Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μεγάλος Αδελφός ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ (!) στίς παραλίες της Ισπανίας! ( Νομίζατε ότι στίς αμμουδιές θά είχατε ησυχία, έ; )

 


Στήν Ίμπιζα καί τά Γκραν Κανάρια προωθούνται τα έργα «Έξυπνο Νησί» και «Έξυπνη Παραλία». 

Οι παραλίες παρακολουθούνται πλήρως με αισθητήρες και κάμερες με το πρόσχημα της βιωσιμότητας και της ασφάλειας.


Να είστε προσεκτικοί, αν σχεδιάζετε σύντομα χαλαρωτικές διακοπές στην Ισπανία, θα πρέπει να περιμένετε να παρακολουθείστε από κάμερες ενώ κάνετε ηλιοθεραπεία στην παραλία.

Ήδη τον Νοέμβριο του 2022, ο δημοτικός σύμβουλος του Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια, Mario Regidor, ανακοίνωσε αυτή την «τεχνολογική καινοτομία» και παρουσίασε την ιδέα της «Έξυπνης Παραλίας» για την παραλία Λας Καντέρας.

Ολόκληρη η παραλία της πόλεως, θα είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία αισθητήρων για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τα πλήθη σε πραγματικό χρόνο. 

Θα εγκατασταθούν επίσης 80 κάμερες για τον έλεγχο της παραλίας μήκους 4,5 χιλιομέτρων.


Σύμφωνα με την πύλη Infos Gran Canaria, (https://infos-grancanaria.com/2022/der-las-canteras-strand-ist-der-erste-strand-mit-vollueberwachung-aller-daten/) η πρωτοβουλία «Έξυπνη Παραλία» είναι ένα από τα 22 έργα που εισάγονται στο πλαίσιο του προγράμματος «LPA Blue Intelligence». 

Συνολικά έχουν προϋπολογιστεί οκτώ εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 70% θα προέλθει από οικονομικούς πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο FEDER και το 30% από δημοτικά ταμεία.

Υποτίθεται ότι οι πολιτικοί θέλουν να προσφέρουν στους πολίτες και παραθεριστές «καλύτερες υπηρεσίες». Έτσι, «η Λας Πάλμας μεταπηδά στην κορυφή των έξυπνων πόλεων του κόσμου», ενθουσιάζει τον Regidor.

Στόχος είναι να εξοπλισθούν όλες οι παραλίες της πόλεως με αυτές τις τεχνολογίες.

Προφανώς, το έργο εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, διότι πρόσφατα (https://infos-grancanaria.com/2023/weitere-kameras-am-las-canteras-im-rahmen-des-projektes-smart-beach-werden-installiert/ενημερώθηκαν τα Γκραν Κανάρια για περαιτέρω εγκαταστάσεις καμερών.

Άλλες ισπανικές περιοχές διακοπών έχουν από καιρό μπει στο σύστημα επιτήρησης. Όπως ανέφερε (https://ibizakurier.de/sensoren-kameras-und-antennen-ibiza-wird-smart-island-projekt-von-vodafone-kapsch-und-dem-consell-startet-kommenden-sommer/) ήδη το Ibiza-Kurier τον Δεκέμβριο του 2021, το νησί θα μετατραπεί σε «Έξυπνο Νησί».

Οι πολιτικοί ιθύνοντες πωλούν τον ψηφιακό απόλυτο έλεγχο ως προοδευτικό και φιλικό προς το περιβάλλον: Θα πρέπει να κάνει το νησί «πιο ελκυστικό, βιώσιμο και ασφαλέστερο για τους πολίτες και τους τουρίστες του». 

Αισθητήρες και κάμερες, πρόκειται να μετακινηθούν σε 33 παραλίες. 

Το έργο ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022 και ένα μεγάλο μέρος της τεχνολογίας παρακολούθησης έχει ήδη εγκατασταθεί. 

Για το έργο θα δαπανηθούν 4,18 εκατομμύρια ευρώ.

 

Πηγές:

Infos Gran Canaria: Der Las Canteras-Strand ist der erste Strand mit Vollüberwachung aller Daten - 28. November 2022 (https://infos-grancanaria.com/2022/der-las-canteras-strand-ist-der-erste-strand-mit-vollueberwachung-aller-daten/)

Infos Gran Canaria: Weitere Kameras am Las Canteras im Rahmen des Projektes „Smart Beach“ werden installiert - 9. März 2023 (https://infos-grancanaria.com/2023/weitere-kameras-am-las-canteras-im-rahmen-des-projektes-smart-beach-werden-installiert/)

Ibiza-Kurier: Sensoren, Kameras und Antennen: Ibiza wird “Smart Island” – Projekt von Vodafone, Kapsch und dem Consell startet kommenden Sommer - 8. Dezember 2021 (https://ibizakurier.de/sensoren-kameras-und-antennen-ibiza-wird-smart-island-projekt-von-vodafone-kapsch-und-dem-consell-startet-kommenden-sommer/)

 

 https://transition-news.org/spaniens-strande-big-brother-is-watching-you

2 σχόλια:

  1. όλα ξεκίνησαν από το έξυπνο λάστιχο, προχωρήσαμε στην έξυπνη παντόφλα (χαχαχα!), περάσαμε μέσα από τον έξυπνο μασαζοκορσέ και το έξυπνο καλσόν (ποτέ μου δεν κατάλαβα το τι έξυπνο έκαναν) και καταλήξαμε στις έξυπνες παραλίες και τις έξυπνες πόλεις.
    το καυτό ερώτημα που θέτει κάθε "έξυπνος" (ή τουλάχιστον έτσι νομίζει) άνθρωπος είναι πώς καταντήσαμε τόσο ηλίθιοι;
    δεν ξέρω για εσάς, αλλά από την πολλή εξυπνάδα κοντεύει το μυαλό μας να κλουβιάνει.
    καληνύχτα και όνειρα...έξυπνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!