Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Τραῖνα ἐπιρρεπῆ σέ ΒΛΑΒΕΣ, ἀπό τήν Ἑλβετία γιά τούς Ἑλληνικούς σιδηροδρόμους;

 



Με το "Pendolinos" η Ελλάδα θα πάρει ανάπτυξη στις ράγες. 

Το 2014, τα τραίνα ETR 470 αποσύρθηκαν από τους Ομοσπονδιακούς Σιδηροδρόμους της Ελβετίας ΛΟΓΩ της ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ τους ΣΕ ΒΛΑΒΕΣ. 

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΩΣ 'ΣΚΡΑΠ', ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ...ΕΛΛΑΔΑ. 



Το τραίνο της Cisalpino AG που αποδοκιμάστηκε με "αγάπη" από τους Ελβετούς ως το «@αμημένο Alpino», τώρα αυτά τα παροπλισμένα τραίνα, θα ξεκινήσουν στις ράγες της Ελλάδας.

Τουλάχιστον αυτό είναι το σχέδιο της TrainOSE, της ελληνικής σιδηροδρομικής εταιρείας. 

Το τραίνο ETR 470, ευρέως γνωστό ως "Pendolino", ήταν εξαιρετικά μη δημοφιλές στους επιβάτες στην Ελβετία: 

Λόγω των ΣΥΧΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΩΝ , ανέβασε πολλαπλάσια τα στατιστικά στοιχεία για τις καθυστερήσεις του τραίνου. 


Το υψηλό κόστος συντήρησης οδήγησε τελικά τους Ομοσπονδιακούς Σιδηροδρόμους της Ελβετίας στον παροπλισμό των μηχανημάτων. 

Για τους επιβάτες τραίνων στην Ελλάδα, ωστόσο, η ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ θα μπορούσε να μειώσει τη χαρά των νεοφερμένων. 

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ των περιπτώσεων στις οποίες υπήρξαν ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, για παράδειγμα, μέσα, ή πάνω στο Pendolino, είναι αρκετά ΜΕΓΑΛΟΣ.

Σε μία περίπτωση, τρεις επιβάτες που ήταν ύποπτοι για δηλητηρίαση από καπνό χρειάστηκε να νοσηλευτούν. 

Κριτική για τις νέες ατμομηχανές έρχεται μεταξύ άλλων από τον πολιτικό συγκοινωνιών του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλαο Παππά. 

Στην αριστερή Εφημερίδα των Συντακτών (Εφ.Συν) κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να «διασφαλίσει την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων». 

«ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ», προειδοποίησε ο Walter Finkbohner, πρώην γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της Cisalpino AG, στην πύλη ειδήσεων Investigative Europe. 

Το 2017, ο ιταλικός κρατικός σιδηρόδρομος ανέλαβε την TrainOSE. 

Τώρα πέντε από τα «Pendolino», τα μόνα που δεν κατέληξαν στο σωρό 'σκραπ', πρόκειται να περάσουν τήν διαδικασία ....έγκρισης. 

Δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση, αλλά σύμφωνα με το φύλλο του ΣΥΡΙΖΑ 'Αυγή', η ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων RAS ανακοίνωσε, ότι θα εγκρίνει τα τραίνα ETR 470....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!