Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τά εντάλματα «G e o f e n c e», απειλούν τό ΑΠΟΡΡΗΤΟ κάθε χρήστου τηλεφώνου!....

 



https://realclearwire.com/articles/2023/03/06/geofence_warrants_threaten_every_phone_users_privacy_885359.html

Εάν κατά λάθος και εν αγνοία σας περάσετε από μια σκηνή εγκλήματος με το κινητό τηλέφωνο στο χέρι, μπορεί να πιαστείτε σκόπιμα σε ένα αστυνομικό δίχτυ "geofence" το οποίο βρίσκει όλους τους ανθρώπους σε ακτίνα από την εγκληματική πράξη. 

Με το κοσκίνισμα των δεδομένων, οι «ύποπτοι» θα εντοπιστούν και θα στοχοποιηθούν για έρευνα. 



Αυτή η πρακτική αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της Τέταρτης Τροπολογίας, αλλά είναι χαρακτηριστική του τεχνοκρατικού τρόπου λειτουργίας. 

Την τελευταία φορά που το τηλέφωνό σας σάς ζήτησε να επιτρέψετε σε αυτήν ή εκείνη την εφαρμογή πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας, μπορεί να είχατε κάποιο φόβο σχετικά με το πόσα γνωρίζει η Apple ή η Google για εσάς. 

Μπορεί να έχετε ανησυχίες για το τι μπορεί να προκύψει από αυτό ή να διαβάσετε για τη χρήση (https://nypost.com/2022/12/02/china-tracking-protestors-through-cell-phones-report/) των δεδομένων από την Κίνα για την παρακολούθηση διαδηλωτών κατά του lockdown. 

Αυτό που πιθανότατα ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΤΕ είναι, ότι η Google έχει ήδη αναζητήσει τα δεδομένα σας για λογαριασμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να δει αν συμμετείχατεστις 6 Ιανουαρίου.

Αλλά τον περασμένο μήνα, το ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον εξέδωσε γνωμοδότηση (https://ecf.dcd.uscourts.gov/cgi-bin/show_public_doc?2021cr0687-79) για την υπόθεση ενός από τους πολλούς κατηγορούμενους που κατηγορείται για τα γεγονότα του Καπιτωλίου μετά τις εκλογές του 2020.

Και με αυτό, ο δικαστής Rudolph Contreras έγινε ο πρώτος ομοσπονδιακός περιφερειακός δικαστής που ενέκρινε ένα ένταλμα "Geofence", εγκρίνοντας μια πρόσφατη καινοτομία της αστυνομίας: την αναζήτηση του ιστορικού κινητού τηλεφώνου κάθε Αμερικανού (!), για να ελέγξει ΠΟΙΟΣ ΕΤΥΧΕ να βρίσκεται στην περιοχή κάποιου πιθανού εγκλήματος.

Το "Geofence" σε αυτό το πλαίσιο αναφέρεται σε δεδομένα τοποθεσίας κινητού τηλεφώνου, που συλλέγονται από την Google από χρήστες του λειτουργικού της συστήματος Android, καθώς και χρήστες iPhone που χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως οι Χάρτες Google. 

Η παρακολούθηση τοποθεσίας μπορεί να απενεργοποιηθεί, αλλά οι περισσότεροι χρήστες το επιτρέπουν για την ευκολία λήψης οδηγιών, παρακολούθησης του καθημερινού τζόκινγκ τους ή εύρεσης του πλησιέστερου Chipotle. 

Το ένταλμα της κυβέρνησης απαιτούσε ιστορικό τοποθεσίας για κάθε κάτοχο λογαριασμού Google εντός ενός εύρους γεωγραφικού μήκους και γεωγραφικού πλάτους που αντιστοιχεί περίπου στο κτίριο του Καπιτωλίου το απόγευμα της 6ης Ιανουαρίου 2021, μαζί με παρόμοια δεδομένα από εκείνο το πρωί και το βράδυ (για να φιλτράρει το προσωπικό του Hill και τους φρουρούς ασφαλείας).

