Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ὁ πόλεμος ἔχει νόημα· ὁ Γκαῖμπελς ἐπέστρεψε!

 

Ένα άρθρο γνώμης του Uli Gellermann.

17.03.2023

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έχουν καταλήξει στον Goebbels: Μια φωτογραφία του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa - Deutsche Presse Agentur) στοιχειώνει την αίθουσα των μέσων ενημέρωσης.

 Ένα φωτογενές αγόρι με ουκρανική στρατιωτική στολή κρατάει ένα ομοίωμα τουφεκιού στο χέρι του. 


Η λεζάντα γράφει: «Ένα επτάχρονο αγόρι από την Ουκρανία στέκεται κοντά στην πόλη Tschernihiw εν μέσω κατεστραμμένων ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων». 

Θέλει, άρα γε, το Πρακτορείο Τύπου του Ράϊχ να μας πει για την τελευταία εντολή; 

Ή για το πόσο βάναυσος είναι ο Ρώσσος όταν τώρα πολεμά και επτάχρονα; Το πρακτορείο Reuters ενθουσιάζει το γερμανικό κοινό με τη φωτογραφία ενός αξιολάτρευτου ζευγαριού, η οποία έχει ως εξής: 

«Παρά τον πόλεμο, ο λαός της Ουκρανίας δεν χάνει την πίστη του στον εαυτό του. 

Ο Ουκρανός στρατιώτης Βολοντίμιρ κάνει πρόταση γάμου στη φίλη του Βικτώρια στην εξέδρα στο Kramatorsk». Ο πόλεμος μπορεί να είναι τόσο ειδυλλιακός! Και οι Ουκρανοί είναι απλά τόσο ανθρώπινοι! Πολύ διαφορετικοί από τους Ρώσσους!

 

Οι μετοχές της Rheinmetall αυξήθηκαν κατά 60%

Το μόνο που λείπει είναι μια φωτογραφία από το καζίνο της Rheinmetall: από το ενσταντανέ όπου οι μέτοχοι λούζονται με σαμπάνια. 

Ο πόλεμος της Ουκρανίας ήταν μόλις μιας εβδομάδας, όταν το μερίδιο της γερμανικής εταιρείας κατασκευής όπλων Rheinmetall είχε ήδη αυξηθεί κατά 60%. 

Από εκεί προχώρησε περισσότερο προς τα πάνω, ένα χρόνο αργότερα η αύξηση ανέρχεται στο 157%. 

Ο συνάδελφος της βιομηχανίας Hensoldt (πρώην Airbus Defence και Space για την τεχνολογία αισθητήρων) σημείωσε επίσης μια παρόμοια ισχυρή αύξηση 138%. 

Οι δύο γερμανοί κατασκευαστές επωφελούνται από το ειδικό ταμείο ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ με το οποίο η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να αναδιαρθρώσει την Bundeswehr (γερμανικός Στρατός) τα επόμενα χρόνια.

 

Καταρρέουν η Deutsche Bank και η Commerzbank

Αλλά δεν τα πάνε όλοι οι μέτοχοι τόσο καλά όσο οι κατασκευαστές όπλων: η Deutsche Bank και η Commerzbank κατέρρευσαν από πάνω από δώδεκα ευρώ στο ψυχολογικό όριο των δέκα ευρώ. Η τιμή της μετοχής της Credit Suisse, μιας από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών με συνολικό ενεργητικό 531,4 δισεκατομμυρίων CHF, είχε μειωθεί προσωρινά έως και 31%. 

Ο πόλεμος γνωρίζει νικητές, αλλά και ηττημένους. Επειδή τελικά κερδίζεται στο πεδίο της μάχης - όχι στο χρηματιστήριο

Όποιος υποθέτει ότι οι Ρώσσοι θα χάσουν τον πόλεμο δεν γνωρίζει ούτε την ιστορία ούτε τη μεγάλη χώρα. Ξέρουν ότι ως χώρα, ως έθνος, αν χάσουν την Ουκρανία, έχουν τελειώσει. 

Και ενώ η Δύση αρέσκεται να πολεμά μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό, οι Ρώσσοι αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Δεν έχασαν ποτέ αυτή τη μάχη, αυτός ο αγώνας κινητοποιεί εντελώς διαφορετικούς πόρους από αυτούς που διαθέτει η Δύση.

 

Παράταση του πολέμου

Όσο οι ρωσικές πρώτες ύλες κινούν την άπληστη φαντασία του χρηματιστηρίου, οι Ρώσσοι δεν θα εγκαταλείψουν το έδαφός τους· δεν έχουν κανένα λόγο να αυτοκτονήσουν. Όποιος στη Δύση δεν επιτρέπει στην απληστία να θολώσει το μυαλό του ξέρει ότι δεν μπορεί να υπολογίζει σε μια νίκη στην Ουκρανία

Και όμως η Δύση συμπεριφέρεται σαν ένας απελπισμένος τζογαδόρος που βάζει όλα τα αυγά του σε ένα καλάθι. 

