Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Σέ αυτόν τόν ΤΙΜΗΜΕΝΟ στά πεδία των ΜΑΧΩΝ, τρομερό ΜΑΧΗΤΗ της Ελλάδος, τόν ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟ, η μητριά ηγεσία παραχώρησε άδεια ...ζητιανιάς έξω από Ναό του Πειραιώς, ΜΟΝΟ μία φορά τήν εβδομάδα!!!!!!!!! ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!

 


ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΝΙΚΗΤΑΡΑ, ΠΑΤΡΙΔΟΦΥΛΑΚΑ, ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ....


ΠΑΜΠΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, όπως το κινητήριο φαντασιακό της πατρίδας, απεδήμησε ο Μέγας Νικηταράς ο Τουρκοφάγος....που "έτρωγε" Τούρκους, αυτούς τους βάρβαρους τυράννους μιας σκοτεινής εποχής δεινών και πόνου αφόρητου...κι όλα τα αφιέρωσε στην εθνική ελευθερία, 


δηλαδή στο πολιτισμικό πάθος που κάνει το Νόημα συνεκτικό, αιώνιο, και, έτσι, κάνει τον άνθρωπο Συλλογικό Πρόσωπο, ήγουν Δημιουργό με τιμή, ηθική, καθολικότητα, φαντασία, ουρανό....ζητιάνευε ο μυθικός Γίγας, περιφρονών...τας τον φθαρμένο ψευδοελληνισμό του φαναριωτισμού και του ασυνάρτητου επαρχιωτισμού..πάμπλουτος επαίτης ο γενναιόδωρος πατριώτης, ο εδεμικός άνθρωπος της καρδιάς...κληροδοτώντας αξίες και λογική ψυχάρας και μεγαλοπρεπή ηθική αυταπάρνησης, σε λαό που έφτασε να μη τον θυμάται, σε πολιτεία που τον "ανασκεύασε" ως Τουρκοφάγο γιατί είναι λέει "εθνικιστική μισαλλοδοξία"...διότι, προφανώς, οι τέσσερις αιώνες στυγνού δεσποτισμού ήταν μια φαντασίωση, μια αναίμακτη και ηδονική εποχή "πολυπολιτισμικής ανταλλαγής"....ο "φασίζων μιλιταριστής νταής" Νικήτας Σταματελόπουλος, είναι από τις ρίζες της ελληνικής καρδιάς, κι αυτή είναι ο στόχος, αυτή "πρέπει" να εκλείψει για να διανεμηθούν τα ιμάτιά μας, για να γίνει η συνείδησή μας μια αποικιοποιημένη λασπουριά που θα διανθίζει τα ριάλιτι...ας παραμείνουμε ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΙ, "φανατικοί" του τρελού ερωτα για την Ελλάδα....μόνο έτσι τα ιερά μας όνειρα θα είναι συγκρουσιακώς ασύμβατα με το γκλομπαλιστικό τους μίσος για την πανάρχαια ελευθερομανία μας!....ΑΘΑΝΑΤΟΣ αυτός ο μυθικός Παππούς της τίμιας απροσκύνητης Ρωμιοσύνης των καημών μας...


---------------------------------------------------------------------------------------
 
 Νικηταράς
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 1849.

Ο νεκροθάφτης ρίχνει την πρώτη φτυαριά χώμα στο άψυχο κορμί και λιποθυμάει αναλογιζόμενος ποιος είναι ο νεκρός.

Είναι ο πατριδοφύλακας, είναι ο γενναίος των γενναίων, είναι ο Τουρκοφάγος, είναι ο ήρωας Νικήτας Σταματελόπουλος.
 
Αυτός που εξόντωσε με στρατό 600 παλληκαριών, τους 6000 Τούρκους του Κεχαγιάμπεη, αυτός που έσπασε 7 σπαθιά στην υπεράνθρωπη προσπάθειά του στα Δερβενάκια, και όταν έσπασε και το τελευταίο, λένε ότι το χέρι του έπαθε αγκύλωση και χρειάστηκε γιατρός για να του το ανοίξει και να βγάλει το σπαθί.
 
Αυτός που μέχρι το τέλος του Αγώνα ήταν στην πρώτη γραμμή, δίπλα στον θείο του, τον Γέρο του Μωριά, αυτός ο Νικηταράς τώρα έχει τα μάτια κλειστά. Αυτός ο Νικηταράς σίγησε για πάντα.
 
Πρότυπο παλληκαριάς και αρετής. Άνδρας απλός, άκακος, ειλικρινής και τίμιος. 

Ενώ είχε τρόπους να πλουτίσει όπως και άλλοι οπλαρχηγοί, ο Νικηταράς καταφρόνησε τα λάφυρα. Απέκτησε όμως πλούτο και θησαυρό ανεξάντλητο και πολυτιμότερο, την υπόληψη και τον σεβασμό όλου του Πανελληνίου.
 
