Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Συνέδριο χρηματοδοτούμενο από το κράτος: Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να κάνουν «queer» παιδιά

Το συμπόσιο "Kinder- und Jugendhilfe und Schule verqueeren" (ελευθερη μτφρ.: προσανατολίζοντας την παιδική και νεανική πρόνοια και το σχολείο στο 'queer') χρηματοδοτείται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι εκπαιδευτικοί και οι κοινωνικοί λειτουργοί μαθαίνουν εδώ πώς να αναλάβουν δράση εναντίον των επικριτικών γονέων.

Με το Budget.Watch, το Apollo News καταγράφει τώρα την παράλογη χρήση των χρημάτων των φορολογουμένων.

παλιός

«Ικανότητα ουράνιου τόξου» – αυτή είναι μία από τις δεξιότητες που αναμένεται να αποκτήσουν οι εκπαιδευτικοί και οι κοινωνικοί λειτουργοί στο συμπόσιο «"Kinder- und Jugendhilfe und Schule verqueeren"»

Χρηματοδοτούμενη από κρατικούς πόρους, η εκδήλωση στις 21 Μαρτίου θα καταπολεμήσει τις «queer-εχθρικές δομές» και την «ετεροκανονικότητα» – δηλαδή όλα όσα είναι φυσιολογικά. Τα σχολεία και τα ιδρύματα πρόνοιας των νέων πρόκειται να γίνουν πιο περιεκτικά και «φιλικά προς τους 'queer'» στο μέλλον, ενώ τα δικά τους «προνόμια» – συμπεριλαμβανομένης της ετεροφυλοφιλίας – «αντικατοπτρίζονται». Με άλλα λόγια, το συμπόσιο χρησιμεύει για να σφυρηλατήσει την ιδεολογία του φύλου πρώτα στο μυαλό των δασκάλων και των φροντιστών και στη συνέχεια σε εκείνο των μαθητών - για ναεξοικειώνοντάς τους στο «queer».


Σύμφωνα με τη δική του ιστοσελίδα, η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Εφηρμοσμένων Επιστημών Meeseberg και έχει αναλάβει την καταπολέμηση των «'queer'-εχθρικών δομών», διοργανώνεται στο πλαίσιο του «Δικτύου Ικανοτήτων για τη Μείωση της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας» – και αυτό αποτελεί μέρος του ομοσπονδιακού προγράμματος «Demokratie Leben!». Η «queer-ευαίσθητη» περαιτέρω κατάρτιση του διδακτικού και βοηθητικού προσωπικού χρηματοδοτείται έτσι επίσημα από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων και επιπλέον από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Ισότητας του κρατιδίου της Σαξονίας-Άνχαλτ.


Και οι «queer έννοιες» στα σχολεία, τα γραφεία πρόνοιας νέων και τα ιδρύματα βοήθειας δεν υποστηρίζονται μόνο με κονδύλια: Προτού συζητηθεί  από τα εργαστήρια πώς να υποστηριχθούν τα 10χρονα παιδιά στην ανάπτυξη της «queer» ταυτότητάς τους, δεν θα υπάρξει μόνο χαιρετισμός από τον Επίτροπο Ίσων Ευκαιριών της Σαξονίας-Άνχαλτ, αλλά και από την Ferda Atamann, την Ομοσπονδιακή Επίτροπο μας για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων – η οποία πιθανώς να σηματοδοτεί ότι η κυβέρνησή μας υποστηρίζει πλήρως το περιεχόμενο του προγράμματος.


Μια βαλίτσα γεμάτη «ποικιλλομορφία των φύλων»

Αλλά τα έχει όλα: Το πρώτο εργαστήρι περιστρέφεται γύρω από την αντιμετώπιση των εχθρικών «δηλώσεων κατά του 'queer' από τους γονείς». Οι εκπαιδευτικοί – οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, πιστώνονται με τη συμμετοχή τους στην μονοήμερη εκδήλωση ως «περαιτέρω κατάρτιση» και αποζημιώνονται για το κόστος των κρατικών κονδυλίων – μαθαίνουν εδώ ποια επιχειρήματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αναλάβουν δράση ενάντια στους «φόβους» και την «φοβία για το 'queer'» από πλευράς των γονέων τους.


Και αυτό θα μπορούσε να καταστεί απαραίτητο εάν οι εκπαιδευτικοί εφαρμόσουν αυτό που παρουσιάζεται στο δεύτερο εργαστήρι: ένα «σύνολο μεθόδων για νέους μεταξύ 11 και 13 ετών». Το «Kompetenzzentrum geschlechtergerechte Kinder- und Jugendhilfe Sachsen-Anhalt e. V.» (KgKJH) θα παρουσιάσει τη βαλίτσα του το θέμα "Η ποικιλλομορφία των φύλων σε ιδρύματα προσχολικής εκπαίδευσης, δημοτικά σχολεία και κέντρα φροντίδας μετά το σχολείο" στο εργαστήρι.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια βαλίτσα γεμάτη με πολύχρωμο προπαγανδιστικό υλικό – ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Ισότητας του κρατιδίου της Σαξονίας-Άνχαλτ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του KgKJH, πρόκειται για «παιδικά βιβλία, φυλλάδια για επαγγελματίες, το βιβλίο μεθόδων, μια σημαία ουράνιου τόξου και παιχνίδια σχετικά με τα θέματα της απόδοσης ρόλων, της ποικιλλομορφίας των φύλων και της οικογενειακής ποικιλλομορφίας».



