Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι έμποροι της Ε.Ε., προετοιμάζονται γιά ένα μέλλον ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ; Επικείμενοι κανονισμοί, θά μπορούσαν ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ την αποδοχή του ψηφιακού ευρώ! - Σύντομα θά παρουσιαστεί νομοσχέδιο.....

 


από Didi Rankovic Αναρτήθηκε 3:38 μμ

Ενώ τα σχέδια για την εισαγωγή κεντρικού, ελεγχόμενου από την κυβέρνηση χρήματος λαμβάνουν κάποια ώθηση στις ΗΠΑ, η συναίνεση φαίνεται να είναι υπέρ της εισαγωγής ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDS), δηλαδή του ψηφιακού ευρώ.



Και τώρα το ερώτημα είναι πώς ακριβώς θα προχωρήσουμε, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού στρατηγικών στόχων.


Στην ευρωζώνη – που αποτελείται από τα 20 (από τα 27) μέλη της ΕΕ που έχουν υιοθετήσει το ευρώ – οι έμποροι ενδέχεται να βρεθούν υποχρεωμένοι να αποδεχθούν ένα μελλοντικό ψηφιακό νόμισμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Πρόκειται για πληροφορίες από έγγραφο που αναμενόταν να συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα. Η υποχρέωση απορρέει από τη χορήγηση στο CBDC (https://reclaimthenet.org/topics/cbdc) της ΕΕ του ίδιου καθεστώτος με τα μετρητά, καθιστώντας το νόμιμο χρήμα (https://docs.reclaimthenet.org/20230313-eurogroup-issues-note-on-digital-euro.pdf).

Η εφημερίδα αναφέρει ότι αυτή η πορεία δράσης θα διασφαλίσει την αύξηση της επίδρασης και της διανομής του ψηφιακού ευρώ στο δίκτυο.

Ένα άλλο σημείο που θέτει το έγγραφο για να συζητήσουν οι υπουργοί είναι εάν θα πρέπει να υπάρξουν εξαιρέσεις, στόχος των οποίων θα είναι «η εξισορρόπηση των αρχών της συμβατικής ελευθερίας και της υποχρεωτικής αποδοχής».

Η ΕΚΤ δεν έχει ακόμη επισημοποιήσει μια απόφαση για την έκδοση του CBDC της, αλλά αυτό αναμένεται να συμβεί το φθινόπωρο και εν τω μεταξύ, οι γραφειοκράτες της ΕΕ είναι σαφώς απασχολημένοι με την οριστικοποίηση της πρότασης, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών ζητημάτων και προτεραιοτήτων.

Την περασμένη εβδομάδα, το Φόρουμ Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άκουσε από την Επίτροπο Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών Mairead McGuinness ότι θα παρουσιαστεί ένα νομοσχέδιο στο εγγύς μέλλον και ότι η ΕΚΤ εξετάζει επί του παρόντος βασικά ζητήματα σχεδιασμού και τεχνικά ζητήματα πριν λάβει την απόφαση.

Αλλά για να λάβει αυτή την απόφαση η κεντρική τράπεζα της ΕΕ, απαιτείται ρύθμιση, με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η πρόταση αναμένεται να υποβληθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2023, για τη δημιουργία του CBDC του μπλοκ και τη ρύθμισή του, μεταξύ άλλων γύρω από θέματα όπως το καθεστώς νόμιμου χρήματος, η ιδιωτικότητα και η καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, η διανομή και η αποζημίωση και η χρήση του ψηφιακού ευρώ εκτός της ζώνης του ευρώ, δήλωσε η McGuinness. (https://docs.reclaimthenet.org/Speech-by-Commissioner-McGuinness-at-the-European-Parliamentary-Financial-Services-Forum-on-a-digital-euro.pdf)

Και νωρίτερα, τον Ιανουάριο, οι υπουργοί Οικονομικών που το εξέταζαν αυτό – συλλογικά γνωστό ως «Eurogroup» – σημείωσαν ότι η μετάβαση σε ένα CBDC της Ε.Ε. είναι ένα πολιτικό ζήτημα που απαιτεί πολιτικές αποφάσεις.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Παγκόσμια ανησυχία: Οι ΗΠΑ γέμισαν με zombies - Έρχεται κύμα χρεοκοπιών, 186 τράπεζες απειλούνται με κατάρρευση
    https://www.bankingnews.gr/analyseis-ektheseis/articles/670544/pagkosmia-anisyxia-oi-ipa-gemisan-me-zompi-erxetai-kyma-xreokopion-186-trapezes-apeiloyntai-me-katarrefsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!