Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι Κεντρικές Τράπεζες συνεχίζουν νά ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ Χ Ρ Υ Σ Ο, καθώς πλησιάζει η ύφεση! Από τούς πρώτους οι ...Τούρκοι! ( ΑΥΤΑ γ ι α τ ί ΔΕΝ μας τά λένε; )

 

ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,
(ΤΗΣ "ΡΗΜΑΓΜΕΝΗΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΣΕΙΣΜΟΥΣ), ΠΟΥ
ΣΥΝΕΧΩΣ (...) ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΧΡΥΣΟ,
Η ΚΙΝΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΘΕΜΑ ΕΦΕΤΟΣ,
 2.025 ΤΟΝΝΟΥΣ!!!!



https://www.newstarget.com/2023-03-03-central-banks-stockpile-gold-as-recession-looms.html

 

Παρά τους ισχυρισμούς των κεντρικών τραπεζών και των κυβερνήσεων ότι έχουν αποφύγει μια μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, ο πληθωρισμός εξακολουθεί να αυξάνεται και η ύφεση εξακολουθεί να βρίσκεται καθ' οδόν – και οι κεντρικές τράπεζες προετοιμάζονται για αυτό αποθηκεύοντας ακόμη περισσότερο χρυσό (https://www.brighteon.com/538fc81c-da2e-46f8-ac44-34f7ad6a93f1).


Αυτό σύμφωνα με τη Lynette Zang, επικεφαλής αναλύτρια αγοράς της ITM trading, η οποία προειδοποίησε ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν μπόρεσαν πραγματικά να θέσουν υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.

«Ξέρετε, όλες αυτές οι εκκλήσεις ότι τα πράγματα ήταν πραγματικά, "Ίσως θα αποφεύγαμε μια ύφεση" και "Ω, τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα" και "Ίσως θα έχουμε μια ήπια ύφεση" και "Οι κεντρικές τράπεζες έχουν τώρα ... τον πληθωρισμό υπό έλεγχο» και μπλα, μπλα, μπλα. 

Λοιπόν, μαντέψτε τι σηκώνει ξανά το άσχημο κεφάλι του; Τίποτε άλλο από περισσότερος πληθωρισμός», δήλωσε η Zang.

Νέοι δείκτες πληθωρισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και τη Γερμανία ενίσχυσαν την πεποίθηση των χρηματοπιστωτικών αγορών ότι τα υψηλά επιτόκια θα ίσχυαν περισσότερο από το αναμενόμενο.

Στις ΗΠΑ, οι τιμές των πρώτων υλών αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο, υποδεικνύοντας έντονα ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει υψηλός. Πάνω από δύο εβδομάδες πριν, η τελευταία έκθεση τιμών καταναλωτή έδειξε ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 6,4% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση (https://www.reuters.com/markets/global-markets-wrapup-1-2023-03-01/), μόλις 0,1% χαμηλότερα από την ετήσια αύξηση που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο. 

Επιπλέον, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 0,5% από τον Δεκέμβριο έως τον Ιανουάριο, πολύ υψηλότερα από την αύξηση 0,1% που καταγράφηκε από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο.

Παρά όλα αυτά τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι μια επίμονη απειλή και η ύφεση είναι ακόμα κοντά, η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση τον έχει υπό έλεγχο (https://edition.cnn.com/2023/02/27/economy/yellen-inflation-debt-ceiling-ukraine/index.html).

«Θα έλεγα: "Μέχρι στιγμής, καλά"», δήλωσε η Yellen, η οποία στο παρελθόν ήταν επικεφαλής της Federal Reserve από το 2014 έως το 2018. «Προφανώς, υπάρχουν κίνδυνοι και η παγκόσμια κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ αβέβαιη. Μπορεί να υπάρξουν σοκ από αυτό. Αλλά κοιτάξτε, ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός (https://inflation.news/), αλλά γενικά αν κοιτάξετε τον τελευταίο χρόνο, ο πληθωρισμός μειώνεται».

Η ζήτηση χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες εκτοξεύεται στα ύψη

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού, η ζήτηση χρυσού της κεντρικής τράπεζας το 2023 έχει ανακάμψει από το ήδη υψηλό επίπεδο ζήτησης που άφησε το 2022. (Σχετικά: Η παγκόσμια ΑΠΟ-ΔΟΛΛΑΡΙΟΠΟIΗΣΗ είναι καθ' οδόν καθώς οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου αγοράζουν χρυσό με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και 55 χρόνια.https://www.naturalnews.com/2023-01-20-de-dollarization-central-banks-buy-gold-fastest-pace.html)

Το 2022, οι κεντρικές τράπεζες πρόσθεσαν συνολικά καθαρά 31 τόννους στα παγκόσμια αποθέματα χρυσού (https://www.gold.org/goldhub/gold-focus/2023/03/no-dry-january-central-bank-gold-buying), αύξηση 16% από μήνα σε μήνα από τον Δεκέμβριο του 2022. 

