Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

160 Ἰσραηλινοί Στρατιωτικοί ἔκαναν …ἀπόβασι στήν Θεσσαλονίκη μας


160 Ισραηλινοί Στρατιωτικοί έκαναν… απόβαση στήν Θεσσαλονίκη – Τι έκαναν μια εβδομάδα για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος

Αποστολή 160 αξιωματικών του Ισραηλινού Στρατού Ξηράς, που βρισκόταν στη Β. Ελλάδα στο πλαίσιο κοινών ασκήσεων με τις Ένοπλες Δυνάμεις, επισκέφθηκε προ ημερών την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.


Υπενθυμίζεται πως από τη Δευτέρα 20 έως την Πέμπτη 23  Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν συνεκπαιδεύσεις με τις χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος.

Ισραηλινοί Στρατιωτικοί στην Θεσσαλονίκη

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΙΚΘ, η επίσκεψή τους ξεκίνησε από το Νεκροταφείο, με μια σύντομη και συγκινητική τελετή που έλαβε χώρα στο Μνημείο Πεσόντων του πολέμου ’40-41, κατά την οποία απέδωσαν τιμές στη μνήμη του Συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή, του πρώτου Έλληνα ανώτερου αξιωματικού που έπεσε στο αλβανικό μέτωπο.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, Λάζαρος Σεφιχά, ο ταξίαρχος Βασίλειος Τσάμης – εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ και ο συνταγματάρχης Παύλος Ανδρικόπουλος.

Στη συνέχεια η αποστολή επισκέφθηκε το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, τη Συναγωγή Γιαντ Λεζικαρόν και τη Συναγωγή Μοναστηριωτών.

 

Στρατός: Συνεκπαιδεύσεις με Ισραήλ πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος

Συνεκπαιδεύσεις με τις χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος, από τη Δευτέρα 20 έως την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ για τις διεθνείς συνεργασίες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πλαίσιο των εν λόγω συνεκπαιδεύσεων συμφωνήθηκε κατά τις συνομιλίες που είχε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, με τον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας, αντιστράτηγο Aviv Kohavi, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ τον Ιούνιο του 2022 και περιλάμβαναν συμμετοχή των Ισραηλινών Δυνάμεων σε δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης, όπως:

 • Στην άσκηση τύπου CFX/LIVEX (Command Post Exercise/Live Exercise) με την ονομασία «Thracian Cooperation – 23 (Thraco 23), η οποία διεξάγεται από 13-24 Φεβρουαρίου στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Πετροχωρίου στην Ξάνθη με την συμμετοχή των ΗΠΑ και αντικείμενα διεξαγωγής αεροκίνητων επιχειρήσεων, επιχειρήσεων σε κατοικημένους τόπους, τερματικής καθοδήγησης πυρών (Joint Τerminal Αttack Controller – JTAC) μαχητικών αεροσκαφών, εκτέλεση βολών Ε/ΕΠ AH-64, πυρών Πυροβολικού και αρμάτων, όπως και χρήση Συστημάτων Εξομοίωσης Τακτικών Εμπλοκών (ΣΕΤΕ).
 • Στην Άσκηση τύπου CPX/LIVEX με την ονομασία «ΤΑΜΣ ΔΜ» στο Πεδίο Ασκήσεων Αμπελώνα στην Κομοτηνή, με αντικείμενα ανάπτυξης Κινητού Σημείου Εφοδιασμού Καυσίμων (ΚΣΕΦΚ) Ελικοπτέρων και κινητού αρτοποιείου εκστρατείας.
 • Σε αγώνα σε αστικό περιβάλλον στο Πεδίο Ασκήσεων της Ξάνθης και στο Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης στον Αγώνα Κατοικηµένων Τόπων και Ειρηνευτικών Αποστολών (ΕΚΕΑΚΤΕΑ) στο Κιλκίς, σε αντικείμενα εκκαθάρισης οικίας, καταρρίχησης με τεχνικές fast-rope και rappel, βολών Μάχης Ταχείας Αντίδρασης, καθώς και παροχής Α΄ Βοηθειών Πεδίου Μάχης.
 • Σε αντικείμενα ανταλλαγής πληροφοριών και τεχνογνωσίας για την εξουδετέρωση εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανημάτων και μηχανισμών, καθώς και αυτοσχέδιων μηχανισμών στην Σχολή Μηχανικού.
  Στην εκπαίδευση ισραηλινών αξιωματικών των Τεθωρακισμένων στο Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ) στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και στην ενημέρωσή τους για τις δυνατότητες του Συστήματος Διαχείρισης Μάχης Ηνίοχος των αρμάτων LEO 2HEL.
 • Στην επίδειξη σε αντικείμενα που αφορούν στην επιτήρηση και φύλαξη συνόρων στην Αλεξανδρούπολη, στο Σουφλί και στο Διδυμότειχο, επί υποθετικού σεναρίου αποτροπής, με ανάπτυξη περιπόλων με στοιχεία στρατιωτικών σκύλων, ηλεκτροοπτικούς (Η/Ο) αισθητήρες και κάμερες.

 • https://armyvoice.gr/2023/02/160-israilinoi-stratiotikoi-ekanan-apovasi/

1 σχόλιο: 1. ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ;
  Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΡΕΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 06-03-23

  https://www.youtube.com/watch?v=vSAp5-KfIXc&t=2s
  =====
  Πλάνα CCTV από τη σύγκρουση δύο τρένων στην Ελλάδα | AFP

  https://www.youtube.com/watch?v=HIhEImwGUhk

  ΑΓΓEΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!