Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Νέοι αμοιβαίοι φόροι που στοχεύουν τα $260 δισεκάτομμύρια στο διμερές εμπόριο πρόκειται να ισχύσουν


Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Πριν από κάθε παγκόσμιο πόλεμο υπήρχε ένας οικονομικός… Ελπίζω να είμαι σαφής..!


Το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας προέβη σε δήλωση με την οποία τα δασμολογικά μέτρα που προβλέπονται στην προσπάθεια των ΗΠΑ να επιβάλουν  στη χώρα τα συμφέροντά τους μέσω του εκφοβισμού. Reuters © Thomas Peter
RT επιχειρηματικές ειδήσεις

Η Σινο-Αμερικανική εμπορική σύγκρουση έχει εισέλθει σε ένα νέο στάδιο, μετά τις τελευταίες αμοιβαίες  αυξήσεις των δασμών, που στοχεύουν  συνολικά περίπου σε ένα ποσό των  $260.000.000.000- στο  διμερές  εμπόριο   αγαθών και έχουν  επίσημα τεθεί σε ισχύ.





Οι νέοι φορολογικοί συντελεστές τέθηκαν σε ισχύ στις 12:01 μ.μ. ώρα του Πεκίνου στις 24 Σεπτεμβρίου. Κατά την τελευταία εβδομάδα, αμέσως μετά που η  Ουάσιγκτον είχε εισάγει δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινέζικες εισαγωγές που καλύπτουν σχεδόν 6.000 αντικείμενα  από καταναλωτικά αγαθά έως τρόφιμα, το Πεκίνο απάντησε εισάγοντα δασμούς σε προϊόντα αξίας US $ 60 δισεκατομμυρίων.

Διαβάστε περισσότερα


Τα αντίμετρα της Κίνας καλύπτουν τα πάντα από μικρότερα αεροσκάφη, υπολογιστές και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, μέχρι χημικές ουσίες, κρέας και κρασί. Πάνω από 3.500 Αμερικανικά προϊόντα θα υπόκεινται σε πρόσθετο δασμολόγιο εισαγωγών 10 τοις εκατό, ενώ ο δεύτερος Κατάλογος πάνω από 1.600 στοιχεία θα υπαχθεί στο πρόσθετο δασμολόγιο πέντε τοις εκατό.

Το Πεκίνο κατηγορεί τις Αμερικανικές προστατευτικές πολιτικές για την κλιμάκωση της εμπορικής σύγκρουσης μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου . Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι η κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας και της τεχνολογίας από την  Κίνα, καθώς και η μεγάλη ανισορροπία του εμπορίου, οδήγησαν σε αυξημένες εντάσεις.

Ο τελευταίος γύρος των αυξήσεων των φόρων αυξάνει τα μερίδια στην εμπορική μάχη. Στα τέλη Ιουλίου και Αυγούστου, οι χώρες εισήγαγαν ήδη πρόσθετες εισφορές έναντι αγαθών του άλλου, αξίας περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Παρά τους φόβους που εξέφρασε η μεγάλη επιχειρηματική κοινότητα της Αμερικής, προειδοποιώντας για τον τελευταίο γύρο κυρώσεων, ο Donald Trump απειλούσε την περασμένη Παρασκευή το Πεκίνο με περαιτέρω κατασταλτικά μέτρα  αν η Κίνα αντιταχθεί ενάντια στις ενέργειες της Ουάσινγκτον, αντί να υποχωρήσει στην πίεση. Ενώ ο Trump δεν πέρασε  σε λεπτομέρειες, ο Λευκός Οίκος εξέφρασε προηγουμένως την ετοιμότητά του να στοχεύσει περίπου 267 δισεκατομμύρια δολάρια κινεζικών αγαθών.

"Ο εμπορικός πόλεμος της Κίνας κατά των Ηνωμένων Πολιτειών  συνεχίζεται εδώ και χρόνια," ανέφερε ο  Υπουργός Εξωτερικών  Mike Πομπέο στο  Fox News την Κυριακή. "Εδώ είναι κάτι  διαφορετικό σε αυτή τη διοίκηση. Στο βαθμό που κάποιος θέλει να το ονομάσουμε αυτό ένα εμπορικό πόλεμο, είμαστε αποφασισμένοι να τον κερδίσουμε. "


https://www.rt.com

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!