Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Γερμανία: Έ ξ ω σ η σέ πολίτες, καθώς η κυβέρνηση κάνει χώρο γιά ..."π ρ ό σ φ υ γ ε ς"!!!!

 


https://slaynews.com/news/german-government-evicting-citizens-make-room-refugees/


Η Γερμανία έχει αρχίσει να εκδίδει ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΞΩΣΗΣ ΣΕ ΦΤΩΧΟΥΣ (!) ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, καθώς η κυβέρνηση αφήνει χώρο για να στεγάσει ...ΞΕΝΟΥΣ πρόσφυγες!

 

Στη γερμανική πόλη Lörrach, ΣΑΡΑΝΤΑ ΑΤΟΜΑ που ζουν ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ έχουν λάβει ειδοποιήσεις έξωσης.

Από τις 31 Ιανουαρίου, πάνω από 1.000.000  ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ έγιναν δεκτοί από τη γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η  Statista (https://www.statista.com/statistics/1312584/ukrainian-refugees-by-country/).

Το 2022, ο Lörrach δέχτηκε 638 πρόσφυγες, εξήγησε η πόλη σε δελτίο τύπου (https://www.loerrach.de/de/Stadt-Buerger/Rathaus-Buergerservice/Stadtnachrichten/Stadtnachricht?view=publish&item=article&id=9503) τη Δευτέρα .

Η πόλη θα δεχθεί 356 ακόμη το 2023.

Η μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων και υπηρεσιών της περιοχής είναι η Wohnbau Lörrach.

Η εταιρεία διαθέτει ακίνητα που αποτελούνται από περίπου 4.070 διαμερίσματα και 100 εμπορικές μονάδες στην πόλη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της (https://www.wohnbau-loerrach.de/willkommen).

Το Lörrach ανακοίνωσε μια συμφωνία με το συγκρότημα κατοικιών για την ενοικίαση των κτιρίων για τη στέγαση της πλημμύρας των προσφύγων που θα φθάσουν στην πόλη.

Ωστόσο, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ τους εισερχόμενους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, 40 ΤΩΡΙΝΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ στα κτίρια κατοικιών στην οδό Wölblinstrasse είδαν να ΛΥΟΝΤΑΙ οι ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ.

«Η στέγαση των ανθρώπων που έχουν διαφύγει είναι επί του παρόντος μια μεγάλη πρόκληση για τους δήμους», έγραψε η πόλη σε επιστολή προς τους ενοικιαστές, σύμφωνα με το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο  Focus Online (https://www.focus.de/panorama/welt/rund-40-mieter-betroffen-stadt-in-baden-wuerttemberg-wirft-dutzende-mieter-raus-um-platz-fuer-gefluechtete-zu-machen_id_186353776.html).

«Η πόλη του Lörrach εξαρτάται επί του παρόντος από χώρο διαβίωσης που είναι διαθέσιμος σε σύντομο χρονικό διάστημα».

«Ωστόσο, θα σας προσφέρουμε εναλλακτική, κατάλληλη στέγαση και θα σας στηρίξουμε στη μετακόμιση, επίσης οικονομικά», αναφέρεται στην επιστολή, η οποία έχει μεταφραστεί από τα γερμανικά στα αγγλικά.

Ο δήμαρχος του Lörrach, Jörg Lutz, και ο διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος κατοικιών Wohnbau Lörrach, Thomas Nostadt, συζήτησαν την απόφαση σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

Ο Lutz ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ.

Ωστόσο, πολλοί από τους σημερινούς ενοικιαστές έχουν εκφράσει το σοκ και την οργή τους για την κίνηση αυτή.

Σύμφωνα με το Focus, η «καυτή διάθεση», όπως περιγράφεται από τον Lutz, φέρεται να έχει προκαλέσει απειλές και επιστολές μίσους.

Ως απάντηση σε αυτό, η πόλη και το κτίριο κατοικιών δεν θα πραγματοποιήσουν συνάντηση ενοικιαστών αυτή τη στιγμή, ανακοίνωσαν οι Lutz και Nostadt.

Αντίθετα, η πόλη θα βοηθήσει τους σημερινούς ενοικιαστές μετά την έξωσή τους, προσφέροντάς τους έναν «εναλλακτικό, κατάλληλο χώρο διαβίωσης», καθώς και οικονομική υποστήριξη για να τους βοηθήσει να φύγουν.

ΕΑΝ ΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΘΑ ΧΡΕΩΘΟΎΝ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, ανέφερε το Focus.

Η Ένωση Γερμανών Ενοικιαστών απάντησε στον τερματισμό των υφιστάμενων συμβάσεων ενοικίασης που κατέχουν οι ενοικιαστές, χαρακτηρίζοντας την κίνηση ως παράνομη.

«Σύμφωνα με τη νομοθεσία για τις μισθώσεις, η στέγαση των προσφύγων δεν αποτελεί λόγο τερματισμού», δήλωσε ο Rolf Gaßmann, ο πολιτειακός πρόεδρος της ένωσης, σύμφωνα με το Focus.

Επέκρινε επίσης την επιστολή από την πόλη, λέγοντας ότι θα «[τροφοδοτήσει] το αντιπροσφυγικό αίσθημα».

Οι κάτοικοι που αντιμετωπίζουν έξωση μίλησαν επίσης για τον τερματισμό.

«Είμαι σοκαρισμένη», είπε η ηλικιωμένη Carmen Knoll, σύμφωνα με το Focus.

«ΖΩ εδώ 30 ΧΡΟΝΙΑ, παίρνω μόνο 600 ευρώ βασική ασφάλεια και ΣΥΝΤΑΞΗ και πληρώνω περίπου 375 ευρώ ΜΙΚΤΑ.

«Δεν μπορώ να αντέξω υψηλότερο ενοίκιο».

Ο συνάδελφος ενοικιαστής Samuel Multner πρόσθεσε ότι είχε συμφωνία ενοικίασης τριών ετών, αλλά τώρα θα αναγκαστεί να φύγει ΜΕΤΑ από ΜΟΛΙΣ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ.

«Είναι χάος το πώς μας φέρονται εδώ», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!