Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Α μ ε ρ ι κ α ν ι κ ή «βάση» στο κέντρο της Αθήνας: 350.000.000 $, θα «επενδύσουν» οι ΗΠΑ σε νέες «εγκαταστάσεις« (...) στην Αθήνα!

ΟΛΟ ΚΑΙ  Μ Ε Γ Α Λ Ω Ν Ε Ι...
ΟΛΟ ΚΑΙ  Ε Π Ε Κ Τ Ε Ι Ν Ε Τ Α Ι...
ΟΛΟ ΚΑΙ  Μ Ε Γ Ε Θ Υ Ν Ε Τ Α Ι...
ΟΛΟ ΚΑΙ  Α Π Λ Ω Ν Ε Τ Α Ι...

ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ, Ο
κ.Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ, ΟΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΑΡΜΟΣΤΟΥ. ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ. (ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ...)
ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΙΠΕ;


Με φόντο μια μπουλντόζα και δύο σημαίες, Ελλάδος και ΗΠΑ, ο πρέσβης (ή αλλοιώς ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ "ΜΑΣ"), Τζ.Πάιατ τόνισε, ότι η ανακαίνιση της πρεσβείας σηματοδοτεί και την επιθυμία της χώρας του για εμβάθυνση-ενίσχυση της συμμαχίας με την Ελλάδα... 

Αποτέλεσμα εικόνας για ανακαίνιση αμερικανικής πρεσβείας 2018



Με τον τρόπο αυτό, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του ανακαινισμένου κτιρίου της αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, στην οποία παρευρίσκονταν ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ και από ελληνικής πλευράς ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.


Για να γίνει αντιληπτό το εύρος της επένδυσης στις δυνατότητες συλλογής πληροφοριών της αμερικανικής πρεσβείας, στην Σούδα, στον τεράστιο ναύσταθμο , οι ΗΠΑ ρίχνουν μόλις 50.000.000 $, ενώ η πρεσβεία τους στην Αθήνα θα απορροφήσει πολλαπλάσιο ποσό!

Οι εργασίες θα κρατήσουν πέντε χρόνια και το πρότζεκτ έχει προϋπολογισμό 342.700.000 $, είπε ο κ. Πάιατ στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του.
Είναι φανερό, πως κατασκευάζεται το μεγαλύτερο  κ α τ α σ κ ο π ε υ τ ι κ ό   κέντρο των Βαλκανίων. 


Τα εγκαίνια των εργασιών για την ανακαίνιση και επέκταση του ιστορικού πλέον κτιρίου της Αμερικανικής Πρεσβείας επί της Βασιλίσσης Σοφίας, έγιναν με τον καθιερωμένο αγιασμό, του οποίου προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί του Τζέφρι Πάιατ και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Αποτέλεσμα εικόνας για walter gropius

Είναι ένα κτίριο που βρίσκεται στην υπηρεσία της αμερικανικής διπλωματίας από το 1961, αντιπροσωπευτικό της αρχιτεκτονικής σχολής Μπάουχαουζ, σχεδιαστής του οποίου υπήρξε ο Γερμανός Βάλτερ Γκρόπιους, 1883 - 1969 (άνω), ο οποίος έβαλε την σφραγίδα του στο συγκεκριμένο στυλ.


Ο Γκρόπιους συμβουλεύτηκε Έλληνες αρχιτέκτονες για να μεταφέρει τις ελληνικές και τις δυτικές αξίες στο δημιούργημά του, σημείωσε ο κ. Πάιατ.


Η επέκταση του κτιρίου της πρεσβείας υποδηλώνει την αξία που δίνουν οι ΗΠΑ στις σχέσεις με την Ελλάδα και αποτελεί ένδειξη (;) της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωσή τους, δήλωσε ο κ. Καμίνης ο οποίος ευχήθηκε στον πρέσβη να είναι παρών και στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων...

