Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανθρώπινες (!!!) κ ε ρ α ί ε ς '6G'; «Μία από τίς ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ, που υπήρξαν ποτέ», σύμφωνα με επικριτές!....

 


Οι συγγραφείς μιας νέας μελέτης λένε, ότι τα ανθρώπινα όντα, που φορούν ειδικά βραχιόλια με χαλκό, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος ενός συστήματος κεραιών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, για την τροφοδοσία του '6G'!

 

Οι επικριτές λένε, ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να είναι επιβλαβής για την υγεία σας.

https://childrenshealthdefense.org/defender/human-6g-antennas/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=6bb97304-0d25-45ff-8502-8bad6a85ae8a

της Suzanne Burdick, Ph.D.

Τα ανθρώπινα όντα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος ενός συστήματος κεραιών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (EMR) (https://dl.acm.org/doi/pdf/10.1145/3560905.3568526) φορώντας ένα ειδικό βραχιόλι με χαλκό, σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Μασσαχουσέττης Amherst και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Delft στην Ολλανδία.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ανέπτυξαν έναν τρόπο χαμηλού κόστους για να «συλλέξουν» την ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων (RF) (https://childrenshealthdefense.org/emr/emf-key-terms-descriptions/) που «διαρρέει» κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ορατού φωτός (VLC) - μια τεχνολογία που είπαν ότι είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί στα «επερχόμενα δίκτυα 6G».

Αλλά ορισμένοι επικριτές ισχυρίζονται ότι η χρήση ανθρώπων ως κεραιών RF για '6G' είναι ασέβεια προς το ανθρώπινο σώμα και μπορεί να έχει άγνωστες επιπτώσεις στην υγεία.

«Είμαι διαμετρικά αντίθετος σε αυτό το είδος εργασίας, ειδικά δεδομένης της έλλειψης ιατρικής έρευνας σχετικά με τη χρήση του ανθρώπινου σώματος ως κεραίας RF», δήλωσε ο Brian Hooker, Ph.D., P.E.(https://childrenshealthdefense.org/authors/brian-hooker-ph-d-p-e/), Επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Άμυνας της Υγείας των Παιδιών (https://childrenshealthdefense.org/) (CHD) και καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Simpson.

«Αυτός ο τύπος τεχνολογίας καθιστά το ανθρώπινο σώμα συλλέκτη RF και αγνοεί εντελώς τις επιπτώσεις (https://childrenshealthdefense.org/emr/emf-wireless-health-impacts/) του EMR στην υγεία», δήλωσε ο Hooker στο The Defender (https://childrenshealthdefense.org/defender/).

Το «LiFi» μπορεί να «επιτρέψει νέα διάχυτα ασύρματα συστήματα» για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων

Οι ερευνητές - συμπεριλαμβανομένων των Jie Xiong, Ph.D. (https://www.cics.umass.edu/people/xiong-jie), αναπληρωτή καθηγητή πληροφοριών και επιστημών υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Amherst και Qing Wang, Ph.D.(https://www.st.ewi.tudelft.nl/qing/), επίκουρος καθηγητής στην Ομάδα Ενσωματωμένων Συστημάτων (https://www.tudelft.nl/ewi/over-de-faculteit/afdelingen/software-technology/embedded-systems) στο Τμήμα Τεχνολογίας Λογισμικού (https://www.tudelft.nl/en/eemcs/the-faculty/departments/software-technology) στο TU Delft της Ολλανδίας - είναι υποστηρικτές του VLC, ή "LiFi" (https://www.scienceabc.com/innovation/what-is-lifi-and-how-it-provides-100-times-faster-internet-connectivity-than-wifi.html) όπως ονομάζεται μερικές φορές, το οποίο χρησιμοποιεί φως για τη μετάδοση δεδομένων.

Το VLC λειτουργεί ανάβοντας και σβήνοντας τα φώτα LED (https://lightingcontrolsassociation.org/2014/07/23/visible-light-communication/) με πολύ υψηλή ταχύτητα αόρατη στο ανθρώπινο μάτι.

Όπως το WiFi, το VLC είναι ασύρματο (https://www.geeksforgeeks.org/difference-between-lifi-and-wifi/) - αλλά αντί να χρησιμοποιεί δρομολογητή και κύματα RF για τη μετάδοση δεδομένων, το VLC χρησιμοποιεί λαμπτήρες LED και φωτεινά σήματα για την αποστολή και λήψη πληροφοριών.

