Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

«Υπερμεταδότης παραπληροφόρησης»: Ο (άκρως συμπλεγματικός) Γκέητς και η GAVI ζητούν την απαγόρευση των meme!!!!!


Οι ελίτ δεν έχουν αίσθηση του χιούμορ - ειδικά όταν αυτοί είναι ο στόχος. Στο μέλλον, θέλουν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ενάντια σε αυτό, χαρακτηρίζοντας ακόμη και τα σατιρικά μιμίδια του Διαδικτύου ως «παραπληροφόρηση» και βάζοντας ένα τέλος σε αυτά. Η «Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση» (GAVI), που ξεκίνησε από τον Μπιλ Γκέητς, κατέληξε σε αυτή την ιδέα, η οποία είναι τόσο περίεργη όσο και ολοκληρωτική.

Τα σατιρικά μιμίδια θεωρούνται τώρα "επικίνδυνη παραπληροφόρηση"

Αυτό που ακούγεται σαν ένα καθυστερημένο καρναβαλίστικο αστείο ή ένα πρόωρο πρωταπριλιάτικο αστείο είναι η σκληρή σοβαρότητα της συμμαχίας εμβολίων του γκουρού της πληροφορικής και χρηματοδότη του ΠΟΥ Μπιλ Γκέητς, η οποία κάποτε ιδρύθηκε σε μια σύνοδο κορυφής του WEF. 

Διότι, όπως εξηγεί το απειλητικό άρθρο ιστολογίου στην αρχική σελίδα της GAVI: «Τα μιμίδια αποτελούν μέρος της αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας εδώ και αιώνες και η δύναμή τους στη διάδοση επικίνδυνης παραπληροφόρησης για την υγεία αυξάνεται». Αυτές δεν είναι πλέον "χαριτωμένες εικόνες", αλλά έχουν και μια "πιο σκοτεινή πλευρά". Επομένως, τα μιμίδια δεν πρέπει πλέον να απορρίπτονται ως «ακίνδυνα αστεία, καθώς αυτό θα υποτιμούσε κατάφωρα την επιρροή τους».

Σατιρικές-χιουμοριστικές εικόνες ως κίνδυνος και «παραπληροφόρηση»
Προκειμένου να δικαιολογήσει την τρελλή αφήγηση, η GAVI περιστρέφει αμέσως τη δική της θεωρία συνωμοσίας: «Η έρευνά μας δείχνει ότι τα μιμίδια αποτελούν μέρος μιας εξαιρετικά εξελιγμένης και περίπλοκης στρατηγικής για τη διάδοση της παραπληροφόρησης για την υγεία και την απόκτηση χρημάτων από αυτήν»
Προκειμένου να δημιουργηθεί η υποτιθέμενη συνέχεια, μοιράζονται αντιεμβολιαστικά σχέδια και γελοιογραφίες από τον 19ο αιώνα. Η επιτυχία του γεγονότος ότι οι κριτικές εικόνες αποτελούν μέρος της ποπ κουλτούρας του «αντιεμβολιαστικού κινήματος» έγκειται στο γεγονός ότι «το Διαδίκτυο καθιστά δυνατή την ανώνυμη παραγωγή τους, την κατάχρηση και τη διάδοσή τους».

Χιουμοριστική κριτική της πολιτικής και του κακού εμβολιασμού

Κάποιοι απολαμβάνουν τον ρόλο του αθώου θύματος ενός «πολέμου μιμιδίων». Σύμφωνα με το "Media Manipulation Casebook", αυτό ορίζεται ως η επιδιωκόμενη διάδοση πολιτικών μιμιδίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης "με σκοπό την πολιτική πεποίθηση, τη δημιουργία δικτύων ή τη στρατηγική διάδοση αφηγηματικών και άλλων πληροφοριών στο επίκεντρο μιας εκστρατείας χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης". Έτσι, τα μιμίδια παίζουν «σημαντικό ρόλο στις εκστρατείες παραπληροφόρησης, επιτρέποντας τον φόβο, την αβεβαιότητα και την αμφιβολία».

