Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Η Ισπανία στο χείλος του γκρεμού: Τα ανοιχτά σύνορα εξαπολύουν εγκληματική εισβολή, το κόμμα Vox κρούει τον κώδωνα του κινδύνου (ΒΙΝΤΕΟ)




«Αυτή η εισβολή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι βιώσιμο, ούτε είναι δικαιολογημένο», δήλωσε ο José Antonio Fúster, εθνικός εκπρόσωπος του ισπανικού κόμματος Vox.


Καθώς η Ισπανία παλεύει με την επίθεση της παράνομης μετανάστευσης, το κόμμα Vox έχει υιοθετήσει μια τολμηρή στάση, εκφράζοντας αυτό που πολλοί Ισπανοί αισθάνονται, αλλά συχνά σιωπούν να πουν. 

Κατά τη διάρκεια μιας δυναμικής ομιλίας στην Τενερίφη, ο εκπρόσωπος του Vox José Antonio Fúster παρουσίασε τη σκληρή πραγματικότητα των ανοιχτών συνόρων, περιγράφοντας πώς οι παράνομοι μετανάστες κατακλύζουν τα Κανάρια Νησιά. Το μήνυμά του ήταν ξεκάθαρο: «Αυτή η εισβολή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι βιώσιμο, ούτε είναι δικαιολογημένο».



Τενερίφη: Τα Κανάρια Νησιά σε οριακό σημείο

Στην ομιλία του, ο Fúster τόνισε πώς οι Κανάριοι Νήσοι, κάποτε γνωστές για την ομορφιά και την ειρήνη τους, έχουν γίνει πρώτη γραμμή στην κρίση της παράνομης μετανάστευσης. «Έρχονται εδώ όχι αναζητώντας εργασία, αλλά για να εκμεταλλευτούν το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της Ισπανίας», δήλωσε ο Fúster, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη απογοήτευση μεταξύ του τοπικού πληθυσμού. 

Εξήγησε περαιτέρω ότι οι δημόσιες υπηρεσίες είναι υπερφορτωμένες, τα νοσοκομεία είναι τεντωμένα και η επιβολή του νόμου δεν είναι σε θέση να συμβαδίσει με τα αυξανόμενα ποσοστά εγκληματικότητας.

«Αυτή είναι μια εισβολή που οι κάτοικοι των Καναρίων Νήσων δεν προκάλεσαν, ούτε ζήτησαν», πρόσθεσε ο Fúster. Σύμφωνα με τον ίδιο, η βασική αιτία έγκειται στις σκόπιμες πολιτικές της αριστερής κυβέρνησης της Ισπανίας. «Είναι οι πολιτικοί από το Λαϊκό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα που έχουν δημιουργήσει αυτό το "φαινόμενο έλξης" που προσκαλεί όλο και περισσότερους παράνομους μετανάστες στη χώρα μας, κατακλύζοντας τις υπηρεσίες και τον κοινωνικό ιστό μας».



Το φαινόμενο έλξης: Μια σκόπιμη καταστροφή

Το Vox προειδοποιεί για τους κινδύνους του φαινομένου έλξης εδώ και χρόνια και οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις τους. «Η παράνομη μετανάστευση έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 100% σε σύγκριση με πέρυσι», επεσήμανε ο Fúster, τονίζοντας ότι αυτή η αύξηση δεν είναι τυχαία. «Αυτό δεν είναι απλώς μια άνοδος – αυτό είναι το άμεσο αποτέλεσμα μιας μεταναστευτικής πολιτικής που έχει σχεδιαστεί για να φέρει περισσότερους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τις συνέπειες για τους Ισπανούς».

Δεν μάσησε τα λόγια του για τον αντίκτυπο που έχει αυτό το κύμα στο έθνος: «Αυτό που βλέπουμε είναι παράνομοι μετανάστες που φτάνουν για τα επιδόματα, όχι για δουλειές. Δεν ψάχνουν για δουλειά. Ψάχνουν για επιδόματα. Και αυτό είναι που τροφοδοτεί την κρίση στην Τενερίφη και πέρα από αυτήν».

