Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ : Ανακοίνωση FDA: Ανακαλούνται οφθαλμικές ΣΤΑΓΟΝΕΣ, γιά υ π ε ρ β ο λ ι κ ή ΜΟΛΥΝΣΗ, που θά μπορούσε νά «οδηγήσει σέ Τ Υ Φ Λ Ω Σ Η»!!!!!

 


https://www.theepochtimes.com/health/fda-notice-eye-drops-recalled-over-contamination-that-could-result-in-blindness_5102997.html?utm_source=morningbriefnoe&src_src=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2023-03-07&src_cmp=mb-2023-03-07&utm_medium=email&est=M15%2BNFwpfNkY1lwM5nAxoKbpKL18gaNKezyzwGxAmb2KLYOWw7%2FBXvejNYc%3D

 

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξέδωσε ανακοίνωση, ότι περισσότερες οφθαλμικές σταγόνες ανακαλούνται παγκοσμίως λόγω πιθανής βακτηριακής μόλυνσης.



Η Pharmedica USA LLC ανακαλεί εθελοντικά δύο παρτίδες του Καθαρά Καταπραϋντικού, 15% MSM Drops λόγω προβλήματος αποστείρωσης, σύμφωνα με την προειδοποιητική ειδοποίηση που δημοσιεύτηκε (https://www.fda.gov/safety/recalls-market-withdrawals-safety-alerts/pharmedica-usa-llc-issues-voluntary-worldwide-recall-purely-soothing-15-msm-drops-due-non-sterility) από το FDA. 

Το μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο, ή MSM, βρίσκεται σε μια σειρά από συμπληρώματα και είναι κράχτης ως θεραπεία για μια σειρά από θέματα υγείας.

«Η χρήση μολυσμένων οφθαλμικών σταγόνων μπορεί να οδηγήσει στον κίνδυνο λοιμώξεων των ματιών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τύφλωση», αναφέρει η ανακοίνωση της 3ης Μαρτίου. 

"Η Pharmedica USA LLC συμβουλεύει τους πελάτες να σταματήσουν αμέσως να χρησιμοποιούν το προϊόν και να το επιστρέψουν στον τόπο αγοράς. 

Οι χονδρέμποροι και οι λιανοπωλητές θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως τη διανομή / επιστροφή στην Pharmedica USA LLC ή να επιβεβαιώσουν ότι το προϊόν έχει απορριφθεί με κατάλληλη επαλήθευση.

Η εταιρεία ανέφερε στην ανακοίνωση ότι δεν έχει λάβει αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών ή ασθενειών που συνδέονται με τις οφθαλμικές σταγόνες, οι οποίες διανεμήθηκαν και πωλήθηκαν παγκοσμίως μέσω «ηλεκτρονικού εμπορίου και εμπορικών εκθέσεων» όπως το Amazon Marketplace.

«Η οφθαλμική σταγόνα χρησιμοποιείται ως αντιφλεγμονώδες με στόχο να βοηθήσει με συμπτώματα οφθαλμικού ερεθισμού ή / και πρηξίματος και συσκευάζεται σε λευκές, κυλινδρικές φιάλες HDPE», ανέφερε.

Μία παρτίδα των ανακαλούμενων οφθαλμικών σταγόνων έχει αριθμό παρτίδας 2203PS01, περιέχεται σε φιάλες 1 ουγκιά και έχει UPC 7 31034 91379 9. Το άλλο ανακληθέν προϊόν έχει αριθμό παρτίδας 1808051, διατίθεται σε φιάλες μισής ουγγιάς και έχει UPC 7 31034 91382 9. 

Και οι δύο έχουν καπάκια σταγονόμετρου και λευκά καπάκια.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από αρκετές ανακλήσεις και προειδοποιήσεις για την υγεία λόγω δυνητικά μολυσμένων οφθαλμικών σταγόνων τους τελευταίους μήνες.

Η Apotex Corp. δήλωσε την 1η Μαρτίου ότι ξεκίνησε μια εθελοντική ανάκληση για ορισμένες παρτίδες τρυγικού διαλύματος brimonidine "από μεγάλη προσοχή λόγω ρωγμών που έχουν αναπτυχθεί σε ορισμένα από τα καπάκια των μονάδων". 

Τα προβληματικά καπάκια θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη στειρότητα του προϊόντος και να αυξήσουν τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών, σύμφωνα με ανακοίνωση του FDA που δημοσιεύτηκε.