Θα βρείτε παιδικά βιβλία όπως «Πρίγκηπας/Πριγκήπισσα;», «Οι κούκλες δεν είναι για αγόρια!» ή «Ο μπαμπάς, ο μπαμπάς κι εγώ», καθώς και «βιβλία αναφοράς» όπως «Δυνατά κορίτσια, δυνατά αγόρια. Παιδαγωγική με συνείδηση φύλου στον παιδικό σταθμό» και «Ο Μουράτ παίζει την πριγκίπισσα, ο Άλεξ έχει δύο μητέρες και η Σόφι ονομάζεται πλέον Μπεν». Για διασκέδαση, υπάρχει επίσης ένα "παιχνίδι 'Memo' φιλικό προς το φύλο" ή ένα "οικογενειακό πάζλ".

Το φύλο και η «'queer' οπτική»
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι δεξιοί πιθανότατα θα αποκαλέσουν τέτοιες μεθόδους και το «έμφυλο φύλο στα σχολεία» «πολιτιστικό πόλεμο». Θα μάθετε πώς να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας ενάντια σε αυτό στο εργαστήρι 3. Είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στη «γλώσσα που περιλαμβάνει το φύλο» και στις δυνατότητες θετικής καθιέρωσης της «ποικιλλομορφίας των φύλων» στα σχολεία. 

Ομιλήτρια είναι η Rebecca Knecht, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «Ομοσπονδιακής Ένωσης 'Queer' Εκπαίδευσης», η οποία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, δεσμεύεται για «αυθεντικές συναντήσεις με ΛΟΑΤΚΙ+ διαφωτιστές» και «ευαισθητοποίηση σχετικά με τις πολλαπλές διακρίσεις και υιοθέτηση μιας διατομεακής στάσης» στην εργασία για τη νεολαία, τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους.


Στη συνέχεια, το τέταρτο εργαστήρι θα επικεντρωθεί στη δημιουργία «'queer' χώρων στην εργασία των κοριτσιών και της εργασίας στον τομέα της νεολαίας» - πιο συγκεκριμένα, στην εφαρμογή «προσεγγίσεων χωρίς αποκλεισμούς TIN», δηλαδή για «trans-, inter- και non-binary». 

Όπως γνωρίζουμε από τη συζήτηση σχετικά με τα καταφύγια γυναικών και τα αποδυτήρια, τα έργα που στην πραγματικότητα είναι μόνο για κορίτσια και προορίζονται να τους προσφέρουν προστασία και χώρο ανάπτυξης πρέπει να ανοίξουν σε "όλα τα φύλα". 

Εργαστήρι νούμερο έξι, όπου πρέπει να ακονίσετε το μάτι σας για «ετεροκανονικές ιδέες» – δηλαδή για «ιδέες» όπως το γεγονός ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα.

Η «'queer' οπτική» ενσταλάσσεται σε δασκάλους και κοινωνικούς λειτουργούς από το Lambda e.V. – ένα από τα έργα κατοικίδιων ζώων του Ομοσπονδιακού 'Queer' Επιτρόπου μας Sven Lehmann. Μια ένωση της οποίας το ίδιο το Κόμμα των Πρασίνων είναι υποστηρικτικό μέλος και η οποία υποστηρίζεται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικογένειας. Εκτός από την «'queer' πολιτική εκπαίδευση», το Lambda e.V. προσφέρει επίσης «'queer' συναντήσεις νέων» και «'queer'-ευαίσθητα ταξείδια νεολαίας». Επιπλέον, σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η Lambda e.V. άνοιξε την πύλη ουράνιου τόξου το 2019 μαζί με την πρώην δήμαρχο του Βερολίνου, Franziska Giffey - δηλαδή την πύλη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, στην οποία, μεταξύ άλλων, διαφημίστηκαν αποκλειστές εφηβείας.



"Ικανότητα ουράνιου τόξου"

Αλλά δεν είναι μόνο το σχολείο και η εργασία των νέων που πρόκειται να γίνουν 'queer', αλλά και η διοίκηση και το γραφείο πρόνοιας των νέων – αν και αποτελεί σχεδόν θαύμα το γεγονός ότι το οικογενειακό δικαστήριο, το οποίο με τον νόμο περί αυτοδιάθεσης θα είναι σε θέση να αποφασίσει για την αλλαγή φύλου των παιδιών ενάντια στη βούληση των γονέων στο μέλλον, δεν αναφέρεται επίσης. Σε κάθε περίπτωση, το πέμπτο εργαστήρι, το οποίο απευθύνεται ειδικά στους υπαλλήλους των γραφείων πρόνοιας νέων, έχει ως στόχο να «κάνει τη διοίκηση πιο φιλική προς το 'queer'». Με αυτόν τον τρόπο, υποτίθεται ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν με οξυμένα «αντανακλαστικά» τις τρέχουσες δομές και να αναπτύξουν «δυνατότητες δράσης για μια 'queer'-ευαίσθητη προσέγγιση».

