Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΠΟΥΤΙΝ ε γ κ ρ ί ν ε ι τη ρωσική ΒΙΖΑ για τους Δυτικούς που θέλουν να ΞΕΦΥΓΟΥΝ από την «κ α τ α σ τ ρ ο φ ι κ ή ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ»



Βλάντιμιρ Πούτιν



Η Ρωσσία ξεκίνησε τη Βίζα Κοινών Αξιών, προσφέροντας προσωρινή διαμονή σε απογοητευμένους πολίτες από χώρες που θεωρείται ότι προωθούν ιδεολογίες αντίθετες με τις ρωσικές αξίες, συμπεριλαμβανομένης της ατζέντας των ΛΟΑΤ.




(Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τη ρωσσική κυβέρνηση επιδιώκει να δελεάσει τους συντηρητικούς Δυτικούς που έχουν βαρεθεί την «καταστροφική νεοφιλελεύθερη ιδεολογία» να μετεγκατασταθούν στο έθνος.

Στις 19 Αυγούστου, ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν υπέγραψε τη Βίζα Κοινών Αξιών (SVV) για να επιτρέψει στους αλλοδαπούς που αναζητούν «ανθρωπιστική υποστήριξη» προσωρινή διαμονή στη Ρωσσία. Το μέτρο δεν απαιτεί από τους αιτούντες να έχουν γνώση της ρωσσικής ιστορίας ή την ικανότητα να μιλούν τη ρωσσική γλώσσα.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίσει να δέχεται αιτούντες τον Σεπτέμβριο, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας «Μετακίνηση στη Ρωσσία» που προωθείται στους Δυτικούς. Ένας λογαριασμός στο "X" και ένας κομψός ιστότοπος σχεδιασμένος για αγγλόφωνους αποτελούν μέρος του σχεδίου μάρκετινγκ.




Ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Ρωσσικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει ότι η κυβέρνηση θα δημοσιεύσει σύντομα έναν κατάλογο χωρών που «επιβάλλουν ανθυγιεινές συμπεριφορές στους πολίτες τους». Οι τρίμηνες βίζες αναμένεται να εγκριθούν για άτομα από τις εν λόγω χώρες τις επόμενες ημέρες.

Ο Andrew Henderson, οικοδεσπότης του καναλιού YouTube Nomad Capitalist, παρείχε μια ανάλυση του SVV, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου λειτουργίας του, και των οικονομικών και πολιτικών επιπτώσεων που πρέπει να γνωρίζουν τα άτομα που ενδιαφέρονται να επιδιώξουν τη βίζα.





Το SVV είναι μέρος μιας μεγαλύτερης, αντι-woke ώθησης από τη ρωσσική κυβέρνηση υπό τον Πούτιν, ο οποίος δεν διστάζει να εκφράσει την περιφρόνησή του για αυτό που έχει αποκαλέσει «σατανική» Δύση.

Σε διάφορες χρονικές στιγμές τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Πούτιν έχει επικρίνει τις «δυτικές ελίτ της παγκοσμιοποίησης» για την υιοθέτηση της ιδεολογίας των ΛΟΑΤ, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των ομοφυλοφίλων να υιοθετούν παιδιά και να επιτρέπουν επιχειρήσεις «αλλαγής φύλου», οι οποίες είναι παράνομες στη Ρωσσία.

Η προπαγάνδα των ΛΟΑΤ είναι επί του παρόντος παράνομη στη Ρωσσία, αν και η άμβλωση είναι νόμιμη μέχρι τη 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας στη Ρωσσία τον Μάρτιο, ο Πούτιν παρατήρησε ότι όλοι είναι ίσοι επειδή γεννιούνται από «μητέρα και πατέρα... Είναι πάντα ένας αρσενικός και ένας θηλυκός γονέας».

Στο Valdai International Discussion Club στο Σότσι το 2021, κατήγγειλε επίσης εκείνους που προωθούν την «κουλτούρα ακύρωσης», εξισώνοντάς τους με τους Μπολσεβίκους που υποκίνησαν την Κομμουνιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσσία.

Το SVV επαναλαμβάνει αυτά τα συναισθήματα, σημειώνοντας παράλληλα ότι η οικογενειακή ζωή, η πνευματικότητα και η ηθική είναι αξίες που το πρόγραμμα αναζητά στους αιτούντες.

Το 2023, οι The Moscow Times ανέφεραν ότι περίπου 200 οικογένειες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά φέρεται να ενδιαφέρονται να μετακομίσουν σε ένα «χωριό μεταναστών» που είχε προγραμματιστεί να ανεγερθεί στη χώρα το 2024, αν και δεν είναι σαφές εάν η μετεγκατάστασή τους συνέβη ποτέ. 

Ταυτόχρονα, μια παραδοσιακή καθολική οικογένεια με έξι παιδιά που ζούσαν προηγουμένως στο Κάνσας μετακόμισε στη Ρωσσία το 2023. Η ιστορία τους παρουσιάστηκε σε ρωσσικό τηλεοπτικό δίκτυο.






Ο πληθυσμός των 146 εκατομμυρίων της Ρωσσίας είναι περισσότερο από 60% ορθόδοξος και λιγώτερο από 0,5% καθολικός.











ΣΧΕΤΙΚΑ:

Το ρωσσικό κράτος θα συλλέγει βιομετρικά στοιχεία αλλοδαπών

2 σχόλια:

  1. Να δραπετεύσουν απο την "αγκαλιά" του σιωνιστικού νεοφιλελευθερισμού και να πέσουν στην "αγκαλιά" του σιωνιστικού νεο-μπολσεβικισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν πέσουν τα πυρηνικά θα το καταλάβουμε διότι οι συμβατικοί πύραυλοι θα πέφτουν βροχή και "στο γάμο του Καραγκιόζη" που λέει μια λαϊκή παροιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!