Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ἂν ἡ ἑλβετική Credit Suisse καταρρεύσῃ, θά εἶναι πολύ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ἀπό τήν κατάρρευσι τῆς SVB – Ἡ εὐρωπαϊκή οἰκονομία θά πέσῃ ἀπό ἕναν ΓΚΡΕΜΟ!


(Natural News) Φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός Credit Suisse θα είναι η επόμενη μεγάλη τράπεζα που θα πέσει, οπότε η ευρωπαϊκή οικονομία θα πέσει από έναν γκρεμό (https://www.zerohedge.com/markets/too-big-fail-credit-suisse-domino-effect-far-more-potent-svb), σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και στρατηγικό σύμβουλο του Bloomberg Markets Live, Ven Ram.



Η Ευρώπη θα είναι η πρώτη, που θα αισθανθεί αυτό που ο Ram περιέγραψε δυσοίωνα, ως ανατροπή του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, με αποτέλεσμα οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες να σταματήσουν «τήν σύσφιξη της πολιτικής τους».

«Σε αντίθεση με τη Silicon Valley Bank και την Signature Bank, ο ελβετικός δανειστής ταξινομείται ως συστημικά σημαντικός από το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας των ΗΠΑ - πράγμα που σημαίνει, ότι είναι πολύ μεγάλος για να αποτύχει, καθώς μια κατάρρευση έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει χρηματοπιστωτική κρίση», εξήγησε ο Ram.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήρθαν σε επαφή με τους δανειστές για να ρωτήσουν σχετικά με την οικονομική τους έκθεση στην Credit Suisse. 

Η τράπεζα ανέφερε ότι τα υπό διαχείριση περιουσιακά της στοιχεία είναι σχεδόν 1,3 τρισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα, ή το ισοδύναμο των Ηνωμένων Πολιτειών περίπου 1,4 τρισεκατομμυρίων δολλαρίων. 

Αυτό αντιστοιχεί σχεδόν στο 10% της οικονομίας της ζώνης του ευρώ, ύψους 14,5 τρισεκατομμυρίων.

Αυτή η ανακοίνωση είχε ως αποτέλεσμα την άμεση άνοδο του 1ετούς Sr CDS της Credit Suisse, το οποίο αντιπροσωπεύει το κόστος ασφάλισης του χρέους της τράπεζας έναντι αθέτησης για ένα ακόμη έτος, κατά ρεκόρ 2.728 μονάδων βάσης. Αντίθετα, οι μετοχές της εταιρείας κατρακυλούν σε χαμηλό ρεκόρ, ενώ τα ομόλογά της βυθίστηκαν σε επίπεδα που ο Ram είπε ότι «συνήθως συνδέονται με δυσφορία».

Όλα αυτά συνέβησαν μετά από σχόλια της Εθνικής Τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας, η οποία είναι ο κορυφαίος μέτοχος της Credit Suisse. Η εν λόγω τράπεζα ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να επενδύσει άλλα χρήματα στον ελβετικό δανειστή, ο οποίος βρίσκεται επί του παρόντος στη δίνη μιας περίπλοκης τριετούς αναδιάρθρωσης που αποσκοπεί στην επιστροφή της Credit Suisse στην κερδοφορία. 

(Σχετικά: Φροντίστε να δείτε την προηγούμενη κάλυψή (https://www.naturalnews.com/2023-03-15-financial-death-spiral-svb-first-republic-signature.html) μας σχετικά με την οικονομική «σπείρα θανάτου» που έχει προκληθεί μετά την κατάρρευση του SVB.)

Θα συνεχίσει να εξαπλώνεται η μετάδοση της χρεοκοπίας των τραπεζών;

Πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Federal Reserve εργάζεται υπερωρίες για να κατευνάσει τους φόβους για μια τραπεζική κατάρρευση μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) και πολλών άλλων ως επί το πλείστον «woke» τραπεζών που κατέρρευσαν και κάηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Η Fed παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο πρόγραμμα χρηματοδότησης διάρκειας στο οποίο οι τράπεζες μπορούν να δανειστούν έναντι ομολόγων που μπορεί να έχουν χάσει αξία στα 100 σεντς του δολλαρίου. Αυτό το «backstop», όπως το αποκαλούν, πιθανότατα στοχεύει σε άλλες προβληματικές τράπεζες όπως η SVB που βυθίστηκαν γρήγορα αφού η Fed άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια.

Το πώς όλα αυτά θα επηρεάσουν την ευρωπαϊκή οικονομία μένει να φανεί, ειδικά αφού ο διευθύνων σύμβουλος της UBS Group AG, Ralph Hamers, αρνήθηκε να απαντήσει σε «υποθετικές ερωτήσεις» για τον Ελβετό αντίπαλό της. Αντίθετα, ανέφερε ο Hamers, η UBS «επικεντρώνεται στη δική μας στρατηγική».

Όσον αφορά την Credit Suisse, ο διευθύνων σύμβουλος Ulrich Koerner εκλιπαρεί για υπομονή, υποστηρίζοντας ότι ο δείκτης κεφαλαίου CET1 της τράπεζας 14,1% το τέταρτο τρίμηνο και ο δείκτης κάλυψης ρευστότητας 144%, ο οποίος έκτοτε αυξήθηκε σε περίπου 150% κατά μέσο όρο, θα είναι αρκετός για να διασώσει την τράπεζα από τη βυθιζόμενη άμμο.

«Για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ωστόσο, αυτό που διακυβεύεται εδώ είναι μια οντότητα που έχει πολύ μεγαλύτερη επίδραση ντόμινο στην ικανότητά της να βλάψει το συναίσθημα από ό, τι η Silicon Valley Bank και η Signature Bank μαζί», δήλωσε ο Ram.

Στα σχόλια, κάποιος έγραψε την ακόλουθη αναλογία για να περιγράψει πώς όλη αυτή η τραπεζική συμφορά τον κάνει να αισθάνεται:

«Ξέρετε αυτό το περίεργο συναίσθημα που έχετε στο στομάχι σας καθώς το τραινάκι του λούνα παρκ κορυφώνεται τον πρώτο λόφο και αρχίζει να πέφτει κάτω από την άλλη πλευρά; Μόλις ένοιωσα αυτό».

Η διεφθαρμένη παγκοσμιοποιητική τραπεζική αυτοκρατορία καταρρέει. Για να ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις, επισκεφτείτε τον ιστότοπο Collapse.news.

Οι πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:

ZeroHedge.com

NaturalNews.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: Μαριγὼ Ζαραφοπούλα

https://www.naturalnews.com/2023-03-16-credit-suisse-implodes-european-economy-fall-cliff.html

 

2 σχόλια:

  1. Θα γίνει ένα ΤΙΝΑΓΜΑ, Θα ΑΔΕΙΑΣΕΙ η Πατρίδα μας και θα μείνουν μόνο οι ΈΛΛΗΝΕΣ…
    https://www.youtube.com/watch?v=GBQean2B6l0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο επικεφαλής των διεθνών πωλήσεων της Credit Suisse, μερικές φόρες νομίζει ότι είναι… γυναίκα και την λένε “Pippa”! Και διαχειρίζεται δισεκατομμύρια!

    https://attikanea.info/%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-cr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!