Το τελευταίο εργαστήρι "Ουράνιο τόξο, κουζίνα, μπάνιο" ολοκληρώνει όλη την ημέρα με την ανάπτυξη μιας "ικανότητας ουράνιου τόξου", ειδικά στον τομέα "Βοηθήματα στην εκπαίδευση". 

Πρόκειται για μέτρα κοινωνικής πρόνοιας των νέων που πλήττουν εξαιρετικά ευάλωτα παιδιά και νέους – για παράδειγμα, εκείνους που προέρχονται από βίαιες οικογένειες ή οικογένειες με εθισμένους ή ψυχικά διαταραγμένους γονείς. Επηρεάζει παιδιά που έχουν ήδη γίνει οι ίδιοι εγκληματίες, που έχουν ψυχολογικά προβλήματα και μερικές φορές υποφέρουν από αναπτυξιακές διαταραχές. Και είναι ακριβώς επάνω σε αυτά τα παιδιά που πρόκειται τώρα να αναπτυχθούν οι «'queer' έννοιες». (!!!!!!!!!!!!)

Απαγορεύονται οι επικριτές
Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες οργανισμοί – εκτός από εκείνους που έχουν ήδη αναφερθεί, μεταξύ άλλων, το "Trans-Inter-Aktiv in Mitteldeutschland e.V.", το Kinder- und Jugendring Saxsen-Anhalt, το LSVD και το "Aidshilfe Halle" – διασφαλίζουν ότι αυτό που συζητείται στην εκδήλωση παραμένει πραγματικά μεταξύ ομοϊδεατών.


Στην ιστοσελίδα του «συμποσίου» επισημαίνεται αρκετές φορές ότι μπορεί να χρήση του δικαιώματος απομάκρυνσης ατόμων «που ανήκουν σε ακροδεξιά εξτρεμιστικά κόμματα ή οργανώσεις, μπορούν να τοποθετηθούν στη δεξιά εξτρεμιστική σκηνή ή [που] έχουν ήδη εμφανιστεί στο παρελθόν μέσω ρατσιστικών, εθνικιστικών, αντισημιτικών, 'queer'-φοβικών, τρανσφοβικών και συνωμοσιολογικών ιδεολογικών ή άλλων απάνθρωπων δηλώσεων».

Ωστόσο, αυτός ο κατάλογος περιλαμβάνει πιθανώς όποιον δεν συμφωνεί με τις μεθόδους των υποτιθέμενων "εμπειρογνωμόνων". 

Πιθανότατα θα θεωρούσαν την ανησυχία και την κριτική για την ιδεολογικοποιημένη εργασία με τα παιδιά – την πρώιμη σεξουαλικοποίηση και τη σκόπιμη ανασφάλεια των παιδιών του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου σχετικά με την ταυτότητα και το φύλο τους – ως διάκριση. Και όποιος προσελκύει την προσοχή με τέτοια συμπεριφορά θα εκδιωχθεί. Στην υποτιθέμενη τόσο ανοιχτή και πολύχρωμη εκδήλωση – όπως περιγράφεται στην εσωτερική «έννοια της ευαισθητοποίησης» – οι επικριτές και οι διαφωνούντες δεν επιτρέπονται. Και αυτό παρά το γεγονός ότι όλη η διασκέδαση χρηματοδοτείται από τα χρήματα των φορολογουμένων.

-



Haushalts.Watch Το Apollo News καταγράφει πλέον συστηματικά περιπτώσεις παράλογων κρατικών δαπανών και σπατάλης των χρημάτων των φορολογουμένων.

Το ποσοστό διακυβέρνησης στη Γερμανία εκρήγνυται και είναι σημαντικά υψηλότερο από ό,τι στους γείτονές μας. Ταυτόχρονα, υπάρχει έλλειψη χρημάτων σε όλες τις γωνίες – ο συνασπισμός του φωτεινού σηματοδότη βρίσκεται σε δημοσιονομική κρίση. Κάτω από τσιτάτα όπως «κοινωνία των πολιτών», «προστασία του κλίματος» ή αναπτυξιακή βοήθεια στο πλαίσιο της «φεμινιστικής εξωτερικής πολιτικής», πραγματοποιούνται όλο και περισσότερες δαπάνες που είναι δύσκολα κατανοητές σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού – αλλά ταυτόχρονα δεν είναι απτές και κατανοητές στη διάστασή τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει τώρα το Budget.Watch - εδώ στο Ticker.




ΠΗΓΗ: Staatlich finanzierte Fachtagung: Lehrer sollen Kinder „verqueeren“ - Apollo News (apollo-news.net)



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!