Το οθωνικό κράτος όμως δεν τον τίμησε.
Τον Δεκέμβριο του 1839 φυλάκισε τον Νικηταρά με την κατηγορία της συνομωσίας κατά του θρόνου...

Όταν αποφυλακίστηκε, ένα χρόνο αργότερα, και τον αντίκρυσε η πολυαγαπημένη του κόρη δεν άντεξε και έχασε τα λογικά της.

Το χιλιοταλαιπωρημένο του κορμί, το βασανισμένο του πρόσωπο, τα θολά πλέον, πρώην γερακίσια μάτια του, εκείνη η περήφανη φουστανέλα, η γεμάτη από το πολύτιμο αίμα του, καθώς κι εκείνο το άλλοτε λευκό πουκάμισο, το καταματωμένο τώρα, έκαναν να σαλέψουν τα λογικά της.
Φωνάζοντας σπαραχτικά: 

«Τι ωραία που σου πάνε τα κόκκινα πατέρα!» πέρασε στο ομιχλώδες βασίλειο της τρέλλας.

Πώς να μη σαλέψει ο νους; Η νεαρή τον έβλεπε καβαλάρη αγέρωχο να ορμά στον εχθρό. Ήξερε την απίστευτη τιμιότητά του. Και αντί να υψώσουν σε βάθρο τον ήρωα πατέρα, τον κομμάτιασαν ανελέητα.
 
Όταν πλησίαζε το τέλος, ο αθάνατος στρατηγός ζήτησε να θαφτεί δίπλα στον τάφο του θείου του, του Κολοκοτρώνη. Και έτσι έγινε.

Πέρασαν τα χρόνια. 

Δεν έμεινε κανένας από την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να μην ενδιαφερθεί κανείς για τον τάφο του. Και έτσι, αντί εκεί που θάφτηκε να θεωρηθεί από το επίσημο κράτος περιοχή ιερή και να του στήσουν ανδριάντα, ο χώρος χάθηκε.
 
Σήμερα δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα άγια κόκαλά του. Όμως όπως έλεγε ο Περικλής, «Ανδρός επιφανούς, πάσα γη τάφος». 

Έτσι και για τον μεγάλο Νικηταρά. Όπου και να βρίσκεται θαμμένος, «πάσα γή, πατρίς εστί».

Άλλωστε, ο στρατηγός δεν θα κοιτάξει τον απλό του τάφο, θα κοιτάξει ότι τον σκεπάζει χώμα ελεύθερο, Ελληνικό, για το οποίο αγωνίστηκε τόσο και το οποίο τόσο αγάπησε.
 
Για εμάς ο Στρατηγός Νικηταράς είναι ένας πολύ ξεχωριστός συγγενής! Μας ενώνει το Ελληνικό αίμα!
 
Στρατηγέ Νικηταρά,
Δεν σε ξεχνάμε. 
Σε ευχαριστούμε που υπήρξες, γιατί έτσι υπάρχουμε κι εμείς, έτσι συνεχίζει να υπάρχει το ελληνικό γένος!

Αιωνία σου η μνήμη! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει. Όπου κι αν είναι αυτό. Έτσι κι αλλιώς, εμείς σε κουβαλάμε πάντα μέσα μας, μαζί μας: στην καρδιά μας, στην ψυχή μας, στο είναι μας, στο αίμα μας.
 
Του Νικηταρά του Τουρκοφάγου αιωνία η μνήμη!
 
(Από τη σελίδα Μωραΐτες εν Χορώ)
 

11 σχόλια:

  1. ΛΕΥΤΕΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ; …ΓΙΑΤΙ; - 1821 Παπαφλέσσας - Επίκαιρο Μήνυμα !
    https://www.youtube.com/watch?v=DYkqHOZM9PI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "γνωσεσθαι την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς", γράφετε στην επικεφαλίδα του ιστολογιου σας. Αλλά δεν γράφετε ότι την σύνταξη του Νικηταρά την έκοψε ο γνωστός αλλοφυλος τραπεζιτης που κυβερνά την Ελλάδα!! Γράφετε : "η μητρια ηγεσία του έδωσε άδεια ζητιανιάς μόνο μια φορά την εβδομάδα..... ". Ποια μητρια ηγεσία; Ο "φιλάνθρωπος" τραπεζιτης του έδωσε άδεια ζητιανιάς αφού τού έκοψε την σύνταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλούμε θερμώς, ΓΡΑΨΤΕ το επειδή τυχαίνει νά μήν αναφέρεται στίς ΔΥΟ πηγές της αναρτήσεως!
      Γ ρ ά ψ τ ε το!

