Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Η πιο πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση: ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ μετανάστης με μαχαίρι φωνάζοντας «Allahu Akbar» επιχειρεί να σκοτώσει Γερμανούς αστυνομικούς




Οι ισλαμικές επιθέσεις συνεχίζονται. Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ένας άλλος μουσουλμάνος τζιχαντιστής οπλισμένος με μαχαίρι προσπάθησε να σκοτώσει αστυνομικούς σε σταθμό στο Linz am Rhein της Γερμανίας. 

Ο 29χρονος Αλβανός ύποπτος προσπάθησε να μπει με τη βία στο τμήμα, φωνάζοντας την ισλαμική πολεμική κραυγή «Allahu Akbar» και δηλώνοντας ανοιχτά ότι σκόπευε να σκοτώσει τους αξιωματικούς.
Ευτυχώς, η αστυνομία ενήργησε γρήγορα, χρησιμοποιώντας ένα τέϊζερ για να καθυποτάξει τον άνδρα πριν μπορέσει να πραγματοποιήσει τα θανατηφόρα σχέδιά του.

Αυτή η τρομοκρατική επίθεση έρχεται μόλις μία ημέρα μετά από μια παρόμοια ισλαμική επίθεση στο Ισραηλινό Γενικό Προξενείο στο Μόναχο, που πραγματοποιήθηκε από έναν 18χρονο Αυστριακό τζιχαντιστή βοσνιακής καταγωγής, γνωστό για τις ισλαμικές του συμπάθειες. 

Το περιστατικό στο Linz am Rhein συνέβη γύρω στις 2:40 π.μ., καθώς οι τζιχαντιστές κατάφεραν να μπουν στον αεροφράκτη ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος που βρίσκεται στην περιοχή της Ρηνανίας-Παλατινάτου.



Ο τρομοκράτης ακινητοποιήθηκε με τέϊζερ

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης φώναξε πολλές φορές «Allahu Akbar», ενώ απείλησε να 
σ κ ο τ ώ σ ε ι αστυνομικούς. Κλείδωσαν γρήγορα τις μπροστινές πόρτες, εμποδίζοντάς τον να εισέλθει περαιτέρω. Αφού απέτυχαν οι προσπάθειές του να σπάσει τις πόρτες, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν με τέϊζερ.

Η αρχική έρευνα επιβεβαίωσε ότι αυτή ήταν μια ακόμη περίπτωση ισλαμικής τρομοκρατίας. Η αντιτρομοκρατική μονάδα ανέλαβε την υπόθεση και κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του υπόπτου, οι ερευνητές βρήκαν μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους ζωγραφισμένη στον τοίχο - περαιτέρω απόδειξη των τζιχαντιστικών πεποιθήσεών του.



Η ισλαμική βία κλιμακώνεται στη Γερμανία

Αυτή η τελευταία επίθεση ακολουθεί τη βίαιη επίθεση με μαχαίρι στο Solingen στα τέλη Αυγούστου, όπου ένας Σύριος μουσουλμάνος ύποπτος, εμπνευσμένος από το Ισλαμικό Κράτος, σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οκτώ. Συνελήφθη γρήγορα και παραμένει υπό κράτηση.

Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Αποτελούν μέρος ενός επαναλαμβανόμενου μοτίβου ισλαμικής βίας σε όλη τη Γερμανία, όπου οι τζιχαντιστές, οδηγούμενοι από τη θρησκεία τους, συνεχίζουν να στοχεύουν τόσο τους πολίτες όσο και τις αρχές επιβολής του νόμου.




Οι αγώνες της Γερμανίας με την αυξανόμενη ισλαμική απειλή

Παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για την ισλαμική τζιχάντ, η Γερμανία συνεχίζει να αγωνίζεται για την πρόληψη αυτών των επιθέσεων, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των αντιτρομοκρατικών στρατηγικών της και των μεταναστευτικών πολιτικών της. Κάθε επίθεση υπογραμμίζει κενά στο σύστημα που επιτρέπουν στους τζιχαντιστές να γλιστρήσουν μέσα από τις ρωγμές, θέτοντας σε κίνδυνο αθώους πολίτες και αξιωματικούς.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών της Γερμανίας, η χώρα δεν είναι πλέον ασφαλής.

Η επιβολή του νόμου έχει εξαντληθεί και η ικανότητά της να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας έχει υπονομευθεί από την πολιτική αδράνεια και τους ανεπαρκείς πόρους. Αυτές οι συστημικές αποτυχίες θέτουν τις ζωές των Γερμανών σε μεγαλύτερο κίνδυνο κάθε μέρα που περνάει.




Αλλά αυτό δεν είναι μόνο ένα γερμανικό πρόβλημα. Σε όλη την Ευρώπη, από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τη Γαλλία, η τζιχαντιστική βία βρίσκεται σε άνοδο. 

Οι τζιχαντιστές ενθαρρύνονται, στοχεύοντας τους μη μουσουλμάνους και την επιβολή του νόμου με αυξανόμενη συχνότητα, καθώς οι αρχές παραμένουν σε άμυνα.


ΠΗΓΗ: Machete-Wielding Muslim Migrant Shouting 'Allahu Akbar' Attempts to Kill German Police Officers in Latest Terror Attack - RAIR (rairfoundation.com)



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:





1 σχόλιο:

  1. Σπορά νεφών: «Πολλαπλασιάζονται» τα στρέμματα, αλλά και τα κονδύλια του ΥΠΑΑΤ στα 51 εκατ. ευρώ!
    https://x.com/mdenaxa/status/1832780492904476790

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!