Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πάνω από 240.000.000 $ περιουσιακά στοιχεία, που ανήκουν σέ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ φαρμακοβιομηχανίες, εκτέθηκαν μετά τήν ΠΤΩΧΕΥΣΗ της τράπεζας Silicon Valley....

Over $240 Million Assets Belonging to Chinese Drugmakers, Exposed After Silicon Valley Bank Failure!




Η Silicon Valley Bank (https://www.ntd.com/tag/silicon-valley-bank.htm) (SVB) έχει καταρρεύσει. 

Με περιουσιακά στοιχεία 212 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, η SVB σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη χρεοκοπία (https://www.ntd.com/tag/failure.htm) τραπεζών στις ΗΠΑ από το 2008.



Η είδηση προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Αμερική, που εκτείνονται επίσης σε όλο τον Ειρηνικό σε επενδυτές και νεοσύστατες επιχειρήσεις στην Κίνα. 

Μόνο οι κινεζικές εταιρείες βιοτεχνολογίας έχουν καταθέσει περισσότερα από 240 εκατομμύρια δολλάρια στην τράπεζα.

Ο ιστότοπος της SVB λέει ότι λειτουργεί στην Κίνα για περισσότερα από 20 χρόνια μέσω μιας κινεζικής κοινοπραξίας. 

Ήταν δημοφιλής μεταξύ των εταιρειών επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα την Κίνα και ήταν μία από τις πρώτες τράπεζες που εξυπηρετούσαν κινεζικές νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Δώδεκα κινεζικές εταιρείες έχουν εκδώσει δηλώσεις από τότε που κατέρρευσε η SVB. Οι περισσότερες είναι εταιρείες βιοτεχνολογίας που προσπαθούν να κατευνάσουν επενδυτές και πελάτες, λέγοντας ότι η έκθεσή τους στην τράπεζα ήταν περιορισμένη.

Μεταξύ των εταιρειών που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η BeiGene, μία από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες της Κίνας που εστιάζουν στον καρκίνο. Δήλωσε τη Δευτέρα ότι είχε περισσότερα από 175 εκατομμύρια δολάρια σε ανασφάλιστες καταθέσεις μετρητών στην SVB, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 4% των μετρητών και των βραχυπρόθεσμων επενδύσεών της.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε πρόσφατα ένα φάρμακο από την BeiGene για τη θεραπεία ενός συγκεκριμένου τύπου λευχαιμίας.

Στη δεύτερη θέση, η εταιρεία βιοτεχνολογίας Brii Bio δέχεται επίσης ένα σημαντικό χτύπημα. 

Είχε 42 εκατομμύρια δολλάρια σε μετρητά και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις στην SVB, περίπου το 9% των καταθέσεων μετρητών της εταιρείας.

Η Brii Bio ήταν μέρος της προσπάθειας για την έναρξη της πρώτης συνδυασμένης θεραπείας για τον COVID-19 στην Κίνα.

Μια άλλη φαρμακευτική εταιρεία, η Zai Lab, ανακοίνωσε ότι οι καταθέσεις μετρητών της στην SVB ήταν «ασήμαντες» σε περίπου 23 εκατομμύρια δολλάρια.

Αυτές οι τρεις κινεζικές εταιρείες, καθώς και άλλες, λένε ότι το κλείσιμο της SVB δεν θα επηρεάσει τις δραστηριότητές τους ή τη μισθοδοσία τους.

https://www.ntd.com/over-240-million-assets-belonging-to-chinese-drugmakers-exposed-after-silicon-valley-bank-failure_907109.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!