνησή της να προσφέρει υπηρεσίες σε χριστιανούς και συντηρητικούς.

«Έχουμε την ευκαιρία να το ξεπεράσουμε, σε αντίθεση... με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε ο Tedesco στη συνέντευξη Τύπου. Η αντίθεση στις διακρίσεις στον τραπεζικό τομέα είναι δικομματική και τα εργαλεία βαθμολόγησης κοινωνικής πιστοληπτικής ικανότητας βρίσκονται στα αρχικά στάδια της ανάπτυξής τους στα οικονομικά δεδομένα.

-

Η Joy Pullmann είναι εκτελεστική συντάκτρια του The Federalist, μία ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα έξι παιδιών. Τα ebooks της περιλαμβάνουν τα "Classic Books For Young Children" και "101 Strategies For Living Well Amid Inflation". Μια 18χρονη δημοσιογράφος εκπαίδευσης και πολιτικής, η Joy έχει καταθέσει ενώπιον σχεδόν δύο δωδεκάδων νομοθετικών σωμάτων σχετικά με την εκπαιδευτική πολιτική και εμφανίστηκε σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης από το Fox News έως τον Ben Shapiro και τον Dennis Prager. Η Joy είναι μια ευγνώμων απόφοιτος των τιμητικών διακρίσεων και των προγραμμάτων δημοσιογραφίας του Hillsdale College που προσδιορίζεται ως ιθαγενής Αμερικανίδα. Τα παραδοσιακά δημοσιευμένα βιβλία της περιλαμβάνουν το "The Education Invasion: How Common Core Fights Parents for Control of American Kids", από το Encounter Books.



ΠΗΓΗ: Feds Gave Banks Tools To Shut Your Accounts If You Buy Guns (thefederalist.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!