Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ αγωγού 'NORD STREAM': Οι αρχές της Δανίας, καλούν τήν ρωσική εταιρεία, που εκμεταλλεύεται τον 'Nord Stream 2', νά παρακολουθήση τήν ΑΝΑΚΤΗΣΗ ενός ΑΓΝΩΣΤΟΥ αντικειμένου, που βρίσκεται κοντά στόν μοναδικό άθικτο αγωγό!....

 

NORD STREAM UPDATE: 

Danish authorities invite the Russian company that operates 'Nord Stream 2', to observe the recovery of an unidentified object resting near the sole intact pipe...



Από το Reuters (https://www.reuters.com/world/europe/denmark-invites-nord-stream-operator-help-salvage-unidentified-object-2023-03-23/):

Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές της Δανίας δήλωσαν ότι ένα σωληνωτό αντικείμενο, που προεξέχει περίπου 40 εκατοστά (16 ίντσες) από τον βυθό και έχει διάμετρο 10 εκατοστά, είχε βρεθεί κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του τελευταίου εναπομείναντος άθικτου αγωγού από τον ελβετικό φορέα εκμετάλλευσης Nord Stream 2 AG.


«Με σκοπό να διευκρινιστεί περαιτέρω η φύση του αντικειμένου, οι δανικές αρχές αποφάσισαν να διασώσουν το αντικείμενο με τη βοήθεια της Δανικής Άμυνας», ανέφερε η Υπηρεσία Ενέργειας της χώρας σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.

«Η Υπηρεσία Ενέργειας της Δανίας κάλεσε σε αυτό το πλαίσιο τον ιδιοκτήτη του αγωγού, Nord Stream 2 AG, να συμμετάσχει στην επιχείρηση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αναμένει απάντηση από τον διαχειριστή.

Το Spiegel αναφέρει ότι οι Δανοί λένε ότι θα μπορούσε να είναι μια σημαδούρα καπνού (https://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/daenemark-will-gegenstand-bei-nord-stream-leitung-bergen-zusammen-mit-russland-a-1b89d3e8-28d7-4f21-913a-44095826e3f3), κάτι που είναι ενδιαφέρον, επειδή η αρχική έκθεση του Seymour Hersh (αρχική έκθεση (https://www.eugyppius.com/p/seymour-hersh-on-the-american-covert)) για το πώς η Αμερική έβγαλε τον αγωγό Nord Stream (https://seymourhersh.substack.com/p/how-america-took-out-the-nord-stream?r=9damc&utm_campaign=post&utm_medium=web) παρουσίασε μια σημαδούρα σόναρ που φέρεται να έπεσε για να προκαλέσει βλάβες στον αγωγό. Φυσικά, δεν έχω ιδέα αν ένας τέτοιος σημαντήρας θα ήταν τόσο μικρός και φαίνεται απίθανο να είχε καταλήξει ακριβώς δίπλα στον άθικτο σωλήνα Nord Stream 2. Ίσως όλα αυτά να είναι μέρος μιας διαφημιστικής επιχείρησης για τον αφοπλισμό αυτής της πτυχής της ιστορίας δολιοφθοράς.

Σε κάθε περίπτωση, η χρονική στιγμή είναι περίεργη, καθώς αυτή η τελευταία αναφορά έρχεται δύο ημέρες μετά το επόμενο κομμάτι του Seymour Hersh σχετικά με την προέλευση του αφηγήματος περί ιστιοφόρου-σαμποτέρ της επίθεσης (https://www.eugyppius.com/p/nord-stream-update-german-media-report). Αυτή, θα θυμάστε, είναι η ιστορία που εμφανίστηκε ταυτόχρονα σε μεγάλα αμερικανικά και γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αμέσως μετά τη συνάντηση στις αρχές Μαρτίου μεταξύ του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς και του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον. Ο Hersh φαίνεται να επιβεβαιώνει τις ευρέως διαδεδομένες υποψίες για το πώς προήλθε αυτή η έκθεση:(https://seymourhersh.substack.com/p/the-cover-up)

Κάποιος με πρόσβαση σε διπλωματικές υπηρεσίες πληροφοριών μου είπε ότι υπήρξε συζήτηση για την έκθεση του αγωγού και, ως αποτέλεσμα, ζητήθηκε από ορισμένα στοιχεία της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να προετοιμάσουν ένα εξώφυλλο σε συνεργασία με τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών που θα παρείχε στον αμερικανικό και γερμανικό Τύπο μια εναλλακτική έκδοση για την καταστροφή του Nord Stream 2. Σύμφωνα με τα λόγια της κοινότητας των υπηρεσιών πληροφοριών, η υπηρεσία «εμπλέκεται στο σύστημα» σε μια προσπάθεια να απορρίψει τον ισχυρισμό ότι ο Μπάιντεν είχε διατάξει την καταστροφή των αγωγών.

Σκέψεις πάνω σε αυτό;

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!