Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Αντικατάσταση πληθυσμού στην Ολλανδία; Δείτε τι λένε οι αριθμοί

 




Ο Eric Ypma είναι τακτικός συνεργάτης των δημόσιων οικονομικών. Οργώνει τους κρατικούς προϋπολογισμούς και τους εξαμηνιαίους λογαριασμούς με ένα μόνο ερώτημα: τι συμβαίνει με τα χρήματα των φορολογουμένων μας; Αυτή τη φορά, ρίχνει φως στο τμήμα του Μνημονίου Προϋπολογισμού για το άσυλο. «Η ανασύσταση του πληθυσμού μπορεί να μην είναι κυβερνητική συνωμοσία, αλλά είναι πολιτική».


Όταν μιλάμε για άσυλο και μετανάστευση, η κοινή γνώμη και η Ε.Ε. έχουν βάλει δύο λέξεις στη μαύρη λίστα: μείωση του πληθυσμού και κρίση ασύλου. Επίσης στο πρόγραμμα κειμένου Word αυτές οι δύο λέξεις φαίνεται να απαγορεύονται από τους ηθικολόγους επειδή έχω κόκκινες γραμμές κάτω από τις λέξεις, πράγμα που σημαίνει ότι αυτές οι δύο λέξεις δεν (επιτρέπεται) να αναγνωριστούν. Ωστόσο, αυτές οι δύο λέξεις βρίσκονται στο επίκεντρο της τρέχουσας συζήτησης για τη μετανάστευση.


Τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας των Κάτω Χωρών δείχνουν ότι ο αριθμός των ατόμων που γεννήθηκαν στις Κάτω Χώρες με ολλανδική καταγωγή μειώνεται σε όλες τις παραλλαγές.




Τρέχουσα (νόμιμη και παράνομη) εισροή αιτούντων άσυλο 

Από πού προέρχονται οι αιτούντες άσυλο; Μέχρι τα μέσα του 2024, υπήρχαν περίπου 69.500 άτομα σε κέντρα υποδοχής ασύλου στην Ολλανδία. Η πλειοψηφία των κατοίκων προέρχεται από τη Συρία (40%) και στη συνέχεια από την Τουρκία, το Ιράκ, την Ερυθραία και την Υεμένη. Όλοι οι αιτούντες άσυλο από αυτές τις χώρες έχουν πολλές πιθανότητες να λάβουν άδεια παραμονής. 

Κοινά χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας είναι, εκτός από την εξάρτηση από τα επιδόματα, το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης, η μεγάλη πολιτιστική και κοινωνική απόσταση από τις Κάτω Χώρες, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ένταξη, 3,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να θεωρηθούν ύποπτοι για έγκλημα από τους γηγενείς Ολλανδούς και (μερικές φορές ακραίοι φανατικοί) μουσουλμάνοι. 

Η μετανάστευση έχει γίνει ένα σύστημα δημογραφικής πυραμίδας, υπονομεύοντας το κράτος πρόνοιας και την κοινωνική συνοχή.


Ο συνολικός αριθμός των παράνομων μεταναστών στις Κάτω Χώρες εκτιμάται σήμερα σε 97.145. Ανάλογα με τη μέθοδο υπολογισμού που χρησιμοποιείται, η χαμηλότερη εκτίμηση είναι 60.000 και η υψηλότερη είναι 133.000. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή Frontex, 380.000 μετανάστες κατάφεραν να εισέλθουν παράνομα στην Ε.Ε. το 2023. Αυτό είναι σχεδόν το ένα πέμπτο περισσότερο από το προηγούμενο έτος και ο υψηλότερος αριθμός από την προσφυγική κρίση του 2016.


Το πρόβλημα για τους ψηφοφόρους στην Ολλανδία και σε άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. δεν είναι η μετανάστευση αυτή καθαυτή, αλλά το γεγονός ότι η Ε.Ε. δεν έχει κανέναν έλεγχο πάνω της και ως εκ τούτου είναι απεριόριστη. 

