Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

EKTAKTH ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο Πούτιν απευθύνεται στους Ρώσους μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μέγαρο Μουσικής Crocus της Μόσχας - Πλήρες βίντεο



Παρακολουθήστε ολόκληρο το βίντεο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να εκφωνεί διάγγελμα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο Crocus της Μόσχας.

Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν: 

Πολίτες της Ρωσσίας,

Απευθύνομαι σήμερα σε εσάς σε σχέση με μια φρικτή και άγρια τρομοκρατική ενέργεια, η οποία στοίχισε τη ζωή δεκάδων ειρηνικών, αθώων ανθρώπων – συμπατριωτών μας, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, εφήβων και γυναικών. 

Οι γιατροί αγωνίζονται να σώσουν τις ζωές των θυμάτων που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, και ακόμη παραπέρα, για να διατηρήσουν τη ζωή και την υγεία όλων των τραυματιών. Εκφράζω την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μου στα πληρώματα ασθενοφόρων, τις ομάδες αεροασθενοφόρων, τις ειδικές δυνάμεις, τους πυροσβέστες και τους διασώστες, που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσουν ζωές και να διασώσουν ανθρώπους από τους πυροβολισμούς, από το επίκεντρο της φωτιάς και του καπνού, αποτρέποντας ακόμη μεγαλύτερες απώλειες.

Δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω τη βοήθεια που παρείχαν οι απλοί πολίτες οι οποίοι, αμέσως μετά την τραγωδία, δεν έμειναν αδιάφοροι ή απαθείς και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και μετέφεραν τα θύματα σε νοσοκομεία, εργαζόμενοι μαζί με γιατρούς και προσωπικό ειδικών υπηρεσιών.

Θα παράσχουμε την απαραίτητη υποστήριξη σε όλες τις οικογένειες των οποίων οι ζωές έχουν επηρεαστεί από αυτή τη φρικτή θηριωδία, στους τραυματίες και τους τραυματίες. 

Εκφράζω τα βαθύτατα και ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλους εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους. Όλη η χώρα, όλος ο λαός μας θρηνεί μαζί σας. Κηρύσσω την 24η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους.

Πρόσθετα αντιτρομοκρατικά μέτρα και μέτρα κατά του σαμποτάζ έχουν εισαχθεί στη Μόσχα, στην περιοχή της Μόσχας και σε όλες τις περιοχές της χώρας. Η πρώτη μας προτεραιότητα τώρα είναι να αποτρέψουμε εκείνους που βρίσκονται πίσω από αυτήν την αιματηρή σφαγή να διαπράξουν άλλο ένα έγκλημα.

Όσον αφορά τη διερεύνηση αυτού του εγκλήματος και τα αποτελέσματα της επιχειρησιακής δράσης αναζήτησης, μπορούμε επί του παρόντος να πούμε τα εξής. Και οι τέσσερεις δράστες, οι οποίοι συμμετείχαν άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση, όλοι όσοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ανθρώπους, έχουν βρεθεί και συλληφθεί. 

Επιχείρησαν να διαφύγουν και κατευθύνονταν προς την Ουκρανία, όπου, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, τους είχε στηθεί παράθυρο από την ουκρανική πλευρά για να περάσουν τα κρατικά σύνορα. Συνολικά 11 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση. 

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου εργάζονται επιμελώς για να εντοπίσουν και να εκθέσουν τη βάση συνεργών πίσω από αυτούς τους τρομοκράτες: εκείνους που τους παρείχαν μεταφορά, σχεδίαζαν διαδρομές διαφυγής από τον τόπο του εγκλήματος και ετοίμαζαν κρύπτες με όπλα και πυρομαχικά.

Οι ανακριτικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξακριβώσουν όλες τις λεπτομέρειες αυτού του εγκλήματος. 

Ωστόσο, είναι ήδη σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι όχι απλώς με μια προσεκτικά και κυνικά σχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση, αλλά με μια προμελετημένη και οργανωμένη μαζική δολοφονία ειρηνικών, ανυπεράσπιστων ανθρώπων. 

Οι δράστες στόχευαν εν ψυχρώ και σκόπιμα τους πολίτες μας, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών μας, με σκοπό να τους σκοτώσουν από κοντινή απόσταση. Όπως και οι Ναζί που κάποτε πραγματοποίησαν σφαγές στα κατεχόμενα εδάφη, σχεδίαζαν να οργανώσουν μια επιδεικτική εκτέλεση, μια αιματηρή πράξη εκφοβισμού.

Όλοι οι δράστες, οι οργανωτές και οι εγκέφαλοι αυτού του εγκλήματος θα αντιμετωπίσουν δίκαιη και αναπόφευκτη τιμωρία, όποιοι και αν είναι αυτοί και όποιος κι αν τους κατηύθυνε. Τονίζω για μία ακόμη φορά: θα εντοπίσουμε και θα προσαγάγουμε στη δικαιοσύνη κάθε άτομο που στέκεται πίσω από αυτούς τους τρομοκράτες, εκείνους που ενορχήστρωσαν αυτήν τη θηριωδία, αυτήν την επίθεση κατά της Ρωσσίας και του λαού μας.


Κατανοούμε τι σημαίνει τρομοκρατική απειλή. Από αυτή την άποψη, βασιζόμαστε στη συνεργασία με όλα τα κράτη που μοιράζονται ειλικρινά τον πόνο μας και είναι έτοιμα να ενώσουν πραγματικά τις δυνάμεις τους στον αγώνα κατά ενός κοινού εχθρού, της διεθνούς τρομοκρατίας και όλων των εκδηλώσεών της.

Τρομοκράτες, δολοφόνοι, αυτά τα απάνθρωπα άτομα που δεν έχουν εθνικότητα και δεν μπορούν να έχουν, αντιμετωπίζουν την ίδια ζοφερή προοπτική – αντίποινα και λήθη. Δεν έχουν μέλλον. Το κοινό μας καθήκον τώρα, που μοιράζονται οι σύντροφοί μας στο μέτωπο και όλοι οι πολίτες της χώρας μας, είναι να σταθούμε ενωμένοι ως ένα. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα το κάνουμε, γιατί τίποτα και κανείς δεν μπορεί να κλονίσει την ενότητα και τη θέλησή μας, την αποφασιστικότητα και το θάρρος μας, τη δύναμη του ενωμένου λαού της Ρωσσίας.

Καμμία δύναμη δεν θα μπορέσει να σπείρει τους δηλητηριώδεις σπόρους της διχόνοιας, του πανικού ή του διχασμού στην πολυεθνική κοινωνία μας.

Η Ρωσσία έχει ξεπεράσει τις πιο επίπονες, μερικές φορές αφόρητες δοκιμασίες περισσότερες από μία φορές, αλλά έχει βγει ακόμη ισχυρότερη. Το ίδιο θα γίνει και τώρα.



ΠΗΓΗ: Putin Addresses Russians After Moscow Crocus Concert Hall Terrorist Attack (sputnikglobe.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




(ΓΛΩΣΣΑ: Αγγλικά, LIVE)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!