Η GAVI ομαδοποιεί τα κρίσιμα μιμίδια κορωνοϊού σε τρία χρονοδιαγράμματα: «Πρώτον, στόχευαν να δαιμονοποιήσουν τις κυβερνήσεις και τους κοινωνικούς θεσμούς. [...] Αυτό περιελάμβανε υπαινιγμούς ότι η κυβέρνηση ήταν διεφθαρμένη και τυραννική, ότι οι εμβολιασμοί ήταν ανασφαλείς και αναποτελεσματικοί και ότι η κυβέρνηση καταχράστηκε τους εμβολιασμούς ως μορφή κυβερνητικής επιτήρησης, ελέγχου και κέρδους. Στη συνέχεια, τα μιμίδια απεικόνιζαν τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους ως άδικα στιγματισμένους. Πιο πρόσφατα, οι εμβολιασμένοι άνθρωποι απεικονίστηκαν ως ηθικά και σωματικά κατώτεροι, στείροι και χωρίς κριτική ικανότητα, ενώ οι επικριτές των εμβολίων απεικονίστηκαν ως ισχυροί, ελκυστικοί και έξυπνοι.

Τα «εργοστάσια meme» ως θεωρία συνωμοσίας

Οι ίδιες ελίτ που επινοούν τις παρασκηνιακές συμφωνίες τους στο Νταβός, τη Γενεύη και αλλού, δεν μπορούν να ανεχθούν ότι η γνώμη του λαού θα στραφεί εναντίον τους από μόνη της. Και έτσι η GAVI ισχυρίζεται ότι οι «influencers» έχουν εξοπλίσει τους οπαδούς τους με «συλλογές meme» που έχουν δοκιμάσει και παράγει προηγουμένως σε «εργοστάσια meme». Υπάρχει μια συνωμοσία στην οποία ισχυροί αντιεμβολιαστές διένειμαν σκόπιμα τα μιμίδια τους προκειμένου να «διαδώσουν αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο». Επίσης, η GAVI ισχυρίζεται ότι οι αντιεμβολιαστές έχουν επωφεληθεί οικονομικά από την προώθηση "επιβλαβών φαρμάκων" - για παράδειγμα, από το βραβευμένο με βραβείο Νόμπελ αντιπαρασιτικό φάρμακο ιβερμεκτίνη.

Το μόνο πράγμα που μπορούν να σκεφτούν οι παγκοσμιοποιητές για να αποκαταστήσουν την κυριαρχία της ερμηνείας αντί να γελοιοποιούνται; Περισσότερη λογοκρισία, φυσικά. Τουλάχιστον, αυτό μπορεί να διαβαστεί ανάμεσα στις γραμμές: «Κάτω από τον προστατευτικό μανδύα του χιούμορ και της σάτιρας, τα μιμίδια μπορούν να γλιστρήσουν μέσα από τις ρωγμές των ελεγκτών γεγονότων και των συντονιστών περιεχομένου, ενώ διαδίδουν μύθους κατά του εμβολιασμού». Οι influencers που «προωθούν τη διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια» θα δημιουργήσουν οπαδούς μέσω μιμιδίων, θα δημιουργήσουν κέρδη - και επίσης θα «αποφύγουν την ευθύνη» στη διαδικασία.