Με την ίδια θεραπεία ξανά και ξανά: περισσότερη Ε.Ε.. Αλλά η Ε.Ε. είναι μέρος του προβλήματος. Λόγω των διαρροών στα εξωτερικά σύνορα σε συνδυασμό με τα ανοικτά εσωτερικά σύνορα, η Ευρώπη αποτελεί μαγνήτη για μεγάλες ροές παράνομων μεταναστών που μπορούν να ταξιδεύουν ανεμπόδιστα στο πιο ελκυστικό κράτος μέλος. Συχνά με τελικό προορισμό τη χώρα μας. Το 2022, 926.160 πολίτες τρίτων χωρών υπέβαλαν αίτηση ασύλου στην Ε.Ε..
Εκτιμάται ότι μέχρι το 2044, οι λευκοί θα αποτελούν μειονότητα στις ΗΠΑ. Αυτή η εικόνα είναι μόνο θέμα χρόνου για τις Κάτω Χώρες.



Ευτελισμός του ασύλου από την κυβέρνηση

Ο ευτελισμός του Ολοκαυτώματος απαγορεύεται από το νόμο, αλλά η μετανάστευση όχι. Αυτό είναι εμφανές από την παροχή πληροφοριών από την κυβέρνηση σχετικά με τη μετανάστευση.


Παραθέτω τώρα ένα κομμάτι πολιτικής στρουθοκαμηλισμού και διαστρέβλωσης των γεγονότων στην ιστοσελίδα της εθνικής κυβέρνησης: «Το 2023, υπήρξε παγκόσμια αύξηση της μετανάστευσης. Παρ' όλα αυτά, λιγώτεροι άνθρωποι ήρθαν στις Κάτω Χώρες. Αυτό ήταν 332.863 άτομα πέρυσι, 17% λιγώτερα από ό, τι το 2022. Τα τελευταία χρόνια, περισσότεροι από την πλειοψηφία των ανθρώπων ήρθαν στην Ολλανδία για να εργαστούν, να σπουδάσουν ή για αγάπη. Ένα σχετικά μικρό ποσοστό ήρθε για άσυλο. Ταυτόχρονα, το 2023 ήταν επίσης μια περιπετειώδης μεταναστευτική χρονιά με υψηλή πίεση στην υποδοχή ασύλου. Πέρυσι, ο αριθμός των προσφύγων από την Ουκρανία που έλαβαν καταφύγιο στην Ολλανδία αυξήθηκε επίσης από σχεδόν 91.000 σε 110.000.


Σύμφωνα με την κυβέρνηση, μόνο ένα μικρό ποσοστό της μετανάστευσης μπορεί να αποδοθεί στο άσυλο. Εάν αυτό συνέβαινε πραγματικά, θα μπορούσαμε να κλείσουμε τους χώρους υποδοχής σε κέντρα αιτούντων άσυλο, ξενοδοχεία, κρουαζιερόπλοια και πάρκα διακοπών ως επί το πλείστον. Δεν έχουμε εξωτερικούς στρωτήρες στο Ter Apel. Μπορούμε να καταργήσουμε τον νόμο περί διανομής και να μην έχουμε λίστα αναμονής 40.000 μελών της οικογένειας;



Η αριστερή πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης διαμαρτυρήθηκαν εναντίον του Wilders και των συνεργατών του για το ναζιστικό περιεχόμενο του όρου «omvolking» (σ.σ. ανασύσταση πληθυσμού). Ο Χίτλερ αντιλήφθηκε τον αντισημιτισμό που επικρατούσε στη Γερμανία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το PVV δεν επιχειρεί να υπεισέλθει σε φυλετικές θεωρίες, αλλά υποδηλώνει ότι κατακλυζόμαστε από ξένους (κυρίως με ισλαμικό υπόβαθρο).


Η ανασύσταση του πληθυσμού δεν συνιστά κυβερνητική συνωμοσία, αλλά πολιτική. Το 2018, παρά τις πολλές αντιρρήσεις, οι Κάτω Χώρες υπέγραψαν το Σύμφωνο του Μαρακές, το οποίο δηλώνει ότι όλη η μετανάστευση είναι καλό πράγμα και θα πρέπει να προωθηθεί, μεταξύ άλλων, «με την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης σε θέματα και ορολογία που σχετίζονται με τη μετανάστευση».


Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η υπουργός Faber αποστασιοποιήθηκε από τους όρους κρίση ασύλου και ανασύσταση του πληθυσμού που χρησιμοποίησε με την υποκίνηση της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Ε.Ε.. 
Η ανασύσταση του πληθυσμού έπρεπε να αντικατασταθεί από «πολύ ανησυχητική δημογραφική εξέλιξη». Τι αόριστες ανοησίες. Οι λέξεις έχουν σημασία, είναι απαραίτητες για την κατανόηση και τη σαφήνεια. Δεν αποστασιοποιούμαι από αυτήν την ορολογία. Γιατί όχι; 

Αναφέρομαι σε ένα απόσπασμα του μεγάλου Έλληνα ποιητή Ευριπίδη, ο οποίος είπε κάποτε: "Όποιος δεν τολμά να εκφράσει τις ελεύθερες σκέψεις του είναι δούλος". Και όσον αφορά τα γεγονότα, βασίζομαι στα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας (CBS), η οποία εκτελεί κυβερνητικά καθήκοντα στον τομέα των στατιστικών δεδομένων.


Τα παρακάτω κείμενα είναι αντιγραφή/επικόλληση κειμένων από το CBS.


Ο αριθμός των κατοίκων που γεννήθηκαν εκτός των Κάτω Χωρών είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί μέχρι το 2050. Εάν η μετανάστευση είναι υψηλή, ο αριθμός αυτός σχεδόν διπλασιάζεται, από 2,8 εκατομμύρια το 2023 σε 5,5 εκατομμύρια το 2050. Αλλά ακόμη και αν η μετανάστευση είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη, ο αριθμός των κατοίκων που γεννιούνται εκτός των Κάτω Χωρών θα αυξηθεί. Αυτή η ομάδα θα συγκροτηθεί διαφορετικά από ό, τι είναι τώρα. Αυτό προκύπτει από την έρευνα «Exploration of Population 2050 edition 2024» που διεξήγαγε η Statistics Netherlands (CBS) για λογαριασμό του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων και Απασχόλησης (SZW).


Αύξηση του αριθμού των κατοίκων που γεννήθηκαν εκτός Ολλανδίας σε 3,4 έως 5,5 εκατομμύρια
Στις αρχές του 2023, οι Κάτω Χώρες είχαν 17,8 εκατομμύρια κατοίκους, εκ των οποίων σχεδόν 2,8 εκατομμύρια (16%) γεννήθηκαν στο εξωτερικό. Με σχετικά χαμηλό ετήσιο μέσο μεταναστευτικό ισοζύγιο (μετανάστευση μείον μετανάστευση), η ομάδα αυτή θα μπορούσε να αυξηθεί σε 3,4 εκατομμύρια άτομα έως το 2050 (παραλλαγή χαμηλής μετανάστευσης). Με μια σχετικά υψηλή καθαρή μετανάστευση, αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί σε σχεδόν 5,5 εκατομμύρια άτομα (παραλλαγές εργασίας και ανάπτυξης). Το ποσοστό των κατοίκων που γεννήθηκαν εκτός των Κάτω Χωρών αυξάνεται επίσης, από 19% του πληθυσμού στην παραλλαγή χαμηλής μετανάστευσης σε 26% του πληθυσμού στην παραλλαγή των Εργατικών το 2050.


Το 2023, 15,0 εκατομμύρια κάτοικοι γεννήθηκαν στην Ολλανδία. Αυτό θα μπορούσε να μειωθεί σε 13,9 εκατομμύρια (παραλλαγή συρρίκνωσης) ή να αυξηθεί σε 16,4 εκατομμύρια (παραλλαγή ανάπτυξης). Σύμφωνα με όλες τις παραλλαγές, ο πληθυσμός που γεννήθηκε στις Κάτω Χώρες με ξένη καταγωγή θα αυξηθεί και ο πληθυσμός που γεννήθηκε στις Κάτω Χώρες θα μειωθεί. Το 2023, το 73% του συνολικού πληθυσμού είχε ολλανδική καταγωγή. Το 2050, το 66% των ανθρώπων θα εξακολουθούν να έχουν ολλανδική καταγωγή εάν η μετανάστευση είναι χαμηλή (παραλλαγή χαμηλής μετανάστευσης). Με υψηλή καθαρή μετανάστευση (παραλλαγές εργασίας και ανάπτυξης), το ποσοστό των ατόμων με ολλανδικό υπόβαθρο θα μπορούσε να μειωθεί στο 58%.


