Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Βιέννη: Αλγερινός «αιτών άσυλο» βίασε 92χρονη - τρεις μήνες αργότερα η άτυχη γυναίκα πέθανε




Απίστευτα σκληρό: Τον Οκτώβριο του 2023, ένας Αλγερινός αιτών άσυλο επιτέθηκε, βίασε και λήστεψε μια 92χρονη γυναίκα σε οίκο ευγηρίας στη Βιέννη-Wieden - λίγες ημέρες αφότου είχε υποβάλει αίτηση ασύλου. Το θύμα του πέθανε τρεις μήνες μετά την αποτρόπαια πράξη.

Η προηγουμένως χαρούμενη κυρία με χιούμορ ήταν βαθιά τραυματισμένη και προφανώς είχε χάσει κάθε θάρρος να αντιμετωπίσει τη ζωή. Τώρα ο 28χρονος μετανάστης δικάζεται.

Στις 2 Οκτωβρίου, ο τότε 27χρονος Αλγερινός, ο οποίος είχε εισέλθει στην Αυστρία μέσω της βαλκανικής οδού, είχε υποβάλει αίτηση ασύλου. Μόλις δύο ημέρες αργότερα, διέπραξε την πρώτη διάρρηξη. Επιπλέον, είχε εισέλθει στη χώρα με ψεύτικο όνομα και είχε προσποιηθεί ότι ήταν ανήλικος.


Στις 10 Οκτωβρίου, πέρασε από τον οίκο ευγηρίας και είδε την 92χρονη, η οποία φορούσε τρία χρυσά δαχτυλίδια και ένα χρυσό ρολόϊ. Με σκοπό να κλέψει τα κοσμήματα, πήγε οπλισμένος με ένα κουζινομάχαιρο στον οίκο ευγηρίας, το οποίο φέρεται να νόμιζε ότι ήταν εμπορικό κέντρο. Ακολούθησε την ανάπηρη γυναίκα ανεμπόδιστα στον 6ο όροφο και απέκτησε πρόσβαση στο διαμέρισμά της εκεί. 

Αφού της άρπαξε τα κοσμήματα, επιτέθηκε στο ανυπεράσπιστο θύμα του. Μετά τον βιασμό, ο δράστης λεηλάτησε το διαμέρισμα και βρήκε 80 ευρώ, τα οποία πήρε μαζί του. Στη συνέχεια άνοιξε τη βρύση στο μπάνιο για να πνίξει τις κραυγές της ηλικιωμένης γυναίκας και τελικά την κλείδωσε στο διαμέρισμά της. Στην καφετέρια του οίκου ευγηρίας, ο δράστης ήπιε έναν καφέ.

Στο δικαστήριο, ο Αλγερινός ομολόγησε την ενοχή του. «Είμαι ένοχος για όλες τις πράξεις», δήλωσε. «Δεν το σχεδίασα. Προέκυψε από την ευκαιρία». Όταν ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα αν είχε δει πόσο χρονών ήταν η κυρία, απάντησε: «Ναι, αλλά δεν είχα σώας τας φρένας». Ισχυρίστηκε ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.



Σοβαρά τραυματισμένο το θύμα, πέθανε τρεις μήνες αργότερα

Για την συνταξιούχο, η οποία βρέθηκε «αιμορραγώντας, τρεμάμενη, ταραγμένη και σε κλάματα» από τους φροντιστές, το έγκλημα είχε εκτεταμένες συνέπειες. 

Η 92χρονη που προηγουμένως αγαπούσε τη διασκέδαση δεν μπορούσε πλέον να ζήσει στο διαμέρισμα και δεν μπορούσε πλέον να είναι μόνη της.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «δεν συνήλθε ποτέ από το περιστατικό», μετά το οποίο «επιδεινώθηκε μαζικά σωματικά και ψυχικά»

Μόλις τρεις μήνες μετά το έγκλημα, η 93χρονη πέθανε ως αποτέλεσμα πνευμονίας. Ακόμη και αν ο θάνατος της γυναίκας δεν μπορούσε να αποδοθεί στη βάναυση πράξη, η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα διαταραχή μετατραυματικού στρες, η οποία έπρεπε να θεωρηθεί σοβαρή σωματική βλάβη, εξήγησε ο εισαγγελέας.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί τέσσερεις εβδομάδες μετά το έγκλημα με ίχνη DNA, οπότε ήταν ήδη υπό κράτηση για πολλές διαρρήξεις αυτοκινήτων στην Άνω Αυστρία. Την Τετάρτη, κρίθηκε ένοχος για βιασμό, διακεκριμένη ληστεία, στέρηση της ελευθερίας, φθορά περιουσίας και εμπορική κλοπή, μεταξύ άλλων, και καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκισης. Η ετυμηγορία δεν είναι ακόμη οριστική.


Για άλλη μια φορά, τίθεται το ερώτημα γιατί αυτός ο παραβάτης δεν απελαύνεται αμέσως και αντ' αυτού πρέπει να υποστηρίζεται από τον φορολογούμενο για τα επόμενα 13 χρόνια. 

Οι καταστροφικές συνέπειες της ανεξέλεγκτης μαζικής μετανάστευσης, ειδικά η βία που τη συνοδεύει, γίνονται όλο και πιο εμφανείς. 

Αλλά μια αλλαγή πορείας στη μεταναστευτική πολιτική δεν διαφαίνεται ούτε στη Γερμανία ούτε στην Αυστρία.

ΠΗΓΗ: Wien: "Schutzsuchender" Algerier vergewaltigte 92-Jährige - drei Monate später starb sie (report24.news)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!