Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Iρλανδή Ευρωβουλευτής, σέ πολεμοκάπηλους – «Σας σιχαίνομαι!» / ΔΕΙΤΕ την στό ΒΙΝΤΕΟ τί λέει!

 Η Δύση στέλνει όπλα απεμπλουτισμένου ΟΥΡΑΝΙΟΥ στην Ουκρανία!

του Colin Todhunter

Global Research, 22 Μαρτίου 2023

***

Όσοι παρακολουθούν τα γεγονότα στην Ουκρανία θα γνωρίζουν την αιματοχυσία και την καταστροφή που λαμβάνει χώρα σε αυτήν τη χώρα, ειδικά αν ψάξουν πέρα από τις αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αυτό δεν δικαιολογεί τις βάναυσες στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσσίας, αλλά ήταν μια σύγκρουση που θα μπορούσε να αποφευχθεί πλήρως και σχεδιάστηκε σε μεγάλο βαθμό στην Ουάσιγκτον (https://blogs.lse.ac.uk/europpblog/2022/03/30/why-the-us-and-nato-have-long-wanted-russia-to-attack-ukraine/) από μια κλίκα νεοσυντηρητικών που ήταν υπεύθυνοι για την ανάφλεξη καταστάσεων που οδήγησαν σε εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια θανάτους αυτόν τον αιώνα, από τη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ έως το Αφγανιστάν και πέρα από αυτό, εκτός από τον εκτοπισμό πολλών άλλων.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να στέλνουν όπλα και εξοπλισμό στην Ουκρανία, διογκώνοντας τα ταμεία κατασκευαστών όπλων όπως η Raytheon (https://www.defensenews.com/land/2022/12/01/raytheon-wins-12-billion-surface-to-air-missile-order-for-ukraine/). Το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε τώρα να στείλει όπλα που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο, προκαλώντας μια σθεναρή απάντηση από τη Ρωσσία.

Ο Ρώσσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση και ραδιοφωνία (VGTRK) ότι η προμήθεια απεμπλουτισμένου ουρανίου του Ηνωμένου Βασιλείου παραβιάζει το διεθνές δίκαιο (https://breakingthenews.net/Article/Lavrov:-UK's-depleted-uranium-supply-violates-int'l-law/59680778).

Ο Λαβρόφ δήλωσε τα εξής:

«Αυτοί [το Ηνωμένο Βασίλειο] έχουν ήδη χάσει τον προσανατολισμό τους όσον αφορά τις ενέργειές τους και τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι ενέργειες υπονομεύουν τη στρατηγική σταθερότητα σε όλο τον κόσμο».

Πρόσθεσε ότι αυτό θα «τελειώσει άσχημα» για το Λονδίνο.

Στον λογαριασμό της στο Telegram, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα εξήγησε:

«Αυτά τα κελύφη όχι μόνο σκοτώνουν αλλά μολύνουν το περιβάλλον και προκαλούν καρκίνο σε ανθρώπους που ζουν σε αυτά τα εδάφη».

Είναι σαφές ότι –και είναι σαφές εδώ και πολύ καιρό– ότι εκείνοι που δημιουργούν πολιτική δεν ενδιαφέρονται για τους απλούς ανθρώπους που θεωρούνται αναλώσιμοι στον πόθο για εξουσία, κέρδος και γεωπολιτικό κέρδος.

Σχετικά λίγοι πολιτικοί έχουν ορθώσει το ανάστημά τους για να αμφισβητήσουν το επίσημο αφήγημα για την Ουκρανία, πόσο μάλλον να καταγγείλουν τους υπεύθυνους που ρίχνουν λάδι στην φωτιά που κινδυνεύει να κλιμακωθεί εκτός ελέγχου. Η ευρωβουλευτής Clare Daly υπήρξε μία πολιτικός (μαζί με τον συνάδελφό της ευρωβουλευτή Mick Wallace) που ήταν ατρόμητη στην απάντησή της στα γεγονότα, όχι μόνο σχετικά με την Ουκρανία αλλά και σχετικά με τους επιθετικούς πολέμους των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο στην τελικά καταδικασμένη προσπάθεια της χώρας να διατηρήσει την παγκόσμια ηγεμονία.


Αξίζει να ακούσετε την πρόσφατη σύντομη, αλλά δυνατή ομιλία της (με απομαγνητοφώνηση), που εκφωνήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 15 Μαρτίου και παρουσιάζεται κατωτέρω.

 

ίντεο: 

https://youtu.be/IhS_7tVv_XQ)

 

«Ακούγοντας όλες αυτές τις μαζορέτες εδώ μέσα, ασφαλής και προστατευμένες χιλιάδες μίλια μακριά από την πρώτη γραμμή, νομίζω ότι θα ήταν μια χρήσιμη άσκηση για εμάς να θυμηθούμε τι βιώνουν οι απλοί Ουκρανοί.

«Ο Economist κάνει λόγο για αναγκαστική στρατολόγηση σε όλη τη χώρα. Συντάκτες χωρίς εμπειρία ή εκπαίδευση στέλνονται στο μέτωπο σε αυτό που ένας υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου αποκαλεί επίπεδα φθοράς του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. 

Οι αριθμοί των θυμάτων είναι μυστικοί, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εκτιμήσεις για περίπου 120.000 (νεκρούς). Διοικητές τάγματος λένε στην Washington Post για νεοσύλλεκτους που εγκαταλείπουν θέσεις μαζικά. Το Politico αναφέρει καταστολή των λιποτακτών.

«Πρόκειται για ανθρώπινα όντα και υπάρχει μια επαίσχυντη έλλειψη ενσυναίσθησης για τους απλούς ανθρώπους στην πολεμική ρητορική εδώ μέσα. Η συζήτηση αφορά τη διατήρηση της ροής των όπλων για να συνεχιστεί ο πόλεμος. 

Η Ουκρανία καίγεται μέσα από μια γενιά ανθρώπων.

Γιοι, σύζυγοι, αδέλφια που δεν μπορούν ποτέ να αντικατασταθούν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστον.

«Και είναι αρρωστημένο να βλέπεις στρατηγούς που κάθονται εδώ μέσα και που θα στείλουν αυτούς τους άνδρες στον θάνατο. Με αρρωσταίνετε!!

«Χρειαζόμαστε ειρήνη. Χρειαζόμαστε διάλογο, όσο δυσάρεστος κι αν είναι αυτός».

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στα κουμπιά κοινής χρήσης πάνω ή κάτω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι τηλεγράφων μας. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.

Ο διάσημος συγγραφέας Colin Todhunter ειδικεύεται στην ανάπτυξη, τα τρόφιμα και τη γεωργία. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ερευνών για την Παγκοσμιοποίηση (CRG) στο Μόντρεαλ.

Η επιλεγμένη εικόνα είναι από Κurt Nimmo

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.globalresearch.ca/west-sends-depleted-uranian-weapons-ukraine-mep-warmongers-you-make-me-sick/5812953

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!