Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ & ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ! - Οι θεωρίες ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ γίνονται ΓΕΓΟΝΟΤΑ συνωμοσίας! ( Καί όσοι κατάλαβαν ...κατάλαβαν! )

 


από τον RAMESH THAKUR   

9 Μαρτίου 2023 

ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΙΚΑΙΟ, ΜΜΕ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 12 ΛΕΠΤΑ 

 

Στην αρχή αργά αλλά τις τελευταίες εβδομάδες με φαινομενικά επιταχυνόμενους ρυθμούς, εμφανίστηκαν δύο τάσεις. Από τήν μία πλευρά, πολλοί από τους βασικούς ισχυρισμούς πίσω από τα lockdown, τις μάσκες και τα εμβόλια καταρρέουν και το κυρίαρχο αφήγημα έχει υποχωρήσει και στα τρία μέτωπα. 

Υπάρχει όμως ακόμη πολύς δρόμος, όπως δείχνει η κατηγορηματική άρνηση της κυβέρνησης Μπάϊντεν να αφήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς να παίξει στο Indian Wells. (https://www.bbc.com/sport/tennis/64859353)


Από την άλλη, τα εκρηκτικά αρχεία των lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν διαλύσει το επίσημο αφήγημα. Εμείς οι σκεπτικιστές είχαμε δίκιο στις σκοτεινές υποψίες μας για τα κίνητρα, την επιστημονική βάση και τα στοιχεία πίσω από τις κυβερνητικές αποφάσεις, αλλά ακόμη και εμείς δεν αντιληφθήκαμε πλήρως πόσο πουλημένοι, σατανικοί και απολύτως περιφρονητικοί προς τους πολίτες τους ήταν μερικοί από τους μπάσταρδους που ήταν υπεύθυνοι για την υγεία, τη ζωή, τα μέσα διαβίωσης και το μέλλον των παιδιών μας. «Η κόλαση είναι άδεια, και όλοι οι διάβολοι είναι εδώ» (Σαίξπηρ (https://www.allgreatquotes.com/the-tempest-quotes-51/), Η Τρικυμία (https://folger-main-site-assets.s3.amazonaws.com/uploads/2022/11/the-tempest_PDF_FolgerShakespeare.pdf)) πράγματι. Θα πρέπει να χτίσουν έναν νέο κύκλο κόλασης για να φιλοξενήσουν όλους τους δράστες του κακού που εξαπολύθηκαν στον κόσμο από το 2020.

 

Λάθος είναι όταν χύνετε καφέ ή παίρνετε λάθος ράμπα εξόδου από την εθνική οδό. Το lockdown ήταν μια πολιτική που προωθήθηκε πιεστικά και σκληρά από πολιτικούς και αρχηγούς υγείας ακόμη και ενάντια στην επιστημονική διαφωνία και την ουσιαστική δημόσια αντίθεση, χρησιμοποιώντας εργαλεία από κάθε εγχειρίδιο παραπληροφόρησης και ψεύδους των τυράννων, ενώ επιτέθηκε και λογόκρινε την αλήθεια. Το βάθος της δημόσιας αντιπολίτευσης δεν αναγνωρίστηκε επειδή τα φοβισμένα μέσα ενημέρωσης συνωμότησαν για να μην αναφέρουν τις διαμαρτυρίες.

Τα πραγματικά λάθη ήταν λίγα και συγχωρούνται. Τα περισσότερα ήταν σκόπιμες διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας, απροκάλυπτα ψεύδη και μια συστηματική εκστρατεία για την τρομοκράτηση των ανθρώπων σε συμμόρφωση με αυθαίρετες εντολές διανθισμένες με προσπάθειες διασυρμού, φίμωσης και ακύρωσης όλων των επικριτών χρησιμοποιώντας τις πλήρεις εξουσίες του κράτους για να συν-επιλέξουν, να δωροδοκήσουν και να εκφοβίσουν. Όλα αυτά επιδιώκοντας την πιο εξωφρενική παραφροσύνη δημόσιας πολιτικής της σύγχρονης εποχής, καθώς αγνόησε τους υπάρχοντες κανόνες του πανδημικού σχεδιασμού μετατρέποντάς τους σε τυφλό πανικό ακριβώς την στιγμή που πιο απαραίτητη ήταν η ψυχραιμία. 