      Διαγραφή
  3. Γιατί δεν αναφέρετε το όνομα του τραπεζίτη που έκοψε την σύνταξη στον Νικηταρά όπως κάνει σήμερα με τις συντάξεις των φτωχών Ελλήνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτον καί κύριον ανώνυμε, λέμε χρόνια καλά μέ υγεία καί πάντα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
      Δεύτερον, ενώ βλέπετε ΔΥΟ πηγές, απευθύνετε σέ εμάς τήν ερώτηση.
      Λοιπόν παρακαλούμε εφ΄ όσον γνωρίζετε αυτό τό όνομα, πές τε το καί σέ εμάς, οπότε θά τό πληροφορηθούν καί οι αναγνώστες μας, εντάξει;
      Ευχαριστούμε.

      Διαγραφή
    2. Σάς ευχαριστώ για την απάντηση και απολογούμαι επειδή δεν σάς ευχήθηκα "χρόνια πολλά με υγεία". Θα έπρεπε να το κάνω μόνο και μόνο για λόγους ευγενείας. Από την άλλη πλευρά όμως δεν πιστεύω ότι είμαστε ελεύθεροι σήμερα αφού είμαστε σκλαβωμενοι στον Αθεατο τραπεζίτη και επομένως δεν μπορώ να ευχηθώ "πάντα ελεύθεροι" αλλά ΚΑΛΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ(με κάθε σεβασμό βεβαίως στον κ. Αθεατο τραπεζίτη και αυτό το λέω χωρίς την παραμικρη ειρωνεία, σάς διαβεβαιώ)! Σε ο, τι αφορά το Όνομα, εσείς ως πιο έμπειρος από εμένα αφού έχετε και ιστολογιο, θα έπρεπε ίσως να το γνωρίζετε. Αν δεν το γνωρίζετε και ενδιαφέρεστε να το μάθετε, το Όνομα υπάρχει στο deltio11.blogspot. com., αν δεν κάνω λάθος. Χρόνια πολλά με υγεία και εύχομαι τα καλύτερα σε εσάς, την οικογένειά σας και φυσικά στο ιστολογιο που διατηρείτε.

      Διαγραφή
    3. Επίσης θα ήθελα να σάς ευχαριστήσω για την φιλοξενία των παραπάνω σχολίων μου. Χρόνια πολλά και πάλι!!

      Διαγραφή
    4. Νά είστε καλά.
      Από τήν στιγμή όμως, που δέν θυμάσθε ακριβώς τόν σύνδεσμο, πώς νά αναζητήσουμε στό ιστολόγιο αυτό τήν πληροφορία; Αρχίζοντας από ΠΟΥ καί σκαλίζοντας ΠΟΣΟ καί ΠΩΣ;
      Λυπούμεθα, δέν γνωρίζουμε τόν Τραπεζίτη.
      Θυμάσθε έστω γιά ποιά χρονική περίοδο μιλάμε;
      Ίσως τήν συγκεκριμένη τράπεζα;
      Δώστε μας περισσότερα ώστε νά κάνουμε τήν προσπάθεια....

      Διαγραφή
    5. Το ιστολογιο σας έχει το όνομα του δολοφονημένου Αειμνήστου Ιωάννη Καποδίστρια, του αληθινού Εθνάρχη. Μπορείτε να ανατρέξετε στην Ελληνικη Ιστορία π.χ., την αληθινή Ελληνική Ιστορία εννοώ, όχι αυτήν που "κάποιοι" Αθεατοι έχουν "σερβίρει" στα σχολεία μας και έχουν "επιβάλλει" ως επίσημη ελληνική ιστορία. Μπορείτε π. χ. να ψάξετε να βρείτε από ποιες τράπεζες πήραν τα δάνεια για την Επανάσταση οι διάφοροι..... "μεσάζοντες" τότε, οι γνωστές οικογένειες των Κουντουριώτηδων, των Λοντων, των Μαυροκορδατων και σία. Να ψάξετε με ποιες..... "εμπορικές εταιρίες" συνεργάζονταν αυτές οι οικογένειες των καραβοκυραιων της Υδρας και ποια συμφέροντα αυτές εξυπηρετουσαν όπως και άλλοι .... "εμπορικοι οίκοι" της εποχής που ανταγωνιζονταν με τους αληθινούς πατριώτες εμπόρους του Γαλαξιδιου π. χ. που έδωσαν τα λεφτά τους και το αίμα τους για την Επανάσταση. Όλα αυτά, είναι η Αληθινή Ελληνική Ιστορία!! Δεν είναι γραπτά κάποιου ιδιωτικού ιστολογιου το οποίο μπορεί να μην συμπαθείτε ή να μη συμφωνείτε με αυτό. Η τράπεζα με την οποία συμφώνησε ο Λόντος π.χ. και πήρε το κάτι τις του, θα σας οδηγήσει στην Αλήθεια!! Αν ενδιαφέρεστε βεβαίως και αν δεν σάς κουράζω. Και συγγνώμη αν σάς κούρασα.

