Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ἡ πράσινη ἐνέργεια τοῦ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΥ Μπάϊντεν - Ἡ καταστολή τῶν πλυντηρίων ρούχων καί τῶν ψυγείων προκαλεῖ ἀνησυχία

 


Τα νέα «πρότυπα ενεργειακής απόδοσης» της κυβέρνησης Μπάιντεν για τα ψυγεία και τα πλυντήρια ρούχων έχουν προκαλέσει ανησυχία μεταξύ των εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας, οι οποίοι λένε ότι οι κανόνες θα μπορούσαν να καταλήξουν να κοστίζουν περισσότερο στους κατασκευαστές και τους καταναλωτές σε μια εποχή που το ενεργειακό κόστος έχει εκτοξευθεί.


Το Υπουργείο Ενέργειας (DOE) τον περασμένο μήνα πρότεινε (https://www.energy.gov/articles/doe-proposes-new-standards-residential-appliances-save-americans-billions-annual-energy) νέα πρότυπα απόδοσης για τα πλυντήρια ρούχων, υποστηρίζοντας ότι θα «μειώσουν το ενεργειακό κόστος των νοικοκυριών» μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και βοηθώντας στην καταπολέμηση της «κλιματικής κρίσης».

Σύμφωνα με τους προτεινόμενους κανόνες (pdf https://www.energy.gov/eere/buildings/articles/appliance-and-equipment-standards-fact-sheet), οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ το 2027, τα πλυντήρια ρούχων και τα ψυγεία θα πρέπει να πληρούν ένα αυστηρότερο σύνολο προτύπων ενεργειακής απόδοσης και να χρησιμοποιούν σημαντικά λιγότερο νερό.

Το τμήμα θα εμπόδιζε επίσης τους κατασκευαστές να «υποτιμούν όσους τηρούν τους κανόνες» παρέχοντας «προϊόντα κατώτερης ποιότητας».

Οι νέοι κανόνες αναμένεται να εξοικονομήσουν στους καταναλωτές περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολλάρια σε διάστημα τριών δεκαετιών, εκτιμά το DOE, ενώ σημειώνει ότι η πλειονότητα των προϊόντων που επιτυγχάνουν αυτά τα πρότυπα είναι ήδη εμπορικά διαθέσιμα.

Ωστόσο, εμπειρογνώμονες του κλάδου και κατασκευαστές έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα νέα πρότυπα, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσαν να μειώσουν την απόδοση καθαρισμού των πλυντηρίων και να αυξήσουν το κόστος για τους κατασκευαστές και τους καταναλωτές.

«Όταν πιέζεις ό,τι μπορείς από την αποδοτικότητα όσον αφορά τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και νερού... εξ ορισμού είτε κάνετε τη συσκευή χειρότερη είτε πιο αργή», δήλωσε ο Travis Fischer Φίσερ, ανώτερος ερευνητής στο Κέντρο Ενέργειας, Κλίματος και Περιβάλλοντος του Heritage Foundation, στο (https://freebeacon.com/energy/how-bidens-new-washing-machine-regulations-could-ruin-laundry-day/) Washington Free Beacon. 

«Γιατί είμαστε τόσο επικεντρωμένοι στην παραγωγή ενέργειας, σε αντίθεση με το αν με βοηθά να πλένω τα ρούχα μου;

«Αυτό το πρότυπο έχει ξεφύγει», είπε ο Fisher.

«Συνεχίζουν να αυστηροποιούν τα πρότυπα και δεν είμαι σίγουρος ότι το σκεπτικό τους έχει νόημα πια».


2 σχόλια:

  1. Η ανοχή στον παραλογισμό πρέπει να τελειώσει, το πιο απλό που μπορεί να κάνει ο καθένας είναι να δηλώνει την αντίθεση του φωναχτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Θεωρητικώς έτσι έπρεπε νά κάναμε όλοι.
    Αλλά πρακτικώς οι πολλοί επιφυλάσσονται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!