Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο πρόεδρος της Ουγκάντα, ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ τίς δυτικές (νεοταξικές!) χώρες, γιά τήν προώθηση των ΛΟΑΤ στήν Αφρική! ( ΕΥΘΥΣ καί ΣΑΦΗΣ ο Αφρικανός ηγέτης! ) / Β Ι Ν Τ Ε Ο

 


ΣΑΣ ΤΟ ΕIΧΑ ΠΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠO 2 ΧΡOΝΙΑ!!Η ΕΠΑΝAΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠO ΤΗΝ ΑΦΡΙΚH !!

 

Ο πρόεδρος της Ουγκάντα Γιοβέρι Μουσεβένι κατηγόρησε τις δυτικές χώρες για την προώθηση των ΛΟΑΤ θεμάτων στην Αφρική, κατηγορώντας τες, ότι "σπαταλούν τον χρόνο της ανθρωπότητας".

 

 

Ο πρόεδρος της χώρας της Ανατολικής Αφρικής έκανε τις παρατηρήσεις αυτές κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής ομιλίας πριν οι νομοθέτες ετοιμάζονται να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο που σχετίζεται με το ίδιο θέμα.


Το νομοσχέδιο θα επιβάλλει αυστηρότερες ποινές σε όσους διαπιστώνεται ότι προωθούν ακτιβιστικά θέματα των ΛΟΑΤ σε μια χώρα όπου η ομοφυλοφιλία είναι ήδη παράνομη. 

Η Ουγκάντα έχει απειληθεί με κυρώσεις εάν συνεχίσει να αρνείται να εφαρμόσει δυτικού τύπου προστασία για τους ΛΟΑΤ, αλλά ο Μουσέβενι έχει απορρίψει τις προσπάθειες να επηρεάσει τη χώρα του, διαμορφώνοντας το πλαίσιο ως μια μορφή πολιτισμικής ηγεμονίας.

"Οι Ευρωπαίοι και άλλες ομάδες παντρεύονται ξαδέρφια και κοντινούς συγγενείς. 

Εδώ, το να παντρεύεται κάποιος μέσα στη φυλή του είναι ταμπού. Πρέπει να τους επιβάλλουμε κυρώσεις επειδή παντρεύονται συγγενείς; Αυτό δεν είναι δική μας δουλειά", δήλωσε.


"Οι δυτικές χώρες θα πρέπει να σταματήσουν να σπαταλούν τον χρόνο της ανθρωπότητας προσπαθώντας να επιβάλουν τις πρακτικές τους σε άλλους ανθρώπους", πρόσθεσε.


Υπό τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, οι ΗΠΑ διέκοψαν τη βοήθεια προς την Ουγκάντα το 2014 και ακύρωσαν μια στρατιωτική άσκηση εκεί ως απάντηση σε έναν νόμο που επιχειρούσε να επιβάλει ποινή ισόβιας φυλάκισης για "βαριά ομοφυλοφιλία", η οποία περιλαμβάνει το σεξ με ανήλικο ή ενώ είναι θετικός στον ιό HIV.

Η περικοπή της βοήθειας σήμαινε ότι ένα πρόγραμμα κοινοτικής αστυνόμευσης ύψους 2,4 εκατομμυρίων δολλαρίων της Ουγκάντας έπρεπε να εγκαταλειφθεί μετά από μια αστυνομική επιδρομή σε ένα πρόγραμμα υγείας που χρηματοδοτούσαν οι ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο Makerere.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας κοινοβουλευτικής ομιλίας, ο Μουσέβενι αποκάλεσε τους ομοφυλόφιλους "αποκλίνοντες" και δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι φυσιολογική.


"Γιατί; Είναι από τη φύση, ή την ανατροφή. 

Πρέπει να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα. Χρειαζόμαστε μια ιατρική γνωμάτευση σχετικά με αυτό. Θα το συζητήσουμε διεξοδικά", πρόσθεσε.

Παρά το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία είναι τεχνικά παράνομη στην Ουγκάντα, δεν έχει υπάρξει καταδίκη για συναινετικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου από τότε που η χώρα απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία το 1962....

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΥΛΑ

https://summit.news/2023/03/20/ugandan-president-blasts-western-countries-for-promoting-lgbt-in-africa/

&

https://youtu.be/K54uOj1WMs8


1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!