Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ & ΥΠΕΡΟΧΟ! - Αφ΄ότου υιοθέτησαν δύο αδελφάκια, ένα ζευγάρι γεννά ένα όμορφο μωρό με σύνδρομο Down - «Μου αρέσει να είμαι η μαμά τους!»

 


ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝA MASON 18 ΜΑΡΤΊΟΥ 2023

Ο Tomas και η Kirstin Czernek, που είναι ζευγάρι από το κολλέγιο και ζουν στην κεντρική Φλόριντα, άρχισαν να σκέφτονται να ξεκινήσουν μια οικογένεια μέσω υιοθεσίας μετά από 10 χρόνια γάμου.


Με καταγωγή από την Τσεχική Δημοκρατία, ο Tomas, 34 ετών, κατέχει χρηματοοικονομική χρηματιστηριακή, ενώ η Kirstin, 36 ετών, από το Νιου Τζέρσεϋ, είναι δημιουργός περιεχομένου κοινωνικών μέσων. 

Αφού και οι δύο μετακόμισαν στη Φλόριντα για σπουδές, γνωρίστηκαν το πρώτο έτος και σύντομα η φιλία τους άνθισε σε αγάπη.

Μόλις λίγους μήνες μετά, αρραβωνιάστηκαν και ένα χρόνο αργότερα, το 2009, παντρεύτηκαν. Μετά από ένα μακρύ ταξείδι υιοθεσίας και μια βιολογική γέννηση, είναι τώρα περήφανοι γονείς της Mia, 7 ετών, του Kai, 5 ετών και της Aria, 3 ετών. 

Και οι Czernek δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι για την πολύτιμη και ευτυχισμένη οικογένειά τους.

 

Υιοθετώντας δύο αδελφάκια

Το ζευγάρι ήταν πάντα παθιασμένο με την υιοθεσία, ακόμη όταν έβγαιναν ραντεβού μιλούσαν για αυτό, αλλά δεν ήταν ο ευκολότερος ή πιο απλός δρόμος.

«Πάντα σχεδιάζαμε να κάνουμε πρώτα μερικά βιολογικά παιδιά και στη συνέχεια ενδεχομένως να υιοθετήσουμε», δήλωσε η Kirstin στους Epoch Times. 

«Αλλά όσο περισσότερο προσευχόμασταν για αυτό, τόσο περισσότερο νοιώθαμε ότι το να ξεκινήσουμε την οικογένειά μας μέσω υιοθεσίας θα ήταν εκπληκτικό».

Ο Tomas είχε κάνει πρακτική άσκηση σε ένα τοπικό κέντρο αναδοχής και γνώριζε καλά την ανάγκη για ασφαλή σπίτια. 

Έτσι, αυτός και η σύζυγός του σχεδίαζαν να υιοθετήσουν από ανάδοχες οικογένειες και υποβλήθηκαν σε μαθήματα υιοθεσίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας. 

Ήταν ανοιχτοί να υιοθετήσουν αδελφάκια όταν έλαβαν επίσης ένα τηλεφώνημα για τη Mia. Δέχθηκαν πρόθυμα τη Mia με τον όρο να υιοθετήσουν και το μωρό που κυοφορούσε η βιολογική της μαμά.

«Προσευχηθήκαμε γι' αυτό και νοιώσαμε ειρηνημένοι να προχωρήσουμε μπροστά», είπε η Kirstin.

Η συνάντηση με τη Mia για πρώτη φορά ήταν «η πιο όμορφη στιγμή», είπε η Kirstin. 

«Μπήκα μέσα και είδα ένα μικροσκοπικό κορίτσι με γιγαντιαία καστανά μάτια και αμέσως ερωτεύτηκα. Ήταν ντροπαλή και τόσο γλυκιά. 

Συνδέθηκε πολύ γρήγορα μαζί μου και πραγματικά με εμπιστεύτηκε. Ήταν πραγματικά μια από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου».

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Tomas και η Kirstin έλαβαν ένα τηλεφώνημα για να πουν ότι ο μικρός αδελφός της Mia είχε γεννηθεί νωρίς - και η οικογένειά τους ήταν σχεδόν πλήρης.

Η υιοθεσία της Mia οριστικοποιήθηκε αμέσως μόλις έγινε δύο ετών, σε μια μέρα γεμάτη αγάπη, στενούς φίλους και οικογένεια, καθώς ο δικαστής δήλωσε στους Czernek την μόνιμη οικογένειά της. 

Η υιοθεσία του μικρούλη Kai οριστικοποιήθηκε όταν ήταν εννέα μηνών σε μια άλλη εξαιρετικά συναισθηματική μέρα.

«Οι μέρες υιοθεσίας είναι τόσο περίπλοκες», είπε η Kirstin, «επειδή είναι γεμάτες με τόση χαρά και ελπίδα αλλά και απώλεια και καταστροφή και εργαζόμαστε σκληρά για να αναγνωρίσουμε και τα δύο. Γιορτάζουμε κάθε μία από τις ημέρες υιοθεσίας τους κάθε χρόνο και είναι πολύ ξεχωριστό για όλους μας».

Καλωσορίζοντας ένα μωρό με σύνδρομο Down

Η ζωή ως μητέρα δύο παιδιών κάτω των δύο ετών ήταν ένας ανεμοστρόβιλος, αλλά η Kirstin το απόλαυσε όλο αυτό. Όταν ο Kai ήταν σχεδόν ενός έτους, ο Tomas έφερε την ιδέα ενός άλλου μωρού. 