Το να αποκαλείς το lockdown λάθος είναι σαν να ευτελίζεις το σοκ στην κοινωνία.

Πριν φτάσουμε σε αυτό, μερικές προκαταρκτικές παρατηρήσεις για να συνοψίσουμε πού βρισκόμαστε.

 

Τι είναι τώρα γνωστό και γενικά αλλά όχι καθολικά αποδεκτό

Ο Covid είναι πλέον ενδημικός. Θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο και θα συνεχίσει να επιστρέφει με μεταλλαγμένες παραλλαγές. Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί ή / και εμβολιαστεί μπορούν να προσβληθούν και να το μεταδώσουν. Κατά συνέπεια, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να μάθουμε να ζούμε με αυτό. 

Αυτό που είναι σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε ότι θα αντληθούν τα σωστά μαθήματα πολιτικής, ώστε ποτέ ξανά, ούτε για έναν νέο κορωνοϊό ούτε για οποιαδήποτε άλλη μολυσματική ασθένεια, να ακολουθήσουμε τον δρόμο της παραφροσύνης της δημόσιας πολιτικής για να κλείσουμε μια ολόκληρη πόλη ή χώρα με την ανακάλυψη 1-10 κρουσμάτων και να ακινητοποιήσουμε εκκωφαντικά κάθε κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική δραστηριότητα – δίνοντας απόλυτη δύναμη και έλεγχο στους κοινωνιοπαθείς και τους ψυχοπαθείς.

Εν τω μεταξύ, αυτό που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι πόσες υποψίες που εκφράστηκαν από σκεπτικιστές από τις αρχές του 2020 και μετά και χλευάστηκαν ως θεωρίες συνωμοσίας έχουν μετατραπεί σε εύλογους ισχυρισμούς και αποδεκτά γεγονότα:

  1. Ο ιός μπορεί να προέρχεται από το εργαστήριο του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν.
  2. Η μοντελοποίηση του Covid ήταν απειλητική και έντυσε τις ακραίες τιμές ως λογικά σενάρια περιπτώσεων.
  3. Τα lockdown δεν λειτουργούν.
  4. Τα lockdown σκοτώνουν με στρεβλές συνέπειες και προκαλούν άλλες επιζήμιες βλάβες, συμπεριλαμβανομένων διακοπών σε κρίσιμες εκστρατείες ανοσοποίησης παιδιών που σώζουν ζωές στις αναπτυσσόμενες χώρες.
  5. Το κλείσιμο των σχολείων είναι ιδιαίτερα κακή πολιτική. Δεν περιόρισαν τη μετάδοση, αλλά προκάλεσαν μακροχρόνια βλάβη στην εκπαίδευση, την ανάπτυξη και τη συναισθηματική ευημερία των παιδιών.
  6. Οι μάσκες είναι αναποτελεσματικές. Δεν σταματούν ούτε τη μόλυνση ούτε τη μετάδοση.
  7. Η μόλυνση προσδίδει φυσική ανοσία τουλάχιστον εξίσου αποτελεσματική με τον εμβολιασμό.
  8. Τα εμβόλια Covid δεν σταματούν τη μόλυνση, τη νοσηλεία ή ακόμα και τον θάνατο.
  9. Τα εμβόλια Covid δεν σταματούν τη μετάδοση.
  10. Η ασφάλεια των εμβολίων που χρησιμοποιούν νέα τεχνολογία δεν είχε οριστικά τεκμηριωθεί, ούτε βραχυπρόθεσμα ούτε μακροπρόθεσμα.
  11. Οι βλάβες από τα εμβόλια είναι πραγματικές και ουσιαστικές, αλλά τα σήματα ασφαλείας έχουν απορριφθεί με συνοπτικές διαδικασίες και έχουν αγνοηθεί.
  12. Τα εμβόλια mRNA δεν περιορίζονται στο μπράτσο (https://brownstone.org/articles/cdc-lied-mrna-not-meant-to-stay-in-arm/) αλλά εξαπλώνονται γρήγορα σε άλλα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των αναπαραγωγικών οργάνων, με δυνητικά δυσμενείς συνέπειες για τη γονιμότητα και τις γεννήσεις.
  13. Η εξίσωση βλάβης-οφέλους των εμβολίων είναι, όπως και το ίδιο το φορτίο της νόσου, έντονα διαφοροποιημένη ως προς την ηλικία. Οι υγιείς νέοι δεν χρειάζονταν ούτε αρχικές ούτε αναμνηστικές δόσεις.
  14. Οι εντολές εμβολιασμού δεν αυξάνουν την πρόσληψη εμβολίων.
  15. Οι εντολές εμβολίων μπορούν να τροφοδοτήσουν τη διστακτικότητα μεταξύ των εμβολίων.
  16. Η καταστολή των σκεπτικιστικών και διαφωνούντων (https://www.realclearpolitics.com/video/2023/03/01/dr_%20jay_bhattacharya_the_american_people_deserve_.html) θα μειώσει την εμπιστοσύνη στους αξιωματούχους της δημόσιας υγείας, τους εμπειρογνώμονες και τους θεσμούς, και ενδεχομένως και στους επιστήμονες γενικότερα·
  17. Οι εκτιμήσεις για τη «Μακρά Covid» διογκώθηκαν (https://nypost.com/2023/02/27/10-myths-told-by-covid-experts-now-debunked/) (εκτίμηση του CDC για το 20% των λοιμώξεων Covid έναντι της εκτίμησης της βρετανικής μελέτης για το 3%), χρησιμοποιώντας γενικευμένα, μη ειδικά συμπτώματα όπως ήπια κόπωση και αδυναμία.
  18. Οι παρεμβάσεις της πολιτικής για την υγεία περιλαμβάνουν συμβιβασμούς πολιτικής όπως και όλες οι άλλες επιλογές πολιτικής. Συνεπώς, η ανάλυση κόστους-οφέλους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση και όχι προαιρετική πρόσθετη μέθοδο.

 

Τα αρχεία των λόκνταουν

Τα τελευταία τρία χρόνια παρατηρήσαμε να χάνονται ζωές εκατομμυρίων με δεκάδες εκατομμύρια ακόμη να υπολογίζονται τα επόμενα χρόνια, ο πολιτισμένος τρόπος ζωής να καταστρέφεται, προηγουμένως απαραβίαστες ελευθερίες να τεμαχίζονται, πολιτικές ελευθερίες να μετατρέπονται σε προνόμια που θα χορηγούνται ανάλογα με την ιδιοτροπία των γραφειοκρατών, τους αξιωματικούς επιβολής του νόμου να διαφθείρονται και να μετατρέπονται σε κακοποιούς του δρόμου που κακοποιούν τους ίδιους τους ανθρώπους που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν και να προστατεύουν, επιχειρήσεις καταστράφηκαν, οικονομίες ναυάγησαν, παραβιάστηκε η σωματική ακεραιότητα.

Τα Αρχεία Lockdown (https://www.telegraph.co.uk/news/lockdown-files/), ένας θησαυρός περισσότερων από 100.000 μηνυμάτων WhatsApp σε πραγματικό χρόνο μεταξύ όλων των κύριων υπευθύνων χάραξης πολιτικής για τον Covid στην Αγγλία, όταν ο Matt Hancock ήταν Υπουργός Υγείας (2020-26 Ιουνίου 2021), προσφέρουν ένα απαράμιλλο και συναρπαστικό παράθυρο στην ανήθικη και κυνική αλαζονεία που κυκλοφορεί στους διαδρόμους της εξουσίας. Η καθημερινή ροή αποκαλύψεων στην Telegraph μοιάζει με το να παρακολουθείς με τρόμο που σε παρασύρει μια σύγκρουση σε αργή κίνηση. H χαιρεκακία (γερμ. Schadenfreude) δεν θα μπορούσε να ήταν ποτέ πιο γουστόζικη.