Ο αμερικανός πρέσβης «θυμήθηκε» ότι ο γιος του είναι αρχιτέκτων και θρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για τη σχολή BauHaus, ένας κορυφαίος εκπρόσωπος της οποίας υπέγραψε την αρχική κατασκευή του συγκεκριμένου κτιρίου.
Ο κύριος Καμίνης από την πλευρά του στάθηκε επίσης στην ξεχωριστή αρχιτεκτονική της πρεσβείας, καθώς και στην αναβάθμιση της αισθητικής της πόλης μέσα από τέτοια δείγματα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανακαίνιση αμερικανικής πρεσβείας 2018

Δηλώσεις Πάιατ

«Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να στηρίξουν την Ελλάδα, η οποία βγαίνει από το πρόγραμμα προσαρμογής. Έχουμε συμφέρον στην οικονομική επιτυχία της Ελλάδος και στον ρόλο της ως πόλου περιφερειακής σταθερότητος. Αυτό είναι το μήνυμα», δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την έναρξη των εργασιών επέκτασης και ανακαίνισης του κτιρίου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανακαίνιση αμερικανικής πρεσβείας 2018

Είναι μια πολύ σημαντική εβδομάδα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, είπε ο κ. Πάιατ, καθώς οι ΗΠΑ είναι τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και θα είναι παρούσα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους- είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τις διμερείς σχέσεις, οι οποίες, όπως τόνισε, αναπτύσσονται πολύπλευρα (...) στους τομείς της άμυνας, της ενέργειας, των επενδύσεων, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανακαίνιση αμερικανικής πρεσβείας 2018

Αναφερόμενος στο τρέχον έτος, ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι είναι μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά, καθώς η Ελλάδα επιστρέφει (; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;) στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά είναι και μια σημαντική χρονιά για την αμερικανική δέσμευση.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανακαίνιση αμερικανικής πρεσβείας 2018

«Είναι η χρονιά που βλέπουμε τον αγωγό φυσικού αερίου TAP να προχωράει, βλέπουμε την ανάπτυξη στις αμυντικές μας σχέσεις, την σταθερή (;;;) αύξηση των αμερικανικών επενδύσεων, μεγάλα πρότζεκτς στον τουριστικό τομέα και βλέπουμε την έκθεση της Θεσσαλονίκης ως μοναδική ευκαιρία να προβληθεί θετικά η Ελλάδα καθώς επιστρέφει (;;;) στην οικονομική ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά.

Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά» (ΟΝΤΩΣ ΡΕ ΤΖΕΦΡΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΚΛΗΡΑ ...ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ!) - σημείωσε ερωτηθείς αν υπάρχει πολιτικό μήνυμα για τη σημαντική αμερικανική παρουσία στη Θεσσαλονίκη - «προκειμένου να αναδείξουμε, όχι μόνον τις επιχειρηματικές σχέσεις αλλά την ευρεία διμερή εταιρική σχέση».

Οι ΗΠΑ είπε ο κ. Πάιατ, έχουν βάλει ένα ισχυρό πολιτιστικό αποτύπωμα, έχουν πολύ δυνατά εκπαιδευτικά προγράμματα. 
Αναδεικνύουν τις σχέσεις άμυνας και ασφάλειας προσέθεσε και έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία στην Θεσσαλονίκη της ναυαρχίδος του Έκτου Στόλου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει επίσης, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη, ευρεία και υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία, περιλαμβανομένου του Εμπορικού Επιμελητηρίου, εκπροσώπων του Λευκού Οίκου, του υπουργείου Ενέργειας, του υπουργείου Εξωτερικών και του Πενταγώνου.

«Αναπτύσσουμε ένα ευρύ φάσμα της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας και το μήνυμα είναι ότι οι ΗΠΑ, ο αμερικανικός λαός δεσμεύονται να στηρίξουν (ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ...ΜΙΣΗ ΔΡΑΧΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ!) την Ελλάδα καθώς η Ελλάδα βγαίνει από το οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ανακαίνιση αμερικανικής πρεσβείας 2018

Γιατί έχουμε συμφέρον για την οικονομική επιτυχία της Ελλάδος και για τον ρόλο της ως πόλου περιφερειακής σταθερότητας», τόνισε καταλήγοντας. (Πηγή:'pronews')


It's a big project! Total Budget: $342.6 million; a workforce of 640, 500 local; estimate $1.2 million per month for local economy. See fact sheet for all the details: https://gr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/206/Athens-chancery-rehab_Groundbreaking.pdf 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!