Αυτό είναι επίσης εντός του εύρους των 20 έως 60 τόννων των αγορών που αναφέρουν οι κεντρικές τράπεζες τους τελευταίους 10 συναπτούς μήνες καθαρών αγορών.

Ο μεγαλύτερος αναφερόμενος αγοραστής κεντρικής τράπεζας τον Ιανουάριο είναι η ...Τουρκία, της οποίας η Κεντρική Τράπεζα πρόσθεσε 23 τόννους (!) στα επίσημα αποθέματα χρυσού της, τα οποία ανέρχονται τώρα σε 565 τόνους. 

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας έρχεται δεύτερη, προσθέτοντας 15 τόννους επιπλέον των 62 τόννων χρυσού που ανέφερε ότι αγόρασε μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2022. 

Τα αναφερόμενα αποθέματα χρυσού ανέρχονται τώρα σε 2.025 τόννους, ή το 3,7% των συνολικών αναφερόμενων αποθεμάτων στον κόσμο!

Η Εθνική Τράπεζα του Καζακστάν ήρθε τρίτη, αφού αύξησε τα αποθέματα χρυσού της κατά τέσσερεις τόννους, ένα μικρό ποσό σε σύγκριση με την Τουρκία και την Κίνα, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικό. Τα συνολικά αναφερόμενα αποθέματά της αυξήθηκαν σε 356 τόνους.

«Αν σκεφτείτε πόσο έχουν κινηθεί πραγματικά οι αγορές των κεντρικών τραπεζών, από το 2005, και πιο σημαντικά, μετατράπηκε σε θετικό δίχτυ το 2010», δήλωσε η Zang. «Συσσωρεύουν χρυσό, ετοιμάζονται για αυτή τη μέρα. Το ίδιο και εγώ. Εσείς; Δεν θα θέλατε να το σκεφθείτε;».

Μάθετε περισσότερα για την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς χρυσού εν μέσω αυξημένης οικονομικής αστάθειας στο GoldReport.news.

Παρακολουθήστε αυτό το επεισόδιο του "ITM Trading Insights" με τη Lynette Zang καθώς συζητά τη συνεχιζόμενη κρίση πληθωρισμού, την επερχόμενη ύφεση και πώς προετοιμάζονται οι κεντρικές τράπεζες με τη συσσώρευση χρυσού.

Αυτό το βίντεο προέρχεται από το κανάλι ITM Trading, Inc. στο Brighteon.com.

Περισσότερες σχετικές ιστορίες:

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποκρύπτει τον πραγματικό ρυθμό πληθωρισμού αλλάζοντας τον τρόπο υπολογισμού του ΔΤΚ.

(https://marketcrash.news/2023-02-16-government-hides-true-inflation-rate-cpi-calculation.html)

Το χρέος των πιστωτικών καρτών αυξάνεται στα 930,6 δισεκατομμύρια δολάρια και θα συνεχίσει να αυξάνεται λόγω του πληθωρισμού, των επιτοκίων.

(https://www.naturalnews.com/2023-02-06-credit-card-debt-surges-to-record-high.html)

Η ζήτηση για χρυσό εκτινάσσεται στο υψηλότερο ποσοστό εδώ και πάνω από μια δεκαετία, καθώς οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου συνεχίζουν να επιδίδονται σε ένα αγοραστικό ξεφάντωμα.

(https://www.naturalnews.com/2023-02-01-gold-demand-rises-colossal-high-central-banks.html)

Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο αγοράζουν χρυσό με φρενήρεις ρυθμούς.

(https://goldreport.news/2022-11-04-central-banks-buying-gold-at-furious-pace.html)

Έκθεση Health Ranger: Ο χρυσός και το ασήμι μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των περιουσιακών σας στοιχείων καθώς καραδοκεί η κατάρρευση των παραδοσιακών συνταξιοδοτικών συστημάτων.

(https://www.metals.news/2022-11-02-gold-silver-help-safeguard-assets-amid-collapse.html)

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

Brighteon.com

Reuters.com

APNews.com

Edition.CNN.com

Gold.org


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!