Αν και δεν ήταν απολύτως σίγουρη, η Kirstin ήταν ανοιχτή στην προσπάθεια και ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος στην κόρη της Aria μέσα σε ένα μήνα. Η είδηση της διάγνωσης του μωρού χρειάστηκε λίγο χρόνο για να την επεξεργαστεί η Kirstin.

«Θρήνησα για το παιδί που νόμιζα ότι θα αποκτήσω, ενώ προετοίμαζα την καρδιά μου για αυτό το νέο», είπε.

Βυθίζοντας τον εαυτό της στο να μάθει όσα περισσότερα για το σύνδρομο Down μπορούσε, η Kirstin λέει ότι όσο περισσότερο μάθαινε, τόσο πιο ενθουσιασμένη ένοιωθε που θα συναντούσε τη νέα άφιξη. 

«Ο Tomas ήταν καταπληκτικός με τη διάγνωσή της αμέσως», είπε. «Μου είπε ότι διάβασε ότι "οι οικογένειες με ένα παιδί με σύνδρομο Down είναι πιο ευτυχισμένες" και αυτή ήταν πραγματικά η άποψή του όλη την ώρα - αποδεικνύεται ότι είχε τόσο δίκιο!»

Τη στιγμή που η Kirstin κράτησε την Aria για πρώτη φορά μετά τον τοκετό, η μητέρα κοίταξε τα «αμυγδαλωτά όμορφα μάτια» του μωρού της και ήξερε ότι ήταν πάντα γραφτό να γίνει το παιδί της.

«Ήταν το πιο εκπληκτικό συναίσθημα στον κόσμο», είπε. «Ερωτεύτηκα αμέσως και συνέχισα να ερωτεύομαι όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός. 

Είναι πραγματικά μια απερίγραπτη αγάπη. Υπάρχει μαγεία στη διάγνωση του συνδρόμου Down και κάθε γονέας ενός παιδιού με σύνδρομο Down γνωρίζει ακριβώς για τι πράγμα μιλάω. Είναι ένας ιδιαίτερος τύπος αγάπης που λαμβάνεις από αυτά τα παιδιά».

Προτού η νεαρή οικογένεια μπορέσει πραγματικά να αρχίσει να εγκλιματίζεται στην κανονική ζωή, όμως, υπήρχαν αρκετοί μήνες επισκέψεων στο νοσοκομείο. 

Αν και γεννήθηκε δυνατή και υγιής, η Aria είχε διαγνωστεί με συγγενή καρδιακή ανεπάρκεια όταν η Kirstin ήταν έγκυος.

Στους τέσσερις μήνες, το μωρό υπέστη ενεργή καρδιακή ανεπάρκεια, αλλά, λόγω της υπερβολικής εργασίας της καρδιάς του, δεν ζύγιζε ακόμα αρκετά για να υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. 

Ακολούθησαν μήνες συνεχούς φροντίδας και επιπλέον προφυλάξεων, μέχρι που σε ηλικία οκτώ μηνών, η Aria μπορούσε να αντιμετωπίσει τη ζωτική διαδικασία για να «μπαλώσει τις τρύπες στην καρδιά της».

«Από τότε, ευδοκιμεί!», είπε η μαμά της. «Τα πάει τόσο καλά τώρα και είμαστε τόσο ευγνώμονες για την υγεία της. Είναι ειλικρινά η μεγαλύτερη ευλογία».

«Λατρεύω να είμαι η μαμά τους»

Πολύ κοντά στην ηλικία –με διαφορά περίπου 18 μηνών το καθένα– τα τρία παιδιά του Czernek είναι αχώριστα.

Η Mia, την οποία η Kirstin περιγράφει ως «πολύ ανταγωνιστική, πολύ συμπονετική, με χρυσή καρδιά» είναι η μεγάλη αδελφή που φροντίζει και προστατεύει. Ο Kai, ο «μικρός μηχανικός» τους, είναι ένας ευγενικός αδελφός που είναι πάντα πρόθυμος να παίξει με τις αδελφές του. Και η Aria, λέει η Kirstin, «κοιτάζει πραγματικά τη Mia και τον Kai και νομίζει ότι είναι απλώς τα πιο εκπληκτικά παιδιά στον κόσμο».

Είναι σαφές ότι η Kirstin και ο Tomas υπεραγαπούν τα παιδιά τους και βρίσκουν μεγάλη διασκέδαση και χαρά στο ρόλο τους ως γονείς. Όχι μόνο ξεπέρασαν αλλά αγκάλιασαν τις προκλήσεις και τα διδάγματα που τις συνοδεύουν.

«Η ζωή μπορεί να είναι εξουθενωτική μερικές φορές, ειδικά προσπαθώντας να βεβαιωθώ ότι ικανοποιώ τις ανάγκες όλων με τον τρόπο που το χρειάζονται συνεχώς, αλλά αξίζει τον κόπο!», λέει η Kirstin, η οποία επίσης γνωρίζει τώρα «πόσο ικανά και εκπληκτικά» είναι τα άτομα με σύνδρομο Down.

«Πραγματικά, ο ουρανός είναι το όριο. Η Aria με έχει διδάξει τόσα πολλά στα τρία μικρά χρόνια της ζωής της, που δεν θα είμαι ποτέ η ίδια. Τα μάτια μου έχουν ανοίξει στην ομορφιά σε αγαπημένους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από μένα.

«Είναι τόσο διασκεδαστικό. Λατρεύω να είμαι η μαμά τους!»

Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.com και συνεχίστε να λαμβάνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης με την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στη διεύθυνση: https://www.theepochtimes.com/newsletter

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!