Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου γνώριζαν για αυξημένη τρομοκρατική απειλή πριν από την επίθεση στο Crocus: Αξιωματικός της FSB ε.α.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 άλλοι τραυματίστηκαν σε μαζική επίθεση με πυροβολισμούς και βομβιστικές επιθέσεις στον συναυλιακό χώρο Crocus City Call έξω από τη Μόσχα την Παρασκευή, ανακοίνωσε η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας.
Ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης της FSB Alexei Filatov δήλωσε στο Sputnik ότι είναι βέβαιος για το ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο Δημαρχείο Crocus και σχολίασε την υπεύθυνη πορεία που θα μπορούσαν τώρα να ακολουθήσουν οι δυτικές χώρες για να αποκλιμακώσουν την κατάσταση.

«Ήταν σαφώς μια τρομοκρατική ενέργεια, μια προετοιμασμένη τρομοκρατική ενέργεια. Η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας βρίσκεται πίσω από αυτό. Είμαι 100% σίγουρος», δήλωσε ο Filatov, σχολιάζοντας το περιστατικό.

«Αυτό που μπορεί να φανεί από την οργάνωση, από τις δυνάμεις και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, είναι ότι όλα είχαν προγραμματιστεί εκ των προτέρων. Δηλαδή, δεν ήταν κάποιο είδος φάρσας ημι-εγκληματικών στοιχείων. 

Επιπλέον, βλέπω ότι μια ομάδα "δούλεψε" για να στοχεύσει ανθρώπους γύρω από την αίθουσα, ενώ η δεύτερη έβαλε φωτιά στην οροφή, η οποία φαίνεται να έχει πλέον καταρρεύσει, προκειμένου να κάνει την τρομοκρατική επίθεση να φαίνεται "πολύ αποτελεσματική" στα μέσα ενημέρωσης», με την εικόνα που φαίνεται σε όλο τον κόσμο να είναι «πρακτικά ο καλύτερος συναυλιακός χώρος στη Ρωσσία» στις φλόγες.

Ο απόστρατος αξιωματικός της FSB, βετεράνος της Τσετσενίας και μιας ειδικής αντιτρομοκρατικής επιχείρησης για την απελευθέρωση ομήρων στο Μπουντεννόφσκ, στο Stavropol Krai το 1995, δήλωσε ότι βρήκε περίεργο το γεγονός ότι οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας, κατ' εντολή των αντίστοιχων υπηρεσιών ασφαλείας τους, ζήτησαν από τους πολίτες τους που ζουν ή επισκέπτονται τη Ρωσσία να μην συμμετάσχουν σε μαζικές δημόσιες εκδηλώσεις στις 8 Μαρτίου - αρκετές εβδομάδες πριν από τις επιθέσεις της Παρασκευής.

«Γνώριζαν για κάποιο τρομοκρατικό περιστατικό που σχεδιαζόταν», πιστεύει ο Filatov.
Επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου Infographics - Sputnik International, 1920, 22.03.2024
Ρωσσία
Χάρτης τρομοκρατικής επίθεσης στο συναυλιακό χώρο του Δημαρχείου Crocus
Ο παρατηρητής αναμένει ότι η επίθεση στο Crocus θα προκαλέσει κλιμάκωση της ουκρανικής σύγκρουσης και περαιτέρω επιδείνωση της ζώνης συγκρούσεων, η οποία ξεκίνησε μετά τον βομβαρδισμό του Μπέλγκοροντ και προκάλεσε δραματική εντατικοποίηση των ρωσικών επιθέσεων στο ουκρανικό ενεργειακό δίκτυο.

«Νομίζω ότι και εδώ, η αντίδραση θα είναι πιθανώς εξίσου σκληρή, πολύ σκληρή», προειδοποίησε ο Filatov.

Σε αυτό το στάδιο, ο βετεράνος της FSB πιστεύει ότι το Crocus ήταν «εφάπαξ», με βάση το επίπεδο προετοιμασίας που σαφώς πήγε σε αυτό. «Δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις κάθε μέρα. Απαιτούν σοβαρή προετοιμασία», είπε.

Όσο για το τι θα συμβεί στη συνέχεια, ο Filatov δεν αποκλείει ότι οι χορηγοί του Κιέβου μπορεί να μην επανεξετάσουν τα σχέδιά τους, για παράδειγμα, να δώσουν στην Ουκρανία επιπλέον όπλα μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν ρωσικές πόλεις.

«Ως εκ τούτου, νομίζω ότι αν πέσει σκιά στις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες, τότε πολλοί από τους δυτικούς εταίρους του Κιέβου θα είναι πιο μετριοπαθείς στη βοήθειά τους, απλά θα φοβούνται ότι τα όπλα τους θα χρησιμοποιηθούν [για παρόμοιους σκοπούς]. Θα παρακολουθήσουμε και θα δούμε πώς αυτό θα επηρεάσει την κατάσταση και πώς θα αντιδράσουν. Αλλά αυτό είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός, πολύ συγκλονιστικό», συνόψισε ο Filatov.


Τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου. - Sputnik International, 1920, 22.03.2024
Ρωσία
LIVE UPDATES: 40 νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες σε μαζικούς πυροβολισμούς στο συναυλιακό χώρο Crocus της Μόσχας, λέει η FSB

ΠΗΓΗ: US, UK Intel Knew of Heightened Terror Threat Ahead of Crocus Attack: Fmr FSB Colonel (sputnikglobe.com)



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

3 σχόλια:

  1. Είπαμε!
    Δέν είπαμε;
    Έχουν προφητικό χάρισμα!
    Πάει καί τελείωσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που το σκέφτομαι τυπικά είναι προφητεία.
    Η αρχή από την οποία εκπορεύεται η προφητεία θα φέρει και την εκπλήρωση της.
    Να λοιπόν που και κάποιοι άλλοι πλην του Θεού, δημιουργούν και επαληθεύουν "προφητείες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!