Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 15χρονος ΣΥΡΟΣ ΒΙΑΖΕΙ 12χρονο ΚΟΡΙΤΣΙ σε πισίνα αναψυχής




Αστυνομία και εισαγγελείς σιωπούν - Αν ήταν οι κόρες τους;;



Από τον Kai Rebmann

Φανταστείτε αν μία 12χρονη αιτούσα άσυλο να δεχόταν δημόσια επίθεση και να γινόταν το φερόμενο θύμα ενός βίαιου εγκλήματος. 

Η κατακραυγή στην πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης θα ήταν πιθανώς γιγαντιαία και οι εκκλήσεις για ταχεία τιμωρία των δραστών με όλη την αυστηρότητα του κράτους δικαίου θα ήταν σίγουρα αδιαμφισβήτητες.

Φυσικά, αυτό δεν ισχύει για το αντίθετο. Ήδη στις 10 Αυγούστου, υπήρξε ένας βιασμός ενός κοριτσιού (12) από έναν Σύρο (15) στην πισίνα αναψυχής "Wasserwelt Braunschweig". 

Το γεγονός ότι η υπόθεση μόλις τώρα έγινε γνωστή οφείλεται προφανώς μόνο σε έναν αναγνώστη της "Braunschweiger Zeitung", ο οποίος είχε εκπλαγεί από την έλλειψη ρεπορτάζ στην τοπική εφημερίδα. 

Μόνο κατόπιν αιτήματος της αρμόδιας συντακτικής υπηρεσίας η αστυνομία έπρεπε τελικά να επιβεβαιώσει τις αντίστοιχες έρευνες.




Προτεραιότητα η προστασία των δραστών και όχι των θυμάτων

Αλλά γιατί θα πρέπει ο βιασμός να κρατηθεί μυστικός; Ο συλλογισμός ακούγεται αρκετά παράλογος και μοιάζει με χαστούκι στο πρόσωπο. Η υπόθεση δεν δημοσιοποιήθηκε επειδή το θύμα ήταν ακόμα τόσο νέο, που η αστυνομία προσπαθεί να δικαιολογήσει τη σιωπή της. Επί του παρόντος, τα ίχνη εξακολουθούν να συγκρίνονται μεταξύ τους.

Αυτή η πρόταση από την ανακοίνωση της αστυνομίας που δημοσιεύεται τώρα επίσης εκπλήσσει: «Η έρευνα, παρ' όλο που το έγκλημα ήταν ήδη πριν από τρεις εβδομάδες, είναι ακόμα σχετικά στην αρχή».

Επιπλέον, ο Σύρος είναι προφανώς ακόμα ελεύθερος, μόνο τα προσωπικά του στοιχεία έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής.

Το γραφείο πρόνοιας νέων λέγεται επίσης ότι δεν έχει προβεί σε καμμία ενέργεια στην υπόθεση.

Και αυτό συνέβη στην πισίνα «Wasserwelt» σύμφωνα με τα ευρήματα μέχρι στιγμής: Ο Σύρος λέγεται ότι παρενόχλησε λεκτικά και σωματικά το κορίτσι σε μια από τις πισίνες του υδάτινου πάρκου Braunschweig. Προφανώς κανένας από τους άλλους λουόμενους δεν θέλει να έχει παρατηρήσει τίποτε γι' αυτό. Λίγο αργότερα, ο βιασμός συνέβη στα αποδυτήρια. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εισαγγελίας, είναι «αναμφισβήτητο» ότι η σεξουαλική επαφή έλαβε χώρα εδώ.

Τα κορυφαία γερμανικά μέσα ενημέρωσης μόλις αναφέρουν την υπόθεση από την Κάτω Σαξονία, αν όχι καθόλου, μόνο με το χειρόφρενο σαφώς ενεργοποιημένο. 
Στην «BILD», για παράδειγμα, ο Σύρος μετατράπηκε σε «αγόρι» στον τίτλο, προτού το αντίστοιχο άρθρο θαφτεί γρήγορα στο περιφερειακό τμήμα της ηλεκτρονικής έκδοσης.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!