Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ Η κυβέρνηση Μπάϊντεν, συνεχίζει νά ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ τήν ευθύνη της, γιά τήν καταστροφή των αγωγών 'Nord Stream'! ( Λές καί όλος ο πλανήτης ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ! )

 

ΒΡΕ ΤΖΟ, ΠΩΣ ΤΟ 'ΠΑΘΕΣ ΚΑΙ
ΔΕΝ ...ΚΟΙΜΑΣΑΙ; ; ; 


του Seymour Hersch 

(ΦΩΤΟ: Συνάντηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Γερμανό Καγκελλάριο Όλαφ Σολτς στο Οβάλ Γραφείο, 3 Μαρτίου 2023. (Επίσημη φωτογραφία λευκού οίκου από τον Adam Schultz) )

Έχουν περάσει έξι εβδομάδες από τότε που δημοσίευσα μια έκθεση (https://seymourhersh.substack.com/p/how-america-took-out-the-nord-stream), βασισμένη σε ανώνυμες πηγές, κατονομάζοντας τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ως τον αξιωματούχο που διέταξε τη μυστηριώδη καταστροφή τον περασμένο Σεπτέμβριο του Nord Stream 2, ενός νέου αγωγού 11 δισεκατομμυρίων δολλαρίων που είχε προγραμματιστεί να διπλασιάσει τον όγκο του φυσικού αερίου που παραδόθηκε από τη Ρωσσία στη Γερμανία. 


Η ιστορία κέρδισε έδαφος στη Γερμανία και τη Δυτική Ευρώπη, αλλά αποσιωπήθηκε σχεδόν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Πριν από δύο εβδομάδες, μετά από μια επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς στην Ουάσιγκτον, οι αμερικανικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών προσπάθησαν να αυξήσουν την συγκάλυψη τροφοδοτώντας τους New York Times και τη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit με ψευδή εξώφυλλα για να αντικρούσουν την αναφορά ότι ο Μπάιντεν και οι πράκτορες των ΗΠΑ ήταν υπεύθυνοι για την καταστροφή των αγωγών.

Οι βοηθοί Τύπου του Λευκού Οίκου και της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έχουν επανειλημμένα αρνηθεί ότι η Αμερική ήταν υπεύθυνη για την έκρηξη των αγωγών και αυτές οι pro forma αρνήσεις ήταν υπεραρκετές για το σώμα Τύπου του Λευκού Οίκου. 

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οποιοσδήποτε δημοσιογράφος που έχει τοποθετηθεί εκεί να έχει ρωτήσει τον γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου εάν ο Μπάϊντεν έπραξε αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε σοβαρός ηγέτης: 

να «αναθέσει» επισήμως στην αμερικανική κοινότητα πληροφοριών να διεξαγάγει μια βαθιά έρευνα, με όλα τα στοιχεία, και να ανακαλύψει ποιος είχε κάνει την πράξη στη Βαλτική Θάλασσα. Σύμφωνα με πηγή εντός της κοινότητας των υπηρεσιών πληροφοριών, ο πρόεδρος δεν το έχει κάνει, ούτε θα το κάνει. Γιατί όχι; Γιατί ξέρει την απάντηση.

Η Sarah Miller - ειδικός σε θέματα ενέργειας και συντάκτρια στην Energy Intelligence, η οποία εκδίδει κορυφαία εμπορικά περιοδικά - μου εξήγησε σε μια συνέντευξη γιατί η ιστορία του αγωγού ήταν μεγάλη είδηση στη Γερμανία και τη Δυτική Ευρώπη. «Η καταστροφή των αγωγών Nord Stream τον Σεπτέμβριο οδήγησε σε περαιτέρω αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου που ήταν ήδη έξι ή περισσότερες φορές πριν από τα επίπεδα της κρίσης», είπε. «Ο Nord Stream ανατινάχθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου. 