      Διαγραφή
    6. Επίσης θα σάς θυμίσουμε την εποχή της έλευσης του Όθωνα στην τότε απελευθερωμενη Ελλάδα λίγο μετά την δολοφονία Καποδίστρια από τους Αθεατους τραπεζίτες. Τότε που ο Φοίνικας, το νόμισμα που είχε κόψει ο Αείμνηστος Εθνικός Κυβερνήτης , αντικατασταθηκε με το..... τραπεζικο χαρτονόμισμα "δραχμή". Ποιοι ήταν αυτοί οι τραπεζίτες που κατηργησαν τον Φοίνικα και γιατί τον κατηργησαν; Διότι η πρωτοεμφανιζομενη δραχμή τότε ήταν ένα καθαρά τραπεζικό νόμισμα την οποία και αυτή ακόμα την κατηργησαν και έφεραν το ευρώ.
      Όλα αυτά, δεν είναι χρήσιμα-πιστεύουμε - για να σάς βοηθήσουν; Και πάλι μάς συγχωρείτε αν σάς κουράσαμε. Υστερόγραφο : τα δάνεια της Επανάστασης και οι υπερβολικοί τόκοι που πλήρωνε η Ελλάδα μέχρι πρόσφατα, πιστεύετε ότι δεν έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την σημερινή δυστυχία του ελληνικού λαού; Τουλάχιστον παρακαλούμε θερμά τους Αθεατους τραπεζίτες που κυβερνούν σήμερα την Ελλάδα, να μην κάνουν κούρεμα στις όποιες καταθέσεις των Ελλήνων σήμερα. Κουρεψαν τις συντάξεις, επέβαλλαν τον ΕΝΦΙΑ και την βαριά φορολογία, ας αφήσουν τουλάχιστον ήσυχα τα χρήματα των Ελλήνων στις τράπεζες. Υστερόγραφο : το τελευταίο δάνειο της Επανάστασης νομίζω ξεπληρώθηκε από τον υπουργό του Σημίτη Χριστοδουλακη; Κάπου στην αρχή της δεκαετίας του 2000; Θυμάμαι σωστά;

      Διαγραφή
    7. Ειλικρινώς ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ πολύ, γιά τίς ο υ σ ι α σ τ ι κ έ ς καί χρήσιμες πληροφορίες καί στοιχεία, που μας παραθέσατε.
      Πρέπει νά γίνει κατανοητό καί παρακαλούμε πολύ γι' αυτό, ότι στο δικό μας ιστολόγιο, δέν υπάρχουν οι δυνατότητες ....δεκάδων υπαλλήλων, όπως στά κανάλια, ή στούς ραδιοφωνικούς σταθμούς!
      Πρόκειται γιά ένα μετερίζι ολίγων ...ρομαντικών, που ασφαλώς ο κάθε ένας διαθέτει μόλις ...δύο χεράκια!
      Καί όχι απέραντο χρόνο!
      Άρα μας αδικείτε κατάφορα, όταν φθάνετε νά γράψετε "ιστολόγια που δέν συμπαθείτε", "νά μήν συμφωνείτε μέ αυτό"!
      Δέν υπάρχουν αυτά!
      Ο χρόνος μας είναι "πνιγμένος" αφού τό 24ωρο συχνά δέν αρκεί.
      Οπότε τί εκτεταμένες αναζητήσεις, μάλιστα σέ απερίγραπτα α κ α ν θ ώ δ η ιστορικά ζητήματα, νά μπορέσουμε νά πραγματοποιήσουμε;
      Καί ασφαλώς μας ενδιαφέρει καί δέν τίθεται θέμα ότι "ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ"!
      Τέλος τό ποιοί κατέχουν α ν έ κ α θ ε ν, τίς όποιες "αγγλικές", ή άλλες τράπεζες, τό ξέρει (επιτρέψτε μας) καί η ....κουτσή Μαρία, όπως επίσης τό ποιοί καί πώς εδάνεισαν τήν πάμπτωχη Ελλάδα τότε, ή τό ποιοί πήραν χοντρές μίζες, ώστε τελικώς εδώ νά φθάσουν ελάχιστα ποσά από τά δάνεια εκείνα....
      Καί ότι η αποπληρωμή ναί, έγινε πρίν λίγα χρόνια. Μά έτσι "μας προτιμούν" ΦΕΣΟΜΕΝΟΥΣ καί ΑΣΦΥΚΤΙΚΩΣ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΥΣ!
      Καί πάλι θερμές ευχαριστίες γιά τόν κόπο σας καί τόν χρόνο σας.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!