Δεν είναι σαφές ότι αυτές οι πληροφορίες ήταν καν απαραίτητες

Αυτός ο κατηγορούμενος συνελήφθη μέσα στο κτίριο εκείνη την ημέρα, κρατώντας μαχαίρια και σπρέϋ πιπεριού και χαρακτηριστικά σε διάφορες κάμερες ασφαλείας - το πού βρίσκεται δεν αμφισβητείται. 

Πολλοί από τους ομοϊδεάτες του ήταν αρκετά προσεκτικοί για να μεταδώσουν ζωντανά τα καμώματά τους. 

Ενώ ο εντοπισμός όλων των συμμετεχόντων σε αυτό είναι ανέφικτος, οι εισαγγελείς βρήκαν κατηγορούμενους, ή αποδεικτικά στοιχεία εναντίον τους. 

Ωστόσο, η κυβέρνηση αποφάσισε να καταφύγει σε ένα επίπεδο μαζικής παρακολούθησης χωρίς προηγούμενο στην ιστορία, ή στο ποινικό δίκαιο! 

Αυτός είναι μόνο ο δεύτερος ομοσπονδιακός περιφερειακός δικαστής που αποφαίνεται για ένα τέτοιο ένταλμα και ο πρώτος, στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια, το έκρινε «άκυρο λόγω έλλειψης συγκεκριμένης πιθανής αιτίας» (αν και ο δικαστής αρνήθηκε να αποκρύψει τα αποδεικτικά στοιχεία με βάση άλλα κενά της Τέταρτης Τροπολογίας που δημιουργήθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο).

Αυτή η συγκεκριμένη απαίτηση προέρχεται από την ίδια την Τέταρτη Τροπολογία, η οποία απαιτεί κάθε ένταλμα να «περιγράφει ιδιαίτερα τον τόπο που πρέπει να ερευνηθεί και τα πρόσωπα ή τα πράγματα που πρέπει να κατασχεθούν». 

Αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα, το ένταλμα (https://www.nytimes.com/interactive/2022/08/12/us/politics/trump-search-warrant-document.html) που εκδόθηκε πέρυσι για την κατοικία του πρώην προέδρου Τραμπ στη Φλόριντα δεν έλεγε απλώς «έρευνα στην οικία», αλλά περιέγραφε λεπτομερώς συγκεκριμένα δωμάτια που έπρεπε να ερευνηθούν για συγκεκριμένα πράγματα (κουτιά εγγράφων). 

Οι αστυνομικοί δεν μπορούν - ή τουλάχιστον δεν πρέπει - να ανακατέψουν το συρτάρι των εσωρούχων σας με βάση μια πληροφορία ότι κρύβετε κοκαΐνη στο υπόγειό σας.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς ένα ένταλμα Geofence θα μπορούσε ποτέ να εξειδικευτεί με την έννοια που υποτίθεται ότι απαιτεί η Τέταρτη Τροπολογία. 

Παραδοσιακά, η κυβέρνηση εντόπιζε μια λίστα υπόπτων και στη συνέχεια ζητούσε από την τηλεφωνική εταιρεία αρχεία ειδικά για αυτούς. 

Το Geofencing αντιστρέφει τη σειρά των επιχειρήσεων: Τώρα η κυβέρνηση απαιτεί τα δεδομένα όλων και αποφασίζει μόνο ποιος από εμάς είναι ένοχος ή αθώος αφού εισέβαλε στην ιδιωτική ζωή και των δύο. 

Για να βρείτε τα τηλέφωνα εντός του Geofence, η Google πρέπει να αναζητήσει ολόκληρο το αποθετήριο της - εάν έχετε λογαριασμό google, θα ερευνηθείτε μαζί με τους δράστες.

(περισσότερα στο άρθρο)


1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΟΥΤΑΡΑ....ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΟΥ
    ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ...
    ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΤ#ΟΥΡΙΣΕΙΣ......
    ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ,ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ.
    ΘΑ ΜΑΣΑΓΑ, ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ............

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!