Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ - Μόναχο: ΣΤΕΓΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ σε ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ νέο ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ κατοικιών – οργισμένη διαμαρτυρία κατοίκων



Συμβολική εικόνα: grandwarszawski / freepik


Οι γενναίοι ψηφοφόροι του CSU και των Πρασίνων στο προάστιο Kirchheim του Μονάχου πιθανότατα δεν το περίμεναν αυτό: μία στέγη προσφύγων χτίστηκε στη μέση ενός πολυτελούς νέου συγκροτήματος κατοικιών. Τον Οκτώβριο, οι νέοι ...πολίτες θα μετακομίσουν.

Αυτό προκαλεί τώρα τεράστια διαμαρτυρία: Φοβούνται «τα μαχαιρώματα», παραπονέθηκαν οι κάτοικοι σε μια επιτόπια επίσκεψη του περιφερειακού διοικητή του CSU και του δημάρχου του SPD.

Περισσότερα από 700.000 ευρώ μπορούν να καταβληθούν στο Kirchheim για ένα διαμέρισμα 3 δωματίων με κάτι λιγώτερο από 80 τετραγωνικά μέτρα, αναφέρει η "Bild". Μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο μεγάλο θα είναι το τρέξιμο σε τόσο ακριβά ακίνητα όταν υπάρχει ένα σπίτι προσφύγων δίπλα. Σε κάθε περίπτωση, η ειρήνη και η ησυχία πρέπει να τελειώσουν στη γειτονιά.


Κατά συνέπεια, ο περιφερειακός διοικητής Christoph Göbel (CSU) και ο δήμαρχος Stephan Keck (SPD) αντιμετώπισαν ένα κύμα οργής κατά τη διάρκεια της επιτόπιας επίσκεψής τους στο Kirchheim στο χωριό κοντέϊνερ: 

«Κανείς δεν θέλει να έχει μια τέτοια εγκατάσταση μπροστά από το σπίτι του. Επιπλέον, όλοι φοβόμαστε τα μαχαιρώματα», παραπονέθηκε ένας κάτοικος. Δεν ανησυχούν μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για τα πολλά παιδιά που ζουν στον οικισμό. Ένα άλλο αίτημα να μιλήσουν ήταν το εξής: «Υπάρχει ένα μάτσο νεαροί άνδρες που βαριούνται και που δεν ξέρουν τι να κάνουν όλη μέρα».




Μια γυναίκα εξοργίστηκε: «Ξέρω ακριβώς ότι Σύριοι και Αφγανοί έρχονται εκεί». Σύμφωνα με ισχυρισμούς, «μόνο» Ουκρανοί πρόσφυγες επρόκειτο να μετακινηθούν στο καταφύγιο, το οποίο έχει χώρο για 192 μετανάστες. Αλλά δεν μπορείτε να πιστέψετε πραγματικά τους πολιτικούς: Εάν άλλοι πρόσφυγες εκτός από τους Ουκρανούς εμφανιστούν εδώ, «τότε η διαμαρτυρία μας θα είναι εντελώς διαφορετική από σήμερα», προειδοποίησε μια θυμωμένη κυρία στη συνάντηση. Ο Göbel και ο Keck δεν θα πρέπει να πέρασαν ευχάριστα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο χωριό κοντέϊνερ.


Ο Göbel αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν «πάρα πολλοί πρόσφυγες» στη Γερμανία και στην περιοχή του Μονάχου και ότι τώρα πρέπει να τους φροντίσουμε κατόπιν αιτήματος των πολιτικών στο Βερολίνο και το Μόναχο. «Κοστίζει τεράστια χρηματικά ποσά, δεν το απολαμβάνω - αλλά πρέπει να το κάνω». 

Θεός φυλάξοι, να αντισταθείτε και να υπερασπιστείτε τους πολίτες σας, ίσως σκέφτηκαν κάποιοι παρευρισκόμενοι εδώ. Το 2015 και το 2016, 3.000 «πρόσφυγες» είχαν ήδη φιλοξενηθεί. «Ακόμα και τότε, είπαμε ότι φτάνουμε στα όριά μας. Τώρα υπάρχουν 8.000 πρόσφυγες και πρέπει να δημιουργηθεί χώρος για άλλους 2.000 το 2025. Τώρα έχουμε 266 ακίνητα στην περιοχή και χρειαζόμαστε επειγόντως περισσότερα και νέα», λέει ο Göbel. Πόσες χιλιάδες ακόμη θα πρέπει να φιλοξενηθούν τα επόμενα χρόνια; Οι πολιτικοί δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτε σχετικά με την ανεμπόδιστη μαζική εισροή.

Στην πραγματικότητα, είχε σχεδιαστεί ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας για το χώρο που καταλαμβάνει τώρα το χωριό κοντέϊνερ. Υποτίθεται ότι θα κατασκευαστεί εκεί μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2026, γιατί τότε θα «τελειώσει» και η ποσόστωσή του θα έχει εκπληρωθεί, ισχυρίστηκε ο δήμαρχος Keck. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί κάτοικοι ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα από την «έλλειψη διαφάνειας από το επαρχιακό γραφείο και τον δήμο», είναι αμφίβολο πόση εμπιστοσύνη δίνεται σε αυτή την υπόσχεση.


Πόσοι από τους πληγέντες στον οικισμό ψήφισαν πιθανώς υποστηρικτές της απεριόριστης μαζικής μετανάστευσης;




την!!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!