Σύμφωνα με το OpenVLC (http://www.openvlc.org/), μια ερευνητική πλατφόρμα που συνιδρύθηκε από τον Wang, το VCL μπορεί να «επιτρέψει νέα διάχυτα ασύρματα συστήματα στο πλαίσιο του Διαδικτύου των Πραγμάτων (https://www.oracle.com/ca-en/internet-of-things/what-is-iot/)».

Κατά τη διάρκεια του VLC, η ακτινοβολία RF «διαρρέει» στο περιβάλλον, επιτρέποντάς της να «συλλεχθεί» και να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία μικρών συσκευών, δήλωσαν οι ερευνητές.

Η ομάδα σχεδίασε ένα ηλεκτρικό σύστημα που ονομάζεται "Bracelet+" σύμφωνα με το οποίο ένας άνθρωπος που φοράει ένα βραχιόλι που περιέχει ένα χάλκινο πηνίο θα μπορούσε να "συλλέξει" την ακτινοβολία RF που παράγεται κατά τη διάρκεια του VLC.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ήταν σε θέση να συλλέξουν μικροβάτ ισχύος χρησιμοποιώντας το σύστημα βραχιολιών με χαλκό σε δοκιμασμένα σενάρια.

«Ένα τέτοιο επίπεδο μικρο-watt συγκομιζόμενης ενέργειας έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτήσει αισθητήρες εξαιρετικά χαμηλής ισχύος, όπως αισθητήρες θερμοκρασίας και αισθητήρες γλυκόζης», ανέφεραν.

Η ομάδα δεν διευκρίνισε στο σχεδιασμό της πώς θα μεταδοθεί η συλλεγόμενη ακτινοβολία στις συσκευές.

Δύο βραχιόλια συλλέγουν περισσότερα RF από ένα

Η ομάδα είπε ότι ήταν σε θέση να συλλέξει περισσότερη ακτινοβολία RF όταν ένα άτομο φορούσε δύο βραχιόλια, ένα σε κάθε βραχίονα.

Η αύξηση του αριθμού των βραχιολιών δεν θα αυξήσει την έκθεση του χρήστη σε ραδιοσυχνότητες, σύμφωνα με τον Minhao Cui (https://people.cs.umass.edu/~minhaocui/) - διδακτορικό φοιτητή πληροφοριών και επιστημών υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Amherst που συνεργάστηκε με τον Xiong στο έργο.

“The Bracelet only ‘extracts’ [RF] energy from the human body, which is already captured by the human body,” he said, “so no matter how many bracelets we wear, [it] will not influence people’s exposure to RF.”

Η ομάδα είπε ότι φορώντας το βραχιόλι "δεν προκαλεί προβλήματα υγείας" επειδή η μέγιστη ποσότητα ακτινοβολίας RF από VLC είναι "περίπου 0,01 microwatts ανά τετραγωνικό εκατοστό (mW /εκατοστόμετρο2)" — το οποίο είναι «πολύ κάτω» από τα όρια RF που καθορίζονται από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) και την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Οι κατευθυντήριες γραμμές της FCC (https://transition.fcc.gov/Bureaus/Engineering_Technology/Documents/bulletins/oet65/oet65.pdf) ορίζουν το όριο για την έκθεση του ανθρώπου σε ραδιοσυχνότητες στα 0,2 mW/εκατοστόμετρο2 και ο FDA καθορίζει ανώτατο όριο 10 mW/εκατοστόμετρο2, είπαν.

«Μια από τις χειρότερες ιδέες όλων των εποχών»

Ωστόσο, ο Bill Bathgate (https://buildingbiologyinstitute.org/find-an-expert/certified-consultants/building-biology-environmental-consultants/william-bill-bathgate-bbec-ieee/), ηλεκτρολόγος μηχανικός και πιστοποιημένος περιβαλλοντικός σύμβουλος βιολογίας κτιρίων, είπε ότι δεν ήταν εφικτό να πιστεύουμε ότι η χρήση βραχιολιών δεν θα αυξήσει την έκθεση των ανθρώπων σε RF. «Αυτό δεν είναι δυνατό», είπε.

Σχολιάζοντας τη μελέτη, ο Bathgate είπε: «Αυτή είναι μια από τις χειρότερες ιδέες ποτέ». Χρησιμοποιεί το ανθρώπινο σώμα ως «τηλεπικοινωνιακό σημείο σε κάποιο είδος δικτύου δικτύου» και θα μπορούσε να οδηγήσει σε «επιπτώσεις στην υγεία που δεν μπορούμε να προβλέψουμε», είπε.