Οι φάκελοι είναι γεμάτοι με επιπόλαια, χλευαστικά σχόλια και περιφρόνηση εις βάρος των πολιτών. Μεταξύ των αποκαλύψεων για την κυβέρνηση Τζόνσον:

Γνωρίζουμε πλέον πόσο αποβλακωμένη ήταν η πολιτική, γραφειοκρατική, επιστημονική και δημοσιογραφική τάξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι κυρίαρχες ελίτ, όταν απελευθερώθηκαν από τη δημοκρατική λογοδοσία και τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης, μεταμορφώθηκαν απρόσκοπτα σε ηθικά υπεροπτικούς και απάνθρωπους μικροεγκληματίες τυράννους. Αντίθετοι σε εναλλακτικούς τρόπους σκέψης έξω από τον θάλαμο ηχούς, ανέπτυξαν νευραλγία σε οποιαδήποτε ιδέα που θα μπορούσε να προκαλέσει τον φανατισμό του lockdown.

Οι σκεπτικιστές του lockdown, όπως οι συντάκτες της Διακήρυξης του Great Barrington (https://gbdeclaration.org/) (GBD), οι οποίοι υποστήριζαν την προστασία των ηλικιωμένων και των αδύναμων, δαιμονοποιήθηκαν ως επικίνδυνοι «αρνητές του Covid» που ήθελαν να τον «αφήσουν να εξαπλωθεί» σε μια ανάλγητη και σκληρή στρατηγική ανοσίας της αγέλης. Αλλά οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των οποίων οι πολιτικές είχαν άμεσο, καταστροφικό αντίκτυπο στην υγεία των ηλικιωμένων και των αδύναμων αντιμετωπίστηκαν ως ήρωες και αδιάψευστες φωνές ηθικού κύρους.

 

Κοινωνιοπαθής, Ψυχοπαθής ή μήπως και τα δύο;

Μεταξύ των αποκαλύψεων για τον Hancock:

Μπορώ λοιπόν να ταυτιστώ με αυτό το διαδικτυακό σχόλιο για μια από αυτές τις ιστορίες στην Telegraph: «Ο Hancock ήταν διανοητικά καχεκτικός πριν από την πανδημία και εξακολουθεί και τώρα να είναι, αλλά με περισσότερη λάσπη και λίγη περισσότερη μπόχα πάνω του». Ή, για να το θέσω σε πιο τεχνική γλώσσα: ο Hancock δίνει την εντύπωση ότι κινείται αποκλειστικά από το @α@η@έ@ο εγώ του.

Το κράτος ποινικοποίησε καθημερινές δραστηριότητες όπως το να κάθεσαι σε ένα παγκάκι στο πάρκο, να περπατάς στην παραλία και να συναντάς την ευρύτερη οικογένειά σου. Τα μηνύματα για τη δημόσια υγεία οπλίστηκαν για να ομαλοποιήσουν και να ιεροποιήσουν τα επίπεδα κοινωνικής απομόνωσης. Ακόμη και η Στάζι της Ανατολικής Γερμανίας δεν εμπόδιζε τους ηλικιωμένους να αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους. Οι ηλικιωμένοι ασθενείς αναγκάστηκαν να πεθάνουν μόνοι τους και απαγορεύτηκε στα επιζώντα μέλη της οικογένειάς τους να πουν το τελευταίο αντίο και αρνήθηκαν την παρηγοριά μιας πλήρους κηδείας.