Αύξηση πληθυσμού κυρίως λόγω μετανάστευσης
Τα τελευταία χρόνια, ο πληθυσμός έχει αυξηθεί κυρίως λόγω της ξένης μετανάστευσης, με κορύφωση το 2022 λόγω της μετανάστευσης από την Ουκρανία. Το 2023, 337 χιλιάδες άνθρωποι μετανάστευσαν στην Ολλανδία και 192 χιλιάδες άνθρωποι μετανάστευσαν. Η ετήσια μετανάστευση αναμένεται να μειωθεί ελαφρώς τα επόμενα χρόνια. Αντίθετα, η μετανάστευση θα αυξηθεί, επειδή ορισμένοι από τους μετανάστες θα φύγουν μετά από αρκετά χρόνια. Από το 2028 και μετά, αναμένονται περίπου 310 χιλιάδες μετανάστες ετησίως και περισσότεροι από 240 χιλιάδες μετανάστες.


Μέχρι το 2035, 1 στους 3 κατοίκους με καταγωγή εκτός των Κάτω Χωρών
αναμένεται να έχει 2,9 εκατομμύρια κατοίκους που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό και 15 εκατομμύρια ντόπιους που έχουν γεννηθεί στις Κάτω Χώρες έως το 2035. Από αυτά τα 15 εκατομμύρια, τα 2,1 εκατομμύρια έχουν έναν ή δύο γονείς που γεννήθηκαν στο εξωτερικό.


Τις επόμενες δεκαετίες, ο αριθμός των ατόμων του πληθυσμού με καταγωγή εκτός των Κάτω Χωρών θα αυξηθεί και ο αριθμός των κατοίκων με ολλανδική καταγωγή θα μειωθεί. Μέχρι το τέλος του 2023, το 28% του πληθυσμού θα έχει καταγωγή εκτός της Ολλανδίας και μέχρι το 2035 αναμένεται να είναι 33%. Τόσο το 2023 όσο και στο μέλλον, περίπου το 40% των ατόμων με καταγωγή εκτός Ολλανδίας γεννήθηκαν στην Ολλανδία, με τουλάχιστον έναν γονέα που γεννήθηκε στο εξωτερικό.


Αύξηση του ποσοστού των ατόμων ηλικίας 20 ετών έως την ηλικία συνταξιοδότησης από το κράτος που γεννήθηκαν εκτός των Κάτω Χωρών το 2050
Το 2050, θα υπάρχουν περισσότερα άτομα με χώρα γέννησης εκτός των Κάτω Χωρών στην ηλικιακή ομάδα 20 έως την κρατική ηλικία συνταξιοδότησης.

 

Αυτή η ομάδα θα αυξηθεί κατά έναν αριθμό μεταξύ 0,3 εκατομμυρίων (παραλλαγή χαμηλής μετανάστευσης) και 2,1 εκατομμυρίων (παραλλαγές εργασίας και ανάπτυξης). Σε όλες τις παραλλαγές, οι μετανάστες από χώρες μετανάστευσης εργασίας και σπουδών εκτός της Ε.Ε. θα αποτελέσουν τη μεγαλύτερη ομάδα όλων των μεταναστών. Ο αριθμός των ατόμων που γεννήθηκαν στις Κάτω Χώρες με ολλανδική καταγωγή στην ηλικιακή ομάδα 20 έως την κρατική ηλικία συνταξιοδότησης μειώνεται σε όλες τις παραλλαγές.






Αυτά όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία από τη Στατιστική Υπηρεσία των Κάτω Χωρών σχετικά με τη μετανάστευση.


