Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει παράνομους μετανάστες στη Ρουάντα καταυλισμούς που δημιουργήθηκαν για το Ηνωμένο Βασίλειο και εγκαταλείφθηκαν από την κυβέρνηση των Εργατικών του Starmer



Η Γερμανία θέλει να χρησιμοποιήσει τα στρατόπεδα της Ρουάντα που χτίστηκαν αρχικά για να δεχτούν μετανάστες από το Ηνωμένο Βασίλειο.


Με τον καγκελάριο Olaf Scholz και τον συνασπισμό του «φωτεινού σηματοδότη» να απολαμβάνουν θλιβερά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και με τις πρόσφατες νίκες των ευρωσκεπτικιστών δεξιών του AfD στα ανατολικά κρατίδια, η κυβέρνηση της Γερμανίας αποφάσισε τουλάχιστον να προσποιηθεί ότι κάνει κάτι για ένα από τα πιο ανησυχητικά ζητήματα για τον πληθυσμό: την ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση.

Για να γίνει αυτό, έχει προκύψει μια εκπληκτική ιδέα, στην οποία η Γερμανία απαίτησε από την Ε.Ε. να στείλει μετανάστες στη Ρουάντα - χρησιμοποιώντας εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν αρχικά για να δεχτούν όσους φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με βάρκες - πριν η νέα κυβέρνηση των Εργατικών ακυρώσει το σχέδιο.

Ήταν ο Γερμανός επίτροπος μετανάστευσης Joachim Stamp που πρότεινε την απέλαση όσων φτάνουν παράνομα στο μπλοκ - αλλά μόνο εκείνων που έρχονται μέσω των συνόρων της Πολωνίας με τη Λευκορωσία.


Η Daily Mail ανέφερε:

Ο ειδικός εκπρόσωπος της Γερμανίας για τις συμφωνίες μετανάστευσης, δήλωσε ότι η Ε.Ε. θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις ασύλου στη Ρουάντα, οι οποίες αρχικά προορίζονταν για αφίξεις από τη Βρετανία.

Μία από τις πρώτες ενέργειες του νέου πρωθυπουργού των Εργατικών, Sir Keir Starmer, μετά τη νίκη του στις εκλογές, ήταν να εξαλείψει το σχέδιο πριν καν ξεκινήσει.

Μην ανησυχείτε αυτό αφού η κυβέρνηση των Τόρις είχε ήδη δαπανήσει 290 εκατομμύρια λίρες (382 εκατομμύρια δολλάρια) για να το ξεκινήσει.

Η πρόταση έρχεται εν μέσω αυξανόμενης πίεσης στην κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας να περιορίσει την παράτυπη μετανάστευση μετά από ένα θανατηφόρο μαχαίρωμα που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος σε ένα φεστιβάλ της πόλης τον περασμένο μήνα που τροφοδότησε την ακροδεξιά αντιπολίτευση και την κριτική για τις μεταναστευτικές πολιτικές του Βερολίνου.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία των Τόρις, James Cleverly, δήλωσε: «Η πρώτη κίνηση των Εργατικών στην κυβέρνηση ήταν να καταργήσουν το σχέδιο για τη Ρουάντα. Τώρα η Γερμανία θέλει να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις που κατασκευάσαμε. Οι μόνοι άνθρωποι που επωφελούνται από τις απερίσκεπτες μεταναστευτικές πολιτικές των Εργατικών είναι οι διακινητές ανθρώπων και η Ε.Ε.».



Μερικοί μετανάστες επιλέχθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για απέλαση στη Ρουάντα και συνελήφθησαν, αλλά οι Τόρις έχασαν τις εκλογές με σαρωτική νίκη και κανένας δεν στάλθηκε στην πραγματικότητα.


Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer δήλωσε ότι η συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου με τη Ρουάντα ήταν «νεκρή και θαμμένη» και προσπάθησε ακόμη και να ανακτήσει μερικά από τα εκατομμύρια λίρες των μετρητών των φορολογουμένων που έχουν ήδη δαπανηθεί.

Η κυβέρνηση της Ρουάντα αρνήθηκε κάθε πιθανότητα επιστροφής.

Σύμφωνα με την πρόταση του Γερμανού Επιτρόπου Stamp, οι διαδικασίες ασύλου στη Ρουάντα θα διεξάγονται υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμμία τρίτη χώρα που να έχει εμφανιστεί, με εξαίρεση τη Ρουάντα», δήλωσε ο Stamp σε podcast της Table Media που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Ο Stamp διευκρίνισε ότι αυτό το μοντέλλο θα στοχεύει μόνο τους πρόσφυγες που διασχίζουν τα ανατολικά σύνορα της Ε.Ε..