Ο Fúster προειδοποίησε ότι το φαινόμενο έλξης θα επιδεινωθεί μόνο εάν συνεχιστεί ανεξέλεγκτα. «Φανταστείτε τι θα συμβεί όταν αυτή η παράνομη μετανάστευση διανεμηθεί σε όλη την Ισπανία. Θα δούμε την εγκληματικότητα να αυξάνεται, τις δημόσιες υπηρεσίες να καταρρέουν και όλο και περισσότερους ανθρώπους μας να υποφέρουν».



Μια προειδοποίηση για το μέλλον της Ισπανίας

Αυτό που συμβαίνει στην Τενερίφη, σύμφωνα με το Vox, είναι ένας μικρόκοσμος ενός πολύ μεγαλύτερου προβλήματος που απειλεί να καταπιεί όλη την Ισπανία. "Αυτό δεν αφορά μόνο τα Κανάρια Νησιά - αυτή είναι μια προειδοποίηση για ολόκληρο το έθνος", εξήγησε ο Fúster. 

Συνέκρινε την κατάσταση της Ισπανίας με εκείνη άλλων ευρωπαϊκών εθνών που αντιμετωπίζουν παρόμοιες κρίσεις. «Κοιτάξτε τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σουηδία. Η μαζική μετανάστευση έχει διαλύσει αυτές τις χώρες και τώρα αντιμετωπίζουν μη αναστρέψιμες κοινωνικές αναταραχές. Θέλουμε η Ισπανία να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο;»

Και συνέχισε: «Στη Σουηδία, συνειδητοποίησαν ότι έκαναν ένα σοβαρό λάθος. Στη Γαλλία, το γνωρίζουν επίσης. Ακόμη και στην Αγγλία, όπου οι μεταναστευτικές πολιτικές παραμένουν μπερδεμένα επιεικείς, αρχίζουν να βλέπουν τη ζημιά. Τι γίνεται όμως με την Ισπανία; Θα περιμένουμε πραγματικά μέχρι να είναι πολύ αργά;»



Η εξαπάτηση: Εκμετάλλευση των μεταναστών για πολιτικό κέρδος

Ο Fúster αναφέρθηκε επίσης στην κυνική χειραγώγηση στην καρδιά αυτής της κρίσης. «Οι μετανάστες εξαπατώνται», είπε. «Τους λένε ότι η Ισπανία είναι μια χώρα ευκαιριών, όπου μπορούν να ζήσουν άνετα χωρίς να εργάζονται. Αλλά αυτό είναι ψέμμα». 

Η πραγματικότητα, επέμεινε ο Fúster, είναι ότι δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας ή ευκαιρίες για αυτούς τους μετανάστες. «Χρησιμοποιούνται ως πιόνια από διεφθαρμένες κυβερνήσεις, τόσο στις πατρίδες τους όσο και εδώ στην Ισπανία».

«Το Vox δεν θα εξαπατήσει ποτέ τους Ισπανούς ή οποιονδήποτε επιθυμεί να έρθει εδώ νόμιμα και να εργαστεί. Δεν είμαστε κατά της μετανάστευσης – είμαστε κατά της παράνομης μετανάστευσης που υπονομεύει το έθνος μας», διευκρίνισε ο Fúster. 

Τόνισε ότι η τρέχουσα κατάσταση πρέπει να τελειώσει για να επιβιώσει η Ισπανία από αυτή την κρίση. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επωμιζόμαστε το βάρος της παράνομης μετανάστευσης και ήρθε η ώρα να πούμε την αλήθεια: δεν υπάρχει μέλλον για αυτούς τους μετανάστες εδώ αν δεν έρθουν νόμιμα και δεν συνεισφέρουν».



