Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

"ΞΗΛΩΝΟΥΝ" ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ...ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ, ΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ συριζαίοι ΟΛΕΤΗΡΕΣ !!!

ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ..."ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ" Ο (πολιτικός ΝΑΝΟΣ) κ.ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ τραγικό ποιητή μας ΣΟΦΟΚΛΗ;

Φιλόλογοι κατά υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση της «Αντιγόνης» - Media

Η πρόταση για κατάργηση της διδασκαλίας της «Αντιγόνης» (!!!) έρχεται να προκαλέσει νέες εντάσεις στον χώρο της παιδείας. Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά της ηγεσίας του υπουργείου (α-) Παιδείας αναφέροντας χαρακτηριστικά:..
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΟΦΟΚΛΗΣ

«Η διδασκαλία της Αντιγόνης, δεν καταργήθηκε ούτε κατά την επτάχρονη δικτατορία, ενώ η αγέρωχη στάση της ηρωΐδος του έργου, αποτέλεσε διαχρονικά παγκοσμίου εμβελείας πρότυπο που ενέπνευσε και εμπνέει την πολιτισμένη ανθρωπότητα».

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Παράλληλα διατυπώνει την ανησυχία της, σχετικά με την επιχειρούμενη σύμφωνα με πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής,  κ α τ ά ρ γ η σ η    του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης και Γραμματείας από το ωρολόγιο πρόγραμμα γενικής παιδείας της Β΄ Λυκείου!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, κάνει λόγο για   «ε ξ ο β ε λ ι σ μ ό    ενός ακόμα εμβληματικού για την ιστορία της ελληνικής εκπαιδεύσεως κειμένου, της Αντιγόνης του Σοφοκλέους, που μέχρι σήμερα διδάσκεται από το πρωτότυπο επί δίωρο σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές που φοιτούν στην αντίστοιχη τάξη»...

«Ελληνικό σχολείο όμως χωρίς τον Θουκυδίδου Περικλέους Επιτάφιο και χωρίς την Αντιγόνη του Σοφοκλέους είναι σχολείο με δυσαναπλήρωτο έλλειμμα παιδείας, χωρίς ουσιαστική αγωγή δημοκρατίας, χωρίς μαθητεία στην αντίσταση απέναντι στις αυθαιρεσίες της εκάστοτε εξουσίας και χωρίς ανάδειξη — ως υπερτάτου αξίας — της αγάπης», σημειώνει ενώ τονίζει την έντονη αντίθεσή της με την πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Σχετική εικόνα

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της 'ΠΕΦ', απορρίπτει ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την πρόταση του ΙΕΠ και καλεί τους φιλολόγους και κάθε σκεπτόμενο και ευαίσθητο πολίτη της χώρας, να πλαισιώσουν την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και τους τοπικούς συνδέσμους φιλολόγων στον κοινό μας αγώνα, για την προάσπιση του ανθρωπιστικού χαρακτήρος και των ποιοτικών παραδόσεων της παιδείας μας», αναφέρει.

[Από το ιστολόγιο 'σκεπτόμαστε ελληνικά' / "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!