Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

ΜΠΛΟΦΑΡΕΙ Η ΡΩΣΣΙΑ; - Διακοπή GPS από το Καλίνινγκραντ στο Βερολίνο: προάγγελος ρωσικής επίθεσης;

στιγμιότυπο οθόνης: GPS-Jam


Τα σχέδια της Γερμανίας να επιτεθεί στη Ρωσσία κρατούν τον κόσμο σε αγωνία. Οι ρωσόφωνοι μιλούν ήδη για αναβίωση της δεκαετίας του 1930. Θα επιτεθεί πρώτη η Ρωσσία; Αυτό υποστηρίζεται από μια μεγάλης κλίμακας διακοπή GPS από το Καλίνινγκραντ στο Βερολίνο. Το Καλίνινγκραντ (πρώην "Königsberg") είναι μια βασική ρωσική στρατιωτική βάση στην καρδιά της Ευρώπης. Οι ρωσικοί πυρηνικοί πύραυλοι τύπου "Sarmat" μπορούν να φτάσουν στο Βερολίνο σε λιγότερο από 106 δευτερόλεπτα. Η μεγάλης κλίμακας αποτυχία των συστημάτων εμποδίζει ακόμη περισσότερο την επιτυχή άμυνα. Μπλόφα ή πραγματικός κίνδυνος;

Τα συστήματα GPS έχουν αποτύχει σε μεγάλη κλίμακα

Από χθες, σύμφωνα με την υπηρεσία "GPS-Jam", τα συστήματα GPS έχουν αποτύχει σε μεγάλο βαθμό στην Πολωνία. Και έτσι από την ημέρα που έγιναν γνωστές οι ηχογραφήσεις των αξιωματικών της Bundeswehr που συζητούσαν τη ρωσική εκστρατεία. Φωνές στη Δύση υποπτεύονται ότι η Ρωσσία μπλοκάρει τα συστήματα GPS με σήματα παρεμβολής. Η χρονική στιγμή μιλάει ενάντια σε μια σύμπτωση: Στο παρασκήνιο, τα κύματα τρέχουν ψηλά σε όλο τον κόσμο. Τα σχέδια της Γερμανίας να επιτεθεί στην Κριμαία της Ρωσσίας θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της Γερμανίας και μπορούν να θεωρηθούν ως πιθανό σημείο εκκίνησης για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο - ο οποίος ήδη λαμβάνει χώρα ως πόλεμος δι' αντιπροσώπων στην Ουκρανία αλλά και στο Ισραήλ.

Ρωσσία: «Ντροπή στη Γερμανία» και «ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ»

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση ότι εάν σταλούν στρατιώτες στην Ουκρανία, θα απαντήσει με πυρηνικές βόμβες. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη δήλωση από τον Πούτιν σχετικά με τις σκανδαλώδεις επιθέσεις της γερμανικής Bundeswehr για να πραγματοποιήσει επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας και έτσι να επιτεθεί στη Ρωσσία. Αλλά οι φωνές άλλων βασικών Ρώσων αξιωματούχων είναι ανησυχητικές.

Ο εκπρόσωπος της Ρωσσίας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι, δήλωσε ότι η διαρροή της Bundeswehr αποτελεί «ντροπή για τη Γερμανία». Η Γερμανία δεν είναι πλέον η χώρα με την οποία η Ρωσσία υπέγραψε φιλικές σχέσεις και αντίστοιχες συνθήκες τις δεκαετίες του 1990 και του 2000. Μια «αναλογία με τη δεκαετία του 1930 είναι αναπόφευκτη».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ήταν ιδιαίτερα σκληρός με τους Γερμανούς. Δηλώνει: «Οι Γερμανοί έχουν γίνει και πάλι οι μεγαλύτεροι εχθροί μας».

Μεντβέντεφ:

«Οι ιστορικοί μας αντίπαλοι, οι Γερμανοί, έγιναν για άλλη μια φορά οι μεγαλύτεροι εχθροί μας. Απλά κοιτάξτε πόσο διεξοδικά και λεπτομερώς οι Krauts συζητούν επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο ρωσικό έδαφος, επιλέγοντας στόχους και τις πιο πρακτικές μεθόδους πρόκλησης βλάβης στην πατρίδα και το λαό μας. Και το κάνουν χωρίς να αγνοούν την παραπλανητική ρητορική σχετικά με τη μη συμμετοχή της Γερμανίας στη σύγκρουση. Θα μπορούσε κανείς να το φανταστεί αυτό πριν από λίγο καιρό; Και πώς αντιδράτε διπλωματικά σε αυτό; Δεν ξέρω...

Ξέρω όμως ένα πράγμα.

Το κάλεσμα από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου έγινε και πάλι επίκαιρο: ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!"

Ο Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο σήμερα και, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, συζήτησε: «Συζητήθηκαν λεπτομερώς τα τρέχοντα ζητήματα της περαιτέρω ανάπτυξης φιλικών ρωσο-λευκορωσικών σχέσεων με βάση τις αρχές της συμμαχίας και της στρατηγικής εταιρικής σχέσης, καθώς και βασικές πτυχές της διεθνούς κατάστασης».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρώφ, ο οποίος βρίσκεται επί του παρόντος σε επίσημους διορισμούς στην Τουρκία (ΝΑΤΟ), δήλωσε ότι η Ρωσσία γνωρίζει ότι το ΝΑΤΟ συμμετέχει εδώ και καιρό ενεργά στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αναμένει με ανυπομονησία την αντίδραση του δυτικού κοινού, το οποίο τώρα επιτέλους το βιώνει αυτό.

"GLONASS": Γιατί η Ρωσσία μπορεί να κάνει χωρίς GPS

Αλλά πώς βρίσκουν τον στόχο τους οι πύραυλοι μικρού βεληνεκούς της Ρωσσίας; Πολύ απλά, η Ρωσσία δεν χρειάζεται GPS. Διαθέτει δικό της σύστημα γεωεντοπισμού: το "GLONASS". Αυτό σημαίνει ότι η ρωσική υποδομή δεν διαταράσσεται από την αποτυχία των συστημάτων GPS. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ρωσσία είναι πολύ πιο πιθανό να είναι ο εμπνευστής της αποτυχίας από, ας πούμε, την Πολωνία ή / και το ΝΑΤΟ.


ΠΗΓΗ: GPS-Ausfall von Kaliningrad bis Berlin: Vorbote für russischen Angriff? (derstatus.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!