«Η πρότασή μου θα ήταν να επικεντρωθούμε σε αυτή την ομάδα. Είναι περίπου 10.000 άνθρωποι το χρόνο», είπε, απορρίπτοντας τις ευρύτερες προτάσεις της συντηρητικής αντιπολίτευσης για την εφαρμογή ενός τέτοιου μοντέλλου σε όλους τους πρόσφυγες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε τελικά σε νέους κανόνες για τη διαχείριση των παράτυπων αφίξεων «αιτούντων άσυλο» και μεταναστών, μετά από μια δεκαετία πικρής διαφωνίας για το θέμα. Μπορεί να χρειαστεί μέχρι το τέλος του 2025 για να τεθεί σε πλήρη ισχύ το σύμφωνο.



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Οι Καναδοί θέλουν πραγματική αλλαγή. Οι ανησυχίες για τη μετανάστευση αυξάνονται και οι Φιλελεύθεροι του Τριντό δεν έχουν λύσεις. Οι Συντηρητικοί χτίζουν δυναμική, αλλά μπορούν να τη διατηρήσουν μέχρι τις επόμενες εκλογές;



Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοτώθηκε από αξιωματικούς επιβολής του νόμου.



Μια ύποπτη τρομοκρατική επίθεση επιχειρήθηκε κοντά στο ισραηλινό προξενείο στο Μόναχο την Πέμπτη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ο επιτιθέμενος να τραυματιστεί θανάσιμα από την αστυνομία εν μέσω μιας τεράστιας αντίδρασης ασφαλείας.
Ανταλλαγή πυροβολισμών ξέσπασε λίγο μετά τις 9 π.μ., όταν ένας νεαρός άνδρας εθεάθη να κρατά ένα «μακρύκαννο όπλο» με μια ξιφολόγχη προσαρτημένη σε αυτό στην περιοχή Karolinenplatz, κοντά στο κέντρο του Μονάχου. Πέντε αστυνομικοί βρίσκονταν στο σημείο εκείνη τη στιγμή και απάντησαν με πυροβολισμούς. Ο 18χρονος δράστης που αργότερα αναγνωρίστηκε ως μουσουλμάνος από την Αυστρία πέθανε επί τόπου. Η γερμανική αστυνομία δήλωσε ότι ανέπτυξε αμέσως 500 αστυνομικούς στην περιοχή φοβούμενη ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότεροι επιτιθέμενοι. Οι αρχές πιστεύουν ότι το ισραηλινό προξενείο ήταν ο στόχος, δεδομένου ότι συνέβη στην επέτειο της παλαιστινιακής τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, η οποία σκότωσε έντεκα ισραηλινούς αθλητές. Αλλά οι ερευνητές λένε ότι εξακολουθούν να εξετάζουν το κίνητρο.



Σύμφωνα με πληροφορίες, η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ενοικίασης χώρου στις εσθονικές φυλακές λόγω των υπερπλήρων φυλακών στο σπίτι
Το βρετανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αξιολογεί εάν ορισμένοι από τους εγκληματίες της χώρας θα μπορούσαν να σταλούν για να εκτίσουν τις ποινές τους σε εσθονικές φυλακές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο υπερπληθυσμός στις φυλακές στο σπίτι, ανέφερε η Telegraph την Παρασκευή. Το κράτος της Βαλτικής δήλωσε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι θα μπορούσε να νοικιάσει χώρο φυλακής και να φιλοξενήσει εγκληματίες από άλλες χώρες για να δημιουργήσει έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό. Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία επικαλείται πηγές της βρετανικής κυβέρνησης, η αμφιλεγόμενη λύση ήταν «στο τραπέζι» λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι διερευνά «όλες τις βιώσιμες επιλογές» για την αύξηση της χωρητικότητας, επειδή οι φυλακές στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται «στα πρόθυρα της κατάρρευσης».



Η Δυτική Ευρώπη έχει δει 21 απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων και επτά επιτυχημένες επιθέσεις μέχρι στιγμής φέτος, καθώς ένας εμπειρογνώμονας τρομοκρατίας προειδοποιεί ότι μπορεί να υπάρξουν πολύ περισσότερες επιθέσεις τους επόμενους μήνες.
Ο Γερμανός ερευνητής τρομοκρατίας Peter Neumann σημειώνει ότι ο αριθμός των αποπειρών επιθέσεων φέτος είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από ό, τι το 2022 και ζητά τη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής βάσης δεδομένων νημάτων για να βοηθήσει τις αρχές να σταματήσουν τις επιθέσεις πριν συμβούν. «Δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να δημιουργήσουμε μια ευρωπαϊκή βάση δεδομένων όπου όλοι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε αυτήν, έτσι ώστε, για παράδειγμα, εάν αυτός ο εισβολέας εντοπιστεί κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου κυκλοφορίας στη Βαυαρία, να εμφανιστεί αμέσως ένα χτύπημα», είπε.



