Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Εκλογές στο Βρανδεμβούργο: Το SPD προηγείται του AfD στις πρώτες προβλέψεις, ενώ οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν το χειρότερο αποτέλεσμα από το 2004



Μόλις πριν από λίγα λεπτά, έκλεισαν οι κάλπες στο Βρανδεμβούργο.



Η τελευταία από τις επίφοβες εκλογές στην Ανατολική Γερμανία έφτασε στο τέλος της, και μαζί της η τελευταία ευκαιρία της Εναλλακτικής για τη Γερμανία να καταστρέψει τη δημοκρατία στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία φέτος.

Το Βρανδεμβούργο αποτελεί βασικό έδαφος του SPD μετά την επανένωση, αλλά οι Σοσιαλδημοκράτες έπρεπε να αγωνιστούν σκληρά εκεί σε αυτόν τον εκλογικό κύκλο. Το SPD, εξάλλου, είναι το ηγετικό κόμμα στη μισητή κυβέρνηση του Βερολίνου και το εθνικό του ποσοστό πιθανότατα δεν ήταν ποτέ χαμηλότερο. 

Ο υπουργός Πρόεδρος του Βρανδεμβούργου, Dietmar Woidke, εργάστηκε σκληρά για να αποστασιοποιηθεί ο ίδιος και το κόμμα του σε κρατικό επίπεδο από το ευρύτερο SPD, και ιδιαίτερα από τον ευρέως μισητό καγκελάριο του SPD Olaf Scholz.

Αυτή η στρατηγική φαίνεται να έχει αποφέρει καρπούς. Το SPD απολάμβανε μια καθυστερημένη άνοδο στις δημοσκοπήσεις και οι σημερινές προβλέψεις των κρατικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων ZDF ...




Τα σκούρα χρώματα αντιπροσωπεύουν την προβαλλόμενη ψήφο για κάθε κόμμα, τα ανοιχτά χρώματα που δείχνουν κατά τις τελευταίες εκλογές του 2019.



… και ARD ...






… έχουν το SPD επικεφαλής, έστω και ελάχιστα. Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι αν οι Πράσινοι θα ξεπεράσουν το εμπόδιο του 5% για εκπροσώπηση στο Landtag ή όχι. Παραπαίουν ακριβώς στην άκρη.

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα τραίνο, αλλά θα προσπαθήσω να ενημερώσω αυτήν την ανάρτηση καθώς οι αριθμοί γίνονται σαφέστεροι.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!