Τον Φεβρουάριο, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και η FDA είπαν στους (https://www.theepochtimes.com/health/cdc-issues-warning-to-stop-using-eye-drops-after-1-death-dozens-of-infections-reported_5029085.html)καταναλωτές και τους ιατρικούς παρόχους να μην χρησιμοποιούν ή να αγοράζουν την αλοιφή ματιών της Delsam Pharma ή τα προϊόντα τεχνητών δακρύων της EzriCare και της Delsam Pharma έναντι πιθανών ρύπων.

«Η FDA συνέστησε στην Global Pharma να ανακαλέσει την Αλοιφή Ματιών της Delsam Pharma (Delsam Pharma’s Artificial Eye Ointment)και η εταιρεία συμφώνησε να ξεκινήσει μια ανάκληση», ανέφερε μια ενημερωμένη δήλωση από τον FDA, που εκδόθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου. 

Η ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων είπε επίσης ότι «προειδοποιεί επίσης τώρα τους καταναλωτές και τους επαγγελματίες υγείας να μην αγοράζουν ή να χρησιμοποιούν την αλοιφή ματιών της Delsam Pharma λόγω πιθανής βακτηριακής μόλυνσης».

«Η χρήση μολυσμένων τεχνητών δακρύων αυξάνει τον κίνδυνο λοιμώξεων των ματιών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τύφλωση ή θάνατο», δήλωσε ο FDA νωρίτερα τον Φεβρουάριο. 

«Οι ασθενείς που έχουν σημεία ή συμπτώματα λοίμωξης των ματιών θα πρέπει να μιλήσουν με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ή να αναζητήσουν αμέσως ιατρική περίθαλψη».

Σύμφωνα με (https://www.cdc.gov/hai/outbreaks/crpa-artificial-tears.html) μια προειδοποίηση υγείας του CDC που εκδόθηκε την 1η Μαρτίου, περίπου 61 άνθρωποι έχουν μολυνθεί με ένα ανθεκτικό στα φάρμακα στέλεχος των βακτηρίων Pseudomonas aeruginosa σε περίπου δώδεκα πολιτείες των ΗΠΑ. 

Έχουν εντοπιστεί κρούσματα στην Καλιφόρνια, το Κολοράντο, το Κονέκτικατ, τη Φλόριντα, το Ιλινόις, το Νιου Τζέρσεϊ, το Νέο Μεξικό, τη Νέα Υόρκη, τη Νεβάδα, το Τέξας, τη Γιούτα και την Ουάσινγκτον.

«Αυτά τα δείγματα συλλέχθηκαν τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς ασθενείς», ανέφερε το CDC. 

«Τα αποτελέσματα των ασθενών περιλαμβάνουν μόνιμη απώλεια όρασης που προκύπτει από οφθαλμική λοίμωξη, νοσηλεία και θάνατο ενός ασθενούς με λοίμωξη της κυκλοφορίας του αίματος». Πρόσθεσε ότι ένα άτομο έχει πεθάνει και έχουν υπάρξει τουλάχιστον οκτώ αναφορές απώλειας όρασης.

Τα βακτήρια, που βρίσκονται συνήθως στο έδαφος και το νερό, ενέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν αναπνευστήρες ή καθετήρες ή μεταξύ εκείνων με τραύματα από εγκαύματα ή χειρουργική επέμβαση, αναφέρει (https://www.cdc.gov/hai/organisms/pseudomonas.html) ο οργανισμός. Τα συμπτώματα ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με τον τύπο της λοίμωξης.

Η πλειοψηφία των ασθενών είπε στο CDC ότι χρησιμοποίησαν τεχνητά δάκρυα, σημειώνοντας περισσότερες από 10 διαφορετικές μάρκες. Αλλά οι εργαστηριακές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από το CDC διαπίστωσαν την παρουσία των βακτηρίων Pseudomonas aeruginosa σε ορισμένα μπουκάλια EzriCare από πολλές παρτίδες.

Σε απάντηση, η EzriCare είπε ότι δεν είχε «κανένα ρόλο στη σύνθεση» ή την παρασκευή των οφθαλμικών σταγόνων, σύμφωνα με δήλωση του Φεβρουαρίου.

«Από σήμερα, δεν γνωρίζουμε καμμία δοκιμή που να συνδέει οριστικά την επιδημία Pseudomonas aeruginosa με τα τεχνητά δάκρυα EzriCare», πρόσθεσε (https://www.theepochtimes.com/health/after-recall-should-americans-be-worried-about-infection-from-eye-drops_5032781.html) η δήλωση. 

«Παρόλα αυτά, λάβαμε αμέσως μέτρα για να σταματήσουμε οποιαδήποτε περαιτέρω διανομή ή πώληση τεχνητών δακρύων EzriCare. 

Στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, επικοινωνούμε με τους πελάτες για να τους συμβουλεύσουμε να μην συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το προϊόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!