Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ... (Περί του Ουκρανικού ζητήματος).


Σχετική εικόνα

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ 'ΒΙΝΤΕΟ'.
Ο Πατριάρχης έχει το έννομο δικαίωμα να απονέμει αυτοκέφαλο, αλλά δεν το έχει όταν δεν του το ζητήσει κανείς και δεν το θέλει κανείς. 
Ισχύει αυτό, ή όχι; 
Μπορεί κάποιος να απαντήσει υπεύθυνα; 
Πόσο μάλλον δε όταν πάει να δώσει αυτοκέφαλο σε σχισματικούς, καθηρημένους και ουνίτες!! (αυτοί εννοείται το θέλουν!)
Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΜΗΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, είπε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι η μόνη αρχή παγκόσμια στην Ορθοδοξία που έχει το δικαίωμα να απονέμει και να άρει Αυτοκεφαλίες. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ
Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
(ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ!) "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" ΤΗΣ
ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, ΜΕ ΤΟΝ "ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ" ΣΤΟ (ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΣΒΗΣΜΕΝΟ!)
Φ Α Ν Α Ρ Ι....

Φοβάμαι ότι έτσι όπως λέχθηκε και τονίστηκε αρκετές φορές με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, άφησε την εντύπωση ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει το Οικουμενικό Πατριαρχείο... 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

Ο Μπάτσκας Ειρηναίος στον σχολιασμό του θέματος που δημοσίευσε, λέει ότι δεν υπάρχει ανώτερος θεσμός στην Εκκλησία από αυτόν της Οικουμενικής ή Μείζωνος Συνόδου. Όσον αφορά την σχέση Συνόδου και πρώτου Επισκόπου αναφέρει τον 34ο αποστολικό Κανόνα που λέει: «η σύνοδος άνευ του πρώτου είναι άπρακτος, αλλά και ο πρώτος άνευ της συνόδου είναι ανύπαρκτος». 

Άρα το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και εν πάση περιπτώσει οφείλει να λειτουργεί με γνώμονα την ειρήνη μέσα στην Εκκλησία και όχι την διαίρεση, από εκεί θα αποδείξει αν αξίζει το τίτλο «Μήτηρ Εκκλησία».

Σχετική εικόνα

Μαθαίνοντας πάντως όλες αυτές τις πληροφορίες καταλαβαίνει κανείς, γιατί οι ΗΠΑ έχουν  π ο λ ι ο ρ κ ή σ ε ι   το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μέσω του οποίου επιχειρούν να υλοποιήσουν τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις που επιθυμούν. 

Σχετική εικόνα

Αυτό δεν τονίστηκε στην εκπομπή και γενικώς πήρα την αίσθηση ότι έγινε προσπάθεια να υποτονισθεί η συνεχόμενη αυθαιρεσία των ενεργειών του Οικ. Πατρ. λόγω των ΗΠΑ (μας άρεσε μάλλον η ψευδοσύνοδος και θέλουμε κι άλλη). 
Το θέμα λοιπόν δεν έχει να κάνει με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσσίας – Ουκρανίας, όπως λέχθηκε, αλλά Ρωσσίας – ΗΠΑ, αφού η Ουκρανική κυβέρνηση είναι proxy των ΗΠΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΜΗΤΡ.ΠΕιραιώς - Βαρθολομαίος

Το Πατριαρχείο «μας», όπως ανέφερε κανα-δυο φορές ο Σεβασμιώτατος, δεν μας κάνει καθόλου περήφανους. Τις γενναιόδωρες φιλοφρονήσεις επίσης προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο τις αφήνω ασχολίαστες…..

***

-https://www.youtube.com/watch?v=eQjJ7UPEly0

2018
https://averoph.wordpress.com/2018/09/18/%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CF%82-%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-2/#more-111905
"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!