Το Bathgate επέκρινε τους ερευνητές για τη χρήση των κανονισμών FCC και FDA ως μέτρο των επιπτώσεων στην υγεία. «Αυτοί είναι οι δύο από τους πιο διεφθαρμένους οργανισμούς (https://hwpi.harvard.edu/files/center-for-ethics/files/capturedagency_alster.pdf) που έχω γνωρίσει ποτέ σε αυτόν τον τομέα της ηλεκτρολογίας», είπε.

«Η FCC δεν είναι υπηρεσία υγείας», είπε ο Bathgate, «Ο FDA είναι - αλλά δεν γνωρίζει τίποτα για το RF».

Ο Bathgate επεσήμανε ότι το 2021, η CHD μήνυσε επιτυχώς την FCC (https://childrenshealthdefense.org/defender/chd-wins-case-fcc-safety-guidelines-5g-wireless/) επειδή δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί οι τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές (https://www.fcc.gov/general/radio-frequency-safety-0) της προστατεύουν επαρκώς από τις επιβλαβείς επιπτώσεις της έκθεσης σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων.

Το Εφετείο των ΗΠΑ έκρινε ότι η FCC απέτυχε να εξετάσει τα μη καρκινικά (https://childrenshealthdefense.org/wp-content/uploads/Corrected-Brief-and-Hyperlinks-Table-Postable-pdf-A1.pdf) στοιχεία σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις της ασύρματης τεχνολογίας στην υγεία στην απόφασή της να μην ενημερώσει τις κατευθυντήριες γραμμές του 1996.

Ο Bathgate είπε ότι θα ήθελε να δει τους συγγραφείς της μελέτης να παρέχουν στοιχεία για να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό τους ότι η διαρροή ακτινοβολίας RF από VLC δεν προκαλεί προβλήματα υγείας. «Ποιες μετρήσεις έχουν γίνει για να επικυρωθεί αυτή η δήλωση;» διερωτήθηκε.

«Πρέπει να είστε προσεκτικοί... οι άνθρωποι ρίχνουν αυτά τα πράγματα εκεί έξω χωρίς καν να σκεφτούν τις πιθανές επιπτώσεις του», είπε, προσθέτοντας ότι προηγούμενη έρευνα έχει δείξει σαφείς αλληλεπιδράσεις μεταξύ της έκθεσης emr - συμπεριλαμβανομένης της RF - και των προβλημάτων υγείας (https://www.degruyter.com/document/doi/10.1515/reveh-2016-0011/html).

Χιλιάδες μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους (https://childrenshealthdefense.org/defender/landmark-5g-case-against-fcc-hearing-set-jan-25/) έχουν δείξει μη θερμικές βιολογικές επιδράσεις - δηλαδή επιδράσεις από ακτινοβολία χαμηλού επιπέδου που δεν προκαλεί θερμότητα - σε κυτταρικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του οξειδωτικού στρες, της βλάβης του DNA, της βλάβης του σπέρματος, των νευρολογικών επιδράσεων, της γνωστικής εξασθένησης και της ηλεκτροευαισθησίας (https://childrenshealthdefense.org/emr/emf-key-terms-descriptions/).

Παρ 'όλα αυτά, ο Cui είπε ότι δεν πιστεύει ότι το VLC έχει αντίκτυπο στην υγεία των ανθρώπων. «Η ενέργεια των σημάτων ραδιοσυχνοτήτων που διέρρευσαν από το VLC είναι σε μεγάλο βαθμό χαμηλότερη από αυτή των σημάτων Wi-Fi που βρίσκονται ήδη στο περιβάλλον», πρόσθεσε.

«Κάνοντας το ανθρώπινο σώμα, το επίπεδο εδάφους για επικοινωνίες '6G'»

Το Bathgate ανέλυσε την επιστήμη πίσω από το γιατί οι συγγραφείς της μελέτης θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το ανθρώπινο σώμα για να συλλέξουν το RF που παράγεται από το VLC.

Στο VLC, όταν οι λαμπτήρες LED ταλαντώνονται σε πολύ υψηλή συχνότητα, επιτρέπει την αποστολή σημάτων σε πολύ χαμηλή ισχύ. Αυτά τα σήματα μεταφέρονται στο ανθρώπινο σώμα, είπε ο Bathgate, καθιστώντας το σώμα μια «ενισχυτική κεραία» για τα σήματα.