Για όσους ισχυρίζονται ότι «η μεγάλη αντικατάσταση» είναι απλώς μια θεωρία, εδώ είναι μερικά γεγονότα...
Στην αρχή του έτους, πολλούς μήνες αφότου επισημάναμε για πρώτη φορά ότι η μεγαλύτερη ανείπωτη ιστορία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ ήταν η «μεγάλη αντικατάσταση» των γηγενών εργαζομένων με αλλοδαπούς εργαζόμενους (οι περισσότεροι από τους οποίους μάθαμε στη συνέχεια ότι ήταν παράνομοι αλλοδαποί), ρωτήσαμε πώς γίνεται, ότι η συνεχιζόμενη αντικατάσταση (γιατί περί αυτού πρόκειται) των Αμερικανών εργαζομένων «δεν είναι το μεγαλύτερο πολιτικό σημείο συζήτησης αυτή τη στιγμή» λαμβάνοντας υπόψη ότι «από τον Οκτώβριο του 2019, οι γηγενείς εργαζόμενοι των ΗΠΑ έχουν χάσει 1,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Κατά την ίδια περίοδο, οι αλλοδαποί εργαζόμενοι κέρδισαν 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας»



Μια συμβουλή απειλής που εκδόθηκε από τον αμερικανικό στρατό προς το προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας (DOD) σε ολόκληρη τη χώρα προειδοποιεί ότι η συμμορία της Βενεζουέλας Tren de Aragua (TdA) έχει δημιουργήσει σημαντική βάση σε πολλές αμερικανικές πόλεις και αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την τοπική, πολιτειακή και ομοσπονδιακή επιβολή του νόμου.
Το έγγραφο - που χαρακτηρίζεται ως Ελεγχόμενες Μη Διαβαθμισμένες Πληροφορίες (CUI) και αποκτήθηκε από τον ερευνητή δημοσιογράφο James O'Keefe - αναφέρει ότι η βίαιη συμμορία μεταναστών χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία και παρακολούθηση για να εκτελέσει τις εγκληματικές επιχειρήσεις της. Η συμβουλευτική αναφέρει ότι η TdA "έχει εδραιώσει την παρουσία της στο Μπρούκλιν, το Μπρονξ και το Williamsburg της Νέας Υόρκης", με περίπου 400 μέλη συμμοριών να εγκαθίστανται στους δήμους. Επιπλέον, ο στρατός των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι η συμμορία έχει σφυρηλατήσει στενούς δεσμούς με τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.



Το έθνος μας δέχεται εισβολή από μαζικές παράνομες συμμορίες από άλλες χώρες και αυτό συμβαίνει στα αμερικανικά προάστια... νομίζετε ότι αυτό δεν έρχεται σε μια πόλη κοντά σας ... Ξανασκεφτείτε το. Η Aurora Colorado είναι το σημείο μηδέν για την πολιτική ανοιχτών συνόρων του Biden Harris.



Οι Εθνικοί Φοιτητές για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη (NSJP), οι οποίοι έχουν συνδεθεί με ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, συζήτησαν δημόσια τη μεγάλη στρατηγική τους να χρησιμοποιήσουν το αντισιωνιστικό φοιτητικό κίνημα ως όπλο για την καταστροφή των ΗΠΑ σε ένα tweet που έχει πλέον διαγραφεί και δημοσιεύτηκε στο X / Twitter νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
«Η αποεπένδυση δεν είναι ένας αυξητικός στόχος. Η πραγματική αποεπένδυση δεν απαιτεί τίποτα λιγότερο από την πλήρη κατάρρευση της πανεπιστημιακής δομής και της ίδιας της αμερικανικής αυτοκρατορίας», ανέφερε η οργάνωση την Τρίτη. «Δεν είναι δυνατόν τα αυτοκρατορικά λάφυρα να παραμένουν τόσο συγκεντρωμένα στη μητρόπολη και τα υψηλά πολιτιστικά αποθετήρια της χωρίς τη συνεχή καταστολή των πληθυσμών που αντιστέκονται στην επέκταση της αυτοκρατορίας. Το να απομακρυνθούμε από αυτό είναι να υπονομεύσουμε και να εξαλείψουμε την Αμερική όπως την ξέρουμε».



Ο Muhammad Shahzeb Khan, 20 ετών, κατηγορείται ότι σχεδίασε μαζικούς πυροβολισμούς σε εβραϊκό κέντρο στο Μπρούκλιν γύρω στις 7 Οκτωβρίου 2024, σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίθεση της Χαμάς που σκότωσε περισσότερους από 1.200 ανθρώπους.
Ένας Πακιστανός πολίτης που ζει στον Καναδά συνελήφθη την Τετάρτη και κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση εναντίον της εβραϊκής κοινότητας της Νέας Υόρκης για την υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Muhammad Shahzeb Khan, 20 ετών, κατηγορείται ότι σχεδίασε μαζικούς πυροβολισμούς σε εβραϊκό κέντρο στο Μπρούκλιν γύρω στις 7 Οκτωβρίου 2024, σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίθεση της Χαμάς που σκότωσε περισσότερους από 1.200 ανθρώπους στο Ισραήλ. Ο γενικός εισαγγελέας Merrick Garland δήλωσε ότι ο Khan, ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως Shahzeb Jadoon, σκόπευε να σκοτώσει «όσο το δυνατόν περισσότερους Εβραίους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!