Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Αυτό ΔΕΝ είναι ISIS! - Rossiya Segodnya αρχισυντάκτρια γιά τήν ΕΠΙΘΕΣΗ στό Μέγαρο Μουσικής της Μόσχας !


© Sputnik / Евгений Биятов / Αρχισυντάκτρια του RT και του "Russia Today" Margarita Simonyan στην ολομέλεια "Ο αγώνας για ψηφιακή κυριαρχία. Πώς να διατηρήσετε έναν ενιαίο χώρο πληροφοριών;" στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης - 2021 στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Expoforum. /

Η Ουκρανία και η Δύση έχουν καταφύγει σε επιχειρήσεις ψευδούς σημαίας για να πείσουν τους πάντες ότι το ISIS * ήταν πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο συναυλιακό χώρο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, δήλωσε η Margarita Simonyan, αρχισυντάκτρια του μητρικού ομίλου μέσων ενημέρωσης του Sputnik, Rossiya Segodnya.
Η επικεφαλής του ομίλου μέσων ενημέρωσης τόνισε ότι τα ονόματα και τα πρόσωπα των δραστών είναι ήδη γνωστά στις αρχές και ότι οι τρομοκράτες έδωσαν τα πάντα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

«Έγινε αμέσως προφανές γιατί τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονταν ομόφωνα ότι ήταν το ISIS», είπε.

Η Simonyan εξήγησε ότι οι δράστες επιλέχθηκαν για να πραγματοποιήσουν την επίθεση με τρόπο που θα επέτρεπε στη Δύση να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι το ISIS ήταν πίσω από την επίθεση.

"Στοιχειώδη ταχυδακτυλουργικά», πρόσθεσε. Δεν έχει καμμία σχέση με το ISIS. Είναι Ουκρανοί».

Πρόσθεσε ότι ο ενθουσιασμός που επέδειξαν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης όταν προσπάθησαν να πείσουν τους πάντες ότι το ISIS ήταν υπεύθυνο, ακόμη και πριν γίνουν συλλήψεις, τους απομάκρυνε εντελώς.

«Αυτό δεν είναι ISIS. Πρόκειται για μια καλά συντονισμένη ομάδα πολλών άλλων, επίσης ευρέως γνωστών, παρακλαδιών», κατέληξε η Simonyan.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall λίγο έξω από τη Μόσχα και ακολουθήθηκε από μια τεράστια πυρκαγιά, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 143 ανθρώπους.
Τις ώρες που ακολούθησαν την επίθεση, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης επέμειναν ότι η ριζοσπαστική τζιχαντιστική οργάνωση ISIS ήταν πίσω από αυτήν, ενώ Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι δεν είχαν καμμία σχέση με την τραγωδία.
Ωστόσο, ύποπτοι συνελήφθησαν στην περιοχή Bryansk της Ρωσσίας κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχαν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου, είχαν μια βάση υποστήριξης στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Επιπλέον, ενώ το Κίεβο έσπευσε να αρνηθεί τη συμμετοχή του στους πυροβολισμούς, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν μακρά ιστορία τρομοκρατικών επιθέσεων στο ρωσικό έδαφος, από βομβαρδισμούς στην περιοχή του Μπέλγκοροντ έως δολοφονίες της πολιτικής επιστήμονα Daria Dugina και του δημοσιογράφου Vladlen Tatarsky.

* Ο ISIS (επίσης γνωστό ως Daesh / ISIL / IS/Islamic State) είναι μια τρομοκρατική ομάδα απαγορευμένη στη Ρωσσία και σε πολλές άλλες χώρες.


ΠΗΓΗ: This Is Not ISIS* - Rossiya Segodnya Editor-in-Chief (sputnikglobe.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι κρατούμενοι τρομοκράτες είχαν επαφές στην ουκρανική πλευρά – FSB

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσσίας (FSB) δημοσίευσε δήλωση σχετικά με την έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών της Μόσχας.
Έντεκα άτομα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων άμεσων δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μέγαρο Μουσικής Κρόκους, έχουν τεθεί υπό κράτηση ως αποτέλεσμα του έργου των ειδικών υπηρεσιών και των αρχών επιβολής του νόμου της Ρωσσίας. Περαιτέρω εργασίες για τον εντοπισμό εκείνων που βοήθησαν στην επίθεση βρίσκονται σε εξέλιξη.
Έχει ήδη διαπιστωθεί ότι η επίθεση σχεδιάστηκε σχολαστικά και ότι τα πυροβόλα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τους τρομοκράτες αποθηκεύτηκαν σε κρύπτη πριν από την αιματοχυσία.
Μετά την επίθεση, οι εγκληματίες προσπάθησαν να ξεφύγουν, κινούμενοι με αυτοκίνητο προς τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Ως αποτέλεσμα κοινών ενεργειών των ειδικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, και οι τέσσερις τρομοκράτες συνελήφθησαν μέσα σε λίγες ώρες στην περιοχή Bryansk της Ρωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδίαζαν να διασχίσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και είχαν επαφές από την άλλη πλευρά.
Έκτοτε μεταφέρθηκαν στη Μόσχα.