Η Ισπανία πρέπει να δράσει: Έκκληση για τερματισμό των ανοιχτών συνόρων

Το μήνυμα του Fúster ήταν σαφές: η Ισπανία πρέπει να δράσει τώρα. «Αν αυτή η εισβολή δεν σταματήσει, η Ισπανία δεν θα είναι πλέον Ισπανία. Θα χάσουμε την ταυτότητά μας, τις δημόσιες υπηρεσίες μας και τον τρόπο ζωής μας», δήλωσε. 

Κάλεσε την ισπανική κυβέρνηση να ανακτήσει τον έλεγχο των συνόρων της χώρας, να τερματίσει το φαινόμενο έλξης και να δώσει προτεραιότητα στις ανάγκες των πολιτών της.

«Τα Κανάρια Νησιά είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι. Αν δεν αναλάβουμε δράση, η υπόλοιπη Ισπανία θα αντιμετωπίσει την ίδια μοίρα», κατέληξε ο Fúster. 

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο έθνος μας να κατακλυστεί από πολιτικές που βάζουν τους παράνομους μετανάστες πάνω από τους Ισπανούς. Ήρθε η ώρα να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας και να διασφαλίσουμε ένα μέλλον για τα παιδιά μας».

Το μήνυμα του Vox έχει αγγίξει μια ευαίσθητη χορδή πολλών Ισπανών που έχουν βαρεθεί μια κυβέρνηση που δίνει προτεραιότητα στις παγκοσμιοποιημένες ατζέντες έναντι της ευημερίας του λαού της.

Όπως είπε ο Fúster στις τελικές παρατηρήσεις του, «Διακυβεύεται το μέλλον της Ισπανίας. Και αν δεν αγωνιστούμε γι' αυτό, θα το χάσουμε».



Η κρίση των Καναρίων Νήσων: Ένας μικρόκοσμος των αγώνων της Ισπανίας

Αυτό που συμβαίνει στην Τενερίφη και τις Καναρίους Νήσους δεν είναι μόνο ένα περιφερειακό ζήτημα - είναι μια προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ισπανία. Όπως σημείωσε ο Fúster, «Αυτή η εισβολή εξάγεται στο υπόλοιπο έθνος. Η ίδια συντριπτική πίεση στις δημόσιες υπηρεσίες, η ίδια αύξηση της εγκληματικότητας – εξαπλώνεται σε όλη την Ισπανία».

Και αυτό δεν αφορά μόνο τη μετανάστευση. «Άλλα έθνη πιέζουν τα προβλήματά τους πάνω μας», εξήγησε ο Fúster. «Κυβερνήσεις από άλλες χώρες εκμεταλλεύονται τους λαούς τους και τους κατευθύνουν προς την Ισπανία, γνωρίζοντας ότι τα ανοιχτά σύνορά μας θα τους δεχτούν. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Με την εγκληματικότητα σε άνοδο, τις δημόσιες υπηρεσίες υπό πίεση και μια κυβέρνηση φαινομενικά απρόθυμη να δράσει, το Vox παραμένει σταθερό στο αίτημά του για αλλαγή. «Το μέλλον της Ισπανίας βρίσκεται σε κίνδυνο», προειδοποίησε ο Fúster. «Αλλά το Vox δεν θα παραμείνει αδρανές και θα παρακολουθήσει το έθνος μας να καταστρέφεται».

Αυτή η κρίση, όπως δήλωσε τόσο δυναμικά ο Fúster, δεν είναι μόνο ένα μεταναστευτικό ζήτημα – είναι μια μάχη για την ίδια την ψυχή της Ισπανίας. 

Το έθνος πρέπει να επιλέξει: να συνεχίσει στο μονοπάτι των ανοιχτών συνόρων και των παγκοσμιοποιημένων πολιτικών ή να πάρει θέση για να προστατεύσει την κυριαρχία, την ταυτότητα και το μέλλον του.


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!