Ο Hancock κατάφερε να ξεφύγει από την άσκηση του πόθου του για εξουσία επειδή ο πρωθυπουργός του, Μπόρις Τζόνσον, αποδείχθηκε τεμπέλης, αδύναμος και αμφιταλαντευόμενος. Η γλαφυρή περιγραφή του Τζόνσον από τον απολυμένο κορυφαίο βοηθό Dominic Cummings - ένα εκτός ελέγχου «καροτσάκι αγορών» (https://www.dailymail.co.uk/news/article-9651291/Mark-Harper-tells-Boris-disprove-Dom-Cummings-shopping-trolley-jibe-June-21-reopening.html) που παρασύρεται από τη μια πλευρά στην άλλη σε έναν διάδρομο σούπερ μάρκετ, ανάλογα με το με ποιον μίλησε τελευταία φορά - έχει επικυρωθεί επαρκώς από τα αρχεία που διέρρευσαν. Ο ενστικτώδης ελευθεριακός μεταμορφώθηκε γρήγορα από σκεπτικιστής του lockdown σε ζηλωτή (https://www.telegraph.co.uk/news/2023/03/04/boris-johnson-lockdown-sceptic-zealot-covid-whatsapp-cummings/​​​​​​​).

 

Μαθήματα

Τα Αρχεία Lockdown επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική ενημέρωσε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στις περισσότερες από τις βασικές αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας. Κατά συνέπεια, ενώ οι ειδικοί ιατροί μπορούν να συζητούν τις τεχνικές λεπτομέρειες των διαφόρων ιατρικών προσεγγίσεων, οι ειδικοί σε θέματα πολιτικής θα πρέπει να συγκαταλέγονται μεταξύ των επικεφαλής αξιολογητών για την αξιολόγηση των αιτιολογήσεων, των αποτελεσμάτων και της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων πολιτικής.

Τα υφιστάμενα πλαίσια, διαδικασίες και θεσμικές διασφαλίσεις βάσει των οποίων λειτουργούσαν οι φιλελεύθερες δημοκρατίες μέχρι το 2020 είχαν εξασφαλίσει διευρυνόμενες ελευθερίες, αυξανόμενη ευημερία, έναν αξιοζήλευτο τρόπο ζωής, ποιότητα ζωής και εκπαιδευτικά και υγειονομικά αποτελέσματα χωρίς προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία. Η εγκατάλειψή τους προς όφελος μιας στενά συγκεντρωτικής μικρής ομάδας υπευθύνων λήψης αποφάσεων απελευθερωμένων από κάθε εξωτερικό έλεγχο, διεκδικησιμότητα και λογοδοσία παρήγαγε τόσο μια δυσλειτουργική διαδικασία όσο και μη βέλτιστα αποτελέσματα: πολύ μέτρια κέρδη για πολύ μακροχρόνιο πόνο.

Όσο πιο γρήγορα επιστρέψουμε στην πεποίθηση ότι η καλή διαδικασία εξασφαλίζει καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και λειτουργεί ως έλεγχος κατά των μη βέλτιστων αποτελεσμάτων παράλληλα με τον περιορισμό των καταχρήσεων εξουσίας και της σπατάλης δημόσιων πόρων, τόσο το καλύτερο.

Οι παρεμβάσεις που είχαν τις ρίζες τους στον πανικό, υποκινήθηκαν από πολιτικές μηχανορραφίες και χρησιμοποίησαν όλους τους μοχλούς της κρατικής εξουσίας για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και να φιμώσουν τους επικριτές, ενώ τελικά σκότωσαν άσκοπα τεράστιους αριθμούς των πιο ευάλωτων ανθρώπων, ενώ έθεσαν τη συντριπτική πλειοψηφία χαμηλού κινδύνου σε κατ' οίκον περιορισμό. Τα οφέλη είναι αμφισβητήσιμα, αλλά οι βλάβες είναι όλο και πιο προφανείς. Η κυβέρνηση Τζόνσον γενικά και ο Hancock ειδικότερα επιβεβαιώνουν την έξυπνη παρατήρηση του Λόρδου Acton ότι η εξουσία διαφθείρει (https://www.acton.org/research/lord-acton-quote-archive) και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απολύτως.