Όλα αυτά μου φαίνεται ότι δικαιολογούν τη λέξη omvolking (ανασύσταση πληθυσμού) και της δίνουν μια θέση στην ολλανδική γλώσσα. Δεν χρειάζεται να είστε συνωμοσιολόγος για να αναφέρετε τη μετανάστευση αντικατάστασης. 

Όπως είπε ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Frans Timmermans, η ποικιλλομορφία είναι το πεπρωμένο της ανθρωπότητας. 

Είναι μια σκόπιμη πολιτική της ολλανδικής κυβέρνησης, και με αυτήν είναι υπεύθυνη για την παθητική παρακολούθηση και την αποδοχή αυτού του κύματος μετανάστευσης να συμβεί σε εμάς, με αποτέλεσμα την πτώση και την εξαθλίωση της (Δυτικής) Ευρώπης (τα πρώτα σημάδια συρρίκνωσης των δυτικών προτύπων είναι ήδη αισθητά και ορατά).


Οι Κάτω Χώρες δεν είναι η μόνη (δυτική) ευρωπαϊκή χώρα που πρέπει να αντιμετωπίσει την ανασύσταση του πληθυσμού. Η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Σουηδία και η Αγγλία αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Οι λευκοί είναι τώρα ταχέως μειούμενες μειονότητες στις μεγαλύτερες πόλεις της Αγγλίας, το Λονδίνο (36,8%) και το Μπέρμιγχαμ (43%). Εκτιμάται ότι μέχρι το 2044, οι λευκοί θα αποτελούν μειονότητα στις ΗΠΑ. Αυτή η εικόνα είναι μόνο θέμα χρόνου για τις Κάτω Χώρες.


Η ανασύσταση του πληθυσμού μπορεί να κοστίσει (19,1 δισεκατομμύρια το 2025)
Το μνημόνιο προϋπολογισμού του 2025 προκαλεί σύγχυση όσον αφορά το κόστος ασύλου και μετανάστευσης: ένα κονδύλιο 5,7 δισεκατομμυρίων έχει αναφερθεί ξεχωριστά στον προϋπολογισμό, μια έμφαση ενός νέου νόμου που θα μεταφέρει το κόστος και την ευθύνη από την IND σε ένα νέο υπουργείο, το Άσυλο και τη Μετανάστευση, από το 2025 και μετά από τη Δικαιοσύνη και την Ασφάλεια. Το 2025, το κόστος της πολιτικής ένταξης και ένταξης θα παραμείνει στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Ασφάλειας και Κοινωνικών Υποθέσεων.








(πηγή: Δημοσιονομικό Μνημόνιο 2025)



  1. Σε προηγούμενο πίνακα σχετικά με το κόστος ασύλου το 2024, υπέθεσα ότι το 20% του εισοδήματος από την κοινωνική πρόνοια αποτελείται από επιδόματα που υπολογίζονται επί του καθαρού εισοδήματος από την κοινωνική πρόνοια, προωθώντας τη διορατικότητα έχει δείξει ότι αυτό δεν πρέπει να αφορά το καθαρό, αλλά το υψηλότερο ακαθάριστο όφελος.
  2. Από όλους τους μοναδικούς υπόπτους εγκλημάτων το 2023, το 34,4% γεννήθηκε εκτός Ολλανδίας. Επομένως, το ποσοστό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατανομή του στις δαπάνες καταπολέμησης του εγκλήματος που προκαλούν αυτοί οι ...Ολλανδοί (μόνο στα χαρτιά) πολίτες. Οι μισοί Ολλανδοί και η 2η γενιά Ολλανδοί δεν λαμβάνονται υπόψη σε αυτόν τον υπολογισμό.


Μακάρι το 1985 να είχαμε δώσει μεγαλύτερη προσοχή στους στίχους του ολλανδικού συγκροτήματος De Dijk: "ήρθε χωρίς να χτυπήσει". Όσοι θέλουν να εισέλθουν πρέπει να χτυπήσουν τακτοποιημένα και να προσφέρουν τα διαπιστευτήριά τους.


"Όταν το σπίτι είναι ανοιχτό σε κάθε περαστικό, δεν είναι πλέον σπίτι αλλά πανδοχείο." - Julien Benda, Η προδοσία των διανοουμένων (1927)





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!