Οι γερμανικές εισαγωγές φυσικού αερίου κορυφώθηκαν ένα μήνα αργότερα, τον Οκτώβριο, σε 10 φορές τα προ κρίσης επίπεδα. 

Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη αυξήθηκαν και οι κυβερνήσεις δαπάνησαν έως και 800 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, προστατεύοντας τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις. 

Οι τιμές του φυσικού αερίου, αντανακλώντας τον ήπιο χειμώνα στην Ευρώπη, έχουν πλέον υποχωρήσει περίπου στο ένα τέταρτο της κορύφωσης του Οκτωβρίου, αλλά εξακολουθούν να κυμαίνονται μεταξύ δύο και τριών φορές πριν από την κρίση επίπεδα και είναι υπερτριπλάσιες των σημερινών τιμών των ΗΠΑ. 

Τον τελευταίο χρόνο, οι Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι κατασκευαστές έκλεισαν τις πιο ενεργοβόρες δραστηριότητές τους, όπως η παραγωγή λιπασμάτων και γυαλιού, και δεν είναι σαφές πότε, αν ποτέ, αυτά τα εργοστάσια θα ανοίξουν ξανά. Η Ευρώπη αγωνίζεται να αποκτήσει ηλιακή και αιολική ισχύ, αλλά μπορεί να μην έρθει αρκετά σύντομα για να σώσει μεγάλα κομμάτια της γερμανικής βιομηχανίας». 

(Η Miller γράφει ένα ιστολόγιο (https://medium.com/@sarahmiller_22747) στο Medium.)

Στις αρχές Μαρτίου, ο πρόεδρος Μπάιντεν φιλοξένησε τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στην Ουάσιγκτον. Το ταξείδι περιελάμβανε μόνο δύο δημόσιες εκδηλώσεις - μια σύντομη pro forma ανταλλαγή φιλοφρονήσεων μεταξύ Μπάιντεν και Σολτς ενώπιον του σώματος Τύπου του Λευκού Οίκου, χωρίς να επιτρέπονται ερωτήσεις, και μια συνέντευξη του Σολτς στο CNN από τον Fareed Zakaria, ο οποίος δεν έθιξε τους ισχυρισμούς του αγωγού. 

Ο καγκελλάριος είχε πετάξει στην Ουάσιγκτον χωρίς μέλη του γερμανικού Τύπου, χωρίς να έχει προγραμματιστεί επίσημο δείπνο και οι δύο παγκόσμιοι ηγέτες δεν επρόκειτο να δώσουν συνέντευξη Τύπου, όπως συμβαίνει συνήθως σε τόσο σημαντικές συναντήσεις. 

Αντίθετα, αργότερα αναφέρθηκε ότι ο Μπάιντεν και ο Σολτς είχαν μια συνάντηση 80 λεπτών, χωρίς βοηθούς παρόντες για μεγάλο μέρος του χρόνου. 

Έκτοτε δεν έχουν δημοσιοποιηθεί δηλώσεις ή γραπτές συνεννοήσεις από καμμία από τις δύο κυβερνήσεις, αλλά κάποιος με πρόσβαση σε διπλωματικές υπηρεσίες πληροφοριών μου είπε ότι υπήρξε συζήτηση για την έκθεση του αγωγού και, ως εκ τούτου, ζητήθηκε από ορισμένα στοιχεία της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να προετοιμάσουν ένα εξώφυλλο σε συνεργασία με τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών που θα παρείχε στον αμερικανικό και γερμανικό Τύπο μια εναλλακτική έκδοση για την καταστροφή του Nord Ροή 2. 

Σύμφωνα με τα λόγια της κοινότητας των υπηρεσιών πληροφοριών, η υπηρεσία «σφυγμομετρήσει το σύστημα» σε μια προσπάθεια να απορρίψει τον ισχυρισμό ότι ο Μπάιντεν είχε διατάξει την καταστροφή των αγωγών.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://seymourhersh.substack.com/p/the-cover-up?utm_source=substack&utm_medium=email


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!