Αυτή είναι η μόνη εξήγηση για το γεγονός ότι η Πολωνία ενεργεί τώρα ως μαριονέτα των ΗΠΑ και προμηθεύει τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στην Ουκρανία. 

Θα ακολουθήσουν κι άλλα. Οι άνθρωποι στη Δύση γνωρίζουν ότι τα MiG-29 δεν θα κρίνουν έναν πόλεμο. Ακόμη και η ανακοίνωση του καγκελάριου Scholz για περαιτέρω γερμανικές παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία δεν μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο για μια απόφαση. 

Αλλά το παρατείνουν κατά μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες θανάτους.

 

Χρυσή Απόδραση

Όσοι θέλουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και το αβέβαιο χρηματοπιστωτικό σύστημα καταφεύγουν στον χρυσό: Οι κεντρικές τράπεζες αγοράζουν το μέταλλο σαν τρελλοί - από τις αρχές Νοεμβρίου, η τιμή του χρυσού έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 10%. Αυτή η τάση δείχνει επίσης ότι η Δύση εγκαταλείπει τον πόλεμο. Ταυτόχρονα, τον πιέζει ούτως ή άλλως. 

Αυτό πρέπει να σταματήσει. Επί του παρόντος, υπάρχουν μόνο λίγες δυνάμεις στη Γερμανία που θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της ειρήνης. 

Η τελευταία πρωτοβουλία της Sarah Wagenknecht και της Alice Schwarzer έδειξε, παρ' όλες τις ιδεολογικές διαστρεβλώσεις, ότι υπάρχει, το κίνημα ειρήνης. Το φυτό πρέπει να φροντίζεται.

Ο ARD ως κυβερνητικός παράγοντας

Είναι τα μέσα ενημέρωσης που ποδοπατούν το ευαίσθητο φυτό της ειρήνης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το ARD και το MDR, τα οποία προσπαθούν να «διαστρεβλώσουν» τα πράγματα με μια παράνομη ανάκριση των πρώτων υπογραφόντων του «Μανιφέστου για την Ειρήνη», όπως αποκαλείται στην ορολογία των πρακτόρων. 

Στην πραγματικότητα, οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς ενεργούν ως πράκτορες μιας κυβέρνησης που τροφοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία με όπλα προς το συμφέρον των ΗΠΑ προκειμένου να παραταθεί ο θάνατος. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων κατά της υποκίνησης μίσους, ένας καλός τρόπος για να καταγγείλουμε δημόσια την αδίστακτη χειραγώγηση του ARD.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://apolut.net/krieg-macht-sinn/

3 σχόλια:

  1. Sözcü: Τα Ψαρά ανήκουν στη Σμύρνη και είναι υπό ελληνική κατοχή - Τι λέει ο "πατέρας" του δόγματος της "ελληνικής κατοχής"
    https://www.capital.gr/diethni/3705782/sozcu-ta-psara-anikoun-sti-smurni-kai-einai-upo-elliniki-katoxi-ti-leei-o-pateras-tou-dogmatos-tis-ellinikis-katoxis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί έχετε κολλήσει στον Γκέμπελς και δεν λέτε τίποτε για το αρχικάθαρμα του εβραιομπολσεβικισμού τον Ιλια Ερενμπουργκ; Α, ξέχασα, ο Γκέμπελς ήταν με την πλευρά των ηττημένων. Γιατί τόση ρωσολαγνεία; Εχετε φανταστεί την ζωή σας εάν αντι να ζείτε στον καπιταλισμό (με όσα κακά έχει), ζούσατε σε κάποιο άλλο καθεστώς (ακόμα και στο τσαρικό σύστημα); Θα σας άρεσε ο μπολσεβικισμός ή το απάνθρωπο καθεστώς της Κίνας; Ξέρετε την παροιμία "εξω απο τον χορό, πολλά τραγούδια λένε";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς δέν "κόλλησε".
      Λάθος διατύπωση κάνετε μέ τό β' πληθυντικό πρόσωπο.
      Αφού βλέπετε ότι η ανάρτηση έχει πηγή!
      Πηγή!
      Άρα τά όποια δικαιολογημένα, ή μή, παράπονά σας, στήν πηγή, όχι σέ εμάς.
      Άλλως τε, τά επιχειρήματά σας που είναι όντως βάσιμα, θά τά σταθμίσουν οι αναγνώστες.
      Νά είστε πάντα καλά καί ευχαριστούμε.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!