Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι κατασκευαστές ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ παγκοσμίως, βασίζονται σέ βιομετρικά δεδομένα! "Γιά δώστε βάση".....

 


Σύμφωνα με ισχυρισμούς, στόχος είναι να βελτιώσουν την οδηγική εμπειρία και να υποστηρίξουν την επιβολή του νόμου. Τα αυτοκίνητα της αστυνομίας αναβαθμίζονται επίσης στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας, για τη βελτίωση της επιτήρησης και της πρόληψης του εγκλήματος.

Τα αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο έξυπνα.... 


Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και οι εταιρείες τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο διερευνούν τη χρήση βιομετρικών δεδομένων «για τη βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας, τη συμπλήρωση αυτοματοποιημένων συστημάτων και την υποστήριξη της επιβολής του νόμου». 

Η πύλη BiometricUpdate.com αναφέρει (https://www.biometricupdate.com/202303/carmakers-in-germany-china-abu-dhabi-build-biometrics-into-updates) ορισμένα νέα στην παγκόσμια αγορά.

Στην ευρωπαϊκή αγορά πολυτελείας, οι ιδιοκτήτες Mercedes-Benz στη Γερμανία θα έχουν πλέον την ευκαιρία να κάνουν αγορές στο αυτοκίνητο μέσω της ιστοσελίδας της Mercedes Me, μέσω σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων (!) και να ξεκλειδώσουν αναβαθμίσεις οχημάτων. 

Σύμφωνα με έκθεση της JustAuto (https://www.just-auto.com/news/mercedes-introduces-payment-authorisation-fingertip-sensors-in-some-models/, η αγορά βενζίνης αναμένεται αργότερα φέτος.

Η βιομετρική μέθοδος πληρωμής χρησιμοποιεί έλεγχο ταυτότητας με ανάθεση και το πλαίσιο διακριτικών cloud της Visa, το οποίο επιτρέπει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων χωρίς εισαγωγή PIN. 

Οι κάτοχοι καρτών Visa θα μπορούσαν να συνδέσουν τις κάρτες τους με τους λογαριασμούς τους στη Mercedes.

Δεν στέφεται πάντα με επιτυχία

Στην Κίνα, αυτές οι τεχνολογίες είναι ακόμη πιο προηγμένες, αλλά όχι πάντα επιτυχημένες. Σύμφωνα με BiometricUpdate.com, η τύχη της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας XPeng θα μπορούσε να είναι «διδακτική για τις αυτοκινητοβιομηχανίες» που αναθέτουν σε εξωτερικούς συνεργάτες εφαρμογές στο αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, ένα βίντεο του Weibo (https://m.weibo.cn/status/4875297775687338#&video) δείχνει έναν οδηγό που του ζητήθηκε από το ηλεκτρικό αυτοκίνητό του να πραγματοποιήσει σάρωση προσώπου - και έπρεπε να χρησιμοποιήσει μια κάμερα κοντά στην πινακίδα κυκλοφορίας.

Προκειμένου να συμμορφωθεί με τις οδηγίες του ηλεκτρικού αυτοκινήτου του, ο ιδιοκτήτης του οχήματος έπρεπε να γονατίσει (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) για να ολοκληρώσει τον έλεγχο ταυτότητας. 

Αυτό έχει προκαλέσει κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - οι μετοχές του XPeng έχουν πέσει.

Από την άλλη, η νεοφυής επιχείρηση αναγνώρισης ομιλίας Kardome, η οποία έχει λάβει επένδυση ενός εκατομμυρίου δολαρίων από το Japan's Automotive Fund, θυγατρική της αυτοκινητοβιομηχανίας Marklines, βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

«Το Ταμείο Αυτοκινήτου αναμένει ότι η ανάγκη για αναγνώριση φωνής σε θορυβώδη περιβάλλοντα θα αυξηθεί με τον πολλαπλασιασμό των robo-taxis και των αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων», ανέφερε ένα δελτίο τύπου.

Τεχνολογία επιβολής του νόμου

Η Kardome, που ιδρύθηκε το 2019 και εδρεύει στο Τελ Αβίβ, αναπτύσσει επί του παρόντος λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας 3D σχεδιασμένο για δύσκολα ηχοτοπία. 

Ακόμη και σε θορυβώδη περιβάλλοντα, το λογισμικό μπορεί να αναγνωρίσει δύο ή περισσότερες φωνές ταυτόχρονα και να παρακολουθεί άτομα στον χώρο.

Το αποκορύφωμα: Οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου που συγκεντρώθηκαν στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής της Αστυνομίας στο Ντουμπάι είχαν τη δυνατότητα να ρίξουν μια πρώτη ματιά σε ένα νέο μυστικό αστυνομικό όχημα, που «σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει και να βελτιώσει την επιτήρηση, την οδική ασφάλεια, την επιβολή του νόμου και την πρόληψη του εγκλήματος», σύμφωνα με BiometricUpdate.com.

Το Tatweer με έδρα το Αμπού Ντάμπι προσφέρει παρακολούθηση CCTV, για υπερβολική ταχύτητα και μια εφαρμογή για κινητά που βοηθά την αστυνομία να εντοπίζει υπόπτους. 

Αυτό το αυτοκίνητο διαθέτει επτά κάμερες, κάμερες αυτοκινήτου στα πλάγια και μπροστά, μια κάμερα αναγνώρισης προσώπου στο εσωτερικό του 'παρμπρίζ' και μια κάμερα ανίχνευσης ταχύτητας στον προφυλακτήρα.


Πηγή:

BiometricUpdate.com: Carmakers in Germany, China, Abu Dhabi build biometrics into updates - 8 Μαρτίου 2023

https://www.biometricupdate.com/202303/carmakers-in-germany-china-abu-dhabi-build-biometrics-into-updates

https://transition-news.org/autohersteller-setzen-weltweit-auf-biometrische-daten

1 σχόλιο:

  1. Διαόλου επινοήματα για να δεσμεύσει πολύπλευρα τον άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!