«Βασικά, αυτό για το οποίο μιλάμε εδώ είναι να κάνουμε το ανθρώπινο σώμα το αεροπλάνο εδάφους για επικοινωνίες '6G'», πρόσθεσε.

«Αν περνάς από έναν πύργο τηλεόρασης ή έναν πύργο ραδιοφώνου, βλέπεις αυτό το μεγάλο πράγμα να ανεβαίνει στον αέρα. Κάτω από αυτόν τον πύργο - τον οποίο δεν μπορείτε να δείτε - υπάρχει ένα πολύ μεγάλο φύλλο χαλκού στο μέγεθος ενός χώρου στάθμευσης».

Αυτό είναι το επίπεδο εδάφους για την κεραία, είπε. «Η κεραία από μόνη της δεν θα ακτινοβολεί εκτός εάν έχει ένα αντίβαρο - ή ένα επίπεδο εδάφους - για να αντικατοπτρίζει τις πληροφορίες από».

Ο Bathgate είπε ότι τα ανθρώπινα όντα είναι πολύ αποτελεσματικά ως επίπεδο εδάφους επειδή είναι «όντα αλμυρού νερού».

Για παράδειγμα, είπε, αν ήθελε να πάρει ένα πραγματικά ισχυρό σήμα χρησιμοποιώντας ένα ερασιτεχνικό ραδιόφωνο  (https://www.hamtronics.com/what-is-a-ham-radio/) , θα πήγαινε σε μια παραλία με αλμυρό νερό και θα «κολλούσε κυριολεκτικά» την κεραία στην άμμο όπου βρίσκεται το αλμυρό νερό.

Το αλμυρό νερό θα ενισχύσει τα σήματα «πολύ γρήγορα και πολύ αποτελεσματικά», είπε, κάνοντας τον ωκεανό - «τη μισή γη» - το επίπεδο εδάφους. «Θα κάνει την κεραία μου πολύ πιο αποτελεσματική από ό, τι αν ήμουν εκατό μέτρα στην ενδοχώρα», είπε.

Πράγματι, οι συγγραφείς της μελέτης δοκίμασαν διάφορα αντικείμενα για να εξακριβώσουν ποια λειτούργησαν πιο αποτελεσματικά για να ενισχύσουν την ακτινοβολία RF που παρήχθη κατά τη διάρκεια του VLC και διαπίστωσαν, ότι το ανθρώπινο σώμα ήταν το καλύτερο «αντικείμενο» για τήν συλλογή της ακτινοβολίας RF.

Αρχικά έβαλαν ένα χάλκινο πηνίο σε αντικείμενα - κατασκευασμένα από πλαστικό, χαρτόνι, ξύλο και χάλυβα - αλλά βρήκαν ότι το μέταλλο είναι το πιο αποτελεσματικό. 

Στη συνέχεια, δοκίμασαν αντικείμενα «πανταχού παρόντα» στην καθημερινή ζωή, συμπεριλαμβανομένων τοίχων, ηλεκτρονικών συσκευών (όπως smartphone και φορητό υπολογιστή) και του ανθρώπινου σώματος.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ανθρώπινο σώμα - με τους πολλούς υδαρείς ιστούς του - ήταν πιο αποτελεσματικό στην ενίσχυση της συλλεκτικής ακτινοβολίας RF από τις ηλεκτρονικές συσκευές ή τους τοίχους.

Οι συγγραφείς της μελέτης δεν συζήτησαν ποια ποσότητα ακτινοβολίας RF αναμένεται να συμβεί σε άτομα που εκτίθενται σε VLC που φορούν χάλκινα κοσμήματα παρόμοια με το χάλκινο βραχιόλι τους ή σε γυναίκες που χρησιμοποιούν μια χάλκινη ενδομήτρια συσκευή ως μορφή μακροπρόθεσμου ελέγχου των γεννήσεων.

[Η Suzanne Burdick, Ph.D., είναι δημοσιογράφος και ερευνήτρια για το Defender με έδρα το Fairfield της Αϊόβα. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στις Σπουδές Επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν (2021) και μεταπτυχιακού τίτλου στην επικοινωνία και την ηγεσία από το Πανεπιστήμιο Gonzaga (2015). Η υποτροφία της έχει δημοσιευτεί στο Επικοινωνία υγείας. Έχει διδάξει σε διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και μιλάει άπταιστα ισπανικά.]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!