Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Ισπανός ευρωβουλευτής: «Η ι σ λ α μ ο φ ο β ί α είναι ε φ ε ύ ρ ε σ η της αντισημιτικής (;;;) α ρ ι σ τ ε ρ ά ς για να εκφοβίσει τους Ευρωπαίους και να τους αναγκάσει να αποδεχτούν αυτή την εισβολή» (βίντεο)



Ο ευρωβουλευτής Hermann Tertsch καταδικάζει έντονα την ισλαμοφοβία ως κατασκευασμένο όπλο της αριστεράς, σχεδιασμένο να φιμώσει τους Ευρωπαίους και να τους αναγκάσει να αποδεχτούν μια πολιτιστική εισβολή που θέτει σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση του δυτικού πολιτισμού.

Σε μια ισχυρή και αμετανόητη δήλωση, ο ευρωβουλευτής Hermann Tertsch, μέλος του συντηρητικού κόμματος Vox και σεβαστός δημοσιογράφος, επέκρινε την έννοια της ισλαμοφοβίας, δηλώνοντας ότι είναι κατασκευασμένο από τις ίδιες αριστερές δυνάμεις που τρέφουν εδώ και καιρό αντισημιτικά συναισθήματα. 

Ο Tertsch υποστηρίζει ότι αυτός ο όρος χρησιμοποιείται ως όπλο για να φιμώσει τους Ευρωπαίους και να τους αναγκάσει να αποδεχτούν μια πολιτιστική εισβολή που απειλεί τον ίδιο τον ιστό των κοινωνιών τους.

Ο Tertsch δεν μασάει τα λόγια του. Υπογραμμίζει μια κρίσιμη διάκριση που συχνά θολώνει στον πολιτικό λόγο: ενώ ο αντισημιτισμός είναι μια καλά τεκμηριωμένη και ιστορική μάστιγα, η ισλαμοφοβία, υποστηρίζει, είναι ένα στρατηγικό κατασκεύασμα. 

Σύμφωνα με τον Tertsch, αυτή η έννοια αναπτύχθηκε για να καταστείλει τις εύλογες ανησυχίες σχετικά με την εισροή εκατομμυρίων ανθρώπων από κυρίως μουσουλμανικές χώρες στην Ευρώπη, πολλοί από τους οποίους, ισχυρίζεται, δεν σκοπεύουν να ενσωματωθούν, αλλά μάλλον να αλλάξουν το πολιτιστικό και κοινωνικό τοπίο των χωρών υποδοχής τους.

«Υπάρχει μια παγίδα εδώ», ισχυρίζεται ο Tertsch, «ο αντισημιτισμός και η ισλαμοφοβία παρουσιάζονται σαν να υπήρχαν εξίσου και να ήταν το ίδιο. Αυτό είναι ψέμμα». 

Εφιστά την προσοχή στην αναζωπύρωση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη, που τροφοδοτείται τόσο από την ιδεολογική αντίθεση της αριστεράς στο Ισραήλ όσο και από την εισαγωγή εκατομμυρίων μεταναστών, οι οποίοι, όπως λέει, φέρνουν μαζί τους ένα βαθιά ριζωμένο μίσος για τους Εβραίους. 

Ο Tertsch προειδοποιεί ότι αυτό το διπλό κύμα αντισημιτισμού καθιστά την Ευρώπη όλο και πιο επικίνδυνη για τις εβραϊκές κοινότητες.

Το ζήτημα, όπως το θέτει ο Tertsch, δεν είναι ένα παράλογο μίσος προς τους μουσουλμάνους, αλλά μάλλον ένας αμυντικός μηχανισμός ενάντια σε μια μορφή πολιτιστικού ιμπεριαλισμού. 

Είναι ιδιαίτερα καυστικός στην κριτική του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, κατηγορώντας τους ότι αποτυγχάνουν να προστατεύσουν τους πολίτες τους, ενώ φιλοξενούν και ενθαρρύνουν ακόμη και την εισροή μεταναστών με αξίες και πεποιθήσεις θεμελιωδώς αντίθετες με εκείνες της Δύσης.

Ο Tertsch επισημαίνει τις ανατριχιαστικές σκηνές που παρατηρήθηκαν στις ευρωπαϊκές πόλεις, όπου πλήθη μουσουλμάνων ζήτησαν ανοιχτά την εξόντωση των Εβραίων και την καταστροφή του Ισραήλ. 

Αυτές οι διαδηλώσεις, υποστηρίζει, είναι μια σαφής ένδειξη των κινδύνων που θέτει η ανεξέλεγκτη μετανάστευση από πολιτισμούς με εχθρική στάση απέναντι στις δυτικές αξίες, ιδιαίτερα προς τους Εβραίους.

Ο βετεράνος δημοσιογράφος και πολιτικός βάζει επίσης στο στόχαστρο αυτό που περιγράφει ως διπρόσωπη στάση της αριστεράς απέναντι στο Ισραήλ. 

Κατηγορεί τους αριστερούς ηγέτες ότι συγκαλύπτουν τον αντισημιτισμό τους ως αντισιωνισμό, με προσωπικότητες όπως ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Pedro Sánchez να δέχονται συγχαρητήρια από τη Χαμάς, μια τρομοκρατική οργάνωση, για τη στάση της κυβέρνησής του εναντίον του Ισραήλ. 

Ο Tertsch το βλέπει αυτό ως περαιτέρω απόδειξη της προδοσίας των δυτικών αξιών από την αριστερά και της επικίνδυνης συμμαχίας της με δυνάμεις που επιδιώκουν να υπονομεύσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών εθνών.

«Η εφεύρεση της ισλαμοφοβίας», υποστηρίζει ο Tertsch, «είναι μια τακτική για να εκφοβίσει τους Ευρωπαίους ώστε να σιωπήσουν, αναγκάζοντάς τους να αποδεχτούν το απαράδεκτο – μια εισβολή σε μια κουλτούρα εχθρική προς τον τρόπο ζωής τους». 

Τονίζει ότι η απόρριψη αυτών των «επεμβατικών συμπεριφορών» δεν αποτελεί έκφραση μίσους, αλλά αναγκαία πράξη αυτοάμυνας για τις κοινωνίες που δέχονται επίθεση.

.


Το μήνυμα του Tertsch είναι μια ισχυρή έκκληση προς τους Ευρωπαίους να αναγνωρίσουν τις απειλές που θέτει η μαζική μετανάστευση, κυρίως ισλαμική, και η ιδεολογική χειραγώγηση όρων όπως η ισλαμοφοβία. 

Προτρέπει τους πολίτες να παραμείνουν σταθεροί στην υπεράσπιση του τρόπου ζωής τους, ακόμη και όταν οι ηγέτες τους αποτυγχάνουν να το πράξουν και να απορρίψουν την ενοχή και την ντροπή που τους επιβάλλεται από το αφήγημα της αριστεράς. 

Η προειδοποίησή του είναι σαφής: η υπεράσπιση του δυτικού πολιτισμού και αξιών δεν είναι πράξη μίσους, αλλά επιτακτική ανάγκη για επιβίωση.



ΠΗΓΗ: Spanish MEP: 'Islamophobia is an Invention of the Antisemitic Left to Intimidate Europeans and Force Them to Accept This Invasion' (Video) - RAIR (rairfoundation.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!