Δεν ακολουθούσαν την επιστήμη αλλά το εγώ και τις φιλοδοξίες καριέρας του Hancock. Εκμεταλλεύτηκε την «τεμπελιά» και τη ρηχότητα του Τζόνσον. Τα Αρχεία Lockdown αποκαλύπτουν μια κυβέρνηση που έγινε απατεώνας που έβλεπε και αντιμετώπιζε τους ανθρώπους ως εχθρούς. Το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία δεν χρειάζονται μια έρευνα που να διεξάγεται εδώ και χρόνια, επικεντρωμένη σε μικρές λεπτομέρειες για την παραμέληση της μεγάλης εικόνας, με το ήρεμο συμπέρασμα ότι τα μαθήματα θα αντληθούν αλλά η ευθύνη δεν μπορεί να επιμεριστεί. Αντιθέτως, χρειαζόμαστε ποινικές διώξεις, και όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο.

Ο ανώτατος δημόσιος υπάλληλος της Βρετανίας ενήργησε περισσότερο σαν κομματικό πολιτικό απατεώνας (https://www.telegraph.co.uk/news/2023/03/06/simon-case-must-take-share-blame-chaotic-lockdown-decision-making/) παρά ως ουδέτερος, ακομμάτιστος και πιστός στην εκλεγμένη κυβέρνηση της εποχής δημόσιος υπάλληλος. Η προκατάληψη, η ανωριμότητα, η κακή κρίση και η απροθυμία του Case να υποστηρίξει τον πρωθυπουργό με ακριβείς, ισορροπημένες και αμερόληπτες πληροφορίες ήταν τέτοιες που δικαιολογούσαν άμεση απόλυση. Η ύβρις του είναι τέτοια που δεν έχει ακόμη υποβάλει την παραίτησή του παρά τη δημοσίευση αυτών των φρικτών ανταλλαγών μηνυμάτων με τον Hancock που είχε ουσιαστικά αναλάβει την κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι καθώς οι «απολύτως ντροπιαστικές » (https://www.telegraph.co.uk/politics/2023/03/06/simon-case-branded-naive-top-civil-servants-embarrassing-whatsapp/)  αποκαλύψεις κατέρρευσαν, ο πρωθυπουργός Rishi Sunak επέμεινε ότι ο Case έχει την εμπιστοσύνη του αντανακλά αρνητικά ως προς την κρίση του Sunak.

Η ελαττωματική διαδικασία παρήγαγε κακά αποτελέσματα.

Σε μια σύγχρονη εκδοχή της θυσίας παρθένων για να εξευμενίσουν τους ιογενείς θεούς, οι νέοι έχουν χάσει πολλά ακόμη χρόνια από τη ζωή τους για να εξαγοράσουν μερικούς ακόμη μοναχικούς, άθλιους μήνες για τους ανάπηρους ηλικιωμένους.

Εάν τα τεράστια ποσά που ρίχνονται στον Covid είχαν ανακατευθυνθεί στις κορυφαίες θανατηφόρες ασθένειες και αναβαθμίσεις στις υποδομές δημόσιας υγείας, χρησιμοποιώντας την τυπική μέτρηση ετών ζωής προσαρμοσμένης στην ποιότητα (QALY), πολλά εκατομμύρια θάνατοι θα είχαν αποφευχθεί σε όλο τον κόσμο τις επόμενες δεκαετίες.

Αν δεν λάβουμε υπόψη τα διδάγματα των τελευταίων τριών ετών, θα είμαστε πράγματι καταδικασμένοι να τα επαναλάβουμε, όχι μόνο για νέες πανδημίες μολυσματικών ασθενειών αλλά και για άλλες κρίσεις όπως η «κλιματική έκτακτη ανάγκη» (https://dailysceptic.org/2023/02/25/how-covid-paves-the-way-for-full-climate-emergency-restrictions/).

 

Συγγραφέας

Ο Ramesh Thakur, Ανώτερος Υπότροφος του Ινστιτούτου Brownstone, είναι πρώην Βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και ομότιμος καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Πολιτικής Crawford του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας.

https://brownstone.org/articles/conspiracy-theories-become-conspiracy-facts/?utm_source=substack&utm_medium=email


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!