ΕΠΙΣΗΣ:



Ο αριθμός των νεκρών στο την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαρτίου στο συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στην περιοχή της Μόσχας έχει αυξηθεί σε 143, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών, με 107 ακόμη να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, ανέφερε η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή σε δήλωσή της το Σάββατο.
Προκαταρκτικά στοιχεία έχουν δείξει ότι οι αιτίες θανάτου είναι τραύματα από πυροβολισμούς και δηλητηρίαση από προϊόντα καύσης, σύμφωνα με τη δήλωση.

Αυτό έρχεται καθώς η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσσίας (FSB) δήλωσε ότι μετά την επίθεση στο Δημαρχείο του Crocus, «οι εγκληματίες σκόπευαν να διασχίσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και είχαν σχετικές επαφές στην ουκρανική πλευρά των συνόρων».

Η επίθεση ήταν καλά σχεδιασμένη και οι δράστες είχαν έτοιμα όπλα εκ των προτέρων σε μια κρύπτη, σημείωσε η FSB, προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για να προσδιοριστούν όλες οι συνθήκες του συμβάντος.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο διευθυντής της FSB Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ ανέφερε τη σύλληψη 11 υπόπτων σε σχέση με την επίθεση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων που εμπλέκονται άμεσα σε αυτήν. Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στην περιοχή Μπριάνσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, σύμφωνα με την FSB.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε, ότι τα τελευταία 10 χρόνια, «τα δυτικά φιλελεύθερα καθεστώτα έχουν μετατρέψει την Ουκρανία σε κέντρο εξάπλωσης της τρομοκρατίας», όπου «όσοι συμμετείχαν στην επίθεση στο Δημαρχείο του Crocus προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο».

Η Margarita Simonyan, αρχισυντάκτρια του μητρικού ομίλου μέσων ενημέρωσης του Sputnik, Rossiya Segodnya, έγραψε στο κανάλι της στο Telegram ότι ένας άνδρας που κρατείται ως ύποπτος για συμμετοχή στην επίθεση στο δημαρχείο του Crocus παραδέχτηκε, ότι πυροβόλησε αθώους ανθρώπους για χρήματα.

Ο ύποπτος τρομοκράτης ισχυρίστηκε ότι αν και οι επιμελητές υποσχέθηκαν να του πληρώσουν 500.000 ρούβλια (5.418 δολλάρια), φέρεται να έλαβε μόνο το ήμισυ του ποσού, σύμφωνα με τον Simonyan.


Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Γενικός Γραμματέας της Ιντερπόλ Jurgen Stock κατήγγειλε την επίθεση στο Δημαρχείο του Crocus, σηματοδοτώντας την ετοιμότητα του διεθνούς οργανισμού να βοηθήσει τις ρωσικές αρχές στη σχετική έρευνα.



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Τρία παιδιά σκοτώθηκαν σε επίθεση σε αίθουσα συναυλιών της Μόσχας – στοιχεία νοσοκομείου
Μερικοί από αυτούς που νοσηλεύονται είναι ακόμη και επτά ετών, σύμφωνα με αξιωματούχους

Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης στο δημαρχείο Crocus έξω από τη Μόσχα το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με στοιχεία νοσοκομείων που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο του υπουργείου Υγείας της περιφέρειας της Μόσχας. Τουλάχιστον πέντε παιδιά ήταν μεταξύ εκείνων που νοσηλεύτηκαν μετά τη σφαγή, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ο χώρος είχε κλείσει για μια ροκ συναυλία όταν έλαβε χώρα η θηριωδία, με βαριά οπλισμένους ενόπλους να εισβάλλουν στο κτίριο και να πυροβολούν αδιακρίτως τους επισκέπτες. Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, έβαλαν φωτιά στο κτίριο.

Τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους σκοτώνουν 115 άτομα και τραυματίζουν εκατοντάδες σε πυροβολισμούς σε αίθουσα συναυλιών της Μόσχας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προειδοποιήσει τη Ρωσσία στις 8 Μαρτίου ότι «εξτρεμιστές» είχαν επικείμενα σχέδια για επίθεση στη Μόσχα.



Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποίησε τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τις συναυλίες στη Μόσχα εβδομάδες πριν από τις επιθέσεις
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα προειδοποίησε τους Αμερικανούς να αποφεύγουν να πηγαίνουν σε συναυλίες στη Μόσχα λίγες εβδομάδες πριν οι ένοπλοι εξαπολύσουν επίθεση σε συναυλιακό χώρο την Παρασκευή.



Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου γνώριζε για αυξημένη τρομοκρατική απειλή πριν από την επίθεση στο Κρόκο: Αξιωματικός της FSB ε.α.
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 άλλοι τραυματίστηκαν σε μαζική επίθεση με πυροβολισμούς και βομβιστικές επιθέσεις στον συναυλιακό χώρο Crocus City Call έξω από τη Μόσχα την Παρασκευή, ανακοίνωσε η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας.



«Δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι η τρομοκρατική ενέργεια της Μόσχας προκλήθηκε από την Ουκρανία»: Ελίτ βετεράνος της ρωσικής αντιτρομοκρατίας
Ο Sergei Goncharov, βετεράνος της ελίτ της ρωσικής αντιτρομοκρατικής μονάδας Alpha, λέει ότι δεν έχει καμία αμφιβολία στο μυαλό του ότι οι Ρώσοι ερευνητές θα βρουν τελικά τους εγκεφάλους πίσω από τη θανατηφόρα επίθεση της Παρασκευής στο Δημαρχείο Crocus και έχει μια ιδέα για τον πιο άμεσα υπεύθυνο.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!