Παγκόσμιο καθεστώς λογοκρισίας κατά των μιμιδίων;

Ακριβώς επειδή τα μιμίδια δεν φαίνονται απειλητικά, είναι «τόσο αποτελεσματικοί υπερμεταδότες της παραπληροφόρησης για την υγεία». - Ένα περιπετειώδες συμπέρασμα, αλλά ακόμα πιο απειλητικό: Διότι, ανεξάρτητα από το αν η ΕΕ, ο ΠΟΥ, το WEF ή τα αντίστοιχα πρωτοπαλίκαρά τους στα κυβερνητικά έδρανα - οι ελίτ έχουν κηρύξει πόλεμο στις επικριτικές απόψεις. Θέλουν να λογοκρίνουν όσο το δυνατόν περισσότερη διαφωνία. Ο «νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες» το καθιστά δυνατό και η συνθήκη πανδημίας του ΠΟΥ λέγεται επίσης ότι περιλαμβάνει εξουσίες λογοκρισίας. Πάντα υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της «παραπληροφόρησης».

Ο Thomas Oysmüller στο blog του TKP καταλήγει επίσης σε αυτό το συμπέρασμα: «Τα μιμίδια - ένα βασικό μέρος της ψηφιακής κουλτούρας - πολύ συχνά στοχεύουν στις επικρατούσες απόψεις με σατιρικό τρόπο και γρήγορα γίνονται viral. Ο Μπιλ Γκέητς και το ίδιο το φετίχ του εμβολίου μπορούν επίσης να στοχοποιηθούν. [...] Αλλά το χιούμορ και η σάτιρα σήμερα γίνονται γρήγορα «παραπληροφόρηση» όταν ασχολούνται με την κυρίαρχη αφήγηση. [...] Αυτό που ακολουθεί είναι μια έκκληση για δράση: Πρέπει να λάβουμε σοβαρά την επίσημη ποινικοποίηση των μιμιδίων».




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:



Κορυφαίος καρδιολόγος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ζημιές που βρέθηκαν σε εμβολιασμένους ασθενείς


Τα εμβολιασμένα άτομα μπορούν ακόμα να μεταδώσουν ασθένειες, παραδέχονται αξιωματούχοι του FDA και του CDC
Ένας αξιωματούχος του CDC ρωτήθηκε γιατί το CDC αναφέρει τον COVID ως ασθένεια που μπορεί να προληφθεί με εμβολιασμό, εάν τα εμβολιασμένα άτομα μπορούν ακόμα να μολυνθούν και να μεταδώσουν τον COVID.


Εκρηκτικός αριθμός διαγνώσεων καρκίνου: Τίποτε δεν έχει να κάνει με τίποτε...


Μεμονωμένες περιπτώσεις ιλαράς: Σύμφωνα με τον κόκκινο γκουρού των δημοσίων σχέσεων, φταίνε οι «συνωμοσιολόγοι του κορωνοϊού»...


Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID της Pfizer και της Moderna υπερβάλλεται, η αποτελεσματικότητα «πολύ κάτω» από το 50%, λένε οι ερευνητές
Ένα βασικό πρόβλημα με την κλινική δοκιμή είναι ότι ο ορισμός των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων είναι ασαφής, αναφέρει το έγγραφο.


Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός: Το αίμα που δωρίζεται δεν φιλτράρεται για την κατάσταση εμβολιασμού COVID-19
«Το αίμα δεν διαχωρίζεται ανάλογα με το αν είστε εμβολιασμένοι ή όχι»


Αυστραλία: Η απαίτηση εμβολιασμού Covid ήταν παράνομη
Οι αστυνομικοί και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης υποβλήθηκαν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε τώρα ότι η επίσημη οδηγία ήταν παράνομη.


70.000 ευρώ και ισόβια κάθειρξη: Ο Τρυντώ θέλει να επιβάλει δρακόντειες ποινές για «διαδικτυακό μίσος»


Καναδή γυναίκα προσέφερε ευθανασία αφού ο γιατρός αναγνώρισε ότι είχε παραλύσει από το εμβόλιο COVID
Η Kayla Pollock, μια 37χρονη μητέρα από το Οντάριο, έμεινε παράλυτη από το λαιμό και κάτω αφού έλαβε αναμνηστική δόση Moderna, μόνο για να της προσφερθεί υποβοηθούμενη αυτοκτονία δύο φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!